PlayStation®4-systeemsoftware-update

Download de nieuwste update

PS4-systeemsoftware-update 8.03

Er is een update van de systeemsoftware voor PlayStation 4-systemen uitgebracht op 9-12-2020. Je kunt hiermee je systeemsoftware updaten naar versie 8.03.

Update je PS4-systeem altijd naar de nieuwste versie van de systeemsoftware. Zo profiteer je van extra features, meer gebruiksgemak en betere beveiliging.

Versie 8.03

PS4 VSH 8.03 is een optionele update waarbij de volgende wijziging wordt gemaakt:

• Audio in spraakchat uitschakelen is toegevoegd in het snelmenu onder Geluid/Apparaten . Als je deze instelling inschakelt, wordt het geluid van de spraakchat uitgeschakeld. Andere spelers kunnen jouw stem niet horen en jij hoort de stemmen van andere spelers niet. Deze instelling is niet van toepassing op de audio van de spraakchat in een party.

Versie 8.01

Deze systeemsoftware-update verbetert de prestaties van het systeem.

Versie 8.00

Belangrijkste functies in de systeemsoftware-update

De volgende wijzigingen zijn aangebracht aan  Party en Berichten.

• Als je een party start, kun je er nu voor kiezen om een nieuwe groep te maken of een bestaande groep te selecteren. Als je een nieuwe groep maakt wordt deze opgeslagen, zelfs nadat de party is beëindigd. Je kunt een nieuwe party met dezelfde leden starten door de groep te selecteren die je eerder hebt gemaakt.
  • Je kunt nu je groepen gebruiken voor Party en Berichten. Je kunt berichten verzenden naar een groep die je voor een party hebt gemaakt, of een party beginnen met een groep waarmee je hebt gecommuniceerd via berichten.
  • Voor groepen van 3 of meer leden kan de groepseigenaar nu leden uit de groep verwijderen. De groepseigenaar is de speler die de groep heeft gemaakt.
  • Voor groepen die bestaan uit alleen jijzelf en één andere speler kun je de groepsnaam of -afbeelding niet langer wijzigen. Alleen de naam en afbeelding van de andere speler worden weergegeven.
  • Berichten is toegevoegd aan het scherm tijdens party's. Als je Berichten selecteert, zie je de berichten die worden uitgewisseld tussen leden van je groep.
  • De openbare/privé-instellingen voor party's zijn verwijderd. Alleen leden van de groep kunnen deelnemen aan de party.
  • Je kunt nu de instellingen van je party wijzigen in het optiemenu dat op het scherm wordt weergegeven als je Party selecteert. Je kunt de verbindingsinstellingen van je party ook beheren als je  Spraakchatverbinding van party selecteert, dat is toegevoegd aan de partyinstellingen.
  • Leden van je groep kunnen nu zien wanneer je microfoon is gedempt.
  • Je kunt nu ook lid worden van party's als er mensen in zitten die je hebt geblokkeerd. Als je lid wordt van een party met een geblokkeerd lid, of wanneer een geblokkeerd lid zich bij de party aansluit, ontvang je een melding. Tijdens de party hoor je elkaar niet, en het spel dat je speelt en je Share Play-status worden niet weergegeven. Bovendien krijgt het geblokkeerde lid geen melding dat je hem/haar hebt geblokkeerd.
  • Samen spelen-sessies kunnen niet langer worden gestart tijdens een party. Voor online multiplayer-games kun je vanuit het spel een gamesessie starten.

Trofee-levels zijn nieuw.

• Je trofeelevel is een rang die wordt bepaald door het totale aantal trofeeën dat je hebt verdiend. Als je je systeemsoftware bijwerkt, zie je je nieuwe trofeelevel op basis van de trofeeën die je tot nu toe hebt verdiend. Je nieuwe trofeeën worden ook weergegeven als je je aanmeldt bij PlayStation App, je PlayStation Vita-systeem of Mijn PlayStation online.
  • Er zijn geen wijzigingen in trofeeën die je al hebt verdiend of trofeegegevens, zoals vereisten voor het vrijspelen ervan.

2-stapsverificatie is nu beschikbaar met behulp van verificatie-apps.

• Nadat je je aanmeldings- en wachtwoordgegevens hebt ingevoerd op je PS4, kun je het aanmeldingsproces voltooien door de app toegang te verlenen.
  • Je kunt verificatie-apps downloaden uit de App Store of Google Play™. We kunnen de functionaliteit van alle verificatie-apps niet garanderen.

De volgende wijzigingen zijn aangebracht aan ouderlijk toezicht.

