Ändra ljudinställningarna på en PS5-konsol

Så här ändrar du ljudinställningarna på PS5-konsoler

Ta reda på hur du anpassar PlayStation®5-konsolens ljudutgång för tv, headset eller AV-system.

Så här ändrar du ljudinställningarna på PS5™-konsolen

Du konfigurerar PS5-konsolens inställningar för ljudutdata genom att gå till hemskärmen och välja Inställningar > Ljud > Ljudutgång:

Utgångsenhet
Välj en ljudutgångsenhet som ska användas. Du kan även ändra utgångsenheten under Ljud i kontrollcentret.

Byt enhet för utgående ljud automatiskt
Aktivera det här alternativet om du vill att uppspelningsenheten ska växlas automatiskt när en ljudenhet som ett headset ansluts.

Typ av HDMI-enhet
Välj den typ av enhet som är ansluten via HDMI-kabel till konsolen och välj lämpliga alternativ. Om du väljer AV-förstärkare som typ av HDMI-enhet kan du till exempel ange antalet kanaler och justera högtalarlägen.

Tv

Aktivera 3D-ljud för tv -högtalare
Förbättra ljudet från tv-högtalarna genom att göra det tredimensionellt.

Tillämpa mätresultat på 3D-ljud
Tillämpa 3D-ljudinställningen baserat på mätresultaten för rumsakustiken. Om du aldrig har mätt rumsakustiken, eller om du har ändrat i rummet sedan du mätte, väljer du Mät rumsakustik för 3D-ljud först.

Mät rumsakustik för 3D-ljud
Använd mikrofonen på den trådlösa handkontrollen för att mäta rumsakustiken.

AV-förstärkare

Antal kanaler
Välj antalet kanaler som AV-förstärkaren använder.

Justera högtalarläge
Flytta högtalarna för att få rätt balans i ljudet.

Kompatibla hörlurar

Aktivera 3D-ljud
Förbättra ljudet genom hörlurarna genom att göra det tredimensionellt.

Justera 3D-ljudprofilen
Optimera upplevelsen av 3D-ljud genom att välja en av flera profiler för 3D-ljud.

Allmänt

Musik på hemskärmen
Slå på/av musiken som spelas i bakgrunden på hemskärmen.

Ljudeffekter
Slå på/av de ljud som hörs från vissa funktioner, t.ex. vid rullning.

Medhörningsvolym
Ställ in hur högt din röst ska höras via headsetet. Den här inställningen är inte tillgänglig för alla headset.

Ljudformat (prioriterat)
Ange det ljudformat som ska användas för spel och videoappar.
Inställningarna som finns kan variera beroende på vilka enheter du har och konfigurationen av ljudinställningarna.

Har du problem med ljudet på PS5-konsolen?

I guiden nedan hittar du felsökningssteg.