Sådan tilføjer du en M.2 SSD til en PS5-konsol

Find ud af, hvilke M.2 SSD'er, der kan bruges til at udvide lagerplads på din PlayStation®5-konsol, og hvordan du indsætter en M.2 SSD i udvidelsesslotten.

Hvad er en M.2 SSD?

M.2 SSD'er (sælges separat) er et hurtigt Solid State-drev, som du kan bruge til at øge lagerkapaciteten for din PS5®-konsol eller PS5 Digital Edition-konsol.

Hvorfor tilføje en M.2 SSD til din PS5-konsol?

Når dit M.2 SSD-lager er installeret i PS5-konsollen, kan det bruges til at downloade, kopiere og starte PS5- og PS4™-spil samt medieapps. Det gør det muligt for dig at øge den tilgængelige lagerplads på din PS5-konsol. Du kan frit flytte spil mellem PS5-konsollens lager, en tilsluttet USB-enhed til udvidet lager og det tilføjede M.2 SSD-lager.

Hvilke M.2 SSD-enheder kan bruges sammen med en PS5-konsol?

Det er vigtigt, at du kun bruger en understøttet M.2 SSD til at udvide PS5-konsollens lager, og at denne opfylder følgende krav:

Sørg for, at din PS5-konsol har den nyeste systemsoftwareopdatering, før du installerer et kompatibelt M.2 SSD-drev.

Grænseflade PCI-Express Gen4x4-understøttet M.2 NVMe SSD (Key M)
Lagerplads 250 GB til 8 TB
Formfaktor 2230, 2242, 2260, 2280, 22110
Størrelse inklusive varmeafledningsmekanisme Bredde: Op til 25 mm
Længde: 30/40/60/80/110 mm
Tykkelse: Op til 11,25 mm (op til 8,0 mm over kortet, op til 2,45 mm under kortet)
Sekventiel læsehastighed 5500 MB/s eller hurtigere anbefales
Type fatning Fatning 3 (Key M)

Brug af en M.2 SSD med din PS5-konsol kræver effektiv varmefordeling med en kølestruktur, som f.eks. en køleplade og en varmeoverførselsplade. Du kan selv montere dem på din M.2 SSD enten i et ensidet format eller i et dobbeltsidet format (enkeltsidede kølestrukturer er nemmere at montere). Der er også M.2 SSD'er, der har indbyggede kølestrukturer (såsom køleplader). Se de medfølgende instruktioner for oplysninger om, hvordan varmefordelingsmekanismen monteres.

• Både enkeltsidede og dobbeltsidede M.2 SSD-enheder understøttes.
  • M.2 SATA SSD'er understøttes ikke.
  • Du bør omhyggeligt gennemgå drevspecifikationerne før køb og kontakte leverandøren eller producenten, hvis du har brug for yderligere oplysninger. SIE kan ikke garantere, at alle M.2 SSD-enheder, der overholder de beskrevne specifikationer, vil fungere med din konsol og påtager sig intet ansvar for valget, ydeevnen eller anvendelsen af tredjepartsprodukter.
  • Ikke alle spil kan spilles med samme ydeevne som PS5-konsollens interne Ultra-High Speed SSD, selv hvor M.2 SSD-enhedens sekventielle læsehastighed er hurtigere end 5500 MB/s.
  • Størstedelen af M.2 SSD-enheder med ovenstående typenumre (M Key Type 2230, 2242, 2260, 2280 og 22110) og uden en indbygget kølestruktur vil passe ind i PS5-konsollens SSD-slot. Men størrelserne for kølestrukturer (som f.eks. køleplader) varierer meget. Hvis du ikke er sikker på, at en M.2 SSD-kølestruktur (f.eks. en køleplade), som du overvejer at anskaffe dig, overholder de krav, der er angivet her, anbefaler vi, at du kigger på andre produktmuligheder eller kontakter leverandøren eller producenten for yderligere oplysninger.

Hvis du oplever problemer, mens du spiller et spil, der er installeret på M.2 SSD-lageret, skal du flytte spillet til det interne Ultra-High Speed-konsollager.

Sådan tilføjes en M.2 SSD til en PS5-konsol

Før du går i gang, skal du bruge:

• Et godt oplyst rum med et bord at arbejde på.
  • En lille stjerneskruetrækker eller tværhovedskruetrækker.
  • En lille lommelygte (valgfrit).

Før du fortsætter med at installere eller fjerne processen, skal du røre ved en metaljordet genstand for at fjerne eventuel statisk elektricitet fra kroppen. Hvis du ikke gør dette, kan det beskadige din M.2 SSD- eller PS5-konsol.

Bemærk, at du ikke må tænde for eller spille på din konsol, mens coveret er fjernet.

Hvis dette er den første gang, du bruger din M.2 SSD med din PS5-konsol, skal du formatere din M.2 SSD efter installation. Når du formaterer din M.2 SSD, slettes alle data, der er gemt på drevet. Data, der slettes på denne måde, kan ikke gendannes, så vær forsigtig, og sørg for ikke at slette vigtige data.

