Viktig information om PlayStation®-produkter och -tjänster

PlayStation-appar, -funktioner och -tjänster som inte längre är tillgängliga

Information om funktioner som inte längre är tillgängliga på din PlayStation-konsol.

Obs! Informationen på den här sidan kan uppdateras, så kontrollera med jämna mellanrum om det finns nya uppdateringar.

Efter den 31 augusti 2021 kommer vi inte längre att sälja eller hyra ut film- och tv-innehåll på PlayStation™Store. Se informationen nedan om hur du fortfarande kan få tillgång till film- och tv-innehåll som du tidigare har köpt via PlayStation Store för uppspelning på begäran.

PlayStation®5:

1. Gå till avsnittet Media på PS5

2. Välj Alla appar till vänster

3. Sök efter och välj ”Mina videor” (leta efter PlayStation Video-logotypen)

4. Ladda ned och öppna för att få tillgång till dina filmer och tv-program!

PlayStation®4:

1. Gå till avsnittet TV & Video på PlayStation Store.

2. Sök efter och välj ”Mina videor” i navigationsmenyn högst upp

3. Härifrån kan du komma åt dina filmer och tv-program.

iOS-/Android-appen:

1. Öppna menyn längst upp till vänster

2. Sök efter och välj ”Mina videor” på menyn

3. Härifrån kan du komma åt dina filmer och tv-program.

BRAVIA/Smart TV-appen:

1. Logga in på PS Video-appen

2. Gå till avsnittet Mina videor för att få tillgång till dina filmer och tv-program!

Vad innebär det för dig?
När PlayStation®Store för PlayStation®Portable (PSP) tidigare stängdes år 2016 kunde du fortfarande göra sökningar och köp i spelet. Från och med den 6 juli 2021 kan du inte längre göra sökningar eller köp i spelet.

Vad händer med PSP-innehåll som jag redan äger?
Du kommer fortfarande kunna ladda ned PSP-innehåll som du tidigare köpt. Du kan ladda ned PSP-innehåll som du tidigare köpt till din PSP genom att öppna Nedladdningslista på enheten.

Hur är det med PSP-innehåll som finns att köpa i PS3- och PS Vita-butikerna?
Du kan fortfarande köpa och spela PSP-innehåll som finns i PS3- och PS Vita-butikerna. Men du kommer inte längre att kunna genomföra köp via butiker i spel för PSP-innehåll.

Från och med den 28 juni 2021 finns det inte längre stöd för webbfunktionen MyPlayStation. Du kommer fortfarande ha tillgång till ditt spelbibliotek, dina partyn, dina vänner, dina trophies och din profilinformation på dina PS5- och PS4-konsoler och via PS-appen på mobilen. Profil- och spelbiblioteksinformationen kommer också att vara tillgänglig i profilmenylistrutan på webben.

Från och med den 28 juni 2021* kan användare på PlayStation Vita inte längre använda meddelandetjänsten. Även om du inte längre kan skicka meddelanden på PS Vita kommer dina meddelanden fortfarande att finnas tillgängliga för dig på meddelandetjänsten på PS5-konsoler, PS4-konsoler och på mobil via PlayStation App.

*Upphörandet av tjänsten inleds den 28 juni 2021 men det faktiska datumet för upphörandet kan variera beroende på område.

Tack för att du använder funktionen PS Communities på din PS4-konsol. Från och med april 2021 kommer den här funktionen inte längre att stödjas eller vara tillgänglig på din PS4-konsol.

Du kommer dock fortfarande kunna vara ansluten och använda meddelandefunktioner med mera på din PS4 och PlayStation-appen.

Från och med den 19 oktober 2020:

• går det inte längre att köpa innehåll, teman och avatarer till PS3, PSP och PS Vita från vår webb- och mobilbutik. Du kan emellertid fortfarande köpa innehåll till PS3, PSP och PS Vita på de respektive enheterna.
  • Vi tar även bort önskelistan och allt du har på din önskelista tas bort.

Befintliga PlayStation Plus-abonnemang påverkas inte av de här förändringarna. Du kan fortfarande komma åt och hämta allt ditt befintliga PlayStation Plus-innehåll.

