Så här felsöker du problem med din PS Link-anslutning

PlayStation Link™-USB-adaptrar och PS Link-enheter kan utsättas för störningar från andra enheter. Ta reda på hur du felsöker anslutningsproblem.

Allmän felsökning för PS Link-anslutningar

• Kontrollera att inget blockerar anslutningen mellan PS Link-enheten och USB-adaptern för PS Link. Prova att ansluta USB-adaptern för PS Link till en USB-port på konsolens framsida* eller datorn.
  • Starta om den trådlösa routern.
  • Prova att flytta den trådlösa routern längre bort från PS Link-enheterna.
  • Om du har en trådlös router som fungerar på flera frekvenser kan du försöka med att stänga av respektive frekvens och testa din PS Link-anslutning.
  • Om det finns andra trådlösa enheter som används i närheten av din USB-adapter för PS Link ska du flytta dem och stänga av enheterna för att se om det löser anslutningsproblemen. Exempel på sådana enheter:
    • Enheter för smarta hem (uttag, lampor, termostater osv.)
    • Trådlösa högtalare (soundbars, smarta högtalare osv.)
    • Trådlösa routrar
  • Prova att använda en USB-förlängningskabel (säljs separat) för att skapa avstånd mellan PS Link-enheten och potentiella störningskällor.
  • Prova att flytta dig närmare USB-adaptern för PS Link för att se om signalkvaliteten förbättras.
  • Om du använder en USB 3.0-hubb med fler anslutna enheter med hög hastighet (externa hårddiskar osv.) kan du koppla från enheterna på ett säkert sätt och se om det löser anslutningsproblemen .

* PS5-konsoler (modellgrupp CFI-2000 – slim) kräver en USB-C- till USB-A-adapter (säljs separat) för att anslutas till den främre USB-porten.

Så här felsöker du anslutningsproblem på PS5-konsolen

• Se till att uppdatera systemprogramvaran till den senaste versionen.
  • Om du använder en USB-enhet för utökad lagring med din PlayStation®5-konsol kan du koppla bort enheten på ett säkert sätt och se om det löser anslutningsproblemen.

Så här felsöker du problem med USB-adaptern på en PC/Mac

• Om det finns flera USB 3.0-portar på datorn som används kan du koppla bort enheterna på ett säkert sätt och se om det löser anslutningsproblemen .
  • Prova att använda en USB-förlängningskabel (säljs separat) för att skapa avstånd mellan USB-adaptern och potentiella störningskällor.