DualSense draadloze controllers gebruiken in combinatie met andere apparaten

DualSense draadloze controllers gebruiken met pc, Mac, Android en iOS

Als je je draadloze DualSense™-controller wilt gebruiken met compatibele games en applicaties op een ondersteund apparaat, kun je in een paar stappen verbinding maken via Bluetooth®.

Apparaten die compatibel zijn met de DualSense draadloze controller

Apparaten met de hieronder vermelde besturingssystemen of nieuwere versies ondersteunen Bluetooth- en USB-verbindingen met de DualSense draadloze controller. Zodra je verbinding hebt gemaakt, kun je de draadloze controller gebruiken om compatibele games en applicaties te bedienen.

• macOS Big Sur 11.3
  • iOS 14,5
  • iPadOS 14,5
  • tvOS 14.5
  • Android 12

Windows-pc-apparaten ondersteunen de controller via een bekabelde verbinding.

• Afhankelijk van het apparaat zijn bepaalde functies op de controller mogelijk niet beschikbaar. Er is geen garantie dat alle apparaten compatibel zijn met de controller.
  • Neem contact op met de fabrikant van je apparaat om te controleren welke Android-apparaten het stuurprogramma voor de DualSense draadloze controller ondersteunen.

De DualSense draadloze controller koppelen met ondersteunde apparaten

Schakel de koppelingsmodus in om een draadloze controller voor de eerste keer met een ondersteund apparaat te koppelen via Bluetooth:

1. Controleer of de spelerindicator op de controller uit is.
    Als de spelerindicator aan is, houd je de PS-toets ingedrukt tot hij uit gaat. Als er een USB-kabel op de controller is aangesloten, koppel je deze los.
  2. Terwijl je de Maak-toets indrukt, houd je de PS-toets ingedrukt totdat de lichtbalk gaat knipperen.
  3. Schakel Bluetooth in op je apparaat en selecteer vervolgens de controller in de lijst met Bluetooth-apparaten.
    Wanneer het koppelen is voltooid, knippert de lichtbalk en gaat de spelerindicator branden.
Een controller kan slechts met één apparaat tegelijk gekoppeld zijn. Elke keer als je van apparaat verandert, moet je de controller met het nieuwe apparaat koppelen.

Een DualSense draadloze controller via USB aansluiten op een ondersteund apparaat

De meeste Windows-pc-apparaten ondersteunen de controller via een bekabelde verbinding.

Je kunt je controller aansluiten op een ondersteund apparaat met behulp van een USB-kabel met een Type-C-aansluiting.

Games en applicaties die compatibel zijn met de DualSense draadloze controller

Je kunt de controller gebruiken om games te spelen die vanaf je PS5™- of PS4™-console naar een ondersteund apparaat worden gestreamd met de PS Remote Play-app.

Je kunt de draadloze controller ook gebruiken om games te spelen die generieke controllers ondersteunen.

Maar als je de draadloze controller koppelt met een ondersteund apparaat zijn niet alle functies beschikbaar:

• Haptische feedback.
  • Luidspreker, ingebouwde microfoon en hoofdtelefoonaansluiting.
  • Adaptieve triggers (enkel bij Android)
  • Lichtbalk (enkel bij Android)

Een draadloze controller opnieuw verbinden met je PS5-console

Om de draadloze controller opnieuw te verbinden met je PS5-console, sluit je deze met een USB-kabel aan op je console en druk je op de PS-toets op de draadloze controller. Vervolgens verwijder je de USB-kabel en kun je de controller draadloos gebruiken.

Heb je meer hulp nodig met je DualSense draadloze controller?

Als je de bovenstaande instructies hebt gevolgd, maar je het idee hebt dat de controller toch niet op de juiste manier wordt verbonden, ga je naar de diagnostische PlayStation-reparatietool.