Ändra PlayStation Plus-abonnemangsplan

Läs om hur du ändrar abonnemangsplan för ditt PlayStation®Plus-medlemskap.

Ändra PlayStation Plus-medlemskap i en webbläsare

1. Logga in på Kontohantering

2. Välj Abonnemang på menyn till vänster på skärmen.

3. Välj ditt PlayStation Plus-abonnemang och välj Ändra abonnemang.

4. Välj en ny medlemskapsnivå och betalningsfrekvens.

1. Gå till Inställningar > Användare och konton.

2. Välj Konto > Betalning och abonnemang > Abonnemang

3. Välj ditt PlayStation Plus-abonnemang och välj Ändra abonnemang.

4. Välj en ny medlemskapsnivå och betalningsfrekvens.

1. Gå till Inställningar > Kontohantering.

2. Välj Kontoinformation > PlayStation-abonnemang

3. Välj ditt PlayStation Plus-abonnemang och välj Ändra abonnemang.

4. Välj en ny medlemskapsnivå och betalningsfrekvens.

• När du nedgraderar medlemsnivå utförs nedgraderingen nästa betalningsdatum. När nedgraderingen har slutförts förlorar du åtkomsten till de förmåner som endast var tillgängliga för ditt tidigare abonnemang.
  • När du uppgraderar debiteras du en proportionell avgift för återstående tid på ditt befintliga medlemskap så att det höjs till önskad nivå fram till nästa betalningsdatum. Nästa betalningsdatum debiteras du standardpriset för den medlemskapsnivå du uppgraderade till enligt din valda betalningsfrekvens. Om du till exempel betalade för ett 12-månadersmedlemskap för 6 månader sedan och har 6 månader kvar, betalar du en proportionell uppgraderingsavgift för att uppgradera medlemskapet till den nya nivån under det återstående halvåret.
  • Om du har köpt flera abonnemang som ska löpa i rad måste du uppgradera hela abonnemangstiden samtidigt, och eftersom uppgraderingsavgiften då återspeglar hela den abonnemangstid du uppgraderar så kan uppgraderingsavgiften bli högre.

Ditt nuvarande abonnemang är ett 12-månaders PlayStation Plus Essential-abonnemang. Du köpte abonnemanget för 6 månader sedan på PlayStation Store till standardpriset 60 USD*. Det är ett halvår kvar till nästa betalningsdatum.

Du bestämmer dig för att uppgradera medlemskapet till PlayStation Plus Premium. Standardpriset för Premium är 120 USD per år.

Uppgraderingsavgiften beräknas genom att subtrahera Essential-priset från Premium-priset:
120-60 USD = 60 USD.

Uppgraderingsavgiften delas sedan med den tidslängd som återstår av abonnemanget fram till nästa schemalagda betalningsdatum. I det här fallet är det ett halvår kvar, så 60/2 = 30 USD i avgift.

* Priserna som används i det här exemplet är bara avsedda som exempel och återspeglar kanske inte de verkliga priserna. Om du vill se aktuella prisuppgifter kan du läsa i PlayStation Plus-guiden.

Vanliga frågor

Jag har en abonnemangskupongkod som jag vill lösa in. PlayStation Now har slagits ihop med PlayStation Plus, så vad händer om jag försöker lösa in min kupongkod?

När du anger kupongkoden omvandlas den förbetalda abonnemangsperioden till en tidsperiod (med motsvarande värde) baserat på din nuvarande PlayStation Plus-abonnemangsplan. Om du vill ha mer information läser du i guiden om kupongkoder nedan.

• Om du abonnerar på PlayStation Plus får du en viss tidsperiod för ditt aktuella PlayStation Plus-medlemskap med kupongkoden. Om du vill använda kupongkoden för en annan medlemskapsnivå måste du ändra ditt abonnemang innan du löser in kupongkoden.

Jag var medlem av PlayStation Now men har flyttats till PlayStation Plus. Hur får jag tillgång till mina gamla spardata?

Som PlayStation Plus Premium-medlem har du tillgång till spelkatalogen och klassikerkatalogen. För alla spel du har laddat ned som del av ditt PlayStation Now-medlemskap lagras spelen och spardata på din konsol. Många av de nedladdningsbara spelen från PlayStation Now har nu överförts till spelkatalogen i PlayStation Plus, vilket innebär att du kan fortsätta spela de spelen som förut.

De flesta strömmade spel från PlayStation Now har flyttats till spelkatalogen och klassikerkatalogen i PlayStation Plus Premium (klassikerkatalogen är tillgänglig med både PlayStation Plus Extra och PlayStation Plus Premium) och du kan fortfarande få tillgång till de strömmade versionerna av de spelen med hjälp av konsolgränssnittet (eller datorappen) för att fortsätta spela där du slutade. Om du vill överföra spardata från ett strömmat spel till ett nedladdat spel läser du i guiden nedan.