Undlad at slukke for strømmen, mens du gemmer data, eller mens din M.2 SSD formateres. Det kan medføre tab og beskadigelse af data eller beskadigelse af din M.2 SSD eller PS5-konsol.

Brug ikke en M.2 SSD uden en varmeafledningsmekanisme, f.eks. en køleplade eller et varmeoverførselsark. Din M.2 SSD leveres muligvis med disse dele, eller du skal muligvis købe dem separat.

Vælg din PS5-konsolmodel på listen nedenfor for at få instruktioner.

1. Fjern trekant-coveret.
  1. Fjern skruen fra coveret til udvidelsesslotten, og fjern derefter coveret.
  1. Fjern skruen og afstandsstykket, og juster derefter afstandsstykket til størrelsen på M.2 SSD'en.
  1. Hold på kanten af M.2 SSD'en, og juster den med hakket på udvidelsesstikket. Vip M.2 SSD'en diagonalt opad, og sæt den helt ind i udvidelsesstikket.
    Følgende viser en M.2 SSD med et kølelegeme og et varmeoverførselsark monteret.
  1. Vip M.2 SSD'en ned, og fastgør den med skruen.
  1. Fastgør coveret til udvidelsesslotten, og fastgør skruen.
  2. Monter trekant-coveret.
  1. Monter fødderne, tilslut strømledning og kabler, og tænd derefter for strømmen. Når din PS5-konsol tændes, vises formateringsvejledningen. Følg instruktionerne på skærmen, og formater din M.2 SSD*.

*Formattering er ikke påkrævet, når du flytter en M.2 SSD mellem to PS5-konsoller.

1. Sluk for PS5-konsollen. Fjern derefter alle kabler og enheder fra din PS5-konsol.
    Vent et øjeblik, indtil PS5-konsollen er kølet af.
  2. Placer din PS5-konsol på en plan overflade med en beskyttende afdækning, og fjern basen.
  3. Placer din PS5-konsol, så PlayStation-logoet vender nedad, og tænd/sluk-knappen vender mod dig.
  4. Tag fat i øverste venstre hjørne af coveret, og fjern det ved at trække lidt op og til højre.
    Coveret kan løftes væk.
  5. Skub coveret af, mens du stadig holder din PS5-konsol stabil.

Der er et langt rektangulært cover over udvidelsesslotten, som er fastgjort øverst med én skrue.

1. Fjern skruen fra coveret til udvidelsesslot (A), og fjern derefter coveret.
  1. Fjern forsigtigt skruen (B). Flyt afstandsstykket (C) til den rille, der svarer til størrelsen på din M.2 SSD.
  1. Hold fast i kanten af din M.2 SSD, ret den ind efter hakket på udvidelsesstikket, sæt den derefter fast og helt ind ved at starte med at hælde den diagonalt opad.

Kontrollér, at M.2 SSD-printkortet hviler, så det flugter med afstandsstykket, uden at kølestrukturen kommer i vejen. Hvis du fortsætter til næste trin, mens M.2 SSD er sat forkert i eller ikke sidder ordentligt fast eller helt inde i udvidelsesstikket, kan det medføre beskadigelse af terminalen og PS5-konsollen.

1. Vip din M.2 SSD ned, og fastgør den til afstandsstykket med skruen. Sørg for, at din kølestruktur ikke kommer i vejen for skruen.
  1. Fastgør coveret til udvidelsesslotten, og fastgør skruen. Hvis slotcoveret ikke dækker ordentligt, er det sandsynligvis, fordi kølestrukturen overskrider kravene til størrelse.
  2. Sæt coveret på igen ved at placere det en smule væk (ca. 2 cm eller 3/4") fra den øverste kant og skubbe det tilbage på plads. Du vil høre et klik, når coveret er fastgjort.
  1. Tilslut strømledningen, kablerne og basen, og tænd for strømmen.
    Når din PS5-konsol tændes, vises formateringsvejledningen. Følg instruktionerne på skærmen, og formater din M.2. SSD*.

*Formattering er ikke påkrævet, når du flytter en M.2 SSD mellem to PS5-konsoller.

Sådan fjerner du en M.2 SSD fra en PS5-konsol

1. Fjern trekant-coveret.
  1. Fjern skruen fra coveret til udvidelsesslotten, og fjern derefter coveret.

2. Fjern den fastgjorte M.2 SSD-skrue.

3. Løft M.2 SSD en smule op, og hold derefter på kanten, og træk det diagonalt opad.

4. Spænd skruen på afstandsstykket igen.

5. Fastgør coveret til udvidelsesslotten, og fastgør skruen.

6. Monter trekant-coveret.
  1. Sluk for PS5-konsollen. Fjern derefter alle kabler og enheder fra din PS5-konsol. Vent et øjeblik, indtil PS5-konsollen er kølet af.
  2. Placer din PS5-konsol på en plan overflade med en beskyttende afdækning, og fjern standeren.
  3. Placer din PS5-konsol, så PS-logoet vender nedad, og tænd/sluk-knappen vender mod dig.
  4. Tag fat i øverste venstre hjørne af coveret, og fjern det ved at trække lidt op og til højre.
    Coveret kan løftes væk.
  5. Skub coveret af, mens du stadig holder din PS5-konsol stabil.