• Communicatie met andere spelers en Content die door andere spelers is gemaakt zijn gecombineerd en zijn nu Communicatie en door gebruiker gegenereerde content. Als je Niet toegestaan hebt geselecteerd voor een van de instellingen, wordt diezelfde instelling na de update overgebracht.
  • Zelfs als Communicatie en door gebruiker gegenereerde inhoud is ingesteld op Niet toegestaan, kan de in-game communicatiefunctie nu alleen worden gebruikt voor specifieke games die de familiemanager of ouder/voogd heeft toegestaan. Als een kind tijdens het spel een aanvraag verzendt, ontvangt de familiemanager of ouder/voogd een e-mail. Volg de instructies in de e-mail om het gebruik van de communicatiefuncties in de game toe te staan of te beperken.

Andere bijgewerkte functies

Alle microfoons dempen is toegevoegd aan het snelmenu onder Geluid/Apparaten.

• Deze instelling dempt alle microfoons die op je PS4 zijn aangesloten.

De volgende wijzigingen zijn doorgevoerd voor als je Remote Play gebruikt op mobiele apparaten en computers.

• Op je apparaat moet je PS Remote Play updaten naar de nieuwste versie.
  • De toetstoewijzingen die je voor je controller op je PS4 hebt ingesteld, worden nu ook gebruikt tijdens Remote Play.
  • Het schermontwerp is vernieuwd.
  • Ondersteuning voor Android™5 en 6 is niet langer beschikbaar.
  • Ondersteuning voor Windows 8.1 is niet langer beschikbaar.

Onder Instellingen > Accountbeheer > Privacyinstellingen zijn de volgende wijzigingen aangebracht.

• Onder Gaming | Media zijn Trofeeën en Games gecombineerd. Dit is nu Gamegeschiedenis. Je kunt beperken wie de games die je hebt gespeeld en de trofeeën die je hebt verdiend kunnen zien.
  • Onder Gaming | Mediais Onlinestatus en Wordt nu gespeeld toegevoegd. Je kunt beperkingen instellen aan wie je online status en het spel dat je momenteel speelt kunnen zien.
  • In Berichten , onder Persoonlijke info | Berichten, is de inhoud die je kan beperken gewijzigd. Je kunt beperken wie jou kan uitnodigen voor party's en wie je aan groepen kan toevoegen. De instelling Alleen vrienden gaf voorheen bijvoorbeeld alleen berichten van je vrienden weer, maar nu kun je ook berichten van andere spelers dan je vrienden zien als ze in je groep zitten.
  • Onder Persoonlijke info | Berichtenis Mobiele beschikbaarheid verwijderd.

De volgende wijzigingen zijn aangebracht aan Community's.

• Als je een nieuwe community maakt, kun je Alleen op verzoek niet langer gebruiken om leden die lid kunnen worden te beperken. Als je een bestaande community hebt die is ingesteld op Iedereen, kun je deze niet langer wijzigen in Alleen op verzoek.
  • Je kunt geen party's meer maken vanuit het scherm Community. Je moet een groep maken in Party.

Je kunt geen nieuw event meer maken in Events.

• Events die vóór de update zijn gemaakt, worden nog steeds gehouden, en events en toernooien die worden gehost door game-ontwikkelaars gaan door.

Voor sommige functies is de content die op het scherm wordt weergegeven gewijzigd, evenals het schermontwerp.

App Store, iPad, iPhone en Mac zijn handelsmerken van Apple Inc., geregistreerd in de Verenigde Staten. en andere landen.

Google Play, het Google Play-logo en Android zijn handelsmerken van Google LLC.

Download het PS4-updatebestand

Als je PS4 niet automatisch kan worden bijgewerkt, probeer het bestand dan  opnieuw te downloaden . Als dat niet lukt, zet het onderstaande bestand dan over naar een USB-station en installeer het op je PS4-console.

Download het bestand voor het opnieuw installeren van PS4

Als je je PS4-systeemsoftware opnieuw installeert, worden alle gegevens in de opslagruimte van je PS4-systeemsoftware verwijderd. Dit proces wordt vaak een 'factory' of 'hard' reset genoemd.

Start de download van de PS4-systeemsoftware opnieuw op PS4

Als de automatische download van je PS4-systeemsoftware vastloopt, verwijder je de update en begin je opnieuw:

1. Selecteer  Meldingen in het functiegebied van PS4, markeer het updatebestand en druk op de knop OPTIONS > Verwijderen.
  2. Selecteer vervolgens  Instellingen > Systeemsoftware-update
  3. Als het downloaden meerdere keren mislukt, moet je de PS4-systeemsoftware bijwerken via een USB-stick.

Diagnostische reparatie- en vervangingstool

Als je nog steeds problemen hebt met de firmware-update voor PS4, ga dan naar de diagnostische reparatie- en vervangingstool voor verdere stappen en om een reparatie te regelen.

Versie 7.55

Deze systeemsoftware-update verbetert de prestaties van het systeem.

Versie 7.51

Deze systeemsoftware-update verbetert de prestaties van het systeem.

Versie 7.50

Deze systeemsoftware-update verbetert de prestaties van het systeem.

Versie 7.02

Deze systeemsoftware-update verbetert de prestaties van het systeem.

Versie 7.01

Deze systeemsoftware-update verbetert de prestaties van het systeem.

