Ansluta trådlösa PULSE Explore-öronsnäckor till andra enheter

Ta reda på hur du ansluter dina trådlösa PULSE Explore™-öronsnäckor till en kompatibel PC, Mac® eller mobil enhet.

Ansluta trådlösa PULSE Explore-öronsnäckor till en PC eller Mac

Anslut dina trådlösa PULSE Explore-öronsnäckor till en kompatibel PC (Windows) eller Mac (macOS) som har en USB-ljudutgång med den medföljande PlayStation Link™ USB-adaptern. Den medföljande USB-adaptern parkopplas till dina öronsnäckor direkt ur förpackningen.

1. Kontrollera att din PC eller Mac är på.
  2. Se till att båda öronsnäckorna ligger i laddningsetuiet.
  3. Sätt i USB-adaptern i en av USB-Type-A-portarna på din PC eller Mac.
  4. Ta ur båda öronsnäckorna ur etuiet och anslut dem till din PC eller Mac.
    När anslutningen har aktiverats lyser statusindikatorn på adaptern med ett fast vitt sken.
  • Öronsnäckorna söker efter en anslutning i 30 sekunder. Om det inte finns någon tillgänglig enhet att ansluta till stängs öronsnäckorna av. Tryck på PlayStation Link™-knappen på en av öronsnäckorna för att söka efter en anslutning igen.
  • Du kan reglera volymen på PS Link-ljudet från öronsnäckorna.
  • Du kan behöva välja ”PlayStation Link-adapter” som aktiv ljudenhet på din PC eller Mac.
  • Information om enhetens kompatibilitet och användning finns i instruktionerna som medföljer enheten. Det är inte alla enheter som kan användas med öronsnäckorna.

Parkoppla och ansluta trådlösa PULSE Explore-öronsnäckor till en ny PlayStation Link USB-adapter

Du kan använda en extra PlayStation Link USB-adapter (säljs separat) för att konfigurera en ny PS Link-anslutning till en USB-ljudenhet, utan att du behöver koppla ur din första USB-adapter. Du kan till exempel sätta en adapter i PlayStation®5-konsolen och en andra adapter i din PC eller Mac.

En ny, separat USB-adapter är inte parkopplad till öronsnäckorna från början. Du måste parkoppla dem först.

1. Se till att din PC, Mac eller PS5®-konsol är påslagen.
  2. Sätt in USB-adaptern i en USB Type-A-port på din PC/Mac eller PS5-konsol.
  3. Se till att båda öronsnäckorna ligger i laddningsetuiet.
  4. Håll in PS Link-knappen på etuiet och släpp den när statusindikatorn på etuiet snabbt blinkar blått (i ungefär åtta sekunder).
    Öronsnäckorna är i parkopplingsläge när indikatorn blinkar blått snabbt.
  1. Tryck på PS Link-knappen på USB-adaptern.
    Statusindikatorn på adaptern blinkar vitt när du söker efter en PS Link-enhet.

När de är parkopplade och anslutna lyser indikatorn på etuiet med fast blått sken och indikatorn på adaptern med fast vitt sken.

• När öronsnäckorna är parkopplade till USB-adaptern görs även en sökning efter andra parkopplade Bluetooth-enheter som är redo att anslutas. Indikatorn på etuiet blinkar långsamt från tänt till släckt i några sekunder under sökningen. Du kan nu ansluta mobilenheten till öronsnäckorna om du vill lyssna på ljud från båda enheterna samtidigt. Svarstiden för PS Link-ljud påverkas inte om du är ansluten till Bluetooth-ljud samtidigt.
  • Öronsnäckorna är kvar i parkopplingsläge i upp till 30 sekunder. Om det inte finns någon tillgänglig enhet att ansluta till stängs öronsnäckorna av. Håll in PS Link-knappen på etuiet i ungefär åtta sekunder om du vill aktivera parkopplingsläget igen.
  • USB-adaptern söker efter en PS Link-anslutning i upp till 30 sekunder. Om det inte finns någon tillgänglig enhet att ansluta till stängs adaptern av. Tryck på PS Link-knappen på adaptern för att söka efter en anslutning igen.
  • Du kan parkoppla öronsnäckorna med upp till åtta USB-adaptrar för PS Link men det går endast att ansluta öronsnäckorna till och spela upp ljud från en adapter i taget. Du kan parkoppla en USB-adapter med upp till åtta PS Link-enheter.
  • Du kan reglera volymen på PS Link-ljudet från öronsnäckorna.
  • Du kan behöva välja ”PlayStation Link-adapter” som aktiv ljudenhet på din PC eller Mac.
  • Information om enhetens kompatibilitet och användning finns i instruktionerna som medföljer enheten. Det är inte alla enheter som kan användas med öronsnäckorna.

