Share Play på en PlayStation®5-konsol

Lämna över kontrollen och låt någon testa ett av dina spel, eller spela tillsammans, även om ni inte använder samma konsol.

Med Share Play visas din spelskärm på en annan spelares skärm. Ni kan båda spela samma spel, oavsett vem äger det. Du kan använda Share Play med spelare som har en PS5™-konsol eller en PS4™-konsol.

För att starta Share Play måste du vara PlayStation®Plus-medlem.

Välj ett Share Play-läge

När du startar Share Play är du värd och den spelare som ansluter är besökaren.

Välj ett av de två följande spellägena:

Besökaren spelar i egenskap av dig
Behöver du hjälp? Ge besökaren kontroll över ditt spel. Som värd måste du vara PlayStation Plus-medlem.

Spela ett spel med besökaren
Spela ett spel tillsammans som värd och besökare med hjälp av lokal flerspelarsession. Både värden och besökaren måste vara PlayStation Plus-medlemmar.

• När du bjuder in en spelare med en PS4™-konsol till Share Play visas Dela din skärm med besökare som ett av spellägena. På så sätt kan du dela din skärm med en spelare med en PS4-konsol.

• En Share Play-session varar i en timme och avslutas automatiskt en timme efter att besökaren har gått med.

• När du är värd kan du bara vinna trophies under Share Play.

• Endast din spelskärm och ljud delas. Andra skärmar och appskärmar för annat än spel visas inte för besökaren. Det är möjligt att Share Play inte är tillgängligt eller att vissa scener inte visas för besökaren beroende på spelet.

Starta Share Play på en PS5™-konsol

Du kan starta Share Play när du har startat en partyröstchatt.

1. Tryck på PS-knappen för att gå till kontrollcentret, och välj sedan kortet för partyröstchatt.
  2. Välj Börja dela skärmen och sedan Starta Share Play.
  3. Välj en spelare i röstchatten, bjud in spelaren och välj sedan spelläge.
    Share Play startar när den inbjudna spelaren ansluter.
  4. Ändra spelläget eller stoppa Share Play från kortet för partyröstchatt.
  • Du kan bara använda Share Play med en besökare i taget.

• Om den inbjudna spelaren inte är PlayStation Plus-medlem kan du inte välja Spela med besökaren.

Anslut till Share Play på en PS5-konsol

När en spelare bjuder in dig till Share Play öppnar du aviseringen och väljer Anslut som besökare.

Du kan också gå till kontrollcentret, välja kortet för partyröstchatt och sedan välja Anslut som besökare.

Värdens spelskärm visas på din skärm. Ni börjar med det spelläge som värden valt. När det är dags att lämna väljer du Lämna Share Play-session från kortet för partyröstchatt.

Börja dela skärmen på en PS5-konsol

Använd Dela skärm för att låta andra spelare som använder en PS5-konsol titta på din spelskärm, som om ni alla är i samma rum.

Du kan dela din skärm med spelare i en partyröstchatt.

1. Gå till kontrollcentret och välj kortet för partyröstchatt.
  2. Välj Börja dela skärm för att börja dela din skärm.
  3. När du är klar med delningen väljer du Sluta dela skärm från kortet för partyröstchatt.

Endast din spelskärm och ljud delas. Andra skärmar, som din datorskärm, är inte synlig för dina tittare. Beroende på spelet visas kanske vissa scener inte för tittarna.

• Om du vill dela din skärm med en spelare med en PS4-konsol kan du göra det med hjälp av Share Play