Konfigurera din nya PlayStation®4-konsol

Ta reda på hur du konfigurerar PS4™-konsolen första gången, hur du uppdaterar systemprogramvaran och hur du ansluter till PlayStation™Network.

Ansluta PS4-konsolen till en tv

1. Anslut ena änden av HDMI-kabeln till HDMI OUT-porten på baksidan av PlayStation 4-konsolen.
  2. Anslut den andra änden till HDMI-ingången på visningsenheten.
  3. Anslut strömkabeln till AC IN-uttaget på PlayStation 4-konsolens baksida.
  4. Anslut strömkabeln till ett uttag.

Om du vill ha trådburen Internetanslutning till din PlayStation 4 kan du nu ansluta en Ethernet-kabel mellan nätverksporten på baksidan av PlayStation 4 och routern eller modemet.

Uppdatera PS4-systemprogramvaran

Om du ska kunna använda onlinefunktionerna på PlayStation 4 måste du först uppdatera systemprogramvaran till den senaste versionen. Uppdateringar av systemprogramvaran börjar hämtas automatiskt så snart de är tillgängliga, och du informeras om när de är redo att installeras via ett meddelande på skärmen.

Ansluta till PlayStation Network

Om du redan är PlayStation-användare sedan tidigare kan du logga in med dina befintliga kontouppgifter. Om du är ny i PlayStation-världen kan du enkelt skapa ett konto på din PlayStation 4.

Hämta och komma åt PS4-spel och appar

Du kan hämta spel och appar från PlayStation™Store eller använda en spelskiva för att installera ett spel.

Börja spela online med PS4

För vissa spel krävs det ett PlayStation®Plus-abonnemang för att komma åt flerspelarlägen online. Om du vill spela online med dina vänner, och dessutom få tillgång till en hel del andra fördelar, kan du abonnera på PlayStation Plus.

Nu kan du strömma en mängd olika spel och hämta PS4-spel med ett PlayStation™Now-abonnemang.