Systemsoftwareopdatering på PS5

Sådan opdaterer du systemsoftwaren på en PS5-konsol

For at få den bedste oplevelse med PlayStation skal du sørge for, at din PlayStation®5-konsolsystemsoftware altid er opdateret til den nyeste version.

Nyeste systemsoftwareopdatering til PS5-konsoller

En opdatering til systemsoftwaren til PS5™-konsoller blev udgivet 12/10/2022.

Opdater din PS5-konsol med den nyeste systemsoftware. Du kan også se de funktioner, der er tilgængelige i opdateringen her. Du kan se onlinebrugerguiden i menuen Indstillinger på PS5-konsollen.

Version: 22.02-06.02.00

• Denne systemsoftwareopdatering forbedrer systemets ydeevne.

Version: 22.02-06.00.01

• Denne systemsoftwareopdatering forbedrer systemets ydeevne.

Version: 22.02-06.00.00

• I Spilbibliotek kan du nu oprette tilpassede spillister for bedre at organisere dine spil.
    Du kan oprette din spilliste i spilbiblioteket ved at vælge fanen [Din samling].
    Vælg spil, der skal føjes til din spilliste, og beslut derefter, hvad du vil kalde den.
  • Vi har opdateret følgende for Hjælp til spil:
    Hjælp til spil informerer dig nu, når der er hjælp tilgængelig, både på PS5 og på mobilen via PlayStation App.
    Du kan justere, om meddelelserne fra Hjælp til spil vises. På PS5 skal du vælge [Indstillinger] > [Meddelelser] > [Hjælp til spil]. I PlayStation App skal du vælge [Indstillinger] > [Pushmeddelelser] > [Hjælp til spil].
  • 1440p HDMI video-output understøttes nu.
    Før brug skal du køre en test for at se, om din HDMI-enhed understøtter 1440p-output ved at gå til [Indstillinger] > [Skærm og video] > [Video-output] > [Test 1440p-output].
  • Vi har opdateret følgende i Game Base:
    Du kan nu anmode party-medlemmer om at dele skærmen for at se deres gameplay.
    Gå til kortet for voice chat, vælg det medlem, du vil sende anmodningen til, og vælg derefter [Anmod om skærmdeling].
  • Når du tilmelder dig et party, og et medlem af en gruppe spiller et spil, som du kan deltage i, modtager du nu en meddelelse. Du kan deltage i spillet direkte fra meddelelsen.
  • Når du modtager en meddelelse, kan du nu få vist afsenderens profil ved at vælge meddelelsen og trykke på indstillingsknappen.
  • Vi har opdateret følgende for [Venneanmodninger].
    Når du accepterer en venneanmodning på listen [Modtaget], kan du nu se din nye vens profil i [Accepterede anmodninger].
  • På kortet Game Base kan du nu sende klistermærker og stemmemeddelelser til dine grupper.
  • Følgende funktioner føjes til spilhubs:
    Igangværende aktiviteter kan nu vises tydeligt øverst i spillet for at gøre det så nemt og hurtigt som muligt at komme tilbage til det sted, hvor du slap.
    Hvis Hjælp til spil er tilgængelig for en aktivitet, vises knappen [Vis tip].
    I afsnittet [Videoer baseret på dit seneste gameplay] kan du se, hvorfor videoerne anbefales til dig, f.eks. "Hurtigt spil", "High Score" eller "Præstation".
  • Når du bruger webbrowseren, kan du nu vælge mellem to typer zoomfunktioner.
    Med "Zoom" kan du øge størrelsen på elementerne på siden, mens du justerer deres layout, så alt passer, uden at du behøver at rulle til venstre og højre.
    "Forstør" øger størrelsen af alt på siden uden layoutjusteringer.
    Den maksimale zoom/forstørrelsesgrad er nu 500 %.
  • Vi har omorganiseret 3D-lydindstillingerne.
    Disse indstillinger findes nu under [3D-lyd for TV-højttalere] og [3D-lyd for hovedtelefoner] i [Indstillinger]> [Lyd].
    Du kan nu lytte til og sammenligne forskellen mellem 3D- og stereolyd på den samme skærm.
  • Stemmekommando understøtter nu søgning efter indhold på YouTube med stemmen. I øjeblikket er Stemmekommando (eksempel) kun tilgængelig på engelsk for spillere med en PSN-konto i USA og Storbritannien.
    Fra hvor som helst på PS5, herunder under spillet, kan du sige "Hey PlayStation, søg efter [keyword] på YouTube." YouTube-appen åbnes, og relevante søgeresultater vises.
    Den måde, du indtaster tekst på ved hjælp af stemmeinput, er ændret. Hvis du tidligere havde skærmlæseren tændt, var du nødt til at vente på, at instruktionerne blev læst højt, før du talte ind i controlleren for at indtaste tekst ved hjælp af stemmeinput. Du kan nu springe instruktionerne over ved at trykke på kryds-knappen.
  • Følgende forbedringer er blevet føjet til skærmlæseren.
    Når genveje til knapper på skærmen vises, læser skærmlæseren dem nu højt.
  • Vi har opdateret følgende for Remote Play.
    Det er nu nemmere at bruge tastaturet på din PC eller Mac, når du bruger PS Remote Play. Vi har fjernet feltet til indtastning af tekst, så du kan bruge dit tastatur til at skrive direkte på din PS5 eller PS4. Ud over at skrive kan du nu også bruge tastaturet til at styre spil, der understøtter det.
  • Tilpassede knaptildelinger er nu aktiveret på skærmbilledet til indtastning af adgangskode.
  • Vi har opdateret softwaren til den trådløse DualSense-controller for at forbedre stabiliteten.
  • Et problem, der forårsagede fejl i systemsoftwaren under pausetilstand på nogle PS5-konsoller, er blevet løst.

