Tietosuojakäytäntö

Tietoja meistä ja tästä käytännöstä

Tässä tietosuojakäytännössä kerrotaan, milloin keräämme käyttäjästä tietoja, mukaan lukien henkilötietoja ("Henkilötiedot"), mitä keräämme, miksi keräämme tietoja, miten käytämme niitä, keiden kanssa jaamme niitä, missä niitä käsitellään ja miten käsittelemme niitä. Lisäksi käytäntö sisältää tietoja käyttäjän valintamahdollisuuksista ja lain mukaisista oikeuksista kyseisiin tietoihin.

Tämän käytännön laajuus

Sony Interactive Entertainment Europe Limited ja sen kokonaan omistama tytäryhtiö Sony Interactive Entertainment Network Europe Limited ("SIE", "me", "meidän" ja "meitä") hallinnoivat tietoja, joita kerätään, kun käyttäjä käyttää PlayStationia sivustojemme, tuotteidemme, palvelujemme tai muun verkkotoiminnan ("Palvelut") kautta.

Ota meihin yhteyttä

Jos haluat lisätietoja tietosuojakäytännöstämme tai siitä, miten käsittelemme käyttäjistä keräämiämme tietoja, voit ottaa yhteyttä meihin seuraavilla tavoilla:

Postitse:
Data Protection Office
Sony Interactive Entertainment Europe Limited / Sony Interactive Entertainment Network Europe Limited
10 Great Marlborough Street
London
United Kingdom
W1F 7LP

Verkon kautta: 
siee.dpo@sony.com

Sony Interactive Entertainment Europe Limited ja Sony Interactive Entertainment Network Europe Limited on rekisteröity Englannissa seuraavilla yritysnumeroilla: 03277793 ja 06020283.

Versio 8.0 (lokakuu 2020)

Tiedot, joita keräämme tai saamme

Keräämme ja saamme tietoja käyttäjiltä ja käyttäjistä eri tavoin, jotka kuvataan jäljempänä.

Tiedot, joita käyttäjät antavat meille

Keräämme tietoja, joita käyttäjät antavat meille suoraan esimerkiksi kirjoittamalla niitä sivustossamme tai lähettämällä niitä meille sähköpostitse. Tämä tietojen kerääminen liittyy usein yritystukiprosesseihimme, esimerkiksi:

  • Rekisteröityminen tai PlayStation Network -tilin ("Tili") luontiprosessit, joiden yhteydessä pyydämme käyttäjältä tietoja, esimerkiksi: Yhteystiedot (kuten nimi, sähköpostiosoite tai postiosoite, maa tai puhelinnumero), tilin hallintatiedot (kuten käyttäjätunnus, salasana tai turvakysymykset), laskutustiedot (kuten luottokortin tai muun maksukortin numero, laskutusosoite), syntymäaika ja profiilitiedot (kuten profiilikuva, kielet, tykkäykset).
  • Ostoprosessit, joiden yhteydessä saatamme pyytää lisää laskutustietoja maksun käsittelyä varten.
  • Teknisen tuen ja asiakastuen prosessit, joiden yhteydessä saatamme pyytää yhteystietoja ja tietoja ongelmasta, jonka vuoksi käyttäjä ottaa meihin yhteyttä. Lisäksi saatamme tallentaa käyttäjän puhelut PlayStation-tukeen.
  • Muut liiketoimintaprosessit, joiden yhteydessä saatamme pyytää tietoja, kuten nimen, sähköpostiosoitteen ja tilin tunnuksen, jos käyttäjä osallistuu markkinatutkimuksiin, betatestaukseen ja muihin käyttäjien testaustutkimuksiin, kilpailuihin, kampanjoihin tai tapahtumiin tai hyväksyy markkinointitiedot meiltä.

