Administrer lagerplads på PS5-konsoller

Sådan administrerer du lagerplads på din PS5-konsol

Få mere at vide om, hvordan du kan frigøre plads på dit PlayStation®-konsollager, gemme spil på et USB-udvidet lager og flytte gemte spildata ved hjælp af PlayStation®Plus-skylager.

PS5™-konsoldata- og lagerlokationer

Hvis du vil kontrollere, hvor meget ledig lagerplads du har på dit PS5-konsollager, skal du gå til Indstillinger > Lager.

Spil og gemte data samt andre data lagres på den indbyggede hukommelse på din PS5-konsol. Hvis du ikke har plads på konsollageret, kan du enten slette data, der allerede findes, eller flytte data til et af følgende lagerområder:

USB-udvidet lager
Du kan formatere et kommercielt tilgængeligt USB-drev som USB-udvidet lager og bruge det sammen med din PS5-konsol.

M.2 SSD-lager
Du kan installere en kommercielt tilgængelig M.2 SSD, der opfylder de påkrævede specifikationer for din PS5-konsol.

Skylager
PlayStation®Plus -medlemmer kan bruge lagring i skyen.

USB-drev
Du kan bruge et kommercielt tilgængeligt USB-drev, der er formateret til FAT eller exFAT (men ikke som USB-udvidet lager) til at gemme filer som skærmbilleder og gemte PS4-data. Ikke alle enheder fungerer sammen med din konsol.

Typer af PS5-konsoldata og lagerlokationer

Hvor du kan kopiere data afhænger af typen.

Datatype  USB-udvidet lager   M.2 SSD-lager   Skylager   USB-drev
Spildata (PS5-spil) ✓*1 - -
Spildata (PS4-spil) - -
Gemte data (PS5-spil) - - -
Gemte data (PS4-spil) - -
Skærmbilleder og videoklip - - - ✓*2

*1 Hvis du vil spille PS5-spil, skal du kopiere spildata fra dit udvidede USB-lager til dit PS5-konsollager ved hjælp af indstillingsmenuen.

*2 Du kan kun kopiere disse data til et USB-drev. Disse data kan ikke kopieres fra USB-drevet til konsollageret.

Sådan frigør du plads på en PS5-konsol til et nyt spil

Hvis du vil se, hvor meget ledig lagerplads du har, skal du gå til hjemmeskærmen og vælge Indstillinger > Lager.

Hvis du ikke ønsker at slette de eksisterende spil på dit PS5-konsollager, kan du flytte dem til et USB-udvidet lager.

Hvis du ikke ønsker at slette de eksisterende spil på dit PS5-konsollager, kan du flytte dem til et M.2 SSD-lager.

Bare rolig, du mister ikke adgangen til slettede spil eller programmer – du kan downloade dine køb igen fra dit spilbibliotek når som helst.

1. Gå til Indstillinger > Lager > Spil og apps.

2. Vælg Slet indhold.
  3. Vælg de data, du vil fjerne, og vælg Slet.

Du kan også administrere PS5-konsollageret, hvis du forbinder din PS5-konsol til PlayStation App på din iOS- eller Android-enhed.

Sådan administrerer du gemte data på en PS5-konsol

Hvis du er PlayStation Plus-medlem, kan du uploade dine gemte data til et skylager.

1. Gå til Indstillinger > Indstillinger for gemte data og spil/apps.
  2. Vælg Gemte data (PS5) eller Gemte data (PS4).
  3. Vælg Konsollager > Slet.
  4. Markér afkrydsningsfeltet ud for de filer, du vil slette, og vælg Slet.
  1. Gå til Indstillinger Gemte data og indstillinger for spil/apps. > Gemte data (PS4).
  2. Vælg Konsollager > Kopier til USB-drev.
  3. Vælg et spil for at se de relaterede gemte filer. Markér afkrydsningsfeltet ud for de filer, du vil kopiere, og vælg Kopier.
  1. Gå til Indstillinger Indstillinger for gemte data og spil/apps > Gemte data (PS4).
  2. Vælg USB-drev > Kopiér til konsollager.
  3. Vælg et spil for at se de relaterede gemte filer. Markér afkrydsningsfeltet ud for de filer, du vil kopiere, og vælg Kopiér.