Sådan opdaterer du PS5-konsollens systemsoftware

Hvis systemsoftwareopdateringen på din PS5-konsol sidder fast, skal du genstarte opdateringen. Hvis det ikke lykkes, skal du downloade opdateringsfilen nedenfor til et USB-drev og følge instruktionerne nedenfor.

1. Hvis du bruger en PC eller en Mac, skal du oprette en mappe kaldet "PS5" på et USB-drev i formatet FAT32. I den mappe skal du oprette en ny mappe med navnet "UPDATE".

2. Download opdateringsfilen (knappen nedenfor), og gem den i mappen "UPDATE". Gem filen som "PS5UPDATE.PUP".

3. Sæt USB-drevet, der indeholder filen, i din PS5-konsol.

4. Start PS5-konsollen i fejlsikret tilstand: Tryk og hold nede på tænd/sluk-knappen, og giv slip efter det andet bip.

5. Vælg valgmulighed 3 i fejlsikret tilstand: Opdater systemsoftware.

6. Vælg Opdater fra USB-lagerenhed > OK.

Hvis din PS5-konsol ikke genkender filen, skal du kontrollere, om navnene på mapperne og filerne er korrekte. Indtast mappenavnene og filnavnet med store bogstaver.

Sådan geninstallerer du PS5-konsollens systemsoftware

Hvis du geninstallerer systemsoftwaren på din PS5-konsol, slettes alle data på din PS5-konsol. Denne proces kaldes ofte en "fabriks-" eller "hård" nulstilling.

1. Hvis du bruger en PC eller en Mac, skal du oprette en mappe kaldet "PS5" på et USB-drev i formatet FAT32. I den mappe skal du oprette en ny mappe med navnet "UPDATE".

2. Download geninstallationsfilen (knappen nedenfor), og gem den i mappen "UPDATE". Gem filen som "PS5UPDATE.PUP".

3. Indsæt USB-drevet med filen i PS5-systemet.

4. Start PS5-konsollen i fejlsikret tilstand: Tryk og hold nede på tænd/sluk-knappen, og giv slip efter det andet bip.

5. Vælg valgmulighed 7 i fejlsikret tilstand: Geninstaller systemsoftware.

6. Vælg Opdater fra USB-lagerenhed > OK.

Hvis din PS5-konsol ikke genkender filen, skal du kontrollere, om navnene på mapperne og filerne er korrekte. Indtast mappenavnene og filnavnet med store bogstaver.

Genstart download af systemsoftwaren på en PS5-konsol

1. Tryk på PS-knappen på din trådløse controller for at gå til kontrolcenteret, og vælg Downloads/Uploads.
  2. Fremhæv systemsoftwareopdateringen, og vælg Vis fejlinformation og derefter Prøv igen.

Hvis du oplever flere mislykkede downloads, skal du opdatere systemsoftwaren på din PS5-konsol ved hjælp af et USB-drev.

Har du problemer?

Hvis du har problemer med systemsoftwareopdateringen på din PS5-konsol, kan du gå til vejledningen nedenfor for at få flere trin.