Lisäksi keräämme tiedot, jotka käyttäjä antaa tiettyjen palvelun ominaisuuksien yhteydessä. Jos käyttäjä esimerkiksi haluaa julkaista jotain foorumilla, hän antaa meille julkaisun sisällön (joka saattaa sisältää henkilötietoja, jotka keräämme ja näytämme käyttäjän puolesta foorumilla). Vastaavasti kun käyttäjä käyttää muita ominaisuuksia, kuten ääni- tai tekstiviestejä, blogeja, kyselyitä, käyttäjien luomaa sisältöä, toimintavirtoja tai somea, saatamme ensin kerätä tiedot, jotka käyttäjä lisää ominaisuuteen.

Varmista, että antamasi henkilökohtaiset tiedot ovat oikeita ja ajantasaisia. Lähetämme kaikki käyttäjän tiliin liittyvät tärkeät tiedot (kuten tilin turvallisuuteen ja yksityisyyteen liittyvät ilmoitukset) käyttäjälle käyttäen hänen antamiaan yhteystietoja. Käyttäjä voi tarkistaa ja päivittää meille antamiaan tietoja milloin tahansa Käyttäjätietojen hallinnan kautta.

Automaattinen tietojen kerääminen

Lisäksi saatamme kerätä automaattisesti tai passiivisesti tietoja siitä, miten käyttäjä on käyttänyt palvelujamme. Jäljempänä olevissa aliosissa on luettelo luokista kyseisten tietojen lähteiden mukaan.

Konsolit ja muut laitteet

Aina kun käyttäjä käyttää PlayStation-konsolia tai PlayStation-sovellusta PlayStation-konsolissa tai muussa laitteessa (kuten matkapuhelimessa tai tietokoneessa), saatamme kerätä automaattisesti tietoja siitä, miten hän käyttää kyseistä laitetta ja sovellusta. Jos käyttäjä kirjautuu tilille, saatamme yhdistää sen muihin tietoihin, joita meillä on kyseisestä tilistä.

Saatamme kerätä laitteista seuraavia tietoja:

  • laitteiden tunnisteita, kuten PlayStation-konsolin tunnuksen, mobiililaitteiden tunnuksia, evästetunnuksia tai sarjanumeroita
  • verkkotunnisteita, kuten käyttäjän IP-osoitteen ja MAC-osoitteen
  • tilin todennustunnisteita, jotta käyttäjän ei tarvitse kirjautua sisään toistuvasti
  • sisältöä ja mainoksia, joita laitteeseen on ladattu verkkopalvelujen käyttämistä varten
  • käyttäjän nykyiset ja äskettäiset sijainnit (esimerkiksi PS Vitassa)
  • online- ja offline-tilassa hankitut trophyt, pisteet ja sijoitukset
  • tiedot käytettävästä laitteesta, mahdollisista yhdistetyistä oheislaitteista (kuten ohjaimista ja virtuaalitodellisuuslaseista) ja niiden määrityksistä
  • tiedot siitä, miten käyttäjä käyttää laitteeseen asennettuja ohjelmistoja (saattaa sisältää tiedot ohjelmistojen käyttämisestä offline-tilassa), esimerkiksi käyttöpäivämäärän ja -kellonajan, käytetyt pelit tai toistettu musiikki, selattu, jaettu tai ladattu sisältö, käytetyt palvelut ja niiden käyttöajat, mukaan lukien chatin ja muiden viestintäsovellusten käyttötiheys
  • SIE:n julkaisemat käyttäjän toiminnot peleissä tai sovelluksissa (esimerkiksi käyttäjän ylittämät esteet ja saavutetut tasot)
  • tiedot ohjelmistojen virheistä ja latausajoista, siitä, onko automaattinen ilmoitus käyttöjärjestelmän virheistä käytössä, yksityiskohtaiset tiedot kaatumisesta, mukaan lukien kuvakaappaukset ja pelivideot, jotka on tallennettu ennen kaatumista.

Käyttäjällä saattaa olla oikeus hallinnoida sitä, mitä tietoja keräämme, laite- tai sovelluskohtaisesti alueen mukaan ja maaliskuun 2018 jälkeen julkaistujen pelien yhteydessä. Lisätietoja näistä vaihtoehdoista on jäljempänä tämän tietosuojakäytännön kohdassa, jossa käsitellään käyttäjän valintoja.

