PS5™-konsolin langattoman DualSense™-ohjaimen tuki

Ota selvää, miten voit pariliittää ja ladata langattoman DualSense-ohjaimen PS5-konsolilla, muuttaa ohjaimen asetuksia sekä miten voit tehdä ohjainongelmien vianmäärityksen.

Langattoman DualSense-ohjaimen liittäminen PS5-konsoliin

Kun käytät ohjainta ensimmäistä kertaa, sinun on yhdistettävä se konsoliin pariliitoksella.

1. Varmista, että PS5-konsoliin on kytketty virta.

2. Liitä ohjain konsoliin USB-kaapelilla.

Jos ohjaimeen ei ole kytketty virtaa, paina PS-näppäintä. Kun valopalkki vilkkuu, pelaajan merkkivalo syttyy.

Kun ohjaimen akussa on tarpeeksi virtaa, voit irrottaa USB-kaapelin ja käyttää ohjainta langattomasti.

Huomaa, että ohjain voi olla pariliitettynä vain yhteen PS5-konsoliin kerrallaan. Jos haluat käyttää ohjainta toisella konsolilla, kyseiseen konsoliin on muodostettava pariliitos.

Kerrallaan voi olla yhdistettynä enintään neljä ohjainta.

Langattoman DualSense-ohjaimen lataaminen

Voit tarkistaa ohjaimen akun varaustason valitsemalla ohjauskeskuksessa Lisälaitteet.

Kun liität ohjaimen PS5-konsoliin USB-kaapelilla, ohjaimen akun lataus alkaa. Kun lataus on käynnissä, akkukuvake on animoitu.

Lataaminen lepotilassa

Voit ladata ohjainta, kun konsoli on lepotilassa:

• Valitse Asetukset > Järjestelmä > Virransäästö > Lepotilassa käytettävissä olevat ominaisuudet ja aseta Virransyöttö USB-portteihin -asetukseksi Aina tai 3 tuntia.

Kun konsoli on lepotilassa ja ohjainta ladataan, sen valopalkki vilkkuu hitaasti oranssina. Kun lataus on valmis, valopalkki sammuu.

Jos ohjaimen lataamisessa on ongelmia, kokeile seuraavia vaiheita:

PS5-konsolin mukana on toimitettu Type-C–Type-A-USB-kaapeli. Pienempi, pyöristetty (ohjaimeen asetettava) pää on Type-C ja suurempi, suorakulmainen pää on Type-A.

1. Aseta PS5-konsolin mukana toimitettu USB-kaapeli johonkin toiseen PS5:n USB-A-porttiin.
  2. Kokeile jotakin toista Type-C–Type-A-USB-kaapelia, joka on tarkoitettu lataamiseen ja synkronointiin tai lataamiseen ja tiedonsiirtoon. Jos kaapeli on tarkoitettu vain lataamiseen (Charge only), sitä ei voi käyttää. Voit kokeilla myös Type-C–Type-C-USB-kaapelia.
  3. Voit kokeilla myös USB-standardin mukaista laturia. [Kaikki USB-laturit eivät kykene lataamaan langatonta DualSense-ohjainta.]

Tässä artikkelissa on lisätietoja USB-porteista.

Latauksen ilmaisimet

Voit tarkistaa tilan latauksen aikana napauttamalla langattoman DualSense-ohjaimen PS-näppäintä.

Kun langatonta DualSense-ohjainta ladataan, näytöllä näkyy animoitu akkukuvake.

Kun langaton DualSense-ohjain on ladattu täyteen, akkukuvakkeen animaatio päättyy ja siinä näkyy kolme palkkia.

Langattoman DualSense-ohjaimen ja ääniasetusten säätäminen

Voit säätää ulostulolaitetta, äänenvoimakkuustasoja ja äänichatin tasapainoa ohjauskeskuksessa:

• Avaa ohjauskeskus painamalla PS-näppäintä pitkään, valitse Ääni ja säädettävä asetus.

• Voit mykistää mikrofonin ja poistaa sen mykistyksen painamalla ohjaimen (mykistys)-näppäintä.

• Voit mykistää mikrofonin ja kaiuttimet painamalla ohjaimen (mykistys)-näppäintä pitkään. Kun näppäin vilkkuu, mikrofoni on mykistetty ja äänen ulostulo kaikkiin kaiuttimiin on kytketty pois käytöstä. Paina näppäintä uudelleen palataksesi alkuperäiseen tilaan.

Yleiset ohjainasetukset:

Siirry aloitusnäyttöön ja valitse Asetukset > Lisälaitteet > Ohjaimet

Tässä valikossa voit säätää äänenvoimakkuutta, värinätoiminnon ja liipaisintehosteen voimakkuutta sekä ohjainten merkkivalojen kirkkautta.

Liitä lisää ohjaimia langattomasti

Kun PS5-konsoliin on pariliitetty yksi ohjain, voit liittää lisää ohjaimia langattomasti.

1. Ennen kuin muodostat pariliitoksen, varmista, että toisen ohjaimen valopalkki on sammunut. Jos valopalkissa palaa valo, pidä PS-näppäintä pohjassa kunnes se sammuu.

2. Valitse pariliitetyllä ohjaimella Asetukset > Lisälaitteet> Yleistä > Bluetooth > Lisälaitteet.

3. Käyttämällä ohjainta, jonka haluat pariliittää, pidä (create)-näppäintä ja PS-näppäintä painettuna yhtä aikaa.

4. Käyttämällä valmiiksi pariliitettyä ohjainta, valitse näytöllä näkyvä toinen ohjain.

Langattoman DualSense-ohjaimen nollaaminen

1. Katkaise PS5-konsolin virta.

2. Etsi ohjaimen takaosassa oleva pieni nollauspainike.

3. Paina reiän sisällä olevaa painiketta pienellä työkalulla. Pidä painiketta painettuna noin 3–5 sekunnin ajan.

4. Yhdistä ohjain PS5-konsoliin USB-kaapelilla ja paina PS-näppäintä.

Jos ohjain ei vastaa tai sen voi yhdistää toiseen USB-porttiin tai toiseen PS5-konsoliin, siirry Fix & Replace -työkaluun ja tarkista, voitko saada laitteistollesi takuukorjauksen.

Onko sinulla langattomaan DualSense-ohjaimeen liittyviä ongelmia?

Jos näyttää siltä, että vika on ohjaimessa tai PS5-konsolin USB-portissa, siirry Fix & Replace -työkaluun ja tarkista, voitko saada laitteistollesi takuukorjauksen.