Support för trådlös DUALSHOCK 4-handkontroll

Ta reda på hur du laddar och parkopplar en trådlös DUALSHOCK®4-handkontroll med en PlayStation®5- eller PlayStation®4-konsol, och hur du ändrar inställningarna för handkontrollen.

Parkoppla handkontroller med en PS5-konsol eller PS4-konsol

1. Kontrollera att konsolen är påslagen.
  2. Anslut handkontrollen till konsolen med den medföljande USB-kabeln.
  3. Om handkontrollen är avstängd trycker du på PS-knappen. Lampskenan blinkar och sedan tänds spelarindikatorn.

(A) Lampskenor

(B) USB-port

(C) USB-kabel

(D) Till PS4-konsolen

När handkontrollen har tillräckligt med batteri kan du koppla från USB-kabeln och använda handkontrollen trådlöst.

• Obs! Handkontrollen kan bara vara kopplad till en konsol i taget. När du vill använda handkontrollen på en annan konsol måste du parkoppla den med den konsolen.
  • Du kan ansluta upp till fyra handkontroller till en konsol.
  • Om du har problem med att parkoppla handkontrollen med konsolen kan du prova att återställa handkontrollen.

Ansluta trådlösa DUALSHOCK 4-handkontroller med andra enheter

Du kan använda handkontrollen även när du inte använder konsolen. Om du vill ha mer information om kompatibla enheter, program och funktioner läser du i guiden nedan.

Ladda trådlösa DUALSHOCK 4-handkontroller

När det är dags att ladda din trådlösa DUALSHOCK 4-handkontroll ansluter du den till PS4™-konsolen med den medföljande USB-kabeln. Du kan ladda handkontrollsbatteriet när konsolen är på eller i viloläget.

Kontrollera handkontrollens batterinivå genom att trycka och hålla ned PS-knappen för att visa snabbmenyn. Batteriikonen blinkar medan handkontrollen laddas.

• Det tar ungefär 2 timmar att ladda handkontrollen när batteriet är urladdat.
  • Se till att ladda handkontrollen minst en gång om året för att hålla den i gott skick.
  • Batteriets livslängd varierar beroende på hur du använder handkontrollen och i vilken miljö den används och förvaras.

Om handkontrollen inte laddas ordentligt kan du prova att återställa handkontrollen.

Ändra inställningar för trådlösa DUALSHOCK 4-handkontroller

Välj konsol nedan.

1. Gå till Inställningar > Tillbehör.
  2. Välj Handkontroll (Allmänt) och konfigurera handkontrollens inställningar.
  1. Gå till Inställningar > Enheter.
  2. Välj Handkontroller och justera sedan handkontrollens inställningar.
Så här styr du om allt ljud till hörlurarna:
  1. Gå till Inställningar > Enheter > Ljudenheter.
  2. Välj Utdata till hörlurar > Allt ljud.
  3. Justera Volymkontroll (hörlurar).

Om det inte går att välja Utdata till hörlurar betyder det att handkontrollen inte har identifierat hörlurarna.

• Om den trådlösa DUALSHOCK 4-handkontrollen inte vibrerar som den ska kanske handkontrollens vibrationsfunktion är avstängd. Om du vill slå på den igen väljer du Inställningar > Enheter > Handkontroller och markerar kryssrutan Aktivera vibration.
  • Om du har anslutit hörlurar till 3,5-millimetersuttaget för hörlurar på den trådlösa DUALSHOCK 4-handkontrollen men inte hör något ljud, eller om ljudet från hörlurarna är mycket svagt, kan du börja med att kontrollera att hörlurskontakten är intryckt hela vägen.

Har du problem med din trådlösa DUALSHOCK 4-handkontroll?

Om du har följt anvisningarna ovan men tror att handkontrollen inte ansluts korrekt kan du prova att återställa handkontrollen.

Om problemet kvarstår efter återställningen går du till PlayStation-reparationer.