PlayStation Network ja Store

Aina kun käyttäjä kirjautuu PlayStation Networkiin ja käyttää palvelujamme, saatamme automaattisesti:

  • kerätä tietoja siitä, miten käyttäjä käyttää PlayStation Network -palveluja laitteessaan
  • kirjata käyttäjän toiminnan PlayStation Network -palvelimissamme. Saatamme esimerkiksi saada laitteen ja tilin tunnisteet, kuten käyttäjän PlayStation Network -online-tunnuksen ja tilitunnuksen. Lisäksi saatamme saada tietoja seuraavista: sisällöstä, mainoksista ja muista tiedoista, joita käyttäjän laitteet pyytävät ja saavat palvelimistamme (kuten kaupan sisällön, trophyt ja kaveriluettelot), ajoista, jolloin käyttäjä saa ja käyttää kyseisiä tietoja, sisällöistä ja sovelluksista, joita käyttäjä lisää ostoskoriin kaupassamme, ja käyttäjän ostamista kohteista.

Pelit

Aina kun käyttäjä pelaa meidän tai muun Sony Interactive Entertainment -yhtiön kehittämää ja/tai julkaisemaa peliä, saatamme automaattisesti:

  • kerätä tietoja siitä, miten käyttäjä käyttää kyseistä peliä laitteessaan (myös offline-pelien yhteydessä, missä tapauksessa tiedot saattavat sisältää tietoja pelin käyttämisestä offline-tilassa)
  • kirjata käyttäjän toiminnan pelipalvelimissamme. Saatamme saada esimerkiksi laitteiden ja tilien tunnisteita, kuten PlayStation Network -online-tunnuksen, tietoja siitä, miten käyttäjä käyttää verkkopelejämme, ja siitä, keitä vastaan käyttäjä pelaa.

Sivustot, markkinointi ja mainonta

Aina kun käyttäjä käy sivustoissamme tai saa ja käyttää markkinointiviestejämme ja mainontaamme omissa sivustoissamme ja palveluissamme sekä kolmansien osapuolten sivustoissa ja palveluissa, saatamme automaattisesti kirjata käyttäjän toiminnan verkossa, sähköpostiviesteissä tai mainonta- ja markkinointipalvelimissa, joiden hallinnointiin käytämme evästeitä (pieniä tiedostoja, jotka tallennetaan kiintolevylle), jäljitteitä, seurantapikseleitä, selaimen kokoonpanotietoja (esimerkiksi selaimen tyyppi, asennettujen lisäosien ja fonttien luettelo), upotettuja komentosarjoja (ohjelmointikoodia, joka ladataan laitteeseen tilapäisesti) sekä sivuston mukautusasetuksia.

Tiedot, joita saamme kolmansilta osapuolilta

Saatamme saada esimerkiksi seuraavia tietoja kolmansien osapuolten lähteistä ja yhdistää niitä tietoihin, joita olemme keränneet aiemmin suoraan käyttäjältä. Käsittelemme näitä tietoja tämän tietosuojakäytännön mukaisesti.

  • Pelit, some tai muut tiedot kolmansilta osapuolilta tai palveluista, joihin käyttäjä liittää tilinsä tai joiden tietojen avulla PlayStation Network -ominaisuuksia voi käyttää
  • tiedot muilta käyttäjiltä esimerkiksi jos he ovat antaneet meille profiilinsa käyttöoikeuden ja jos käyttäjä kuuluu heidän yhteyksiinsä tai he ovat muutoin sallineet käyttäjän tietojen käyttämisen meille
  • tiedot kolmansilta osapuolilta suhteemme mukaan: esimerkiksi petostentorjunnan palveluntarjoajiltamme saatamme hankkia petosriskiarvioita, ja lainvalvojilta tai kumppaneilta saatamme saada IP-osoitteita ja tietoja laittomaan tai haitalliseen toimintaan liittyvistä epäilyksistä
  • käyttäjän pankilta saamamme korttiin liittyvän tilin päivitystiedot, jotta käyttäjän maksukortit pysyvät ajan tasalla hänen tilillään. Mahdollisten päivitysten jälkeen veloitamme käyttäjän tekemistä ostoksista asianmukaisilla maksutavoilla, ellei hän ilmoita meille muuta.

