Sådan administrerer du lagerplads på din PlayStation®5

Få mere at vide om, hvordan du kan frigøre plads på dit PS5™-konsollager, gemme PlayStation®4-spil på et udvidet PS5-lager og flytte gemte spildata ved hjælp af PlayStation®Plus-skylager.

PS5-data- og lagerlokationer

Hvis du vil kontrollere, hvor meget ledig lagerplads du har på dit PS5-konsollager, skal du gå til Indstillinger > Lager.

Spil og gemte data samt andre data lagres på den indbyggede hukommelse på din PS5-konsol. Hvis du ikke har plads på konsollageret, kan du enten slette data, der allerede findes, eller kopiere data til et af følgende lagerområder:

• Udvidet lager
    Du kan formatere et kommercielt tilgængeligt USB-drev som udvidet lager og bruge det sammen med din PS5-konsol.
  • Skylager
    PlayStation Plus-medlemmer kan bruge lagring i skyen.
  • USB-drev
    Du kan bruge et kommercielt USB-drev, der er formateret til FAT eller exFAT. Ikke alle enheder fungerer sammen med din konsol.

Hvor du kan kopiere data afhænger af typen.

Datatype

Udvidet lager

Skylager

USB-drev

Spildata (PS5-spil)

Spildata (PS4-spil)

Gemte data (PS5-spil)

Gemte data (PS4-spil)

Skærmbilleder og videoklip

✓*

*Du kan kun kopiere data til et USB-drev. Data kan ikke kopieres fra USB-drevet til konsollageret.

Hvordan frigør jeg plads på min PS5-konsol til et nyt spil?

Der findes flere måder at frigive hukommelse på, når du installerer et nyt spil.

Hvis du ikke ønsker at slette de eksisterende spil på konsollageret, kan du flytte PS4-spil fra dit PS5-konsollager til det udvidede PS5-lager.

Bare rolig, du mister ikke adgangen til slettede spil – du kan downloade køb igen fra dit spilbibliotek når som helst.

1. Gå til Indstillinger > Lager > Spil og apps.

2. Vælg Elementer, du kan slette. Du kan filtrere efter anvendelsesdato, størrelse og navn.

3. Vælg Slet for at fjerne hele spillet fra systemlageret. For nogle spil kan du slette dele af spillet eller spiltilføjelser.

Du kan også administrere det tilknyttede PS5-konsollager på din enhed, når du starter en fjerndownload via PlayStation App.

Hvordan administrerer jeg gemte data på en PS5-konsol?

Når du er PlayStation®Plus-medlem, kan du uploade dine gemte PS5-data til et skylager.

1. Gå til Indstillinger > Indstillinger for gemte data og spil/apps.
  2. Vælg Gemte data (PS5) eller Gemte data (PS4).
  3. Vælg Konsollager > Slet.
  4. Markér afkrydsningsfeltet ud for de filer, du vil slette, og vælg Slet.
  1. Gå til Indstillinger Indstillinger for gemte data og spil/apps. > Gemte data (PS4).
  2. Vælg Konsollager > Kopier til USB-drev.
  3. Vælg et spil for at se de relaterede gemte filer. Markér afkrydsningsfeltet ud for de filer, du vil kopiere, og vælg Kopier.
  1. Gå til Indstillinger Indstillinger for gemte data og spil/apps > Gemte data (PS4).
  2. Vælg USB-drev > Kopiér til konsollager.
  3. Vælg et spil for at se de relaterede gemte filer. Markér afkrydsningsfeltet ud for de filer, du vil kopiere, og vælg Kopiér.