Dela skärm och Share Play på PS5-konsoler

Använda Dela skärm och Share Play på PS5-konsoler

Du kan lämna över kontrollen för din PlayStation®5-konsol och låt någon testa ett av dina spel, eller spela tillsammans, även om ni inte använder samma konsol.

Du kan använda Dela skärm för att låta andra spelare i ett party titta på din spelskärm, som om ni befann er i samma rum.

Med Share Play visas din spelskärm på en annan spelares skärm. Båda kan spela samma spel, oavsett vem som äger det.

För att starta Share Play måste du vara PlayStation®Plus-medlem.

Starta Dela skärm på PS5™-konsoler

Du kan starta Dela skärm när du är ansluten till ett party.

1. Tryck på PS-knappen för att gå till kontrollcentret och välj sedan partyröstchattskortet.
  2. Välj Börja dela skärmen för att börja dela din spelskärm.
  3. När du vill sluta dela väljer du Sluta dela skärmen på partyröstchattskortet.
  • Endast din spelskärm och ditt ljud delas. Andra skärmar och appskärmar för annat än spel visas inte för dina tittare. Beroende på spelet visas kanske vissa scener inte för tittarna.
  • Om du vill dela din skärm med PS4™-konsolspelare kan du göra det med hjälp av Share Play

Titta på andra spelares skärm på PS5-konsoler

Du får en avisering när en spelare i ditt party startar Dela skärm.

1. Tryck på PS-knappen på handkontrollen för att öppna kontrollcentret och välj sedan Aviseringar.
  2. Öppna Dela skärm-aviseringen för att börja titta.
  • Dela skärm-kortet visas i kontrollcentret när någon i partyt startar börjar dela skärmen. När du väljer kortet för första gången börjar du titta på spelet för den senaste spelare som delade.
  • När spelare i ett party som du kan ansluta till delar sin skärm visas ikonen SÄNDER för partyt.

Starta Share Play på PS5-konsoler

Du kan starta Share Play när du är ansluten till ett party.

1. Tryck på PS-knappen för att gå till kontrollcentret och välj sedan partyröstchattskortet.
  2. Välj Starta Share Play.
  3. Bjud in en spelare och välj spelläge.
    Share Play startar när den inbjudna spelaren ansluter.
  • Om du vill ändra spelläge eller stoppa Share Play går du till kontrollcentret, väljer partyröstchattskortet och väljer Share Play-alternativ.
  • Du kan bara använda Share Play med en besökare i taget.
  •  Om den inbjudna spelaren inte är PlayStation Plus-medlem kan du inte välja Spela med besökaren.

Välj ett Share Play-läge

När du startar Share Play är du värd och den spelare som ansluter är besökaren.

Välj ett av de två följande spellägena:

Besökaren spelar i egenskap av dig