Support för tillägg, hämtmaterial och spelvaluta

Ta reda på hur du löser vanliga problem med tillägg, hämtmaterial och spelvaluta.

Så här hämtar du tilläggsinnehåll från PlayStation™Store

Du hittar tillgängliga tillägg på sidan för spelöversikt i ditt Spelbibliotek eller genom att söka på PlayStation Store.

Det går inte att installera tilläggsinnehåll

Om du har laddat ned tilläggsinnehåll men ser meddelandet ”Väntar på installering”, kan du prova följande felsökningssteg.

1. Välj Inställningar > Lagring för att kontrollera tillgänglig konsollagring. Gå in på PlayStation Store för att hitta det minsta lagringsutrymme som krävs för nedladdningen.
  1. Gå till Inställningar > Nätverk och testa internetanslutningen. Om du har nätverksproblem följer du anvisningarna nedan.
  1. Om du använder ett spel på skiva ska du se till att skivan är licensierad för användning i samma land som ditt konto. Om länderna inte överensstämmer kanske tilläggsinnehållet inte är kompatibelt.
  1. Försök att återställa licensen.
  1. Prova att ta bort och sedan installera om spelet och tillägget.

Det går inte att hitta spelvaluta

Om du har köpt virtuell valuta eller poäng ska de visas nästa gång du går in på spelet. Om du inte kan hitta din valuta eller dina poäng när du spelar spelet kan du försöka med följande.

1. Se till att köpet genomfördes genom att kontrollera din transaktionshistorik.
  1. Om du använder ett spel på skiva ska du se till att skivan är licensierad för användning i samma land som ditt konto. Om länderna inte överensstämmer är det inte säkert att spelvalutan är kompatibel.

Det går inte att hitta nedladdningsbart innehåll i spelet

Om du har köpt ytterligare nedladdningsbart innehåll (DLC) som du har kunnat ladda ned och installera, men innehållet visas inte i spelet följer du felsökningsstegen nedan.

1. Se till att köpet genomfördes genom att kontrollera din transaktionshistorik.
  1. Om du använder ett spel på skiva ska du se till att skivan är licensierad för användning i samma land som ditt konto. Om länderna inte överensstämmer kanske hämtmaterialet inte är kompatibelt.
  1. Försök att återställa licensen.
  1. Radera och installera sedan om spelet och tillägget.

Kontrollera land för spelskiva och konto

Om du försöker använda PlayStation Store-innehåll (t.ex. tillägg eller spelvaluta) för ett spel på skiva måste skivan vara licensierad för användning i samma land som ditt konto.

1. Kontrollera det finstilta på baksidan av spelet för att hitta de länder som det är licensierat för.
  2. Gå till Kontohantering och välj Din information och Redigera din Hemadress. Kontots land visas under Land/region

Om skivan inte är licensierad för användning i ditt land kanske innehållet inte är kompatibelt.

Behöver du kontakta du PlayStation-supporten?

Om du fortfarande har problem kan du kontakta PlayStation-support via länken längst ned på den här sidan. Ange följande information:

• Information om ditt köp.

• En skärmbild eller ett videoklipp som visar att det nedladdningsbara innehållet inte visas i spelet.