Dessutom kommer du fortfarande åt innehåll du redan köpt på de respektive enheterna.

Från och med den 14 oktober 2020 är appen PlayStation Messages för mobila enheter integrerad med PS App och finns inte längre separat. Hämta PS App för Apple- och Android-enheter om du vill fortsätta skicka meddelanden till dina vänner.

Från och med den 14 oktober 2020 går det inte längre att skapa händelser. Du kan inte längre skapa nya händelser, ta emot meddelanden om händelser som schemalagts av användare eller komma åt dina schemalagda händelser.

Du kan inte längre skapa en mötesplats som endast är öppen på begäran. Alla nya mötesplatser blir tillgängliga för alla användare. Skapa ett party om du vill kommunicera med dina vänner.

Funktionen Spela tillsammans försvinner. Du kommer inte att kunna starta en session för att spela tillsammans på skärmen Party. Du kan fortsätta att skapa partyn och prata med dina vänner via partyt.

Funktionerna för att skapa underkonton och uppgradera konton är inte längre tillgängliga på PlayStation 3, PS Vita och PSP. Du kan fortsätta att skapa och uppgradera barnkonton på PS4 och på nätet.

Pluto TV är inte längre tillgängligt på PlayStation 3.

Du kan fortsätta att använda Pluto TV på PlayStation 4-system, mobila enheter och på webben på https://Pluto.TV

Twitch är inte längre tillgängligt på PlayStation 3 och PlayStation Vita.

Från den 30 juni 2020* kan PlayStation 3-användare inte längre skicka eller ta emot meddelanden från följande PlayStation-plattformar och -tjänster: PlayStation®4 (PS4), PlayStation® Messages-appen, My PlayStation® och PlayStation® Vita. Obs!

• PS3-spelmeddelanden visas inte längre på PS4 eller i PlayStation Messages-appen.
  • PS3-användare kan fortsätta att använda meddelandefunktionen med andra PS3-användare.
  • Användare på PS4, PS Vita, PlayStation Messages-appen och My PlayStation kan fortsätta att använda meddelandefunktionen.

* Upphörandet av tjänsten inleddes den 30 juni 2020 men det faktiska datumet för upphörandet kan variera beroende på område.

Från och med den 17 mars 2020 är appen PlayStation Communities inte längre tillgänglig för iOS- och Android-enheter.

Vi ber om ursäkt för eventuella olägenheter det här kan medföra.

Ustream-funktioner som inte längre är tillgängliga på PS4-systemet och Live från PlayStation:

• sändning ut spelförlopp till Ustream
  • visning av Ustream-sändningar från ”Live från PlayStation” på PS4-system, i PlayStation App och på PlayStation Vita (PS Vita).

Du kan sända spelande via YouTube, Twitch och DailyMotion och titta på de sändningarna via Live från PlayStation.

Vi ber om ursäkt för eventuella olägenheter det här kan orsaka och tackar för din förståelse.

* Tidpunkten för när funktionerna inte längre är tillgängliga varierar beroende på region.

Sedan den 7 oktober 2019 stöds inte längre Facebook-integrering på PS4-systemet. Det här omfattar funktionerna för Facebook-delning, som att lägga upp spel och trophy-aktivitet, samt att använda funktionen för att söka efter vänner. Vi beklagar eventuella besvär.

Sedan januari 2018 kan Media Go-programmet inte längre laddas ned. Användare som har programmet installerat kan fortfarande använda det och kan öppna supportwebbplatsen, men programmet stöds inte längre och går inte att ladda ned igen om du skulle ta bort det.

• Twitter-applikation
  • Apparna ”PlayStation Near” och ”Live från PlayStation®”
  • YouTube-program
  • Facebook-program
  • Skype-program

I april 2017 avslutades tjänsten PlayStation™Video (som tidigare hette Video Unlimited) på utvalda Sony Bravia-tv-apparater och video- och ljudprodukter som lanserades 2013 och tidigare.

Kontakta Sony om du vill ha mer information om vilka modeller som påverkas.

Vi ber om ursäkt för eventuella olägenheter det här kan medföra.

I september 2015 avslutades spel i appen PlayStation Mobile.