Partyn och röstchattar på PlayStation®5-konsoler

Skapa ett party och gå med i röstchatten på en PlayStation®5-konsol

Ta reda på hur du skapar och går med i ett party, röstchattar med partymedlemmar och vilket innehåll du kan dela i ett party på en PS5™-konsol.

Skapa ett party på PS5-konsoler

Vill du ha en plats där du kan prata med flera spelare? Skapa ett party och bjud in dina vänner att chatta.

1. Tryck på PS-knappen för att öppna kontrollcentret och välj sedan Game Base.
  2. På fliken Party väljer du Skapa party.
  3. Välj de spelare du vill bjuda in till ditt party.
  4. Om du väljer spelare som du redan är i ett party med, kommer dessa partyn att visas. Om du vill skapa ett nytt party med de spelarna väljer du Skapa nytt party.
  5. Skicka ett meddelande för starta konversationen.

Ta bort en spelare från ett party på PS5-konsoler

Om du har skapat partyt kan du som ägaren ta bort spelare.

• Markera en spelare i medlemslistan, tryck på OPTIONS-knappen och välj Utestäng.

Gå med i ett party på PS5-konsoler

1. Tryck på PS-knappen för att visa kontrollcentret och välj Game Base
  2. Välj partyt i listan med dina senaste partyn. Om du inte ser det där väljer du Visa alla partyn.

Om du vill skicka textmeddelanden, inspelningar och andra typer av meddelanden till ett party öppnar du det i helskärmsläge.

1. Tryck på PS-knappen för att gå till kontrollcentret och välj Game Base.
  2. Välj Visa alla partyn och välj ett party.

(A) Chatthistorik
Se meddelanden, klipp, spelinbjudningar och annat som spelarna i ditt party har skickat.

Textmeddelanden
Skriv ditt meddelande med tangentbordet på skärmen eller med ett externt tangentbord.

Skärmbilder och videoklipp
Dela skärmbilder och videoklipp (upp till tre minuter långa) med medlemmarna i partyt.

Dekaler
Gör ditt meddelande mer personligt genom att skicka en dekal.

Röstmeddelanden
Spela in ett kort röstmeddelande till medlemmarna i ditt party. Maxlängden för röstmeddelanden är 15 sekunder.

(B) Partyfunktioner

Röstchatt
Starta eller delta i en röstchatt där du kan dela din skärm och använda Share Play. När du redan är i en röstchatt med partyt kan du komma åt dess kort härifrån.

Bjud in till spel
Bjud in alla partymedlemmar till spelet du spelar eller starta ett nytt spel.

Lägg till spelare
Lägg till spelare i ditt party.

... Mer

Delade media
Visa alla skärmbilder och videoklipp som skickats av medlemmarna i ditt party.

Lägg till bland favoriter
Lägg till ett party bland dina favoriter. Dina favoritpartyn visas först i Game Base.

Tillåt aviseringar
Aktivera eller inaktivera aviseringar för partyt.

Partyinställningar
Du kan ändra partyts namn och bild. Det här alternativet finns bara för partyn som har tre eller fler medlemmar.

Anmäl
Om du ser något stötande i partyt, som ett namn eller en bild, kan du skicka in en anmälan.

Lämna
Om du lämnar partyt kan du inte se meddelandena längre.

(C) Medlemslista
Partymedlemmar listas efter onlinenärvaro. Markera en medlem du vill visa profilen för

Starta eller gå med i en partyröstchatt på PS5-konsoler

Om någon i ditt party startar en röstchatt visas ett meddelande högst upp till höger på skärmen. Om du vill gå med i den trycker du på PS-knappen och väljer Gå med.

Du kan också dela dina spel med medlemmar i ditt party via Dela skärm och Share Play.

1. Tryck på PS-knappen för att gå till kontrollcentret och välj Game Base.
  2. På fliken Partyn eller Vänner väljer du det party eller den onlinevän du vill röstchatta med
  3. Välj Röstchatt.
  4. Välj Gå med.
    Röstchatten startar. Du kan hantera chatten från kortet i kontrollcentret. Om du är i ett party kan alla spelare i partyt delta i röstchatten. Du kan även bjuda in spelare till ditt party och röstchatten.
  1. Gå till kontrollcentret och välj Game Base.
  2. På fliken Partyn letar du reda på ett party med en aktiv röstchatt som du vill delta i.
  3. Du vet att en röstchatt pågår i ett party när du ser Röstchatt bredvid partynamnet.
  4. Välj partyt och sedan Röstchatt.
  5. Välj Gå med.
  6. Du går med i röstchatten. Du kan hantera den från kortet i kontrollcentret. Medlemmarna i röstchatten får ett meddelande om att du har gått med.

Tryck på PS-knappen och välj röstchattkortet i kontrollcentret för att hantera den pågående röstchatten:

(A) Typ av röstchatt
Se vilken typ av röstchatt du använder för närvarande.  Röstchattar som startas i Game Base kallas för partyröstchattar. Röstchatt i spel kallas spelröstchatt.

(B) Växla mellan party- och spelröstchatt
Du kan bläddra bland de pågående röstchattar du deltar i. Välj en chatt och välj Växla för att börja chatta.

(C) Funktioner för partyröstchatt

Börja dela skärmen
Dela din spelskärm med alla PS5-medlemmar i röstchatten. Du kan även starta Share Play för att låta en annan spelare testa spelet du spelar eller hjälpa dig.

Bjud in till spel
Bjud in spelare i partyröstchatten till din spelsession eller starta en ny session tillsammans.

Volym för röstchatt
Justera ljudbalansen mellan röstchatten och andra ljud på konsolen.

Gå ur röstchatt
Du kan lämna den partyröstchatt du deltar i just nu.

… Mer

Lägg till spelare
Du lägger inte bara till spelare i röstchatten utan lägger även till dem i partyt. Det högsta antalet spelare som kan vara med i en partyröstchatt är 16.

Stänga av ljudet på röstchatten

Inställningar
Ställ in mikrofonvolymen eller tillåt att din röst används i andra spelares sändningar och videoklipp.

Chattranskribering
Konverterar talet från andra spelare till text och läser upp text du skriver för andra spelare.

Anmälan
Om du har problem med något som en medlem sade i en röstchatt kan du skicka in en anmälan.

Visa party
Visa information om ditt party i Game Base.

(D) Medlemslista
Välj en medlem du vill stänga av ljudet från, visa profilen för eller utföra andra åtgärder för.

Ändra volymen för enskilda spelare i en partyröstchatt

1. Tryck på PS-knappen för att öppna kontrollcentret, och välj sedan kortet för röstchatt.
  2. Välj en spelare och sedan Volym för att sänka eller höja spelarens chattvolym. Den här inställningen används även i dina andra chattar med den spelaren.

Observera att den här funktionen endast påverkar hur du hör andra spelare. Det påverkar inte hur andra spelare hör dig.

Avaktivera ljud för spelchatt på en Ps5-konsol

Den här inställningen påverkar endast ljud från spelchattar. Det här kan du även ändra i Röstchattinställningar i Game Base.

• Tryck på PS-knappen för att gå till kontrollcentret, välj Ljud, och välj sedan Avaktivera ljud för spelchatt.