Lägg till och ta bort vänner på PSN

Så här lägger du till och tar bort vänner på PlayStation Network

Ta reda på hur du skickar en vänförfrågan, hanterar dina förfrågningar och tar bort vänner på PlayStation™Network (PSN).

Så här skickar du en vänförfrågan på PSN

Välj en konsol eller enhet nedan för steg. Sökresultaten kan variera beroende på spelarens sekretessinställningar. Dina egna sekretessinställningar avgör också vem som kan skicka en vänförfrågan till dig.

1. Tryck på PS-knappen för att gå till kontrollcentret och välj Game Base
  2. På fliken Vänner väljer du Sök efter spelare
  3. Ange spelarens verkliga namn eller online-ID.
  4. Välj den spelare du vill bli vän med.
  5. Välj Lägg till vän för att skicka en vänförfrågan till spelaren.
  6. Om du vill bli nära vänner med en spelare markerar du kryssrutan Dela ditt verkliga namn

Du kan också gå till hemskärmen och sedan välja Sök för att hitta spelare att lägga till som vänner.

1. Välj Vänner på funktionsskärmen.
  2. På fliken Sök anger du spelarens online-ID.
  3. Du kan också söka på fliken Spelade tillsammans för att hitta spelare du interagerat med under ett onlinespel.
  4. Välj Lägg till vänner bredvid den spelare som du vill skicka en vänförfrågan till.
  1. På hemskärmen trycker du på Vänner > Lägg till vänoch söker sedan efter spelaren.
  2. Tryck på spelaren för att öppna deras profil och välj sedan Lägg till
  3. Du kan markera Dela ditt verkliga namn och din bild och sedan trycka på Skicka förfrågan.

Så här accepterar du en vänförfrågan på PSN

1. Tryck på PS-knappen för att gå till kontrollcentret och välj Game Base
  2. På fliken Vänner väljer du Visa alla vänner
  3. Välj Vänförfrågningar. Du kan Acceptera en vänförfrågan, Avböja en vänförfrågan eller Avbryta en vänförfrågan som har skickats.
  1. Välj Vänner på funktionsskärmen.
  2. Välj Vänförfrågningar, välj en förfrågan och tryck sedan på Acceptera
  3. För att avvisa en vänförfrågan eller förfrågan om verkligt namn, väljer du spelaren vars förfrågan du vill avvisa, trycker på OPTIONS-knappen och väljer sedan Ta bort vänförfrågan eller Ta bort förfrågan om verkligt namn.
  1. På hemskärmen trycker du på Vänner > Förfrågningar. Härifrån kan du Acceptera eller Avböja vänförfrågningar.
  2. Om du vill avbryta en vänförfrågan som har skickats öppnar du spelarens profil och väljer Skickat > Avbryt vänförfrågan.

Så här tar du bort en vän på PSN

• På PS5- och PS4-konsoler öppnar du spelarens profil och väljer … Mer > Ta bort från vänner.
  • I PlayStation App öppnar du spelarens profil och väljer Vänner > Ta bort som vän.