Overføre data fra PS4- til PS5-konsoller

Overføre spill og lagrede data fra PS4- til PS5-konsoller

Finn ut hvordan du overfører spill og lagrede data fra PlayStation®4- til PlayStation®5-konsoller ved hjelp av Wi-Fi, LAN, utvidet lagring eller PS Plus-skylagring.

Dataoverføring fra PS4™- til PS5™-konsoller

Overføring av data vil ikke overskrive eller slette data på PS5- eller PS4-konsollen. Under den første PS5-konsollkonfigurasjonen kan du overføre data for flere spillere. Etter at den første konfigurasjonen er fullført, kan du overføre data for én pålogget konto om gangen.

1. Logg på samme konto som er logget på PS5-konsollen.

2. Oppdater systemprogramvaren til den nyeste versjonen.

3. Synkroniser trophy-informasjonen ved å trykke på OPTIONS-knappen mens du viser Trophies, og velg deretter Synkroniser med PlayStation Network.

Koble PS5- og PS4-konsollen til det samme nettverket. Du kan enten bruke kommersielt tilgjengelige LAN-kabler eller koble til trådløst (Wi-Fi®). Diagrammet nedenfor er et eksempel der både PS4- og PS5-konsollen kobles til trådløst.

A) Nettverk
Koble begge konsollene til det samme modemet eller den samme ruteren, og overfør dataene trådløst.

B) LAN-kabel
Når du kobler konsollene til samme trådløse nettverk, bruker du en LAN-kabel til å koble PS5-konsollen til PS4-konsollen for raskere overføringshastigheter. Når begge konsollene er koblet til nettverket med LAN-kabler, trenger du ikke å koble PS5-konsollen til PS4-konsollen.

C) HDMI-kabel

D) Strømledning
Bruk strømledningene som fulgte med konsollene.

• Ikke slå av konsollene under dataoverføringen. Det kan forårsake tap av eller skade på data. Dette kan skade konsollene.

Hvis du vil overføre data under den første konfigurasjonen, følger du instruksjonene på skjermen når du kommer til trinnet for dataoverføring.

Slik overfører du data etter første konfigurasjon:

1. Slå på PS4- og PS5-konsollen, og koble dem til samme nettverk ved hjelp av Wi-Fi- eller LAN-kabler.

2. På PS5-konsollen går du til Innstillinger > System > Systemprogramvare > Dataoverføring > Fortsett.

3. Velg PS4-konsollen du vil overføre data fra.

1. Når PS5-konsollen viser meldingen Forbereder dataoverføring, trykker du på og holder nede power-knappen på PS4-konsollen i minst ett sekund (til du hører et pip).

2. På PS5-konsollen velger du dataene du vil overføre.

3. Les forholdsreglene, og velg deretter Start overføring.

4. PS5-konsollen starter automatisk på nytt under dataoverføringen. Når konsollen har startet på nytt, kan du begynne å bruke PS5-konsollen.

Tilgang til PS4-spill på utvidet lagring for PS5-konsoll

Du kan koble en stasjon for utvidet lagring som brukes sammen med PS4-konsollen, til PS5-konsollen og få tilgang til spillbare PS4-spill.

Overføre lagrede data ved hjelp av PlayStation®Plus-skylagring

Playstation Plus-lagring på Internett kalles skylagring på PS5-konsollen. Hvis du er PlayStation Plus-medlem, kan du få tilgang til data som er lagret på Internett, fra PS5-konsollen.

PS4-spill som kan spilles på PS5-konsoller

Kompatible PS4-spill kan spilles på PS5-konsollen. For platebaserte spill må du sette inn spillplaten hver gang du vil spille, selv etter at spilldataene er kopiert til konsollharddisken.