Versie 7.00

Belangrijkste functies in de systeemsoftware-update

• De volgende wijzigingen zijn aangebracht aan (Party).

Het maximale aantal personen dat kan deelnemen aan een party is verhoogd van 8 naar 16.

Chattranscriptie is toegevoegd en de toegankelijkheid is verbeterd. Gebruik als je in een party zit  (PS4 Second Screen) *1  op je smartphone of een ander mobiel apparaat om voicechat in een party te converteren naar tekst of om tekst in te voeren zodat deze hardop wordt voorgelezen aan andere leden van de party.

Deze functie werkt alleen voor Engels en is alleen beschikbaar op PS4-systemen die in bepaalde regio's worden verkocht.

De netwerkverbinding is verbeterd.

De audiokwaliteit van voicechat is verbeterd.

• Remote Play kan nu op meer apparaten worden gebruikt.

Naast Xperia TM-apparaten kan Remote Play nu ook worden gebruikt op andere smartphones en tablets met Android™ 5.0 of hoger *2. Download PS4 Remote Play van Google Play™ om deze functie te gebruiken.

Bovendien kun je voor mobiele apparaten met Android 10 nu een DUALSHOCK 4 draadloze controller aansluiten via Bluetooth® voor Remote Play *2*3.

*1 Download de nieuwste versie van PS4 Second Screen, verkrijgbaar via Google Play™ of in de App Store.

*2 Remote Play is mogelijk niet compatibel met elk apparaat.

*3 Afhankelijk van het apparaat zijn bepaalde functies, zoals de touchpad en de trilfunctie, mogelijk niet beschikbaar.

Andere bijgewerkte functies

• Als je Remote Play gebruikt op een iPhone of iPad, kan je nu het volgende doen. Selecteer [Instellingen] op het scherm Remote Play om naar deze instellingen over te schakelen.

iPhone of iPad: De controller kan nu altijd worden weergegeven. iPhone: Je kunt nu de stand van het scherm vergrendelen.

• Je kunt nu een DUALSHOCK 4 draadloze controller gebruiken via Bluetooth voor Remote Play op een iPhone, iPad of Mac*.

Update naar het volgende OS om deze functie te gebruiken.
    iOS 13
    iPadOS 13
    macOS Catalina

* Sommige functies, zoals het touchpad en de trilfunctie, zijn mogelijk niet beschikbaar op de iPhone en iPad.

'Xperia' is een handelsmerk of gedeponeerd handelsmerk van Sony Mobile Communications AB.

App Store, iPad, iPhone, Mac, iPadOS en macOS zijn handelsmerken van Apple Inc., geregistreerd in de Verenigde Staten en andere landen.

Het merk en logo van Bluetooth® zijn gedeponeerde handelsmerken van Bluetooth SIG, Inc. en elk gebruik van dergelijke merken door Sony Interactive Entertainment Inc. vindt onder licentie plaats. Andere handelsmerken en handelsnamen zijn die van hun respectieve eigenaren.

Google Play, het Google Play-logo en Android zijn handelsmerken van Google LLC. IOS is een handelsmerk of gedeponeerd handelsmerk van Cisco in de Verenigde Staten en andere landen en wordt onder licentie gebruikt.

Let op

• Download of installeer de update niet op een andere manier dan met het officiële updatebestand dat online door Sony Interactive Entertainment wordt verstrekt. Download of installeer updates niet op manieren die afwijken van de in de systeemdocumentatie of op deze website omschreven manieren. Als je updategegevens via een andere bron, op een andere manier of op een op enige manier gewijzigd of bewerkt systeem downloadt of installeert, werkt het systeem mogelijk niet goed en kunnen de officiële updategegevens mogelijk niet worden geïnstalleerd. Deze acties kunnen de garantie van het systeem ongeldig maken en hebben invloed op je mogelijkheid om van de garantie- en herstelservices van Sony Interactive Entertainment gebruik te maken.
  • Installeer geen systeemsoftware vlak voor of vlak na een stroomstoring.
  • Schakel je systeem tijdens de installatie niet uit. Door de installatie te onderbreken, kan je systeem beschadigd raken.
  • Sommige apps of content werken wellicht pas nadat je de systeemsoftware hebt bijgewerkt.

Systeemsoftware

Door de systeemsoftware te openen of gebruiken, ga je ermee akkoord gebonden te zijn aan alle bepalingen van deze overeenkomst. Voor een afdrukbaar actueel exemplaar van deze overeenkomst ga je naar  http://doc.dl.playstation.net/doc/ps4-eula/.

Sony Interactive Entertainment kan naar eigen goeddunken de voorwaarden van deze overeenkomst te allen tijde wijzigen, met inbegrip van eventuele voorwaarden in de PS4-systeemdocumentatie of -handleiding of op  http://doc.dl.playstation.net/doc/ps4-oss/index.html.

Controleer deze website regelmatig op wijzigingen van deze overeenkomst.