Hantera aviseringar på PS5-konsoler

Så här hanterar du aviseringar på PS5-konsoler

Ta reda på hur du kontrollerar aviseringar och hur du stänger av eller raderar aviseringar på din PlayStation®5-konsol.

Vad är PS5™-konsolaviseringar?

Aviseringarna visar om du exempelvis har fått en inbjudan eller en vänförfrågan, om ett spel du har köpt är klart att spelas eller om ett tillägg är på rea.

Så här kontrollerar aviseringar på PS5-konsoler

När ett popupfönster med en PS-knappsikon visas på skärmen trycker du på PS-knappen för att expandera aviseringen på skärmen. Så här kontrollerar du en avisering efter att det har tagits emot:

1. Tryck på PS-knappen på handkontrollen för att öppna kontrollcentret och välj sedan Aviseringar
  2. Välj en avisering för att öppna den.

Så här aktiverar du Stör inte för PS5-konsolaviseringar

Om du vill stänga av alla aviseringar tillfälligt går du till kontrollcentret och väljer Aviseringar, och sedan Stör inte

Popupaviseringar visas inte på skärmen förrän du loggar ut från eller startar om PS5-konsolen eller tills du stänger av inställningen Stör inte.

Så här tar du bort aviseringar på PS5-konsoler

1. Tryck på PS-knappen på handkontrollen för att öppna kontrollcentret och välj sedan Aviseringar
  2. Markera den avisering du vill ta bort
  3. Tryck på alternativknappen och välj Ta bort avisering. Du kan också välja Ta bort alla aviseringar om du vill rensa listan med alla aviseringar.

Du kan också markera aviseringar och sedan trycka på den fyrkantiga knappen för att snabbt ta bort dem en i taget.

Så här ändrar du aviseringsinställningarna på PS5-konsoler

Du kan konfigurera aviseringsinställningarna genom att gå till hemskärmen och välja Inställningar > Aviseringar

Tillåt popupaviseringar
Aktivera för att visa popupaviseringar på skärmen.

Visa förhandsvisning
Aktivera för att förhandsvisa aviseringar.

Spela upp ljud
Aktivera för att spela upp ljud när du har fått en avisering.

Visa tid
Ändra hur länge ett popupfönster visas innan det försvinner.

Hantera popupfönster
Välj vilka popupfönster du vill se och när du vill se dem. För varje nedanstående aviseringstyp kan du välja att låta popupfönster stängas av automatiskt medan du spelar, tittar på videor, under sändningar eller vid valfri kombination av dessa tre alternativ:

När vänner är online
Vill du veta när vissa vänner är online så att ni kan börja spela tillsammans direkt? Välj vänner här.

Spelinformation
Vill du få information om nyheter från de spel du brukar spela? Välj spel här.

Spelinbjudningar
Se när du blir inbjuden till andra spelares spel.

Trophies
Se när du har vunnit en trofé.

Utmaningar
Se när du får spelutmaningar.

Vänförfrågningar
Se när du får vänförfrågningar.

Meddelanden
Se när du får ett meddelande.

Röstchatt
Se när dina vänner startar en röstchatt med dig.

Komplimanger
Se när du får komplimanger från andra spelare.

Låtändring
Se när en låt börjar spelas.

Nedladdningar och kopior
Visa status för nedladdningar och kopior.

Uppladdningar
Se status för dina uppladdningar.

Uppdateringar på önskelista
Se när det finns uppdateringar av saker på din önskelista.

Från PlayStation
Se när du får nyheter och uppdateringar från PlayStation.

Abonnemang
Se uppdateringar från abonnemangstjänster som PlayStation Plus.