Få trophies på PlayStation-konsoler

Så här vinner du trophies på PlayStation-konsoler

Läs om trophyinställningar, hur din trophynivå fastställs och hur du synkroniserar trophies på  PlayStation®5-konsoler och  PlayStation®4-konsoler.

Vad är trophies?

Du kan vinna trophies genom att uppnå mål, såsom att klara nivåer, hitta samlarföremål eller utföra vissa uppgifter. Samla ovanliga trophies, öka din trophynivå och sopa banan med motståndet.

Så här ser du dina trophies

1. Markera din profilbild på hemskärmen och välj sedan Trophies.
    En lista över dina intjänade trophies visas.
  2. Markera ett spel i listan om du vill se trophy-information för det spelet.
  3. Markera en trophy för det spelet så kan du se mer uppgifter om den.
  1. Välj Trophies på funktionsskärmen.
  2. Markera ett spel om du vill se information om de trophies du har vunnit för det.
  3. Tryck på OPTIONS-knappen om du vill sortera dina trophies efter datum när du fick dem eller deras valör, eller om du vill söka online efter information om dina trophies.

Trophyvalörer

De valörer som finns är från svårast till lättast: Platina, Guld, Silver och Brons. Antalet trophies och deras grader samt kraven för att vinna dem varierar mellan olika spel.

Ovanlighetsnivån är avhängig av hur många spelare som har fått en viss trophy. Trophies kategoriseras i fyra nivåer efter hur vanliga de är: Extremt ovanlig, Mycket ovanlig, Ovanlig och Vanlig.

Justera trophyinställningarna

Trophies du tjänar visas i din profil. Anpassa vem som kan se dina spel och din spelhistorik i Sekretessinställningar.

Synkronisera trophies manuellt

1. Markera din profilbild på hemskärmen och välj sedan Trophies
    .
  2. Tryck på OPTIONS-knappen och välj sedan Synkronisera med PlayStation Network.

På hemskärmen väljer du Trophies och trycker på OPTIONS-knappen > Synkronisera med PlayStation Network.

Jämföra trophies med vänner

1. Logga in på PlayStation™Network, tryck på PS-knappen, välj Game Base, tryck på OPTIONS-knappen och välj Vänner eller Sök
  2. Välj profilen för den spelare vars trophies du vill titta på.
  3. Välj trophies på fliken Översikt.
    Om du väljer ett spel kan du visa trophies för det spelet.

Du kan också jämföra trophies med en annan spelare på din egen skärm för trophies.

1. Välj profilbild på hemskärmen och välj sedan Trophies
  2. Tryck på triangelknappen på skärmen för trophies.
  3. Välj den spelare du vill jämföra trophies med.
    Om du vill byta spelare att jämföra trophies med trycker du på triangelknappen och väljer sedan Byt spelare.
  1. Välj Trophies på funktionsskärmen och välj Jämför trophies.

2. Välj den spelare du vill jämföra trophies med.

Så här spelar du in klipp med dina trophyögonblick

Din konsol kan automatiskt spara en skärmbild eller ett videoklipp på PS5-konsoler av det ögonblick då du får en trophy

• Du kan visa dina trophyögonblick via skärmen Trophy-detaljer och Mediegalleri
  • Om du vill ändra inställningarna för att fånga trophies går du till Inställningar > Klipp och sändningar > Trophies.

• Du kan visa dina trophyögonblick via Klippgalleri
  • Om du vill konfigurera inställningarna för att ta skärmbilder väljer du Inställningar > Klipp och sändningar > Skärmbildsinställningar

Så här spårar du trophies på PS5-konsoler

Lägg till alla önskade trophies i din trophy-lista så kan du snabbt se informationen om hur du tjänar in dem utan att du behöver lämna spelet.

Om du vill spåra en trophy på PS5-konsolen går du till kontrollcentret, väljer kortet för den trophy du vill spåra och väljer sedan Starta spårning

Om kortet för den trophy du vill spåra inte visas går du till hemskärmen eller kontrollcentret, väljer din profil och väljer sedan Trophies. En lista med trophies visas och där kan du välja den du vill spåra.

• Du kan spåra upp till fem trophies per spel.

Så här tar du bort trophy-information

Du kan ta bort trophy-information för ett spel om du inte har vunnit några trophies i det spelet än.

Välj trophy, tryck på OPTIONS-knappen och välj Radera.

Välj trophy, tryck på OPTIONS-knappen och välj Radera.

Gå till Profil > Trophies. Tryck på det spel du vill ta bort trophy-information för och välj Radera.