Så här fungerar Share Play på PlayStation®4

Läs om Share Play och hur du använder det.

Stegvis guide för Share Play på PS4

Vad är Share Play?

Du kan använda Share Play till att spela tillsammans med en kompis som om ni befann er i samma rum. Med funktionen kan du bjuda in en vän till att visa din skärm i upp till 60 minuter per session. Om du har kört fast i ett spel eller vill låta någon testa ditt spel kan du lämna över handkontrollen via Share Play och låta en annan person spela istället. Du kan även bjuda in en vän till en lokal flerspelarsession via Internet, även om spelet inte har funktioner för flerspelarläge online. Din vän behöver inte äga spelet för att kunna använda Share Play.

Dela skärmen Lämna över handkontrollen Lämna över en annan handkontroll
Värd Alla PS Plus PS Plus
Gäst Alla Alla PS Plus

Hur startar jag Share Play?

Så här startar du Share Play:

1. Tryck på SHARE-knappen på din trådlösa DUALSHOCK®4-handkontroll.
  2. Välj Starta Share Play på menyn Dela och bjud in en vän på nästa skärm.

Din vän får en inbjudan till att gå med i spelsessionen. När din vän har godkänt inbjudan ansluts era PlayStation 4-system till varandra via Internet, och sedan startas Share Play-sessionen automatiskt.

När anslutningen har upprättats börjar en klocka räkna ned 60 minuter, och när tiden går ut måste du starta om sessionen.

Varje Share Play-session är begränsad till 60 minuter, men du kan starta om sessionen med samma vän och från samma plats i spelet när de 60 minuterna gått. Du kan göra det hur många gånger du vill. Nu kan en besökare titta på värdens spel.

För bästa upplevelse av Share Play måste både du och din vän ha en Internetanslutning med hög hastighet. Miljöförhållanden för hemmanätverket hos respektive spelare kan också påverka anslutningskvaliteten. Som ett riktmärke bör du ha en anslutningshastighet på minst 2 Mbit/s. Fråga din Internetleverantör vad du har för överföringshastighet.

1. Tryck på SHARE-knappen > Gå till party för Share Play.
  2. Välj alternativet Ge handkontrollen till en besökare.
  3. På nästa skärm kan du välja Låt besökaren spela i egenskap av dig. När du gör det lämnas handkontrollen över till besökaren som kan spela medan du tittar på.
  4. Du kan ta tillbaka handkontrollen när som helst genom att trycka på SHARE-knappen, öppna Share Play-menyn och välja Ta tillbaka handkontrollen.
  1. Öppna Dela-menyn genom att trycka på SHARE-knappen och välj Gå till  Party för Share Play.
  2. Välj Ge handkontrollen till en besökare och Spela ett spel tillsammans.
  3. Nu har ytterligare en handkontroll lagts till i spelet.

Ni kan spela ett spel tillsammans eller mot varandra. Beroende på spel kan du behöva välja handkontrollerna i spelets meny på samma sätt som om ni satt bredvid varandra med varsin handkontroll.

Vilka är begränsningarna för Share Play?

• Värden och besökaren måste vara vänner på PlayStation™Network.
  • Värden och besökaren måste vara online.
  • Högst två spelare kan använda Share Play.
  • Den längsta tiden för en Share Play-session är 60 minuter. När sessionen avslutas kan du starta om Share Play omedelbart.
  • Det är bara värden som kan vinna trophies.
  • Sparade speldata sparas enbart på värdens PS4.
  • Om spelet du vill dela inte finns på  PlayStation™Store i din besökares land.
  • Om nivån för Föräldrakontroll för spelet du vill dela inte matchar besökarens inställningar för Föräldrakontroll.
  • Om besökarens ålder är lägre än spelets åldersklassificering på PlayStation Store.
  • Innehavare av tyska konton kan bara använda Share Play med andra innehavare av tyska konton.
  • Besökaren måste ange ett tyskt ID-nummer innan han eller hon kan delta i värdens Share Play-session om spelets åldersklassificering är över 16 år.

Share Play på PS4 Pro

Om du vill använda 1080p (30 bilder/s) för Share Play måste din sändning vara i minst 15 Mbit/s, både om du sänder och tar emot.

Sändning

Du kan använda PS4 Pro till att sända Share Play i upp till 1080p (30 bilder/s) beroende på tillgänglig bandbredd. Det här är begränsat till 720p på vanliga PS4-system.

Mottagning

Du kan ta emot Share Play-sändningar på PS4 Pro och vanliga PS4-system i upp till 1080p (30 bilder/s) beroende på tillgänglig bandbredd.