Så här använder du röstchatt för partyn på PS5-konsoler

Ta reda på hur du röstchattar med partymedlemmar på PlayStation®5-konsoler.

Starta partyn på PS5-konsoler för att röstchatta med spelare

Du kan skicka meddelanden till spelare i realtid genom att röstchatta i partyn.

1. Tryck på PS-knappen för att öppna kontrollcentret och välj sedan Game Base
  2. Gå till fliken Partyn och välj Starta party. Välj Öppet party eller Slutet party
  3. Följ anvisningarna på skärmen.
    När du har gjort dina val startar partyt. Du kan hantera det med hjälp av röstchattkortet i kontrollcentret.

Vänner till värden och vänner till partymedlemmar kan ansluta till ett öppet party utan inbjudan.

Om du startar ett öppet party blir du värd till det. Som värd kan du ändra partynamn, bjuda in spelare och ange en gräns för antal partymedlemmar. Om du aktiverar Kräv förfrågan om att få ansluta måste spelare begära en inbjudan för att få ansluta till partyt.

Det här är ett party som endast utvalda och inbjudna spelare kan ansluta till.
Om du startar ett slutet party blir du värd till det. Som värd kan du ändra partynamn, bjuda in spelare och ange en gräns för antal partymedlemmar. Andra partymedlemmar kan också bjuda in spelare.

Du kan också starta ett party med en vän.

1. Tryck på PS-knappen för att öppna kontrollcentret och välj sedan Game Base.
  2. Gå till fliken Vänner och välj den vän du vill röstchatta med.
  3. Välj Party.
    Ett party med er två startas och ni kan börja röstchatta.
    När du vill prata med samma vän igen väljer du vännen på fliken Partyn.
  • Har du inget headset? Inga problem. Den trådlösa DualSense™-handkontrollen har en inbyggd mikrofon som du kan använda till att röstchatta.
  • När du startar ett party och bjuder in spelare får de spelarna en avisering.
  • Du kan byta typ av party genom att välja Mer Partyinställningar på röstchattkortet.
  • Du kan starta ett party med en grupp spelare som du tidigare varit i ett party med. Gå till fliken Partyn , välj ett party under Senaste och välj sedan Starta Party. Du kan ändra inställningarna för partyt genom att välja Partyinställningar.

Så här ansluter du till ett party på PS5-konsoler

1. Tryck på PS-knappen för att öppna kontrollcentret och välj sedan Game Base.
  2. Gå till fliken Partyn .
    Partyn du kan ansluta till visas under Går att ansluta till.
  3. Välj det party du vill ansluta till.
    Spelarna som är anslutna till partyt visas.
  4. Välj Anslut.
    Du ansluts till partyt. Du kan hantera partyt med hjälp av röstchattkortet i kontrollcentret.
  • Om en partymedlem spelar ett spel som du kan gå med i visas ikonen Spel som går att ansluta till bredvid personens namn i medlemslistan. Om du vill ansluta till spelsessionen markerar du spelaren och väljer sedan Anslut till spel.
  • När du blir inbjuden till ett party visas en avisering längst upp till höger på skärmen. Om du vill ansluta trycker du på PS-knappen och väljer Anslut.
  • Om en inbjudan för att få ansluta till partyt krävs i steg 3 väljer du Begäran om att få ansluta. En begäran skickas till värden av partyt. När ägaren accepterar din begäran visas ett meddelande längst upp till höger på skärmen. Partyt visas även under Går att ansluta till på fliken Partyn.

Vad du kan göra när du röstchattar i partyn

När du chattar kan du använda Dela skärm till att dela din spelskärm så att andra spelare kan se vad du spelar. Du kan använda Share Play till att låta andra spelare kontrollera och spela ditt spel.

A) Typ av röstchatt

Se vilken typ av röstchatt du använder. Röstchattar som startas i Game Base kallas för partyröstchattar. Röstchattar i spel kallas spelröstchattar.

För vissa spel finns det inte röstchatt i spelet och hur du startar röstchatt i spel är olika för olika spel.

Alla röstchattsfunktioner, som Dela skärm och Share Play, är inte kompatibla med spelröstchatt.

B) Växla mellan party- och spelröstchattar

Växla smidigt mellan partychatt och spelchatt.

Hur många röstchattar du deltar i visas ovanför den aktuella röstchatten.

Om du vill växla röstchatt bläddrar du mellan de röstchattar du är del av och väljer den du vill ansluta till.

C) Funktioner för partyröstchatt

• Bjud in spelare
    Bjud in spelare till partyt. Det högsta antalet spelare som kan vara med i en partyröstchatt är 16.
  • Börja dela skärmen
    Dela din spelskärm med medlemmarna på partyt.
  • Starta Share Play
    Starta Share Play för att låta en annan spelare testa det spel du spelar eller hjälpa dig.
  • Bjud in till spel
    Bjud in medlemmar av partyt till det spel du spelar eller starta ett nytt spel tillsammans.

Mer ...

• Ljudbalans
    Justera ljudbalansen mellan röstchatt och annat ljud på konsolen. Det här visas endast för röstchatt för partyn.
  • Stäng av ljud för alla
    Sätt på eller stäng av röstchatten för partyt.
  • Partyinställningar
    Ändra partynamn och typ av party, kräv inbjudan för att få ansluta till partyt och begränsa hur många användare som får ansluta till partyt. Det här visas endast för ägaren till partyt.
  • Inställningar för röstchatt
    Justera mikrofonvolymen och tillåt att din röst får användas i andra spelares sändningar och videoklipp.
  • Chattranskribering
    Konvertera det andra spelare säger till text och läs upp text du skriver för andra spelare.
  • Anmäl
    Om du har problem med partyt eller en partymedlem kan du lämna in en anmälan.
  • Lämna party
    Lämna den partyröstchatt du deltar i.

D) Medlemslista

Välj en medlem om du vill gå med i spelet, stänga av hens ljud eller visa personens profil.

Ta bort spelare från partyn på PS5-konsoler

Om du skapade partyt är du partyvärd och kan ta bort spelare.

1. Välj en spelare i medlemslistan och tryck på alternativknappen.
  2. Välj Utestäng.

Ändra volym för enskilda spelare

1. Tryck på PS-knappen för att öppna kontrollcentret och välj sedan röstchattskortet.
  2. Välj en spelare och sedan Volym för att sänka eller höja spelarens chattvolym. Den här inställningen används även i dina andra chattar med den spelaren.

Så här inaktiverar du chattljud i spel på en PS5-konsol

Den här inställningen påverkar endast ljud från spelchattar. Det här kan du även ändra i Inställningar för röstchatt i Game Base.

1. Tryck på PS-knappen för att öppna kontrollcentret och välj sedan Ljud.

2. Välj Inaktivera chattljud i spel.