Etäkäyttöyhteyden vianmääritys

Tunnista ja ratkaise etäkäyttöön liittyviä ongelmia.

Etäkäytön rajoitukset

Etäkäyttöä ei voi käyttää silloin, kun:

• käynnissä on lähetys (tai suoratoisto) PS5™- tai PS4™-konsolista
  • aloitetaan peliä, joka ei tue etäkäyttöä.
  • Mediasovelluksen ja levyn toiston käynnistäminen

Onko konsolisi valmis etäkäyttöön?

Varmista seuraavat asiat:

• konsoli on käynnissä tai se on lepotilassa
  • etäkäyttö on otettu käyttöön
  • käyttöjärjestelmä on ajan tasalla.

Tarkista konsolin verkkoyhteys

Etäkäyttö edellyttää vähintään 5 Mb/s:n lataus- ja lähetysnopeutta. Varmista seuraavien ohjeiden avulla, että yhteytesi on vaatimusten mukainen.

• PS5-konsoli: Valitse Asetukset > Verkko > Yhteyden tila ja valitse sitten Testaa Internet-yhteys.

• PS4-konsoli: Valitse Asetukset > Verkko ja valitse sitten Testaa Internet-yhteys.

Tarkista laitteen etäkäytön verkkoyhteys

• Tee laitteella verkon nopeustesti. Etäkäyttö edellyttää vähintään 5 Mb/s:n lataus- ja lähetysnopeutta.
  • Muut verkossa olevat laitteet saattavat viedä paljon kaistanleveyttä. Aloita etäkäyttö vasta, kun muut laitteet eivät siirrä tietoa.
  • Yhteyden nopeus voi vaihdella verkkoympäristöstä riippuen. Lisätietoja saat internet-palveluntarjoajaltasi.

Asenna laitteen PS Remote Play -sovellus uudelleen

Poista PS Remote Play -sovellus seuraavien ohjeiden mukaisesti ja asenna se sitten uudelleen.

Avaa Ohjauspaneeli, valitse Ohjelmat ja toiminnot ja poista PS Remote Play -sovellus.

Vedä PS Remote Play Sovellukset-kansiosta roskakoriin. Valitse sitten Finder > Tyhjennä roskakori.

Paina etäkäyttösovellusta pitkään ja valitse Poista asennus.

Estääkö virustorjuntaohjelma etäkäytön?

Laitteen virustorjuntaohjelma saattaa estää etäkäytön. Poista virustorjuntaohjelman palomuuriasetukset käytöstä tai lisää etäkäyttösovellus palomuuriohjelman poikkeuksiin. Lisätietoja on virustorjuntaohjelmiston käyttöohjeissa.

PS4-järjestelmän etäkäytön resoluution pienentäminen

Voit muuttaa PS4-järjestelmän etäkäyttösovelluksen videon laatua yhteyden parantamiseksi. Valitse laitteen PS Remote Play -aloitusnäytössä Asetukset ja valitse Videon laatu etäkäytössä. Aseta resoluutioksi Vakio tai Pieni ja Kuvataajuudeksi Vakio.

Tyhjä näyttö tietokoneella etäkäytön käyttöönoton yhteydessä?

Asenna uusin näytönohjaimen ohjain. Asennusohjeet ja ohjaimen päivitystiedostot saat näytönohjaimen valmistajalta.