Overføre data fra en PS4- eller PS5-konsoll til PS5-konsollen din

Overføre data fra en PS4- eller PS5-konsoll til PS5-konsollen din

Du kan overføre (kopiere) data fra en PlayStation®4-konsoll eller en annen PlayStation®5-konsoll til PS5™-konsollen din.

Konsollen du overfører data fra, er kildekonsollen. PS5-konsollen du overfører data til, er målkonsollen.

Klargjøre for overføringsprosessen

Kontroller at du gjør følgende på kildekonsollen før du starter overføringsprosessen:

1. Logg på samme konto som er logget på målkonsollen din.
  1. Oppdatere systemprogramvaren til den nyeste versjonen
  1. Synkroniser trofé-informasjonen.
  1. Koble kildekonsollen og målkonsollen til det samme nettverket. Bruk kommersielt tilgjengelige nettverkskabler eller koble til trådløst (Wi-Fi®).
Dette diagrammet er et eksempel på at begge konsollene kobles til trådløst.
A) Nettverk

Koble begge konsollene til det samme modemet eller den samme ruteren, og overfør dataene trådløst.

Hvis konsollene vanligvis kobles til nettverket trådløst, kan du overføre data fra kildekonsollen til målkonsollen raskere ved hjelp av en LAN-kabel (selges separat). Hvis begge konsollene er koblet til nettverket ved hjelp av en kablet tilkobling, er det ikke nødvendig å koble konsollene til hverandre med en LAN-kabel.

B) HDMI-kabel Bruk den medfølgende HDMI-kabelen til å koble til målkonsollen. Det er ikke nødvendig å koble kildekonsollen til TV-en.
C) Strømledning Bruk strømledningene som fulgte med PS4-kildekonsollen eller PS5-konsollen og målkonsollen.

Viktig

• Ikke slå av kilde- og målkonsollene under dataoverføringen. Det kan forårsake tap av eller skade på data.
  • Ikke endre nettverksinnstillingene eller kjør Internett-tilkoblingstester under dataoverføring. Det kan forårsake tap av eller skade på data.
  • Du kan bare overføre data fra én PS4-konsoll eller PS5-konsoll til én PS5-konsoll.

Overføre dataene dine

Hvis du vil overføre data under den første konfigurasjonen av PS5-konsollen, følger du instruksjonene på skjermen når du kommer til trinnet for dataoverføring.

Hvis du vil overføre data etter at det opprinnelige oppsettet er fullført, følger du trinnene nedenfor:

1. Kontroller at kildekonsollen er slått på. På målkonsollen går du til hjem-skjermen og velger Innstillinger > System > Systemprogramvare.
  2. Velg Dataoverføring > Fortsett og følg instruksjonene på skjermen.
  • Målkonsollen starter automatisk på nytt under dataoverføringen. Du kan begynne å bruke konsollen etter at den har startet på nytt. Noen data, for eksempel spilldata, overføres fortsatt selv etter at konsollen starter på nytt.
  • Når et spill er klart til å spilles, vises et miniatyrbilde av spillet på hjem-skjermen for spill. Du kan velge miniatyrbildet for å spille spillet mens andre data fortsatt overfører.
  • Hvis du vil kontrollere fremdriften for dataoverføringen, går du til kontrollsenteret og velger Nedlastinger/opplastinger.

Hvilke data kan jeg overføre til PS5-konsollen?

• Passkoder for pålogging på kildekonsollen overføres også til målkonsollen. Når du logger på målkonsollen, skriver du inn samme passkode.
  • Alle spilldata eller lagrede data som allerede er lagret på målkonsollen, overføres ikke.

Data du kan overføre

Under første konfigurering

Etter første konfigurering

Bruker- og kontoinformasjon
Dette gjelder dataene til alle brukere, selv brukere som aldri har logget på kontoen sin på PS5-kildekonsollen.
Lagrede data
Dette gjelder lagrede data fra spill som kan spilles på en PS5-konsoll.

Skjermbilder og videoklipp

Spill som kan spilles på en PS5-konsoll
Konsollinnstillinger
Dette gjelder for innstillinger som konsollspråk, pålogging og strømsparing.

*Etter første konfigurering kan du bare overføre de lagrede dataene til brukeren som er logget inn.

Andre måter å overføre data på

Du kan spare tid ved å få tilgang til spillet og lagrede data etter at dataoverføringen er fullført.

• For digitale spill kan du laste dem ned fra spillbiblioteket på målkonsollen.
  • Når det gjelder platebaserte spill, setter du platen inn i målkonsollen for å installere spillet.
  • Hvis du bruker en USB-stasjon for utvidet lagring på kildekonsollen, kobler du den til målkonsollen for å få tilgang til spilldataene.
  • Hvis du har installert en M.2 SSD-stasjon på PS5-kilden, kan du fjerne M.2 SSD-en og installere den på målkonsollen for å bruke spilldataene som er lagret på den.
  • Hvis du er PlayStation Plus-medlem, kan du laste ned lagrede data til skylagringen.
  • Du kan kopiere lagrede data fra PS4-spillet fra kildekonsollen til en USB-stasjon, og deretter bruke USB-stasjonen til å kopiere dataene til målkonsollen. Hvis du allerede har lagret data for det samme spillet på PS5-konsollen, kan du erstatte dem med de lagrede dataene fra USB-stasjonen.
    Du kan ikke kopiere lagrede PS5-data fra PS5-konsollen til en USB-stasjon.

Kan jeg overføre data til en PS5-konsoll med en barnekonto?

Hvis du bruker en barnekonto, kan du ikke overføre data under første konfigurering av målkonsollen. Overfør data fra en barnekonto på kildekonsollen på følgende måter.

• Fullfør den første konfigureringen for en barnekonto, og overfør deretter data.
  • Bruk en voksenkonto for første konfigurering. Deretter overfører du data fra både voksenkontoen og barnekontoen under den første konfigureringsprosessen.