Support för tillägg, hämtmaterial och spelvaluta

Ta reda på hur du löser vanliga problem med tillägg, nedladdningsbart innehåll och spelvaluta.

Så här hämtar du tilläggsinnehåll från PlayStation™Store

Du hittar tillgängliga tillägg på sidan för spelöversikt i ditt Spelbibliotek eller genom att söka på PlayStation Store.

Det går inte att installera tilläggsinnehåll

Om du har laddat ned tilläggsinnehåll men ser meddelandet ”Väntar på installering”, kan du prova följande felsökningssteg.

1. Välj Inställningar > Lagring för att kontrollera tillgänglig konsollagring. Gå in på PlayStation Store för att se hur mycket lagringsutrymme som krävs för nedladdningen.
  1. Gå till Inställningar > Nätverk och testa internetanslutningen. Om du har nätverksproblem läser du guiden nedan.
  1. Om du använder ett spel på skiva ska du se till att skivan är licensierad för användning i samma land/region som ditt konto. Om länderna/regionerna inte överensstämmer kanske tilläggsinnehållet inte är kompatibelt.
  1. Försök att återställa licensen.
  1. Prova att ta bort och sedan installera om spelet och tillägget.

Det går inte att hitta spelvaluta

Om du har köpt virtuell valuta eller poäng bör de visas nästa gång du startar spelet. Om du inte kan hitta din valuta eller dina poäng när du spelar spelet kan du försöka med följande.

1. Se till att köpet genomfördes genom att kontrollera din transaktionshistorik.
  1. Om du använder ett spel på skiva ska du se till att skivan är licensierad för användning i samma land/region som ditt konto. Om länderna/regionerna inte överensstämmer är det inte säkert att spelvalutan är kompatibel.

Det går inte att hitta nedladdningsbart innehåll i spelet

Om du har köpt extra nedladdningsbart innehåll (DLC) som du har laddat ned och installerat men inte kan se i spelet följer du felsökningsstegen nedan.

1. Se till att köpet genomfördes genom att kontrollera din transaktionshistorik.
  1. Om du använder ett spel på skiva ska du se till att skivan är licensierad för användning i samma land/region som ditt konto. Om länderna/regionerna inte överensstämmer kanske det nedladdningsbara innehållet inte är kompatibelt.
  1. Försök att återställa licensen.
  1. Radera och installera sedan om spelet och tillägget.

Kontrollera land/region för spelskiva och konto

Om du försöker använda PlayStation Store-innehåll (t.ex. tillägg eller spelvaluta) för ett spel på skiva måste skivan vara licensierad för användning i samma land/region som ditt konto.

• När du köper en skiva ska du kontrollera vilket land/region den är licensierad för.
  • Lands-/regionlicensen är tryckt på fram- eller baksidan av skivförpackningen.
  • Du kan be återförsäljaren om information om spelets lands-/regionlicens.
  1. Kontrollera det finstilta på baksidan av spelförpackningen för att hitta de länder/regioner som det är licensierat för.
  2. Gå till Kontohantering och välj Din information.
  3. Redigera din hemadress.
    Kontots land/region visas under Land/region.

* Ditt kontos land/region kan inte ändras.

Innehållet är kompatibelt om skivan överensstämmer med ditt kontos land/region. Om du har kontrollerat att landet/regionen överensstämmer men fortfarande har problem kontaktar du PlayStation-support nedan.

Behöver du kontakta PlayStation-support?

Om du fortfarande har problem kan du kontakta PlayStation-support via länken längst ned på den här sidan. Ange följande information:

• Information om ditt köp.

• En skärmbild eller ett videoklipp som visar att det nedladdningsbara innehållet inte visas i spelet.