Länka PSN-onlinestatus med Discord

Så här länkar du din PSN-onlinestatus med Discord

Läs om hur du länkar din PSN-onlinestatus (PlayStation™Network) med Discord.

Den här funktionen lanseras gradvis för Discord-användare över hela världen. Du kommer att få meddelanden i Discord när PSN-länkning är tillgängligt (om du använder en iOS- eller Android-enhet måste du se till att Discord-appen är uppdaterad till den senaste versionen). Du kan även kontrollera om funktionen är tillgänglig genom att gå till Användarinställningar > Anslutningar i Discord i Windows, macOS, Linux, iOS eller Android eller i en webbläsare. Om PlayStation-logotypen visas bland integreringsalternativen kan du ansluta dina konton.

Så här länkar du din PSN-onlinestatus med Discord

1. Öppna Discord i Windows, macOS, Linux, iOS eller Android eller i en webbläsare.
  2. Gå till Användarinställningar > Anslutningar Lägg till och välj PlayStation-logotypen.
  3. Logga in med ditt inloggnings-ID och lösenord för PSN och bekräfta att du vill ansluta dina konton.
  4. När du har anslutit kan du aktivera/avaktivera visning av ditt online-ID i din profil i Discord och aktivera/avaktivera visning av PlayStation Network som status. Läs mer
  • Den här funktionen är inte tillgänglig för PlayStation Network-barnkonton.
  • Du måste ändra sekretessinställningen Onlinestatus och Spelas nu i PSN till Alla för att din onlinestatus ska visas i Discord.

Varför ska jag länka min PSN-onlinestatus med Discord?

Att länka ditt PlayStation Network-konto till Discord är ett bra sätt att dela din spelaktivitet i PlayStation Network med dina vänner. När du har länkat ditt konto kommer du att kunna dela följande med Discord-användare:

• ditt PSN-online-ID i din Discord-profil
  • de PlayStation-spel du spelar
  • hur länge du har spelat

Så här anger du att din PSN-status ska visas som offline i Discord

Om du väljer att visas som offline i PSN visas inte din PSN-onlinestatus i Discord. Dina inställningar för dolda spel används även för Discord.

Så här tar du bort länken till Discord i PlayStation Network-inställningarna

1. Gå till Kontohantering.
  2. Gå till Övriga inställningar > Kontolänkning.
  3. Välj Discord för att ta bort länken mellan dina konton.
  1. Öppna Discord i Windows, macOS, Linux, iOS eller Android eller i en webbläsare.
  2. Gå till Användarinställningar > Anslutningar och klicka på X intill PlayStation-logotypen.
  3. En meny visas. Bekräfta att du vill ta bort länken mellan kontona genom att klicka på Koppla från.

Mer information finns i Discord-supportartikeln

Vanliga frågor

Behöver jag ett Playstation®Plus-medlemskap?
Nej, du behöver inte något PlayStation Plus-medlemskap för den här funktionen.

Vilka PlayStation-konsoler kan jag använda till att dela min spelaktivitet i Discord?
Du kan dela din PSN-status och dina PSN-spelaktiviteter i Discord från PS5™- och PS4™-konsoler genom att följa stegen ovan.

Kan jag konfigurera kontolänkning på min konsol?
Det går endast att konfigurera kontolänkning för Discord i Discord i Windows, macOS, Linux, iOS och Android och i webbläsare. Det går inte att länka PSN med Discord med hjälp av din konsol.

Vilka regioner finns det stöd för?
Den här funktionen är tillgänglig för användare där PlayStation Network- och Discord-tjänsterna är tillgängliga.

Jag har ändrat mitt PSN-online-ID men det har inte uppdaterats i Discord.  Hur åtgärdar jag det?
I de flesta fall uppdateras ditt online-ID automatiskt när du spelar på din PlayStation-konsol efter att ha ändrat ditt online-ID.  I vissa fall måste du återansluta ditt konto