PlayStation®5-systemsoftwareopdatering

Opdater systemsoftwaren på en PlayStation®5-konsol

Hent den nyeste opdatering

Opdater systemsoftwaren på en PS5-konsol

En opdatering til systemsoftwaren til PlayStation®5-konsoller blev udgivet den 9. juni 2021.

For at få den bedste PlayStation-oplevelse skal du altid opdatere din PS5™-konsol til den nyeste version af systemsoftwaren.

Opdater din PS5-konsol med den nyeste systemsoftware. Du kan også se de funktioner, der er tilgængelige i opdateringen her. Desuden kan du få vist onlinebrugervejledningen i menuen Indstillinger på PS5-konsollen.

Version: 21.01-03.20.00

• Denne systemsoftwareopdatering forbedrer systemets ydeevne.
  • Vi har opdateret softwaren til den trådløse DualSense-controller for at forbedre stabiliteten.
  • Vi har rettet et problem, der begrænsede funktionaliteten af nogle skærme, når skærmlæseren blev aktiveret.
  • Vi har rettet et problem, hvor spil, du har skjult på PS4, ikke var skjult på PS5.
  • Vi har gjort processen med at kopiere spil fra USB-udvidet lager til konsollager i spilbiblioteket mere stabil.

Version: 21.01-03.10.00

• Denne systemsoftwareopdatering forbedrer systemets ydeevne.

Version: 21.01-03.00.00

• Du kan nu gemme PS5-spil på et udvidet USB-lager.

• Hvis du vil flytte PS5-spil fra konsollagring til et udvidet USB-lager, skal du gå til startskærmen eller spilbiblioteket, åbne menuen med indstillinger for det PS5-spil, du vil flytte, og derefter vælge Flyt til udvidet USB-lager.

• Hvis du vil spille PS5-spil, der ligger på et udvidet USB-lager, skal du gå til dit spilbibliotek og kopiere spillet til konsollageret fra indstillingsmenuen. Det er hurtigere at kopiere spil end at downloade dem igen. Det er også hurtigere end at geninstallere dem fra disken, hvis spillet på et udvidet USB-lager har add-ons eller er blevet opdateret.

• Nu kan du benytte Share Play med spillere på PS4. Brug Share Play til at invitere dine venner på PS4 til at se dig spille et spil, eller overdrag eventuelt controlleren til dem.

• Vi har føjet zoom til vores tilgængelighedsfunktioner. Brug zoom til at forstørre det, der vises på skærmen. Gå til Indstillinger > Tilgængelighed > Skærm > Zoom for at aktivere denne funktion.

• Vi har tilføjet Deaktiver chatlyd i spil i kontrolcenteret under Lyd. Hvis du aktiverer denne indstilling, vil din stemme ikke kunne høres, og du vil heller ikke kunne høre andre spilleres stemmer i spilchats. Denne indstilling gælder ikke for voice chat-lyd i parties.

• I Game Base har vi opdateret følgende:

• Du kan nemmere få adgang til de seneste parties, og se dine onlinevenner. Brug knapperne R1 og L1 til hurtigt at skifte mellem faner.

• Du kan nu slå meddelelser til eller fra for hver af de parties, du deltager i.

• Du kan nu justere lydstyrken for andre spilleres stemmer i voice chat for parties og i spilchat for nogle spil. Vælg en spiller på voice chat-kortet i kontrolcenteret for at justere vedkommendes lydstyrke.

• I Profil har vi opdateret følgende:

• Du kan nu nemmere end nogensinde dele dine største spiløjeblikke. Under fanen Delt skal du vælge Gå til mediegalleri og vælge de favoritmedier, du vil dele.

• Vi har adskilt videoer og udsendelser under fanen Delt for at gøre det nemmere at gennemse.

• Du kan nu administrere alle de spil, du følger, ved at gå til Indstillinger > Indstillinger for gemte data og spil/apps > Administrer fulgte spil. Dermed kan du stoppe med at følge spil uden at skulle navigere til de enkelte nyhedsopslag eller spilhubs.

• For skærme, der understøtter funktionen med link til HDMI-enheden, kan du nu aktivere eller deaktivere afspilning med et enkelt tryk og slukke link individuelt. Gå til Indstillinger > System > HDMI for at ændre disse indstillinger.

• Når afspilning med et enkelt tryk er aktiveret, tændes den tilsluttede skærm også, hvis du aktiverer PS5-konsollen.

• Når slukning af link er aktiveret, sættes PS5-konsollen i pausetilstand, hvis du slukker for den tilsluttede skærm.

• Du kan nu angive det land eller område i indstillingerne for forældrekontrol for brugere af PS5 -konsollens brugere og gæster, der ikke har deltaget i eller logget på PlayStation Network.

• Det land eller område, du vælger, afgør, hvilket bedømmelsessystem der anvendes til PS5-spil og -apps. Hvis du vil ændre en brugers land eller område, skal du gå til Indstillinger > Familie og Forældrekontrol, vælge brugeren og derefter vælge PS5 under Aldersgrænse for spil og apps.

