Konfigurera 3D audio på PS5-konsoler

Så här konfigurerar du 3D audio på PS5-konsoler

Ta reda på hur du förbättrar ljudet på din PlayStation®5-konsol genom att göra det tredimensionellt.

Vad är 3D audio på PS5™-konsoler?

PS5-konsolen drivs med Tempest 3D AudioTech och kan sätta dig i centrum av otroligt omslutande ljudlandskap där det känns som att ljudet kommer från alla håll. Aktivera 3D audio för dina tv-högtalare eller kompatibla hörlurar genom att följa stegen nedan för att få tredimensionellt ljud.

Så här konfigurerar du 3D audio för tv på PS5-konsoler

1. Gå till Inställningar > Ljud > ljudutgång > Tv.
  2. Välj Aktivera 3D audio för tv-högtalare.
  3. Välj Mät rumsakustik för 3D audio om du vill använda mikrofonen på den trådlösa handkontrollen för att mäta rumsakustiken.
  4. Välj Tillämpa mätresultat på 3D audio om du vill tillämpa inställningarna baserat på mätresultaten för rumsakustiken. Om du aldrig har mätt rumsakustiken, eller om du har ändrat i rummet sedan du mätte, väljer du Mät rumsakustik för 3D audio först.

Så här konfigurerar du 3D-ljud för kompatibla hörlurar på PS5-konsoler

1. Gå till Inställningar > Ljud > ljudutgång > Hörlurar.
  2. Välj Aktivera 3D audio för hörlurar för att slå på/stänga av 3D audio.
  3. Välj Justera profilen för 3D audio för att välja önskad 3D audio-profil.