Sådan administrerer du lagerplads på din PlayStation®5-konsol

Sådan administrerer du lagerplads på din PlayStation®5-konsol

Få mere at vide om, hvordan du kan frigøre plads på dit PS5™-konsollager, gemme spil på et udvidet lager og flytte gemte spildata ved hjælp af PlayStation®Plus-skylager.

PS5-konsoldata- og lagerlokationer

Hvis du vil kontrollere, hvor meget ledig lagerplads du har på dit PS5-konsollager, skal du gå til Indstillinger > Lager.

Spil og gemte data samt andre data lagres på den indbyggede hukommelse på din PS5-konsol. Hvis du ikke har plads på konsollageret, kan du enten slette data, der allerede findes, eller flytte data til et af følgende lagerområder:

• Udvidet USB-lager
    Du kan formatere et kommercielt tilgængeligt USB-drev som udvidet USB-lager og bruge det sammen med din PS5-konsol.
  • Skylager
    PlayStation Plus-medlemmer kan bruge lagring i skyen.
  • USB-drev
    Du kan bruge et kommercielt tilgængeligt USB-drev, der er formateret til FAT eller exFAT (men ikke som udvidet USB-lager) til at gemme filer som skærmbilleder og gemte PS4-data. Ikke alle enheder fungerer sammen med din konsol.

Hvor du kan kopiere data afhænger af typen.

Datatype

Udvidet USB-lager

Skylager

USB-drev

Spildata (PS5-spil)

✓*1

-

-

Spildata (PS4-spil)

-

-

Gemte data (PS5-spil)

-

-

Gemte data (PS4-spil)

-

Skærmbilleder og videoklip

-

-

✓*2

*1 Hvis du vil spille PS5-spil, skal du kopiere spildata fra dit udvidede USB-lager til dit PS5-konsollager ved hjælp af indstillingsmenuen.

*2 Du kan kun kopiere data til et USB-drev. Data kan ikke kopieres fra USB-drevet til konsollageret.

Hvordan frigør jeg plads på min PS5-konsol til et nyt spil?

Der findes flere måder at frigive hukommelse på, når du installerer et nyt spil.

Hvis du ikke ønsker at slette de eksisterende spil på dit PS5-konsollager, kan du flytte dem til et udvidet USB-lager.

Bare rolig, du mister ikke adgangen til slettede spil eller programmer – du kan downloade køb igen fra dit spilbibliotek når som helst.

1. Gå til Indstillinger > Lager > Spil og apps.

2. Vælg Slet indhold.
  3. Vælg de data, du vil fjerne, og vælg Slet.

Du kan også administrere PS5-konsollageret, hvis du forbinder din PS5-konsol til PlayStation App på din iOS- eller Android-enhed.

Hvordan administrerer jeg gemte data på en PS5-konsol?

Hvis du er PlayStation Plus-medlem, kan du uploade dine gemte data til et skylager.

1. Gå til Indstillinger > Indstillinger for gemte data og spil/apps.
  2. Vælg Gemte data (PS5) eller Gemte data (PS4).
  3. Vælg Konsollager > Slet.
  4. Markér afkrydsningsfeltet ud for de filer, du vil slette, og vælg Slet.
  1. Gå til Indstillinger Indstillinger for gemte data og spil/apps. > Gemte data (PS4).
  2. Vælg Konsollager > Kopier til USB-drev.
  3. Vælg et spil for at se de relaterede gemte filer. Markér afkrydsningsfeltet ud for de filer, du vil kopiere, og vælg Kopier.
  1. Gå til Indstillinger Indstillinger for gemte data og spil/apps > Gemte data (PS4).
  2. Vælg USB-drev > Kopiér til konsollager.
  3. Vælg et spil for at se de relaterede gemte filer. Markér afkrydsningsfeltet ud for de filer, du vil kopiere, og vælg Kopiér.