Version: 22.01-05.50.00

• Hvis du bruger et TV, der understøtter ALLM (Auto Low Latency Mode), kan du justere ALLM-indstillingerne under Indstillinger > Skærm og video > Video-output > ALLM.
  • Hvis du vælger Automatisk, skifter TV'et automatisk til Low Latency Mode, mens du spiller.
  • Hvis du vælger Fra, aktiveres ALLM ikke, undtagen under VRR-output (variabel opdateringshastighed).
  • Denne systemsoftwareopdatering forbedrer systemets ydeevne.

Version: 22.01-05.10.00

Denne systemsoftwareopdatering forbedrer systemets ydeevne.

Version: 22.01-05.02.00

Denne systemsoftwareopdatering forbedrer systemets ydeevne.

Version: 22.01-05.00.00

I (Game Base) har vi opdateret følgende:

• Voice chat kaldes nu for parties.

• For at få nemmere adgang har vi opdelt Game Base i tre faner: [Venner], [Parties] og [Meddelelser].

• Når du starter et party, kan du vælge enten et åbent party eller et lukket party.
    Med et åbent party kan dine venner deltage uden en invitation. Venner af party-medlemmer kan også deltage.
    Et lukket party er kun for spillere, du inviterer.

• Via kontrolmenuen og kort i Game Base kan du nu gøre følgende:
    Se alle dine venner under fanen [Venner] i kontrolmenuen.
    Start Share Play direkte fra voice chat-kortet. Du behøver ikke længere at starte Del skærm for at bruge Share Play.
    Tilføj en spiller til en gruppe, eller opret en ny gruppe direkte fra meddelelseskortet. Du kan også sende videoklip, billeder, hurtige meddelelser og få vist en gruppes delte medier fra dette kort.

• Når nogen i et party deler deres skærm, kan du se ikonet for on air. Du kan kontrollere dette under fanen [Parties].

• Funktionen til spillersøgning og venneanmodninger er nu under fanen [Venner].

• Vi har gjort det nemmere at afvise venneanmodninger ved at tilføje en [Afvis]-knap til din liste over venneanmodninger.

I (Tilgængelighed) har vi opdateret følgende:

• Vi har opdateret følgende for skærmlæseren:
    Skærmlæseren understøttes nu på yderligere seks sprog: russisk, arabisk, hollandsk, brasiliansk portugisisk, polsk og koreansk.
    Skærmlæseren kan nu læse meddelelser højt.

• Du kan nu aktivere monolyd til hovedtelefoner, så den samme lyd afspilles fra både venstre og højre hovedtelefon.
    Mens dine hovedtelefoner er tilsluttet, skal du gå til [Indstillinger] > [Lyd] > [Lydoutput] og derefter tænde [Mono-lyd til hovedtelefoner]. Alternativt kan du gå til [Indstillinger] > [Tilgængelighed] > [Skærm og lyd] og derefter aktivere [Mono-lyd til hovedtelefoner].

• Du kan nu vise et flueben ud for aktiverede indstillinger, så du nemt kan se, at de er aktiveret.
    Gå til [Indstillinger] > [Tilgængelighed] > [Skærm og lyd], og aktiver derefter [Vis flueben ved aktiverede indstillinger].

I (Trofæer) har vi opdateret følgende:

• Det visuelle design af trofækort og trofælisten er blevet opdateret.

• Du kan nu se forslag til, hvilke trofæer du skal optjene på trofæoversigten, når du spiller et spil.

For de funktioner, der er tilgængelige i menuen Opret, har vi opdateret følgende:

• Du kan nu starte Del skærm og streame dit gameplay til et åbent party.

Vi har tilføjet en ny funktion: Voice Command (Preview).

• Voice Command (Preview) forstår talekommandoer til søgning efter og åbning af spil, apps og indstillinger samt betjening af medieafspilning.

• For at komme i gang skal du gå til [Indstillinger] > [Stemmekommando] og aktivere [Enable Voice Command (Preview)]. Sig derefter "Hey, PlayStation!", og bed din PS5 om at gøre noget.

• Du kan bruge denne funktion til at finde og åbne spil, apps og indstillinger, betjene dine medier uden at trykke på en knap og meget mere.

• I øjeblikket er Voice Command (Preview) kun tilgængelig på engelsk for spillere med PSN-konti i USA og Storbritannien.

Vi har tilføjet understøttelse af ukrainsk.

Andre opdaterede funktioner

• Vi har forbedret spilbiblioteket på følgende måde:

• Under fanen [Din samling] kan du nu filtrere dine spil efter genre for hurtigere at finde de spil, du vil spille.

