Sådan sikkerhedskopierer og gendanner du data på en PS5-konsol

Regelmæssig sikkerhedskopiering af dine data er en god måde at sikre, at vigtige data gemmes. Du kan bruge en USB-lagerenhed til at sikkerhedskopiere gemte data fra din PlayStation®5-konsol.

Vigtige oplysninger

• Sluk ikke for PS5®-konsollen, mens du sikkerhedskopierer eller gendanner data.
    Hvis du gør dette, kan det medføre tab eller beskadigelse af data, eller det kan beskadige PS5-konsollen eller USB-drevet.
  • Når du gendanner data, sletter PS5-konsollen alle data, der er gemt på konsollen.
    Sørg for ikke at slette vigtige data ved en fejl. Slettede data kan ikke gendannes.
  • Sikkerhedskopierede data er knyttet til din konto til PlayStation™Network.
    Hvis du aldrig har logget på PSN, kan du kun gendanne data på den samme konsol, som du har sikkerhedskopieret. Hvis du vil gendanne de gemte data til en anden konsol, skal du logge på den samme konto, som du brugte til at udføre sikkerhedskopieringen.
  • Spil og apps, der er gemt på en USB-enhed til udvidet lager eller et M.2 SSD-lager, er ikke inkluderet i sikkerhedskopierede data.
    Du kan fortsætte med at bruge dine lagerdrev, som de er, ved at tilslutte udvidet USB-lager eller installere din M.2 SSD til PS5-konsollen, som du gendanner.
  • Trofæer er ikke inkluderet i sikkerhedskopierede data.
    Opdater din spilstatus, før du sikkerhedskopierer dine data.

Du kan sikkerhedskopiere følgende data:

• Spil og apps
  • Gemte data
  • Skærmbilleder og videoklip
  • Indstillinger

Alle brugerdata, der er gemt på din PS5-konsol, er inkluderet i sikkerhedskopidataene. Når du gendanner dine sikkerhedskopidata, gendannes alle brugerdata.

Hvis du vil gemme data uden at gendanne din konsol, kan du bruge andre lagerplaceringer på PS5-konsollen.

Sådan sikkerhedskopierer du data på en PS5-konsol til dit USB-drev

1. Tilslut USB-drevet til din PS5-konsol.
    USB-drev i FAT32- eller exFAT-format understøttes.*
  2. Gå til Indstillinger > System.
  3. Vælg Systemsoftware > Sikkerhedskopier og gendan > Sikkerhedskopier din PS5.
    Når der er flere USB-drev tilsluttet, skal du vælge det USB-drev, som du vil gemme dine sikkerhedskopidata på.
  1. Vælg de data, du vil sikkerhedskopiere, og vælg derefter Næste.
    Filnavnet og filstørrelsen vises. Indtast om nødvendigt en beskrivelse af de sikkerhedskopierede data.
  1. Vælg Sikkerhedskopiér.
    Din konsol genstarter, og sikkerhedskopiering begynder.
  2. Når du ser skærmbilledet Sikkerhedskopiering fuldført. PS5-konsollen genstarter, vælg OK.
    Din konsol genstarter igen, og du vender tilbage til hjemmeskærmen.

*Ikke alle enheder fungerer sammen med din konsol. Den USB-enhed til udvidet lager, du bruger til at gemme dine spildata, er formateret anderledes og kan ikke bruges til at gemme sikkerhedskopierede data.

Sådan gendanner du data på en PS5-konsol fra dit USB-drev

Når du gendanner din PS5-konsol fra en sikkerhedskopi, skal den aktuelle systemsoftwareversion være den samme version eller nyere end versionen på PS5-konsollen, da sikkerhedskopieringen blev foretaget.

1. Tilslut USB-drevet til din PS5-konsol.
  2. Gå til Indstillinger > System.
  3. Vælg Systemsoftware > Sikkerhedskopier og gendan > Gendan din PS5.
    Når der er tilsluttet flere USB-drev, skal du vælge dit USB-drev og vælge de data, du vil gendanne.
  1. Vælg Gendan > Ja.
    Din konsol genstarter, og gendannelsen begynder. Når gendannelsen er fuldført, genstarter konsollen igen.

Gendannelse af din PS5-konsol deaktiverer Konsoldeling og offlinespil. Aktivér indstillingen igen for at undgå at miste adgangen til dine abonnementer og indhold.