Så här ändrar du ditt online-ID för PSN

Ta reda på hur du ändrar ditt online-ID på PlayStation™Network (PSN) och vad du ska göra om du får problem när du ändrat ditt online-ID.

Så här ändrar du ditt online-ID för PSN

Du kan ändra ditt online-ID hur många gånger du vill, men det är bara första gången som är gratis. Vid ytterligare ändringar tillkommer en avgift.

1. Logga in på Kontohantering och välj Profil i sidofältet.
  2. Välj Redigera intill ditt nuvarande online-ID.
  3. Ange ett nytt online-ID och välj Kontrollera om det är ledigt. Om det är det väljer du Fortsätt.
  4. Välj om du vill visa ditt gamla online-ID intill ditt nya online-ID i 30 dagar.
  5. Bekräfta köpet av ditt nya online-ID. När du har slutfört ändringen loggas du ut från alla enheter.
  1. Gå till Inställningar > Användare och konton > Konto > Profil > Online-ID
  2. Ange ett nytt online-ID. Om det är tillgängligt väljer du Bekräfta.
  3. Välj om du vill visa ditt gamla online-ID intill ditt nya online-ID i 30 dagar.
  4. Välj Beställ och betala för att bekräfta ditt köp. När du har slutfört ändringen loggas du ut från alla enheter.
  1. Gå till Inställningar > Kontohantering > Kontoinformation > Profil > Online-ID
  2. Ange ett nytt online-ID. Om det är tillgängligt väljer du Fortsätt.
  3. Välj om du vill visa ditt gamla online-ID intill ditt nya online-ID i 30 dagar.
  4. Bekräfta köpet. När du har slutfört ändringen loggas du ut från alla enheter.
  1. Gå till menyn Spela genom att trycka på handkontrollsikonen.
  2. Gå till din profil genom att välja din profilbild.
  3. Välj Redigera profil och ange ditt lösenord.
  4. Välj Redigera intill ditt online-ID.
  5. Ange ett nytt online-ID och välj Kontrollera om det är ledigt. Om det är det trycker du på Fortsätt.
  6. Välj om du vill visa ditt gamla online-ID intill ditt nya online-ID i 30 dagar.
  7. Slutför köpet av ditt nya online-ID. När du har slutfört ändringen loggas du ut från alla enheter.
  • Det finns inte stöd för funktionen för att ändra online-ID i spel och appar till PlayStation®3 och PlayStation®Vita.

Innan du ändrar ditt online-ID

• Det kan uppstå problem i PlayStation®4-spel när du har ändrat ditt online-ID. Kontrollera om ditt spel har testats i listan med spel som har testats med funktionen för ändring av online-ID.

• Om du upplever tekniska problem kan du återta ditt tidigare online-ID kostnadsfritt. Du bör kunna lösa de flesta problem som beror på att du har ändrat ditt online-ID genom att återställa till ditt ursprungliga.
  • Om ditt nya online-ID bryter mot våra tjänstevillkor ändras det till ”temp-xxxxxx”. Du kan ändra det till ett nytt online-ID eller återställa det till ditt ursprungliga online-ID.

Vanliga frågor

• Första gången du ändrar kostar det inget men om du vill ändra igen får du betala en avgift. Du kan ändra ditt online-ID hur många gånger du vill.
  • När du väljer ett nytt online-ID kan du välja att visa ditt tidigare online-ID i profilen i 30 dagar. Du måste markera det alternativet när du gör ändringen.
  • Nej, det går inte att ändra online-ID:n för barnkonton. Läs om vilka funktioner som är tillgängliga för olika familjemedlemmar i guiden nedan.
  • Barnmedlemmar kan uppgradera till ett vuxenkonto om de uppfyller villkoren för det.

Vad är ett online-ID?

Ett online-ID är ett unikt visningsnamn som används för att identifiera dig på PSN. Du kan kontrollera ditt aktuella online-ID genom att gå till din profil på konsolen eller i PlayStation®App.

• Beroende på dina sekretessinställningar kan dina vänner och andra användare se din onlinestatus, dina aktiviteter och din profil genom att hitta dig med hjälp av ditt online-ID.
  • Ditt inloggnings-ID är den e-postadress du använder till att logga in på PSN.

Har du online-ID-problem?

• Det kan ta lite tid för vissa spel, program och tjänster att uppdatera till ditt nya online-ID. I vissa fall kan det ta upp till en vecka innan ändringen registreras.
  • Om det uppstår problem när du har ändrat ditt online-ID följer du felsökningsstegen i guiden nedan.
  • Om ditt online-ID ändras utan din tillåtelse kan du försöka återställa ditt konto genom att följa guiden nedan.