Så här ändrar du ditt online-ID för PlayStation™Network

Ta reda på hur du ändrar ditt online-ID på PlayStation Network, om det kostar pengar att ändra online-ID och vad du ska göra om du får problem när du ändrat ditt online-ID.

Innan du ändrar ditt online-ID så finns det några saker att tänka på:

1. Det kan uppstå problem i PS4-spel efter en ändring av online-ID.
  2. En lista över PS4-spel som testats med funktionen för ändring av online-ID finns här*.
  3. Ditt nya online-ID måste följa våra tjänstevillkor, inklusive uppförandereglerna för mötesplatsen
  4. Spel och appar till PS3, PS Vita och PS TV har inte stöd för funktionen för ändring av online-ID.
  5. Om du upplever tekniska problem kan du återta ditt tidigare online-ID kostnadsfritt genom att följa anvisningarna nedan. Du kan lösa de flesta problem som orsakas av ett ändrat online-ID genom att återgå till ditt föregående online-ID.
  6. Det går inte att ändra online-ID för ett barnkonto.

* I vissa spel där det inte finns några kända problem identifierade på listan kan det ändå uppstå problem om du ändrar ditt online-ID.

Måste jag betala för att ändra mitt online-ID?

Du kan ändra ditt online-ID hur många gånger du vill, men det är bara första gången som är gratis. Vid ytterligare ändringar tillkommer en avgift. PlayStation®Plus-medlemmar får 50 % rabatt på kostnaden för online-ID-ändringar, men det är inte ett krav att vara medlem för att få göra ändringar.

Hur hittar mina vänner mitt nya online-ID?

När du väljer ett nytt online-ID kan du välja att visa ditt tidigare online-ID i profilen i 30 dagar. Du måste markera det alternativet när du gör ändringen.

Ändra online-ID på PSN

Webbläsare: ändra online-ID

1. Logga in på Kontohantering och välj PSN-profil i sidomenyn.
  2. Välj Redigera bredvid ditt nuvarande online-ID.
  3. Skriv in ett nytt online-ID och följ anvisningarna på skärmen för att slutföra ändringen.
  4. När du har slutfört ändringen loggas du ut från alla enheter.
  1. Gå till Inställningar > Användare och konton > Konto > Profil > Online-ID
  2. Skapa ditt nya online-ID.
  3. Slutför ändringen genom att följa anvisningarna på skärmen.
  4. När du har slutfört ändringen loggas du ut från alla enheter.
  1. Gå till Inställningar > Kontohantering > Kontoinformation > Profil > Online-ID
  2. Skapa ditt nya online-ID.
  3. Slutför ändringen genom att följa anvisningarna på skärmen.
  4. När du har slutfört ändringen loggas du ut från alla enheter.

Lösa problem som uppstår efter ändring av online-ID

Om du får tekniska problem efter att ha ändrat ditt online-ID bör du kunna lösa de flesta problemen genom att återgå till ett tidigare online-ID (även om det kanske inte löser alla problem). Se guiden nedan.

Ändra ett stötande online-ID som stängts av

Om ditt konto stängdes av på grund av ett stötande online-ID före den 11 april 2019 kan du läsa i guiden nedan om hur du ändrar ditt online-ID.

Vad händer om jag inte slutför ändringen av mitt online-ID?

Efter att du har valt Bekräfta läggs en tillfällig spärr på ditt nya online-ID. Det nya online-ID:t är reserverat i 24 timmar. Om du vill göra permanent anspråk på det nya online-ID:t måste du slutföra processen inom den 24-timmarsperioden.