Share Play på PlayStation®4-konsoler

Lämna över kontrollen och låt någon testa ett av dina spel, eller spela tillsammans, även om ni inte använder samma konsol.

Vad är Share Play?

Du kan använda Share Play till att spela tillsammans med en kompis som om ni befann er i samma rum. Med funktionen kan du bjuda in en vän till att visa din skärm i upp till 60 minuter per session. Om du har kört fast i ett spel eller vill låta en besökare testa ett spel kan du lämna över handkontrollen via Share Play och låta en annan person spela istället. Du kan även bjuda in din besökare till en lokal flerspelarsession via internet, även om spelet inte stöder onlinespel för flera spelare. Besökaren behöver inte äga spelet för att kunna använda Share Play.

Vem kan använda Share Play?

• För att starta Share Play måste du vara PlayStation®Plus-medlem.
  • Du kan använda Share Play med spelare via en PS5™-konsol eller en PS4™-konsol.

Välj ett Share Play-läge

När du startar Share Play är du värd och den spelare som ansluter är besökaren. Välj ett av de två följande spellägena:

Spelskärmen visas på besökarens skärm. Besökaren kan inte styra din skärm.

Din spelskärm visas på besökarens skärm och besökaren spelar i egenskap av värd. Värden måste vara PlayStation®Plus-medlem.

Din spelskärm visas på besökarens skärm och ni spelar tillsammans medan ni tittar på samma skärm. Värden och besökaren måste vara PlayStation®Plus-medlemmar.

Starta Share Play på en PS4-konsol

Välj Share Play > Starta på skärmen för party. När en besökare går med i Share Play delas skärmen för din konsol med besökaren.

Om du vill ansluta till Share Play som besökare väljer du Share Play > Anslut till Share Play på skärmen för party.

• En Share Play-session varar i en timme och avslutas automatiskt en timme efter att besökaren har gått med.
  • När du är värd kan du bara vinna trophies under Share Play.
  • Endast din spelskärm och ljud delas. Andra skärmar och appskärmar för annat än spel visas inte för besökaren. Det är möjligt att Share Play inte är tillgängligt eller att vissa scener inte visas för besökaren beroende på spelet.

Hur lämnar jag över handkontrollen?

1. Välj Share Play > Ge handkontrollen till en besökare från skärmen för party.

2. Om du vill ta tillbaka handkontrollen väljer du Share Play > Ta tillbaka handkontrollen från skärmen för party.
    Även när du har tagit över handkontrollen delas skärmen tills du stoppar Share Play.

Hur startar jag en lokal flerspelarsession med Share Play?

1. Välj Share Play > Ge handkontrollen till en besökare från skärmen för party.

2. Välj Ge handkontrollen till en besökare och välj Spela ett spel tillsammans.
    En ytterligare handkontroll läggs till i spelet.

Om du har problem går du till Inställningar > Föräldrakontroller/familjehantering > Systembegränsningar för PS4 > Skapa ny användare och gästinloggning och väljer sedan Tillåt.

Minsta anslutningshastighet för Share Play

För bästa upplevelse av Share Play måste både du och din vän har en Internetanslutning med hög kapacitet. Förhållandena i varje spelares hemnätverk kan också påverka anslutningskvaliteten. Som ett riktmärke bör du som lägst ha en anslutningshastighet på 2 Mbit/s. Fråga din internetleverantör om din överföringshastighet.

När går det inte att använda Share Play?

• Om spelet du vill dela inte finns på PlayStation™Store i din besökares land.
  •  Om nivån för föräldrakontroll för spelet du vill dela inte matchar besökarens inställningar för föräldrakontroll.
  •  Om besökarens ålder är lägre än spelets åldersklassificering på PlayStation Store.