PlayStation Remote Play op Android TV

Met Remote Play kun je je PlayStation®-console op afstand bedienen, je hebt alleen maar een snelle internetverbinding nodig.

Vereisten voor Remote Play op Android TV

Je hebt het volgende nodig om Remote Play te kunnen gebruiken:

• Tv of apparaat met Android TV™ OS 12 of hoger
    Je kunt ook Chromecast met Google TV™ gebruiken. Ga voor meer informatie naar Google Play™.
  • PS5®-console of PS4®-console
    Update je console altijd naar de nieuwste versie van de systeemsoftware.
  • Een account voor PlayStation™Network
    Gebruik hetzelfde account als je voor je console gebruikt. Als je nog geen account hebt, moet je er eerst een maken.
  • Mobiel apparaat
    Meld je aan door een QR-code op je smartphone of tablet te scannen.
  • Een supersnelle internetverbinding
    Standaard raden we een supersnelle verbinding aan met upload- en downloadsnelheden van minstens 5 Mbps. Voor de beste prestaties raden we een supersnelle verbinding aan met een upload- en downloadsnelheid van ten minste 15 Mbps.
  • DualSense™ draadloze controller of DUALSHOCK®4 draadloze controller.

Installeer de app op je Android TV

Zoek naar de PS Remote Play-app op je Android TV als je PS Remote Play op je Android TV wilt downloaden en installeren.

• Je hoeft dit alleen te doen als je de app voor de eerste keer gebruikt. Je kunt dezelfde app gebruiken om verbinding te maken met je PS5- en PS4-console.

Je PS5-console voor Remote Play instellen

Je hoeft dit alleen te doen als je Remote Play voor de eerste keer gebruikt:

1. Selecteer in het beginscherm Instellingen > Systeem > Remote Play en schakel vervolgens Remote Play inschakelen in.
  2. Als je Remote Play wil starten terwijl je PS5-console in de rustmodus staat, selecteer je Instellingen > Systeem > Energiebesparing > Functies die beschikbaar zijn in de rustmodus. Schakel vervolgens de selectievakjes naast Verbinding met internet behouden en PS5 vanuit netwerk inschakelen mogelijk maken in.

Je hoeft dit alleen te doen als je Remote Play voor de eerste keer gebruikt:

1. Ga in het functiescherm naar Instellingen > Verbindingsinstellingen voor Remote Play en schakel vervolgens Remote Play inschakelen in.
  2. Ga in het functiescherm naar Instellingen > Accountbeheer > Activeren als je primaire PS4 en selecteer vervolgens Activeren.
    Je kunt deze instelling op slechts één PS4-console voor elk account inschakelen.
  3. Als je Remote Play wilt starten terwijl je PS4-console in de rustmodus staat, selecteer je Instellingen > Instellingen voor energiebesparing > Functies instellen die beschikbaar zijn in de rustmodus. Schakel vervolgens Verbinding met internet behouden en PS4 vanuit netwerk inschakelen mogelijk maken in.

Je DualSense draadloze controller aan je Android TV koppelen

Als je voor de eerste keer je controller met je Android TV gebruikt, moet je deze koppelen.

1. Controleer of de spelerindicator op je controller uit is.
    Als de spelerindicator aan is, houd je de PS-toets ingedrukt tot hij uit gaat.
  2. Houd de Maak -toets tegelijk met de PS-toets ingedrukt totdat de lichtbalk gaat knipperen.
  3. Selecteer in Android TV bij Afstandsbedieningen en accessoires de controller die je wilt koppelen.
    Wanneer het koppelen is voltooid, knippert de lichtbalk op de controller en gaat de spelerindicator branden.
  1. Controleer of de spelerindicator op je controller uit is.
    Als de spelerindicator aan is, houd je de PS-toets ingedrukt tot hij uit gaat.
  2. Terwijl je de SHARE-toets indrukt, houd je de PS-toets ingedrukt totdat de lichtbalk gaat knipperen.
  3. Selecteer in Android TV bij Afstandsbedieningen en accessoires de controller die je wilt koppelen.
    Wanneer het koppelen is voltooid, knippert de lichtbalk op de controller en gaat de spelerindicator branden.
  • Je controller kan slechts met één apparaat tegelijk gekoppeld zijn. Elke keer als je van apparaat wisselt, moet je je controller met het nieuwe apparaat koppelen.

Remote Play op je Android TV starten

Voer elke keer wanneer je verbinding maakt met je console via je Android TV de volgende stappen uit.

1. Schakel je PS5- of PS4-console in of zet deze in de rustmodus.
  2. Start PS Remote Play op je Android TV en selecteer vervolgens Aanmelden bij PlayStation Network.
  3. Meld je aan met hetzelfde account als je voor je systeem gebruikt.
  4. Scan met een mobiel apparaat de QR-code op de Android TV en meld je aan.
  5. Selecteer PS5 of PS4.
    De app zoekt naar de PS5-console waarop je je hebt aangemeld en maakt vervolgens automatisch verbinding met de console. Nadat de verbinding tot stand is gebracht, wordt het scherm van je console weergegeven op je Android TV en kun je Remote Play gaan gebruiken.
  • Als er meerdere PS5-consoles worden gevonden, selecteer je de console die je wil gebruiken.
  • Vanaf de tweede keer kun je de console selecteren waarmee je eerder verbinding hebt gemaakt.
  • Je Android TV kan niet zoeken naar en geen verbinding maken met je console als je je niet recent hebt aangemeld. Meld je opnieuw aan bij je console voordat je Remote Play gaat gebruiken.

HDR Remote Play op Android TV

Als je Android TV en PS5-console zijn aangesloten op een scherm of tv met HDR-ondersteuning, kun je Remote Play met HDR-videokwaliteit gebruiken.

1. Ga op het beginscherm van je PS5-console naar Instellingen > Scherm en video > Video-uitvoer en stel HDR in op Altijd aan of Aan indien ondersteund.
  2. Start PS Remote Play op je Android TV en meld je vervolgens aan.
  3. Selecteer Instellingen in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer vervolgens Videokwaliteit voor Remote Play > HDR > Automatisch.

Stel een hoge framerate in voor een vloeiendere videokwaliteit bij het gebruik van Remote Play.

1. Start PS Remote Play op je Android TV en meld je aan.
  2. Selecteer in de rechterbovenhoek van het scherm Instellingen Videokwaliteit voor Remote Play > Framerate > Hoog.

Remote Play afsluiten op je Android TV

1. Druk tijdens Remote Play op de PS-toets op de controller.
    Het bedieningspaneel wordt weergegeven.
  2. Selecteer Verbinding verbreken.
  3. Als je je PS5-systeem in de rustmodus wilt zetten wanneer Remote Play is afgesloten, vink je het selectievakje voor Zet de aangesloten PS5 in rustmodus aan.
  4. Selecteer OK.
    Remote Play wordt afgesloten en het scherm geeft het beeld weer van voordat je je Android TV apparaat met je PS5-systeem verbond.

Remote Play gebruiken op andere apparaten

Raadpleeg de onderstaande gidsen om Remote Play op andere apparaten in te stellen.