Så här vinner du trophies på PlayStation®-konsoler

Läs om trophyinställningar, hur din trophynivå fastställs och hur du synkroniserar trophies.

Vad är trophies?

Du kan vinna trophies genom att uppnå mål, såsom att klara nivåer, hitta samlarföremål eller utföra vissa uppgifter. Samla sällsynta trophies, öka din trophynivå och sopa banan med motståndet.

Trophygrader

De grader som finns är, från den svåraste till den lättaste: Platina, Guld, Silver och Brons. Antalet trophies och deras grader samt kraven för att vinna dem varierar mellan olika spel.

Justera trophyinställningarna

Trophies du tjänar visas i din profil. Anpassa vem som kan se dina spel och din spelhistorik i Sekretessinställningar.

Synkronisera trophies manuellt

1. Välj profilbild på hemskärmen och välj sedan Trophies.
  2. Tryck på OPTIONS-knappen och välj sedan Synkronisera med PlayStation Network.

På hemskärmen väljer du Trophies och trycker på OPTIONS-knappen > Synkronisera med PlayStation Network.

Jämför trophies med dina vänner på PS5-konsoler

1. Logga in på PlayStation™Network, tryck på PS-knappen, välj Game Base, tryck på OPTIONS-knappen och välj Vänner eller Sök
  2. Välj profilen för den spelare vars trophies du vill titta på.
  3. Välj trophies på fliken Översikt.
    Om du väljer ett spel kan du visa trophies för det spelet.

Du kan också jämföra trophies med en annan spelare på din egen skärm för trophies.

1. Välj profilbild på hemskärmen och välj sedan Trophies
  2. Tryck på triangelknappen på skärmen för trophies.
  3. Välj den spelare du vill jämföra trophies med.
    Om du vill byta spelare att jämföra trophies med trycker du på triangelknappen och väljer sedan Byt spelare.

Fånga dina trophyögonblick

Din konsol kan automatiskt spara en skärmbild eller ett videoklipp på PS5-konsoler i samma ögonblick som du får en trophy

• Du kan visa dina trophyögonblick via skärmen Trophy-detaljer och Mediegalleri
  • Om du vill ändra inställningarna för att fånga trophies går du till Inställningar > Klipp och sändningar > Trophies.

• Du kan visa dina trophyögonblick via Klippgalleri
  • Om du vill konfigurera inställningarna för att ta skärmbilder väljer du Inställningar > Klipp och sändningar > Skärmbildsinställningar

Så här tar du bort trophy-information

Du kan ta bort trophy-information för ett spel om du inte har vunnit några trophies i det spelet än.

Välj trophy, tryck på OPTIONS-knappen och välj Radera.

Välj trophy, tryck på OPTIONS-knappen och välj Radera.

Gå till Profil > Trophies. Tryck på det spel du vill ta bort trophy-information för och välj Radera.