Udvidet USB-lager på PlayStation®5-konsoller

Lær, hvordan du formaterer et USB-drev som udvidet USB-lager, hvilke USB-drev der kan bruges som udvidet USB-lager, og hvilke spil der kan lagres på det udvidede USB-lager.

Hvad du kan gemme på et formateret et udvidet USB-lagerdrev

• Du kan gemme PS5-spil og PS4-spil.
  • Du kan spille PS4-spil direkte fra et udvidet USB-lagerdrev, hvilket giver dig mere plads på dit PS5-konsollager til PS5-spil.
  • Hvis du vil spille PS5-spil, skal du kopiere spildata tilbage fra dit udvidede USB-lager til din PS5-konsols interne SSD-lager. Det er meget hurtigere at kopiere et PS5-spil fra et udvidet USB-lager end at downloade det igen.

Hvis du vil bruge et udvidet USB-lagerdrev, som du tidligere brugte til din PS4-konsol, skal du blot slutte det til din PS5-konsol. Du kan få adgang til alle PS4-spil på drevet.

Krav til udvidet USB-lager på PS5-konsoller

• SuperSpeed USB 5 Gbps eller nyere.
  • 250 GB minimum, 8 TB maksimal kapacitet.
  • Det er ikke alle enheder, der med garanti fungerer sammen med PS5-konsollen.
  • Du kan ikke tilslutte drevet via en USB-hub.
  • Der kan ikke tilsluttes to eller flere udvidede USB-lagerdrev på samme tid. Du kan tilslutte flere USB-drev til din konsol, men kan kun bruge ét ad gangen.

Følgende SuperSpeed USB-tilslutninger understøttes på PS5-konsoller:

• SuperSpeed USB 5 Gbps (USB 3.0/USB 3.1 Gen1/USB 3.2 Gen1)
  • SuperSpeed USB 10 Gbps (USB 3.1 Gen2/USB 3.2 Gen2/USB 3.2 Gen1x2*)
  • SuperSpeed USB 20 Gbps (USB 3.2 Gen2x2**).

* USB 3.2 Gen1x2-enheder understøttes som enkeltsporet USB3.2 x1-forbindelser (5 Gbps).

** USB 3.2 Gen2x2-enheder understøttes som enkeltsporet USB3.2 x1-forbindelser (10 Gbps).

Vigtige forbindelsesoplysninger

Hvis USB-drevet ikke frakobles korrekt, kan det medføre tab og beskadigelse af data, eller beskadigelse af konsollen og USB-drevet. Fjern et USB-drev sikkert.

Sådan formaterer du et USB-drev som udvidet USB-lager

Når du formaterer et USB-drev, slettes alle data, der er gemt på drevet. Data, der slettes på denne måde, kan ikke gendannes, så vær forsigtig, og sørg for ikke at slette vigtige data.

USB-drev, der blev brugt som udvidet USB-lager på din PS4-konsol, behøver ikke at blive formateret.

Første gang du begynder at bruge et USB-drev med en PS5-konsol, skal du formatere drevet som udvidet USB-lager ved at følge disse trin:

1. Tilslut USB-drevet til en USB-port på bagsiden af din PS5-konsol.

2. Gå til Indstillinger > Lager.

3. Vælg USB Udvidet lager > Formatér som udvidet lager.

Når der er tilsluttet flere USB-drev, kan du ændre, hvilket USB-drev du formaterer, ved at vælge Vælg et andet USB-drev.

Sluk ikke for strømmen, og fjern ikke USB-drevet, mens det formateres. Dette kan medføre tab og beskadigelse af data, eller beskadigelse af PS5-konsollen og USB-drevet.

Flyt spil mellem udvidet USB-lager og PS5-konsollagring

1. Gå til Spilbibliotek, og vælg det spil, du vil flytte.
  2. Tryk på options-knappen, og vælg Flyt til USB Extended Storage, Flyt til konsollager (PS4-spil) eller Kopiér (PS5-spil).

Hvis du vil spille PS5-spil, der befinder sig i et udvidet USB-lager, skal du gå til dit spilbibliotek og kopiere spillet til konsollageret fra indstillingsmenuen. Det er hurtigere at kopiere spil end at downloade dem igen. Det er også hurtigere end at geninstallere dem fra disken, hvis spillet på et udvidet USB-lager har add-ons eller er blevet opdateret.

Du kan spille PS4-spil direkte fra dit udvidede USB-lagerdrev.

Download automatisk PS4-spil til det udvidede USB-lager

Sådan gør du dit udvidede USB-lagerdrev til standardplaceringen for nye PS4-spil, som du downloader på din PS5-konsol:

1. Gå til Indstillinger > Lager > Udvidet lager
  2. Aktivér Installer PS4-spil på udvidet USB-lager.

Slet data på et udvidet USB-lagerdrev

1. Gå til Indstillinger > Lager.
  2. Vælg Udvidet USB-lager > Spil og apps.
  3. Vælg fanen Slet indhold.
  4. Vælg de data, du vil fjerne, og vælg Slet.

Fjern et udvidet USB-lagerdrev sikkert

Når du midlertidigt vil stoppe med at bruge det udvidede USB-lagerdrev, eller hvis du vil bruge dit drev på en anden PS5-konsol eller PS4-konsol, skal du sørge for, at konsollens strømindikator er helt slukket, før du frakobler det udvidede USB-lagerdrev fra konsollen.

Hvis du vil frakoble et udvidet USB-lagerdrev, mens konsollen er tændt, skal du følge disse trin:

1. Gå til Indstillinger > Lager.
  2. Vælg Udvidet USB-lager > Fjern sikkert fra PS5.
  3. Frakobl det udvidede USB-lagerdrev fra din PS5-konsol.

Når du vil bruge USB-drevet igen, skal du slutte det til en USB-port på bagsiden af din PS5-konsol.

• Før du frakobler kablet, skal du vælge Indstillinger > Enheder > USB-lagerenheder > Stop.

Sådan formateres (slettes fuldstændigt) et udvidet USB-lager på en PS5-konsol

Du kan formatere en drev, når du ikke længere vil bruge det som et udvidet USB-lagerdrev til din PS5-konsol. Når du formaterer et udvidet USB-lagerdrev, slettes alle spildata, der er gemt på drevet.

1. Gå til Indstillinger > Lager > Udvidet USB-lager.

2. Vælg ... (Mere) Formatér som exFAT.

Sluk ikke for strømmen, og fjern ikke USB-drevet, mens det formateres. Dette kan medføre tab eller beskadigelse af data, eller beskadigelse af PS5-konsollen og USB-drevet.