Växla mellan anslutningar för PlayStation Link USB-adaptern

Om du använder dina trådlösa PULSE Explore-öronsnäckor med PS5-konsolen och vill växla till ljudet från din PC/Mac (eller tvärtom) följer du de här stegen för att växla PlayStation Link-anslutning. Öronsnäckorna måste vara parkopplade med de adaptrar som sitter i din PS5-konsol och din PC/Mac.

1. Kontrollera att din PC/Mac är på och att en USB-adapter för PS Link är ansluten till USB Type-A-porten.
  2. Ta ut en eller båda öronsnäckorna ur laddningsetuiet.
    Öronsnäckorna ansluts automatiskt till den senast anslutna enheten.
  3. Håll in PS Link-knappen på en av öronsnäckorna i ungefär två sekunder.
  4. Tryck på PS Link-knappen på den USB-adapter som sitter i din PC/Mac.
    Statusindikatorn på adaptern blinkar vitt när du söker efter en PS Link-enhet. När anslutningen har aktiverats lyser indikatorn med ett fast vitt sken.

Se bilden nedan som exempel. USB-adaptern som sitter i konsolen är adapter A. USB-adaptern som är ansluten till datorn är adapter B.

1. Kontrollera att PS5-konsolen är på och att en USB-adapter för PS Link sitter i en av USB-A-portarna.
  2. Ta ut en eller båda öronsnäckorna ur laddningsetuiet.
    Öronsnäckorna ansluts automatiskt till den senast anslutna enheten.
  3. Håll in PS Link-knappen på en av öronsnäckorna i ungefär två sekunder.
  1. Följ instruktionerna på skärmen när meddelandet PS Link-enhet i närheten visas på den skärm som är ansluten till konsolen.
  • Om din PS5-konsol eller PC/Mac är avstängd när du försöker växla anslutning kan öronsnäckorna inte ansluta till den. Öronsnäckorna ansluts till den senast anslutna enheten igen.
  • Du kan ansluta och lyssna på högst en PS Link-anslutning i taget när öronsnäckorna är parkopplade med två eller fler USB-adaptrar för PS Link.
  • Du kan reglera ljudvolymen på öronsnäckorna, konsolen eller din PC/Mac.
  • Meddelandet PS Link-enhet i närheten visas endast om din parkopplade USB-adapter sitter i din PS5-konsol. Om meddelandet inte visas på skärmen trycker du på PS Link-knappen på adaptern.
  • Du kan också växla ljudanslutning mellan din PS5-konsol och PlayStation Portal™-fjärrspelare.

Använda PlayStation Link-knapparna på de trådlösa PULSE Explore-öronsnäckorna och laddningsetuiet

Använd PS Link-knappen på de trådlösa PULSE Explore-öronsnäckorna och laddningsetuiet för att använda olika funktioner som du kan aktivera genom korta och långa tryck.

PS Link-knappfunktioner på trådlösa PULSE Explore-öronsnäckor

Ta ut en eller båda öronsnäckorna ur etuiet för att aktivera följande funktioner. Om du använder båda öronsnäckorna behöver du bara trycka på PS Link-knappen på den ena öronsnäckan.

• Slå på öronsnäckorna för att söka efter och ansluta till din senast anslutna enhet (PS Link- eller Bluetooth-enhet).
  • Avbryt en sökning efter en befintlig anslutning eller ny parkoppling. Öronsnäckorna ansluts till den senast anslutna enheten igen.
  • Visar kontrollerna under Ljud i Kontrollcenter.

• Avaktivera den nuvarande anslutningen och aktivera anslutningen till en tidigare parkopplad PS Link- eller Bluetooth-enhet.

• Återställ öronsnäckorna (inga parkopplingar eller inställningar tas bort).

