Skapa och gå med i ett party på PlayStation®4

Genom att gå med i ett PlayStation™Network-party kan du kommunicera med gruppmedlemmar via röstchatt och sms.

Partyn på PlayStation 4

Gå med i ett party för att röstchatta med vänner och andra spelare samtidigt som du spelar eller använder ett annat program. Partyn har en gräns för högst 16 spelare.

Grupper på PlayStation 4

Grupper är ett antal spelare som du kan skicka meddelanden till eller bjuda in till ett party. En grupp är privat och enbart för inbjudna.

Hur skapar jag ett nytt party med PS4?

1. På PS4-hemskärmen trycker du uppåt för att komma till funktionsskärmen >  Party > Starta party.

2. Välj Skapa grupp eller välj en befintlig grupp i listrutan att gå med i.

3. Välj ett gruppnamn, välj sekretessinställningar och Lägg till spelare för att bjuda in vänner att gå med i ditt party.

När en ny grupp har skapats sparas den även efter spelsessionen är över. Starta ett nytt party med samma medlemmar genom att välja gruppen du skapade tidigare.

Hur deltar jag i ett befintligt party med PS4?

1. På PS4-hemskärmen trycker du uppåt för att komma till funktionsskärmen och väljer Party.

2. En lista med partyn du kan gå med i visas. Du kan också Anpassa snabbmenyn så att den innehåller en genväg till Party .

Om du får en inbjudan från en vän trycker du på PS-knappen på den trådlösa DUALSHOCK 4-handkontrollen och ansluter till partyt. Om du vill visa de senaste inbjudningarna väljer du Aviseringar från funktionsskärmen.

Ta bort en spelare från en grupp på PS4

Om du har skapat gruppen kan du ta bort spelare. Markera en spelare på spelarfliken, tryck på OPTIONS-knappen och välj Utestäng från grupp.

Stänga av mikrofonen

När du är i ett party trycker du på OPTIONS på den trådlösa DualShock 4-kontrollen för att öppna snabbmenyn där du kan välja Stäng av mikrofonljud.

Vilka partyinställning finns det för PS4?

Välj  Party från funktionsmenyn så hittar du partyinställningarna längst upp på skärmen.