Så här löser du problem som uppstår efter ändring av online-ID för PlayStation™Network

Så här löser du problem som uppstår efter ändring av online-ID för PlayStation™Network

Ta reda på hur du kan lösa tekniska problem, till exempel med förlorade data och dolda trophies, som orsakas av att ditt online-ID har ändrats.

Innan du ändrar ditt online-ID så finns det några saker att tänka på:

1. Det kan uppstå problem i PS4-spel efter en ändring av online-ID.
  2. En lista över PS4-spel som testats med funktionen för ändring av online-ID finns här*.
  3. Ditt nya online-ID måste följa våra tjänstevillkor, inklusive uppförandereglerna för mötesplatsen
  4. Spel och appar till PS3, PS Vita och PS TV har inte stöd för funktionen för ändring av online-ID.
  5. Om du upplever tekniska problem kan du återta ditt tidigare online-ID kostnadsfritt genom att följa anvisningarna nedan. Du kan lösa de flesta problem som orsakas av ett ändrat online-ID genom att återgå till ditt föregående online-ID.
  6. Det går inte att ändra online-ID för ett barnkonto.

* I vissa spel där det inte finns några kända problem identifierade på listan kan det ändå uppstå problem om du ändrar ditt online-ID.

Om du får problem efter att ha ändrat online-ID

När du ändrar online-ID kan det uppstå problem med vissa spel, till exempel att spelframsteg försvinner. Om du har problem efter att ha bytt online-ID ska du kontakta vårt supportteam för attändra tillbaka till ditt tidigare online-ID.

Att ändra tillbaka till ditt tidigare online-ID är kostnadsfritt och bör lösa de flesta problem. Det kanske emellertid inte löser alla problem (till exempel kanske du inte kan återställa material, framsteg och funktioner du förlorat). Om du vill ändra tillbaka till ett tidigare online-ID rekommenderar vi att du gör det så snart som möjligt, eftersom det kan påverka spelmaterial, spelförlopp och funktioner som är kopplade till ditt nya online-ID.

Återställa kontot om ditt online-ID ändras utan ditt tillstånd

Om du upptäcker att ditt online-ID har ändrats eller att du inte kan logga in på ditt konto kan du försöka med att ändra dina lösenord för konto och för e-post, och läsa guiden om intrång i konton nedan.