• Du kan også angive land eller område på forhånd for nye brugere og gæster på din PS5-konsol. Det gør du ved at gå til Indstillinger > Familie- og forældrekontrol > PS5-konsolbegrænsninger > Forældrekontrol for nye brugere > PS5.

• Du kan nu skjule spil i spilbiblioteket. Hvis du skjuler et spil, vises det ikke længere under fanen Din samling.

• Hvis du vil skjule et spil, skal du gå til fanen Din samling , åbne spillets indstillingsmenu og derefter vælge Skjul.

• Du kan få vist til skjulte spil ved at gå til fanen Din samling , åbne menuen Sortér og filtrér og derefter vælge Skjulte elementer.

• Hvis du vil have vist et spil igen, skal du aktivere filteret Skjulte elementer , åbne indstillingsmenuen for det spil, du vil have vist, og derefter vælge Vis.

• Spil, du skjuler på din PS4-konsol, vil også være skjult på din PS5-konsol.

Andre opdaterede funktioner

• Vi har føjet følgende funktioner til administration af gemte data:

• Når du starter eller genoptager et PS5-spil, søger konsollen efter nyere gemte data i skylageret. Hvis du har nyere gemte data i skylageret, kan du vælge at synkronisere dataene.

• Det er nu nemmere at administrere dine gemte data direkte fra hjemmeskærmen. Når du åbner indstillingsmenuen for et spil, får du nu vist Upload/download gemte data og Kontroller synkroniseringsstatus for gemte data.

• Vi understøtter nu flere emojis.

• I Trophies har vi opdateret følgende:

• Du kan nu få adgang til skærmbilleder og videoer, der er taget i det øjeblik, du optjener et trofæ. Vælg et trofæ, du har optjent, for at se relaterede medier.

• Du kan nu vælge, for hvilke trofæniveauer du vil gemme trofæskærmbilleder og -videoer. Hvis du vil ændre disse indstillinger, skal du gå til Indstillinger > Optagelser og udsendelser > Trophies.

• Når du nu vælger et skjult trofæ, kan du trykke på firkant-knappen for hurtigt at få vist skjulte oplysninger.

• Du kan nu gå direkte til et spils trofæliste fra et trofækort ved at vælge Gå til Trophies i indstillingsmenuen.

• Når du har valgt en sorteringsrækkefølge for dine trofæer, forbliver trofæerne sorteret i den rækkefølge for alle spil.

• Du kan nu få vist dine trofæstatistikker ved at trykke på firkant-knappen på skærmbilledet Trophies .

• Når du nu sorterer dine trofæer efter sjældenhed eller optjeningsdato, viser trofækortene oplysninger om sjældenhed eller optjeningsdato.

• Hvis du installerer denne opdatering, deaktiveres Aktivér chattransskription i indstillinger for tilgængelighed. Hvis du vil bruge chattransskription, skal du aktivere denne indstilling igen.

• I multitasking for kort har vi opdateret følgende:

• Når du nu fokuserer på ikonet for multitasking på et kort, får du tip til de multitaskingtilstande, der er tilgængelige: billede-i-billede, fastgør i siden eller begge.

• Vi har tilføjet en knapvejledning, der viser dig, hvordan du interagerer med et kort, der i øjeblikket er i multitaskingtilstand.

• I kontrolcenter kan du nu se din controllers resterende batteriniveau, selv når den oplades.

• I spil eller abonnementshubben får du nu vist kampagnetilbud, der er tilgængelige i øjeblikket, herunder for PlayStation Plus-, PlayStation Now- og EA Play-abonnenter. Hvis du vil se de indstillinger, der ikke vises i hubben, skal du trykke på knappen ... (flere valgmuligheder) .

• Når du spiller et spil, du har skjult ved at vælge Skjul dine spil for andre spillere i dine indstillinger for personlige oplysninger, kan andre spillere ikke længere se oplysninger om det spil, du spiller i øjeblikket, ud for din onlinestatus.

• Visse computerskærme, der kan vise 1080p/120 Hz, understøtter nu 120 Hz skærm til spil. Hvis du har problemer med at se dit spil ved 120 Hz, skal du gå til Indstillinger > Skærm og video > Videoudgang og derefter deaktivere Aktivér 120 Hz-output.

• Vi har tilføjet en mulighed for at skifte videoudgangen til ikke-HDR, når du bruger et spil eller en app, der ikke understøtter HDR. Hvis du vil ændre denne indstilling, skal du gå til Indstillinger > Skærm og video > Video-output > HDR.

• Vi har foretaget opdateringer af systemsoftwaren for at forbedre stabiliteten og ydeevnen.

Download en opdateringsfil til en PS5-konsol

Hvis systemsoftwareopdateringen på din PS5-konsol sidder fast, skal du genstarte opdateringen. Hvis det mislykkes, skal du downloade nedenstående opdateringsfil til et USB-drev og følge vejledningen for at installere filen på din PS5-konsol.

