Lägg till och ta bort vänner på PSN

Så här lägger du till och tar bort vänner på PlayStation Network

Ta reda på hur du skickar en vänförfrågan, hanterar dina förfrågningar och tar bort vänner på PlayStation™Network (PSN).

Så här skickar du en vänförfrågan på PSN

Välj en PlayStation®-konsol eller enhet nedan för steg. Sökresultaten kan variera beroende på spelarens sekretessinställningar. Dina egna sekretessinställningar avgör också vem som kan skicka en vänförfrågan till dig.

1. Tryck på PS-knappen för att gå till kontrollcentret och välj Game Base
  2. På fliken Vänner väljer du Sök efter spelare
    Du kan även söka från hemskärmen.
  3. Ange spelarens verkliga namn eller online-ID.
    Du kan även titta i listan över spelare som du nyligen spelat med och dina vänners vänner.
  4. Välj den spelare du vill bli vän med.
    Spelarens profil visas.
  5. Välj Lägg till vän.
    Om du vill dela ditt verkliga namn och din profilbild med en spelare markerar du kryssrutan Bli nära vänner.
  1. Välj Vänner på funktionsskärmen.
  2. På fliken Sök anger du spelarens online-ID.
    Du kan också söka på fliken Spelade tillsammans för att hitta spelare du interagerat med under ett onlinespel.
  3. Välj Lägg till vänner bredvid den spelare som du vill skicka en vänförfrågan till.
    Om du vill dela ditt verkliga namn och din profilbild med en spelare markerar du kryssrutan Bli nära vänner.
  1. På hemskärmen väljer du  Vänner > Lägg till vän och söker sedan efter spelaren.
  2. Välj spelaren för att öppna deras profil och välj sedan Lägg till
  3. Du kan välja att Dela ditt verkliga namn och din profilbild och sedan välja Skicka förfrågan.

Så här accepterar du en vänförfrågan på PSN

Välj en PlayStation®-konsol eller enhet nedan för steg.

När du får en vänförfrågan visas ett meddelande längst upp till höger på skärmen. Tryck på PS-knappen för att acceptera eller tacka nej till förfrågan. Så här hanterar du dina vänförfrågningar:

1. Tryck på PS-knappen för att gå till kontrollcentret och välj Game Base
  2. På fliken Vänner väljer du Visa alla vänner
  3. På fliken Vänförfrågningar väljer du Acceptera eller Tacka nej för varje förfrågan.
  1. Välj Vänner på funktionsskärmen.
  2. Välj Vänförfrågningar, välj en förfrågan och tryck sedan på Acceptera
  3. För att avvisa en vänförfrågan eller förfrågan om verkligt namn, väljer du spelaren vars förfrågan du vill avvisa, trycker på OPTIONS-knappen och väljer sedan Ta bort vänförfrågan eller Ta bort förfrågan om verkligt namn.
  1. På hemskärmen väljer du  Vänner > Förfrågningar. Härifrån kan du Acceptera eller Tacka nej till vänförfrågningar.
  2. Om du vill avbryta en vänförfrågan som har skickats öppnar du spelarens profil och väljer Skickat > Avbryt vänförfrågan.

Så här visar du din vänlista

Välj en PlayStation®-konsol eller enhet nedan för steg.
  1. Tryck på PS-knappen för att gå till kontrollcentret.
  2. Välj Game Base och välj sedan fliken Vänner.

Om du vill besöka en väns profil väljer du spelaren i vänlistan. Från profilen kan du bli nära vän med spelaren och se spelarens spel, trophies och mycket annat.

1. Tryck på PS-knappen för att gå till Snabbmenyn.
  2. Välj Vänner.
    Du kan också välja Vänner från funktionsskärmen.

Om du vill gå till en väns profil väljer du spelaren i listan Alla vänner. Från profilen kan du bli nära vän med spelaren och se spelarens spel, trophies och mycket annat.

Visa din vänlista genom att välja Vänner längst upp till höger på skärmen.

Om du vill besöka en väns profil väljer du spelaren i vänlistan. Från profilen kan du bli nära vän med spelaren och se spelarens spel, trophies och mycket annat.

Så här tar du bort en vän på PSN

• På PS5- och PS4-konsoler öppnar du spelarens profil och väljer … (Mer) > Ta bort från vänner.
  • I PlayStation App öppnar du spelarens profil och väljer Vänner > Ta bort som vän.