De DUALSHOCK®4 draadloze controller koppelen met een pc of Mac

De DUALSHOCK®4 draadloze controller koppelen met een pc of Mac

Als je de DUALSHOCK 4 draadloze controller wilt gebruiken met compatibele games en applicaties op een pc of Mac, kun je verbinding maken via Bluetooth of via een compatibele USB-kabel.

Compatibiliteit met de DUALSHOCK 4 draadloze controller

Je kunt een DUALSHOCK 4 draadloze controller op een Windows-pc aansluiten via Bluetooth of via een compatibele micro-USB-kabel. Bluetooth-compatibiliteit is afhankelijk van de hardware van je computer. Volg de onderstaande instructies om een Bluetooth-verbinding tot stand te brengen. Als je pc geen verbinding kan maken met de DUALSHOCK 4 draadloze controller, kun je een micro-USB-kabel gebruiken om de controller te verbinden en compatibele games en applicaties te bedienen.

Apple-computers met MacOS Catalina of hoger ondersteunen een Bluetooth-verbinding met de DUALSHOCK 4 draadloze controller.

STAP 1

Schakel de koppelingsmodus van de DUALSHOCK 4 draadloze controller in

Voordat de draadloze controller verbinding kan maken via Bluetooth, moet je de koppelingsmodus activeren:

1. Houd de PS-toets en de Share-toets op de draadloze controller tegelijkertijd ingedrukt.
  2. De lichtbalk aan de achterkant van de draadloze controller gaat knipperen wanneer de koppelingsmodus actief is.

STAP 2

De DUALSHOCK 4 draadloze controller verbinden via Bluetooth
  1. Ga op je computer naar de  Bluetooth-instellingen en schakel Bluetooth IN.
  2. Zoek naar nieuwe apparaten en kies Draadloze controller.

Je kunt nu je draadloze controller gebruiken om compatibele games en applicaties op je apparaat te bedienen.

Games en applicaties die compatibel zijn met de DUALSHOCK 4 draadloze controller

Je kunt je draadloze controller gebruiken om games te spelen die vanaf je PS4 worden gestreamd met de Remote Play-app op je pc of Mac.

Je draadloze controller kan ook worden gebruikt met compatibele games en applicaties op je pc of Mac. Ga naar de website van de uitgever om te controleren of een game of applicatie de DUALSHOCK 4 draadloze controller ondersteunt.

Let op: als je de draadloze controller via Bluetooth verbindt, zijn niet alle functies beschikbaar:

• Het touchpad wordt niet ondersteund

• De kleur van de lichtbalk kan niet worden gewijzigd

• Rumble, bewegingscontroller en hoofdtelefoonaansluiting

De DUALSHOCK 4 draadloze controller opnieuw verbinden met PlayStation®4

Om de draadloze controller opnieuw te verbinden met je PS4, sluit je deze met een USB-kabel aan op je PS4 en druk je op de PS-toets op de draadloze controller.

Vervolgens verwijder je de USB-kabel en kun je de controller draadloos gebruiken.

Heb je meer hulp nodig met je DUALSHOCK 4 draadloze controller?

Het lijkt erop dat er een probleem is met je controller. Ga naar de diagnostische reparatie- en vervangingstool om te controleren of je hardware in aanmerking komt voor een reparatie onder de garantie.