Højreklik på filen og "gem som" for at downloade opdateringsfilen.

Download geninstallationsfilen til en PS5-konsol

Hvis du geninstallerer systemsoftwaren på din PS5-konsol, slettes alle de data, der er indeholdt i systemlageret på din PS5-konsol. Denne proces kaldes ofte en "fabriks-" eller "hård" nulstilling.

Højreklik på filen, og klik på "gem som" for at downloade geninstallationsfilen.

Genstart download af systemsoftwaren på en PS5-konsol

1. Tryk på PS-knappen på din trådløse controller for at gå til kontrolcenteret, og vælg Downloads/Uploads.
  2. Fremhæv systemsoftwareopdateringen, og vælg Vis fejlinformation og derefter Prøv igen.

Hvis du oplever flere mislykkede downloads, skal du opdatere systemsoftwaren på din PS5-konsol ved hjælp af et USB-drev.

Diagnosticeringsværktøjet Fix & Replace

Hvis du har problemer med systemsoftwareopdateringen på din PS5-konsol, kan du gå til diagnosticeringsværktøjet Fix & Replace for at få yderligere trin og arrangere en reparation.

Version 20.02-02.50.00

• Denne systemsoftwareopdatering forbedrer systemets ydeevne.
  • I sjældne tilfælde vil PS4-versionen af et spil blive installeret fra disken, efter du har opgraderet til og installeret PS5-versionen. Når du indsætter PS4-spildisken, vil PS4-versionen ikke længere blive installeret uventet.
  • Du kan nu vælge og redigere videoklip ved hjælp Share Factory Studio via dit mediegalleri.

Version 20.02-02.30.00

• Denne systemsoftwareopdatering forbedrer systemets ydeevne.
  • Løste et problem med, at dataoverførsler og downloads blev annulleret ved forsøg på at downloade indhold, mens en dataoverførsel fra en PS4 er i gang.
  • Nogle problemer, der forårsagede fejl under tekstindtastning i nogle i nogle PS4-spil, er blevet løst.
  • Forbindelsens stabilitet er blevet forbedret for nogle Wi-Fi-routere.

Version 20.02-02.26.00

• Denne systemsoftwareopdatering forbedrer systemets ydeevne.
  • Et problem, hvor installerede diskversioner af spil nogle gange blev slettet, er blevet løst.
  • Et problem, der forhindrede den trådløse PS5-controller i at blive opladet i pausetilstand, når den var tilsluttet USB Type-A-porten på forsiden af PS5-konsollen med det USB-kabel, der fulgte med nogle PS5-konsoller, er blevet løst.

Version 20.02-02.25.00

• Denne systemsoftwareopdatering forbedrer systemets ydeevne.
  • Et problem, hvor brugere ikke kunne downloade spil, fordi det kun var indstillingen "I kø til download" eller "Vis detaljer", der blev vist, er blevet løst. Hvis du støder på dette problem, skal du opdatere systemsoftwaren til den nyeste version og derefter prøve at starte PS5 i fejlsikret tilstand for at genopbygge databasen.

Bemærkninger

• Download eller installer ikke opdateringen ved hjælp af andre data end den officielle opdateringsfil, der udbydes online af Sony Interactive Entertainment. Download eller installer ikke opdateringer ved hjælp af andre metoder end dem, der er beskrevet i dokumentationen til PS5-konsollen eller på dette website. Hvis du downloader eller installerer opdateringsdata fra en anden kilde, ved hjælp af en anden metode eller på en konsol, der er blevet ændret eller modificeret, vil konsollen muligvis ikke fungere korrekt, og det vil muligvis ikke være i stand til at installere de officielle opdateringsdata. Disse handlinger kan ophæve gyldigheden af garantien på systemet og påvirke din mulighed for at få garantiservice og reparationsservice fra Sony Interactive Entertainment.
  •  Undgå at installere systemsoftware kort tid før eller efter en strømafbrydelse.
  • Undlad at slukke for konsollen under installationen. Du kan beskadige konsollen ved at afbryde installationen.
  •  Du vil muligvis ikke kunne bruge visse programmer eller indhold, før systemsoftwaren er blevet opdateret på konsollen.

Systemsoftware

Ved at anvende eller åbne systemsoftwaren accepterer du at være underlagt alle gældende vilkår i denne aftale. Du kan finde et udskriftsvenligt, aktuelt eksemplar af denne aftale på http://doc.dl.playstation.net/doc/ps5-eula/.

Sony Interactive Entertainment kan efter eget skøn ændre vilkårene i denne aftale når som helst, herunder vilkårene i PS5-konsollens dokumentation eller brugervejledning eller i http://doc.dl.playstation.net/doc/ps5-oss/index.html.

Besøg dette websted engang imellem for at se, om der er foretaget ændringer i denne aftale.