Ändra ljudinställningarna på en PlayStation®5-konsol

Ta reda på hur du anpassar PS5™-konsolens ljuduppspelning för tv, headset eller AV-system.

Ändra ljudinställningarna på PS5

Du konfigurerar PS5-konsolens inställningar för ljudutdata genom att gå till hemskärmen och välja Inställningar > Ljud > Ljudutdata:

Utgångsenhet
Välj en ljudutgångsenhet som ska användas. Du kan även ändra utgångsenheten under Ljud i kontrollcentret.

Byt enhet för utgående ljud automatiskt
Aktivera det här alternativet om du vill att uppspelningsenheten ska växlas automatiskt när en ljudenhet som ett headset eller PS VR ansluts.

Typ av HDMI-enhet
Välj den typ av enhet som är ansluten via HDMI-kabel till konsolen och välj lämpliga alternativ. Om du väljer AV-förstärkare som typ av HDMI-enhet kan du till exempel ange antalet kanaler och justera högtalarlägen.

Antal kanaler
Välj antalet kanaler som AV-förstärkaren använder.

Justera högtalarläge
Flytta högtalarna för att få rätt balans i ljudet.

Utdata till hörlurar
Välj Allt ljud om du vill att spelets ljudeffekter och musik ska spelas upp via hörlurarna utöver chattljudet.

Välj Chattljud om du bara vill höra chattljud i hörlurarna. Andra ljud spelas upp från den enhet du valt under Utgångsenhet.

Spela upp 3D-ljud
Du kan spela upp 3D-ljud via USB-kompatibla hörlur, antingen genom att ansluta till konsolen via USB-A- eller USB-C-anslutningen eller genom att ansluta de kompatibla hörlurarna till 3,5 mm uttaget för headset på den trådlösa DualSense-handkontrollen.

Justera profilen för 3D-ljud
När 3D-ljud är aktiverat kan du välja den 3D-ljudprofil du vill ha.

Musik på hemskärmen
Slå på/av musiken som spelas i bakgrunden på hemskärmen.

Ljudeffekter
Slå på/av de ljud som hörs från vissa funktioner, t.ex. vid bläddring.

Medhörningsvolym
Ställ in hur högt din röst ska höras via headsetet.

Den här inställningen är inte tillgänglig för alla headset.

Ljudformat (prioriterat)
Ange det ljudformat som ska användas för spel och videoappar.

Inställningarna som finns kan variera beroende på vilka enheter du har och konfigurationen av ljudinställningarna.

Har du problem med ljudet på PS5?

Besök Fix and Replace om du vill ha felsökningssteg.