Felsöka ljud- och bildproblem på PS5-konsoler

Läs om hur du löser ljud- och bildproblem på PlayStation®5-konsoler.

Kommer det inga bildutdata från PS5-konsolen?

Om PS5®-konsolen och skärmen är på men det inte finns någon bild försöker du med följande:

1. Kontrollera HDMI-anslutningen
    Se till att anslutningen mellan PS5-konsolen och skärmen med den medföljande HDMI-kabeln är säker. Om möjligt försöker du med att använda en annan HDMI-kabel. Om skärmen har flera HDMI-portar försöker du med en annan. Se även till att du har valt rätt kanal för HDMI.

Du bör använda HDMI 2.1-kabeln som medföljde PS5-konsolen för att få ut så mycket möjligt av de nya funktionerna med höga prestanda på konsolen. Du kan även använda äldre HDMI-kablar.

PS5-konsolen har stöd för HDMI 2.1 och även för 4K 120 Hz-videoutdata. Det innebär att spel ser bättre ut och att bildfrekvensen blir högre när du använder en kompatibel tv eller skärm.

1. Anslut direkt till HDMI-porten
    Anslut PS5-konsolen direkt till HDMI-porten på skärmen. Om du har andra enheter som är anslutna till skärmen (soundbarhögtalare, hemmabio, spelinspelningsenheter osv.) kopplar du ifrån dem för att se om det löser problemet.
  1. Sätt på strömmen igen
    Stäng av skärmen och PS5-konsolen. Dra ur strömkablarna, vänta i 20 minuter och anslut sedan strömkablarna igen. Sätt på allt och kontrollera bilden.
  2. Kontrollera den fasta programvaran för enheten
    Kontrollera att den senaste versionen av den fasta programvaran för skärmen är installerad. Mer information om ytterligare inställningar för signaler med hög upplösning finns i användarhandboken från tillverkaren.

Om problemet kvarstår går du till PlayStation-reparationer.

Inga ljudutdata från PS5-konsolen?

Om det inte kommer något ljud från skärmen eller ljudenheten försöker du med följande:

1. Justera ljudinställningarna
    Se till att skärmen eller andra ljudenheter inte är avstängda och att volymen är tillräckligt hög.
  2. Kontrollera ljudutdatainställningarna
    Kontrollera att ljudutdata för PS5-konsolen är angett till HDMI.
  1. Uppdatera systemprogramvaran
    Om du har ljudproblem kan du försöka med att uppdatera systemprogramvaran på PS5-konsolen till den senaste versionen.
  1. Kontrollera HDMI-kabeln
    Om HDMI-kabeln är trasig kan det leda till ljudproblem. Försök med att använda en annan HDMI-kabel för att se om det löser problemet.

Du bör använda HDMI 2.1-kabeln som medföljde PS5-konsolen för att få ut så mycket möjligt av de nya funktionerna med höga prestanda på konsolen. Du kan även använda äldre HDMI-kablar.

PS5-konsolen har stöd för HDMI 2.1 och även för 4K 120 Hz-videoutdata. Det innebär att spel ser bättre ut och att bildfrekvensen blir högre när du använder en kompatibel tv eller skärm.

1. Ansluta direkt till HDMI-porten
    Anslut PS5-konsolen direkt till HDMI-porten på skärmen. Om du har andra enheter som är anslutna till skärmen (soundbarhögtalare, hemmabio, spelinspelningsenheter osv.) kopplar du ifrån dem för att se om det löser problemet.
  2. Kontrollera den fasta programvaran för enheten
    Kontrollera att den senaste versionen av den fasta programvaran för enheten är installerad. Mer information om ytterligare inställningar för signaler med hög upplösning finns i användarhandboken från tillverkaren.

Om problemet kvarstår går du till PlayStation-reparationer.

Har du fortfarande problem?

Gå till felsökningsverktyget PlayStation-reparationer genom att välja ditt problem nedan.