PS Link-knappfunktioner på laddningsetuiet

Beroende på typen av tryckning måste en eller båda öronsnäckorna ligga i etuiet för att de flesta av följande funktioner ska kunna aktiveras.

Minst en öronsnäcka måste ligga i etuiet.

• Slå på öronsnäckorna för att söka efter och ansluta till din senast anslutna enhet (PS Link- eller Bluetooth-enhet).
  • Avbryt en sökning efter en befintlig anslutning eller ny parkoppling. Öronsnäckorna ansluts till den senast anslutna enheten igen.

Minst en öronsnäcka måste ligga i etuiet.

• Avaktivera den nuvarande anslutningen och aktivera anslutningen till en tidigare parkopplad PS Link- eller Bluetooth-enhet.

Båda öronsnäckorna måste ligga i etuiet.

• Parkoppla till en ny PS Link- eller Bluetooth-enhet.

Båda öronsnäckorna måste ligga i etuiet.

• Ta bort alla parkopplingsanslutningar från öronsnäckorna. Var försiktig med att göra det här eftersom alla PS Link- och Bluetooth-parkopplingar och ljudinställningar tas bort.

Båda öronsnäckorna måste ligga i etuiet.

• Återställ etuiet (inga parkopplingar eller inställningar tas bort).

PlayStation Link USB-adaptern (CFI-ZWA2) har också en PS Link-knapp med olika funktioner.

• Sök efter en PS Link-anslutning.
  • Återställ adaptern (alla PS Link-parkopplingar tas bort).

Parkoppla och ansluta trådlösa PULSE Explore-öronsnäckor till mobilenheter med Bluetooth

Anslut de trådlösa PULSE Explore-öronsnäckorna till kompatibla mobilenheter med stöd för Bluetooth-anslutning.

Du måste först parkoppla öronsnäckorna med mobilenheten för att konfigurera en Bluetooth-anslutning.

1. Kontrollera att Bluetooth är påslaget i Bluetooth-inställningarna på mobilenheten.
  2. Se till att båda öronsnäckorna ligger i laddningsetuiet.
  3. Håll in PS Link-knappen på etuiet och släpp den när statusindikatorn på etuiet snabbt blinkar blått (i ungefär åtta sekunder).
    Öronsnäckorna är i parkopplingsläge när indikatorn blinkar blått snabbt.
  1. Gå till Bluetooth-inställningarna på mobilenheten och välj sedan PULSE Explore i listan över Bluetooth-enheter.
    När det är parkopplat och anslutet lyser indikatorn på etuiet med fast blått sken.
  • När öronsnäckorna är parkopplade till mobilenheten görs även en sökning efter andra parkopplade PS Link-enheter som är redo att anslutas. Indikatorn blinkar långsamt i några sekunder under sökningen. Du kan nu ansluta din PS5-konsol eller PC till öronsnäckorna om du vill lyssna på ljud från båda enheterna samtidigt. Svarstiden för PS Link-ljud påverkas inte om du är ansluten till Bluetooth-ljud samtidigt.
  • Öronsnäckorna är kvar i parkopplingsläge i upp till 30 sekunder. Om det inte finns någon tillgänglig enhet att ansluta till stängs öronsnäckorna av. Håll in PS Link-knappen på etuiet i ungefär åtta sekunder om du vill aktivera parkopplingsläget igen.
  • Du kan parkoppla öronsnäckorna med upp till tio Bluetooth-enheter men öronsnäckorna kan endast vara anslutna till och spela upp ljud från en Bluetooth-enhet i taget.
  • Volymknappen kontrollerar endast PS Link-ljudet från din konsol eller PC/Mac. När du ansluter öronsnäckor till en Bluetooth-enhet måste du styra volymen från den. När du lyssnar på två ljudkällor samtidigt från både PS Link- och Bluetooth-enheter reglerar volymknappen bara PS Link-ljudet.
  • Information om enhetens kompatibilitet och användning finns i instruktionerna som medföljer enheten. Det är inte alla enheter som kan användas med öronsnäckorna.

Så ansluter du trådlösa PULSE Explore-öronsnäckor till PS Portal

Du kan parkoppla och ansluta öronsnäckorna med din PlayStation Portal™-fjärrspelare och växla ljudanslutning mellan din PS Portal-fjärrspelare och PS5-konsol via PlayStation Link-anslutningar.