Optjen trofæer på PlayStation-konsoller

Sådan optjener du trofæer på PlayStation-konsoller

Få mere at vide om trofæindstillinger, hvordan dit trofæniveau bestemmes, og hvordan du synkroniserer dine trofæer på PlayStation®5-konsoller og PlayStation®4-konsoller

Hvad er trofæer?

Du kan optjene trofæer ved at udføre mål som f.eks. at gennemføre niveauer, finde samlegenstande eller udføre bestemte opgaver. Saml sjældne trofæer, øg dit trofæniveau og overgå konkurrenterne.

Sådan får du vist dine trofæer

1. Vælg dit profilbillede fra hjemmeskærmen, og vælg derefter Trophies.
    Der vises en liste over dine trofæer.
  2. Vælg et spil på listen for at få vist trofæoplysninger for det pågældende spil.
  3. Vælg et trofæ for det pågældende spil for at se detaljerne.
  1. Vælg Trophies fra funktionsskærmen.
  2. Vælg et spil for at få vist oplysninger om de trofæer, du har optjent for det.
  3. Tryk på OPTIONS-knappen for at sortere dine trofæer efter dato eller kategori, eller for at søge online efter oplysninger om dine trofæer.

Trofækategorier

De tilgængelige kategorier fra de sværeste til de letteste er Platinum, Gold, Silver og Bronze. Antal og kategorier af trofæer og betingelserne for at tjene dem varierer fra spil til spil.

Sjældenhedsniveauet afhænger af, hvor mange spillere der har fået det samme trofæ. Trofæer inddeles i fire sjældenhedsniveauer: Ultrasjælden, meget sjælden, sjælden og almindelig.

Sådan ændrer du trofæindstillinger

Dine trofæer er synlige på din profil. Tilpas, hvem der kan se dine spil og din spilhistorik i Indstillinger for personlige oplysninger.

Sådan synkroniserer du dine trofæer manuelt

1. Vælg dit profilbillede fra hjemmeskærmen, og vælg derefter Trophies.
  2. Tryk på indstillingsknappen, og vælg derefter Synkroniser med PlayStation Network.

Vælg Trophies på hjemmeskærmen, og tryk på OPTIONS-knappen > Synkroniser med PlayStation Network.

Sådan sammenligner du trofæer med dine venner

1. Log på PlayStation™Network, tryk på PS-knappen, vælg Game Base, tryk på indstillingsknappen, og vælg Venner eller Søg
  2. Vælg profilen for den spiller, hvis trofæer du vil se på.
  3. Vælg trofæer i fanen Overblik.
    Hvis du vælger et spil, kan du se trofæer for det pågældende spil.

Du kan også sammenligne trofæer med en anden spiller fra din egen trofæskærm.

1. Vælg dit profilbillede fra hjemmeskærmen, og vælg derefter Trofæer
  2. Tryk på trekant-knappen, mens du befinder dig i din trofæskærm.
  3. Vælg den afspiller, du vil sammenligne dine trofæer med.
    Hvis du vil ændre den spiller, du sammenligner trofæer med, skal du trykke på trekant-knappen og derefter vælge Skift spiller.
  1. Vælg Trophies på funktionsskærmen, og vælg Sammenlign trofæer.

2. Vælg den afspiller, du vil sammenligne dine trofæer med.

Sådan gemmer du dine trofæøjeblikke

Din konsol kan automatisk gemme et skærmbillede eller videoklip på PS5-konsoller i det øjeblik, du får et trofæ

• Du kan se dine trofæøjeblikke fra skærmen med trofædetaljer og Mediegalleri
  • Hvis du vil ændre indstillingerne for at gemme trofæer, skal du gå til Indstillinger > Optagelser og udsendelser > Trofæer.

• Du kan se dine trofæøjeblikke fra Galleri
  • Hvis du vil konfigurere indstillingerne til at tage skærmbilleder, skal du vælge Indstillinger > Deling og udsendelser > Indstillinger for skærmbillede

Sådan sporer du trofæer på PS5-konsoller

Tilføj de ønskede trofæer til din trofæ-tracker, så du hurtigt kan se detaljerne om dem uden at forlade dit spil.

Hvis du vil spore status for et trofæ på PS5-konsoller, skal du gå til kontrolcenteret, vælge det trofækort, du vil spore, og derefter vælge Start sporing

Hvis kortet for det trofæ, du vil spore, ikke vises, skal du gå til hjemmeskærmen eller kontrolcenteret, vælge din profil og derefter vælge Trophies. Der vises en liste over trofæer, og du kan derefter vælge det, du vil spore.

• Du kan spore op til fem trofæer pr. spil.

Sådan sletter du trofæoplysninger

Du kan slette trofæoplysninger for et spil, hvis du endnu ikke har optjent nogen trofæer i spillet.

Vælg trofæet, tryk på indstillingsknappen, og vælg Slet.

Vælg trofæet, tryk på OPTIONS-knappen, og vælg Slet.

Gå til Profil > Trofæer. Tryk på det spil, du vil slette trofæoplysninger for, og vælg Slet.