Udvidet lager på PlayStation®5-konsoller

Lær, hvordan du formaterer et USB-drev som udvidet lager til din PS5™-konsol, hvilke USB-drev der kan bruges som udvidet lager, og hvilke spil der kan lagres på det udvidede PS5-lager.

Hvad du kan gemme på et formateret en udvidet PS5-lagerenhed

Du kan downloade PS4-spil og add-ons fra PlayStation™Store direkte til det udvidede lager og flytte spil fra dit PlayStation®4-systemlager til det udvidede lager.

Du kan spille PS4-spil direkte fra et udvidet lagerdrev, hvilket giver dig mere plads på dit PS5-systemlager til PS5-spil. Hvis du vil bruge et udvidet lagerdrev, som du tidligere brugte til din PS4-konsol, skal du bare slutte det til din PS5-konsol for at få adgang til dine PS4-spil.

Krav til udvidet lager på PS5

• SuperSpeed USB 5 Gbps eller nyere.

• 250 GB minimum, 8 TB maksimal kapacitet.

• Det er ikke alle enheder, der med garanti fungerer sammen med PS5-konsollen.

• Et udvidet lagerdrev kan ikke bruges via en USB-hub.

• Der kan ikke tilsluttes to eller flere udvidede lagerdrev på samme tid.

Følgende SuperSpeed USB-tilslutninger understøttes på PS5 -konsoller:

• SuperSpeed USB 5 Gbps (USB 3.0 / USB 3.1 Gen1 / USB 3.2 Gen1)
  • SuperSpeed USB 10 Gbps (USB 3.1 Gen2/USB 3.2 Gen2/USB 3.2 Gen1x2)
  • SuperSpeed USB 20 Gbps (USB 3.2 Gen2x2).

Vigtige forbindelsesoplysninger

Hvis USB-drevet ikke frakobles korrekt, kan det medføre tab og beskadigelse af data, eller beskadigelse af konsollen og USB-drevet. Fjern et USB-drev sikkert.

Sådan formaterer du et USB-drev som udvidet lager

Når du formaterer et USB-drev, slettes alle data, der er gemt på drevet. Data, der slettes på denne måde, kan ikke gendannes, så vær forsigtig, og sørg for ikke at slette vigtige data.

Første gang du begynder at bruge et USB-drev med en PS5-konsol, skal du formatere drevet som udvidet lager ved at følge disse trin:

1. Tilslut USB-drevet til en USB-port på bagsiden af din PS5-konsol.

2. Gå til Indstillinger > Lager.

3. Vælg Udvidet lager > Formatér som udvidet lager.
    Hvis der er tilsluttet flere USB-drev, skal du vælge Vælg USB-drev og vælge det USB-drev, du vil formatere.

USB-drev, der blev brugt som udvidet lager på din PS4-konsol, behøver ikke at blive formateret.

Sluk ikke for strømmen, og fjern ikke USB-drevet, mens det formateres. Dette kan medføre tab og beskadigelse af data, eller beskadigelse af PS5-konsollen og USB-drevet.

Flyt PS4-spil til det udvidede PS5-lager

1. Gå til Indstillinger > Lager > Konsollager > Spil og apps > Elementer, du kan flytte
  2. Vælg de data, du vil lagre, og vælg derefter Flyt

Download PS4-spil automatisk til det udvidede PS5-lager

Sådan gør du dit udvidede lagerdrev til standardplaceringen for nye PS4-spil, som du downloader på din PS5-konsol:

1. Gå til Indstillinger > Lager > Udvidet lager
  2. Aktiver Installer altid PS4-spil på udvidet lager.

Slet data på et udvidet PS5-lagerdrev

1. Gå til Indstillinger > Lager.

2. Vælg Udvidet lager > Spil og apps > Elementer, du kan slette.

3. Vælg Slet.

4. Vælg de data, du vil fjerne, og vælg Slet.

Fjern et udvidet lagerdrev sikkert

Når du midlertidigt vil stoppe med at bruge det udvidede lagerdrev, eller hvis du vil bruge det udvidede lagerdrev på en anden PS5- eller PS4-konsol, skal du sørge for, at konsollens strømindikator er helt slukket, før du frakobler det udvidede lagerdrev fra konsollen.

Hvis du vil frakoble et udvidet lagerdrev, mens konsollen er tændt, skal du følge disse trin:

1. Gå til startskærmen, og vælg Indstillinger > Lager.
  2. Vælg Udvidet lager > Fjern sikkert fra PS5.
  3. Frakobl det udvidede lagerdrev fra din PS5-konsol.

Når du vil bruge USB-drevet igen, skal du slutte det til en USB-port på bagsiden af PS5-konsollen.

• Før du frakobler kablet, skal du vælge Indstillinger > Enheder > USB-lagerenheder > Stop.

Sådan rydder du et udvidet PS5-lager

Du kan formatere en enhed, når du ikke længere vil bruge den som et udvidet lagerdrev til din PS5-konsol. Når du formaterer et udvidet lagerdrev, slettes alle spildata, der er gemt på drevet.

1. Gå til Indstillinger > Lager > Udvidet lager.

2. Vælg ... Formatér som exFAT.

Sluk ikke for strømmen, og fjern ikke USB-drevet, mens det formateres. Dette kan medføre tab eller beskadigelse af data, eller beskadigelse af PS5-konsollen og USB-drevet.