Du kan se et langt rektangulært cover over udvidelsesslotten, som er fastgjort øverst med en skrue.

1. Fjern skruen fra coveret til udvidelsesslot (A), og fjern derefter coveret.
  1. Fjern skruerne fra M.2 SSD-lagerdrevet.
  2. Løft M.2 SSD-lagerdrevet en smule op, og hold derefter på kanten, og træk det diagonalt opad.
  3. Spænd skruerne tilbage på afstandsstykkerne.
  4. Fastgør coveret til udvidelsesslotten, og fastgør skruen.
  5. Sæt coveret på igen ved at placere det en smule væk (ca. 2 cm eller 3/4") fra den øverste kant og skubbe det tilbage på plads. Du vil høre et klik, når coveret er fastgjort.
  1. Tilslut strømledningen, kablerne og standeren, og tænd for strømmen.

Sådan installerer og flytter du spil og apps til M.2 SSD-lager på en PS5-konsol

Du kan downloade spil fra PlayStation™Store til din M.2 SSD. Gå til startskærmen, og vælg Indstillinger > Lager > Installationsplacering for at konfigurere dette.

Sådan flytter du spil og apps, der allerede er installeret på dit konsollager:

1. Gå til din startskærmen for dine spil, og vælg Mediegalleri
  2. Fremhæv de data, du vil flytte, tryk på knappen Indstillinger, og vælg derefter Flyt spil og apps.
    Når du bruger både en M.2 SSD og et USB-drev til udvidet lager, skal du gå til fanen Kan flyttes til M.2 SSD-lager.
  3. Marker afkrydsningsfelterne for alle andre spil og apps, du vil flytte, og vælg Flyt

Hvis du vil kontrollere din lagerplads og flytte eller slette data på din M.2 SSD, skal du gå til hjemmeskærmen og vælge Indstillinger > Lager > M.2 SSD-lager.

Sådan bruger du en M.2 SSD på en anden PS5-konsol

1. Fjern M.2 SSD'en sikkert fra din PS5-konsol.
  2. Installer M.2 SSD'en i den nye PS5-konsol.
    Du kan nu få adgang til og spille spillene på din M.2 SSD.

For at få adgang til dataene på din M.2 SSD på en ny PS5-konsol, skal du sørge for, at du er logget ind på den samme konto på begge konsoller.

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg indsætte et SATA-drev i PS5-konsollen?
Nej. M.2 SATA SSD'er understøttes ikke.

Skal jeg fjerne M.2 SSD'en, hvis jeg sender min PS5-konsol til reparation?
Ja. Fjern M.2 SSD'en, før du sender den til reparation.

Kan jeg formatere en del af M.2 SSD'en til brug på PS5-konsollen?
Nej, du skal formatere hele M.2 SSD.

Er det i orden at installere en køleplade på en M.2 SSD med indbygget køleplade?
Nej. Hvis din M.2 SSD har en indbygget køleplade, anbefaler vi ikke at tilføje ekstra køleplader. Hvis du gør det, reducerer det effektiviteten af de indbyggede køleplader.

Hvordan adskiller en M.2 SSD sig fra en USB-enhed til udvidet lager på PS5-konsoller?
PS5-spil kan spilles på M.2 SSD-lager.
PS5-spil kan downloades direkte til M.2 SSD-lager.
PS5-spil kan opdateres på M.2 SSD-lager.

Er det muligt at lagre en del af spildataene på konsollageret og de resterende data på M.2 SSD-lageret?
Nej. Alle spildata for et bestemt spil skal gemmes samme sted.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg oplever problemer med gameplay, når jeg spiller spil, der er gemt på M.2 SSD-lager?

1. Tryk på PS-knappen på din controller for at gå til kontrolcenteret, og vælg derefter Downloads/Uploads. Sæt igangværende downloads på pause.

2. Hvis du prøver at spille et spil på en disk, bedes du vente på, at installationen er helt afsluttet.

3. Hvis du stadig har problemer, skal du flytte spillet fra M.2 SSD-lager til konsollager.

Vil installation af M.2 SSD påvirke min garanti?
Generelt bør producentens garantidækning ikke blive påvirket, hvis du installerer et M.2-drev, der opfylder de påkrævede specifikationer, og du følger installationsvejledningen korrekt.  Hvis dette ikke gøres, kan det medføre beskadigelse af din konsol, som ikke dækkes af garantien. Vi opfordrer dig derfor kraftigt til omhyggeligt at gennemgå drevspecifikationerne før køb og kontakte leverandøren eller producenten, hvis du har brug for yderligere oplysninger. Når du installerer M.2-drevet, skal du læse installationsvejledningen til M.2 SSD for at undgå problemer. Læs alle vores garantibetingelser for at få oplysninger om, hvad der er og ikke er dækket, og hvordan du kan løse problemet.

Understøtter PS5-konsoller Host Memory Buffer?
Nej. Nogle M.2 SSD-enheder understøtter muligvis HMB (Host Memory Buffer), men de kan levere en langsommere ydeevne end forventet, fordi PS5-konsollen ikke understøtter HMB.