Felsöka bild- och ljudproblem på PS5-konsoler

Läs om hur du löser bild- och ljudproblem på PlayStation®5-konsoler.

Om du har ljudproblem kan du försöka med att uppdatera till den senaste systemprogramvaran för konsolen.

Kontrollera kablar och portar

1. Anslut PS5™-konsolen direkt till HDMI-porten på tv:n/skärmen.
    Om du tar bort alla andra ljud- eller bildenheter kan det eventuellt lösa bild- och ljudproblem.
  1. Kontrollera att tv:n/skärmen är inställd på rätt kanal.
  2. Kontrollera att systemprogramvaran för tv:n/skärmen är uppdaterad och att den fasta programvaran är uppdaterad till den senaste versionen. Om du vill ha mer information om ytterligare inställningar som du kan behöva aktivera för högupplösta signaler läser du i användarhandboken från tillverkaren.
  3. Prova med att använda en annan HDMI-kabel.
  4. Försök med att använda en annan HDMI-port.

Har du fortfarande problem?

Kontrollera HDMI-kabeln

HDMI-kabeln som medföljer PS5-konsolen är en HDMI 2.1-kabel. Kontrollera att kabeln du använder för att ansluta PS5-konsolen är HDMI 2.1.

Har du fortfarande problem?

Gå till felsökningsverktyget PlayStation-reparationer genom att välja ett problem nedan.