Remote Play gebruiken op PS Portal

Met PlayStation Portal™ Remote Player kun je je PlayStation®5-systeem op afstand bedienen. Je hebt alleen maar een snelle internetverbinding nodig.

Je PS5-systeem voor Remote Play instellen

Schakel je PS5®-systeem in of zet het in de rustmodus voordat je Remote Play start. Controleer of de volgende instellingen zijn geconfigureerd op je PS5-systeem. Deze instellingen blijven opgeslagen totdat je ze wijzigt.

1. Verbind je PS5-systeem met het internet.
  2. Update je PS5-systeem naar de nieuwste versie van de systeemsoftware.
  3. Meld je aan met het account dat je gebruikt om je aan te melden bij je PS Portal.
  4. Selecteer in het beginscherm van je PS5-systeem Instellingen > Systeem > Remote Play en schakel vervolgens Remote Play inschakelen in.
  • Als je Remote Play wil starten terwijl je PS5-systeem in de rustmodus staat, selecteer je Instellingen > Systeem > Energiebesparing > Functies die beschikbaar zijn in de rustmodus. Schakel vervolgens Verbinding met internet behouden en PS5 vanuit netwerk inschakelen mogelijk maken in.

Aanbevolen netwerkinstallatie voor PS Portal

Je kunt gebruikmaken van Remote Play op PS Portal als je een stabiele, snelle Wi-Fi-verbinding hebt.

Voor de beste Remote Play-ervaring op je PS Portal kun je de onderstaande aanbevolen instellingen proberen:

• Verbind je PS5-systeem met internet via een bekabelde verbinding.
  • Verbind je PS5-systeem en PS Portal met hetzelfde netwerk.
  • Gebruik een 5GHz-Wi-Fi-verbinding om je PS Portal met internet te verbinden.
  • Sommige Wi-Fi-routers hebben een bandbesturingsfunctie waarmee ze automatisch kunnen schakelen tussen een 2,4GHz-verbinding en een 5GHz-verbinding. Schakel deze functie indien mogelijk uit wanneer je je PS Portal verbindt met je Wi-Fi-router.

Remote Play starten op PS Portal

Tik in het beginscherm van je PS Portal op de portal of druk op de Kruis-toets. Je PS Portal wordt verbonden met het PS5-systeem dat je eerder hebt gebruikt en Remote Play wordt gestart.

• Je PS Portal kan niet zoeken naar en geen verbinding maken met je PS5-systeem als je je niet recent hebt aangemeld. Je PS Portal kan niet zoeken naar en geen verbinding maken met je PS5-systeem als je je niet recent hebt aangemeld.

Als je een ander PS5-systeem voor Remote Play wilt gebruiken, voer je de volgende stappen uit. Als je momenteel Remote Play gebruikt, moet je eerst afsluiten.

1. Open in het beginscherm het snelmenu en selecteer vervolgens het PS5-pictogram.
    De naam van de PS5-systeem die je de laatste keer hebt gebruikt wordt onder het pictogram weergegeven.
  2. Selecteer het PS5-systeem dat je voor Remote Play wilt gebruiken.
    Als je het gewenste systeem niet ziet, is dit mogelijk niet klaar voor Remote Play.

Bedieningselementen voor Remote Play op PS Portal

PS Portal heeft toetsen die vergelijkbaar zijn met die van DualSense® draadloze controllers. Sommige DualSense-functies zijn toegewezen aan het touchscreen van PS Portal:

Als je tijdens het spelen op het scherm tikt, verschijnen de gebieden van het touchpad aan de linker- en rechterkant van het scherm. Binnen deze gebieden kun je bijvoorbeeld tikken en vegen.

Als je het touchpad als toets wilt gebruiken, tik je twee keer op een van de gebieden van het touchpad.

• Je kunt de touchpad-functionaliteit zelfs gebruiken als de gebieden van het touchpad niet op het scherm worden weergegeven.

Veeg naar links vanuit de rechterbovenhoek van het scherm om het snelmenu te openen.

• Als je op het snelmenupictogram op de statusbalk tikt, wordt het snelmenu ook weergegeven.

Tik ergens op het scherm om de statusbalk weer te geven.

Remote Play afsluiten op PS Portal

1. Open tijdens Remote Play het snelmenu.
  2. Selecteer Verbinding verbreken.

Als je je PS5-systeem in de rustmodus wilt zetten wanneer Remote Play is afgesloten, schakel je Zet de aangesloten PS5 in rustmodus in op je PS Portal.

Instellingen wijzigen op PS Portal

Als je de instellingen voor je PS Portal wilt bekijken en configureren, selecteer je Instellingen in het snelmenu. Je kunt de volgende instellingen wijzigen:

Netwerk

Het Wi-Fi-netwerk waarmee je bent verbonden wijzigen en de verbindingsstatus controleren.

Systeem

De systeemsoftware bijwerken en je PS Portal opnieuw instellen. Je kunt ook instellingen configureren voor de taal, datum en tijd van het apparaat en energiebesparing.

Scherm en helderheid

De helderheid van het scherm aanpassen. De lichtbalk en de indicator op de mute-toets in- of uitschakelen.

Je kunt de helderheid van het scherm ook aanpassen via het snelmenu.

Controller

De intensiteit van de trilling en het triggereffect wijzigen.

Afmelden

Je kunt je vanaf hier afmelden bij je account voor PlayStation™Network.

Remote Play op andere apparaten

Raadpleeg de onderstaande gidsen om Remote Play op andere apparaten in te stellen.