• Vi har fastgjort PlayStation Plus i venstre side af hjemmeskærmen for spil.

• Du kan nu hente månedlige spil hurtigere.

• Få nemmere adgang til PS Plus-spilsamlinger fra din hjemmeskærm.

• Vi har tilføjet en knapguide for at vise dig, hvordan du genindlæser og zoomer, mens du bruger internetbrowseren.

• Hvis du vil anmelde noget, som en person i et party sagde, er der nu visuelle indikatorer, så du kan identificere, hvem der talte. Dette vil hjælpe PlayStation-sikkerhed med at træffe de nødvendige foranstaltninger baseret på din anmeldelse.

• Vi har gjort konsollen mere sikker for børnekonti:

• Ved visning af et købt eller installeret spil, de ikke må spille, skjules spillets baggrundsbillede.

• Aktivitetskort, f.eks. dem, der vises i kontrolcenteret eller i spilhubben, vises ikke for aldersbegrænsede spil.

• Nu kan du beholde de spil eller apps, du vælger, på startskærmen.

• Når du fokuserer på et spil eller en app, skal du trykke på indstillingsknappen for at åbne indstillingsmenuen og vælge [Behold i Hjem]. De spil og apps, du vælger at beholde, forbliver på hjemmeskærmen.

• Du kan maksimalt beholde 5 spil og apps på hver hjemmeskærm.

• Du kan nu få vist yderligere tre spil og apps på hjemmeskærmen.

• Vi har ændret udseendet af brugervejledningen for at gøre den nemmere at læse. Hvis du foretrækker det gamle udseende, kan du ændre det tilbage.

• Vi understøtter nu flere emojis.

• Vi ændrede tastaturlayoutet for polsk.

• Vi har opdateret softwaren til den trådløse DualSense-controller for at forbedre stabiliteten.

Bemærkninger

• Download eller installer ikke opdateringen ved hjælp af andre data end den officielle opdateringsfil, der udbydes online af Sony Interactive Entertainment. Download eller installer ikke opdateringer ved hjælp af andre metoder end dem, der er beskrevet i dokumentationen til PS5-konsollen eller på dette website. Hvis du downloader eller installerer opdateringsdata fra en anden kilde, ved hjælp af en anden metode eller på en konsol, der er blevet ændret eller modificeret, vil konsollen muligvis ikke fungere korrekt, og det vil muligvis ikke være i stand til at installere de officielle opdateringsdata. Disse handlinger kan ophæve gyldigheden af garantien på systemet og påvirke din mulighed for at få garantiservice og reparationsservice fra Sony Interactive Entertainment.
  •  Undgå at installere systemsoftware kort tid før eller efter en strømafbrydelse.
  • Undlad at slukke for konsollen under installationen. Du kan beskadige konsollen ved at afbryde installationen.
  •  Du vil muligvis ikke kunne bruge visse programmer eller indhold, før systemsoftwaren er blevet opdateret på konsollen.

Systemsoftware

Ved at anvende eller åbne systemsoftwaren accepterer du at være underlagt alle gældende vilkår i denne aftale. Du kan finde et udskriftsvenligt, aktuelt eksemplar af denne aftale på http://doc.dl.playstation.net/doc/ps5-eula/.

Sony Interactive Entertainment kan efter eget skøn ændre vilkårene i denne aftale når som helst, herunder vilkårene i PS5-konsollens dokumentation eller brugervejledning eller i http://doc.dl.playstation.net/doc/ps5-oss/index.html.

Besøg dette websted engang imellem for at se, om der er foretaget ændringer i denne aftale.

Opdateringer til systemsoftwaren, herunder sikkerhedsopdateringer, vil blive udgivet til din PS5-konsol fra tid til anden, hvilket er nødvendigt for, at konsollen kan fungere korrekt.

Du får besked om nye systemsoftwareopdateringer, hvis din konsol er tilsluttet internettet, eller når du indsætter en spildisk, der kræver en nyere systemsoftwareversion for at kunne afspilles. Du kan også altid besøge denne side igen for at få de seneste tilgængelige opdateringer.

SIE anbefaler på det kraftigste, at du altid installerer den seneste opdatering så hurtigt som muligt, efter at opdateringen er blevet udgivet. Hvis du ikke gør det, kan din konsol blive udsat for sikkerhedsrisici og/eller det kan forringe konsollens korrekte funktion.