Länka Discord-konton till PlayStation Network

Läs om hur du länkar ditt konto för PlayStation™Network (PSN) till ditt Discord-konto.

Länka konton online

1. Gå till Kontohantering.
  2. Gå till PlayStation Network > Länkade tjänster.
  3. Välj Discord i listan och följ instruktionerna på skärmen för att länka dina konton.
  1. Gå till Inställningar > Användare och konton > Länkade tjänster.
  2. Välj Discord i listan och följ instruktionerna på skärmen för att länka dina konton.
  1. Öppna Discord i Windows, macOS, Linux, iOS eller Android eller i en webbläsare.
  2. Gå till Användarinställningar > Anslutningar Lägg till och välj PlayStation-logotypen.
  3. Logga in med ditt inloggnings-ID och lösenord för PSN och bekräfta att du vill ansluta dina konton.
  4. När du har anslutit kan du aktivera/avaktivera visning av ditt online-ID i din profil i Discord och aktivera/avaktivera visning av PlayStation Network som status.
  • Mer information finns i Discord-supportartikeln.
  • Den här funktionen är inte tillgänglig för PlayStation Network-barnkonton.
  • Du måste ändra sekretessinställningarna Onlinestatus och Spelas nu i PSN till Alla för att din onlinestatus ska visas i Discord.

Så här tar du bort länken till Discord i PlayStation Network

1. Gå till Kontohantering.
  2. Gå till PlayStation Network > Länkade tjänster.
  3. Välj Discord för att ta bort länken mellan dina konton.
  1. Gå till Inställningar > Användare och konton > Länkade tjänster.
  2. Välj Discord för att ta bort länken mellan kontona.
  1. Öppna Discord i Windows, macOS, Linux, iOS eller Android eller i en webbläsare.
  2. Gå till Användarinställningar > Anslutningar och klicka på X intill PlayStation-logotypen.
  3. En meny visas. Bekräfta att du vill ta bort länken mellan kontona genom att klicka på Koppla från.

Mer information finns i Discord-supportartikeln

Kan mina vänner se min PSN-onlinestatus på Discord?

Att länka ditt PlayStation Network-konto till Discord är ett bra sätt att dela din spelaktivitet i PlayStation Network med dina vänner. När du har länkat ditt konto kommer du att kunna dela följande med Discord-användare:

• ditt PSN-online-ID i din Discord-profil
  • de PlayStation-spel du spelar
  • hur länge du har spelat

Så här anger du att din PSN-status ska visas som offline i Discord

Om du väljer att visas som offline i PSN visas inte din PSN-onlinestatus i Discord. Dina inställningar för dolda spel används även för Discord.

Vanliga frågor

Behöver jag ett Playstation®Plus-medlemskap?
Nej, du behöver inte något PlayStation Plus-medlemskap för den här funktionen.

Vilka PlayStation-konsoler kan jag använda till att dela min spelaktivitet i Discord?
Du kan dela din PSN-status och dina PSN-spelaktiviteter i Discord från PS5™- och PS4™-konsoler genom att följa stegen ovan.

Vilka regioner finns det stöd för?
Den här funktionen är tillgänglig för användare där PlayStation Network- och Discord-tjänsterna är tillgängliga.

Jag har ändrat mitt online-ID men det har inte uppdaterats i Discord-appen.  Hur åtgärdar jag det?
I de flesta fall uppdateras ditt online-ID automatiskt när du spelar på din PlayStation-konsol efter att ha ändrat ditt online-ID.  I vissa fall måste du återansluta ditt konto