Tietojen käyttö

Tässä osassa kerrotaan, miten saatamme käyttää käyttäjästä keräämiämme tietoja.

Käytämme käyttäjän tietoja ainoastaan nimenomaisista, määritetyistä syistä ja ainoastaan, kun meillä on siihen laillinen peruste. Käyttämämme lailliset perusteet määräytyvät sen mukaan, millainen suhde meillä on käyttäjään ja miten toimimme hänen kanssaan. Lisätietoja käyttötarkoituksista, joiden yhteydessä käsittelemme käyttäjän henkilötietoja kyseisten laillisten perusteiden mukaisesti, on osissa Tiedot, joita keräämme ja saamme, Tietojen käyttö sekä Tietojen jakaminen ja siirtäminen. Esimerkkejä:

  • Sopimus: tarjoamme tuotteita ja palveluja käyttäjälle ja toteutamme sopimussuhdettamme käyttäjän kanssa.
  • Oikeutetut edut: omien tai kolmannen osapuolen oikeutettujen etujen toteuttaminen hallinnoidessamme liiketoimintaamme ja suhdettamme käyttäjään tämän tietosuojakäytännön mukaisesti.
  • Oikeudellinen velvoite: sovellettavan lainsäädännön mukaisten oikeudellisten velvoitteidemme täyttäminen (esimerkiksi tilinpäätökset).
  • Lupa: kun käyttäjä on antanut meille luvan käsitellä henkilötietojaan tiettyyn tarkoitukseen (esimerkiksi tietojen kerääminen käyttäjän laitteesta, mukautettu mainonta ja markkinointi).

Saatamme yhdistää tietoja mistä tahansa lähteistä, jotka mainitaan tämän tietosuojakäytännön kohdassa Tiedot, joita keräämme tai saamme. Saatamme käsitellä yhdessä esimerkiksi tietoja, joita olemme keränneet käyttäjältä, hänen käynneistään sivustossamme ja hänen laitteensa pelihistoriasta tässä tietosuojakäytännössä selitettyihin tarkoituksiin.

Palvelut

Saatamme käyttää käyttäjän tietoja palvelujemme toiminnassa. Lisäksi saatamme mukauttaa käyttäjälle tarjoamiamme palveluja häneltä keräämiemme tietojen perusteella (saatamme esimerkiksi näyttää hänelle aluekohtaista sisältöä hänen IP-osoitteensa perusteella). Saatamme myös muuntaa hänen äänitietonsa tekstiksi esteettömyysasetusten toimintojen käyttämistä varten (sekä kyseistä käyttäjää että muita varten).

Kehitystyö

Käytämme keräämiämme tietoja nykyisten palvelujemme, niiden käyttökokemuksen ja liiketoimintamme ymmärtämiseen, parantamiseen ja täydentämiseen sekä uusien kehittämiseen. Saatamme käyttää tietoja esimerkiksi käyttöliittymien tai pelin suorituskyvyn kehittämiseen ja optimointiin.

Seuranta ja turvallisuus

Emme pysty tarkkailemaan koko PlayStation Networkia emmekä sitoudu siihen. Pidätämme kuitenkin oikeuden seurata yksinomaisen harkintamme mukaan (muun muassa tekniikoilla, jotka tunnistavat automaattisesti palveluehtojemme vastaiset kuvat, tekstin ja URL-osoitteet) ja tallentaa käyttäjän toiminnan verkossa ja viestinnän PlayStation Networkin kautta sekä poistaa mitä tahansa sisältöä. Saatamme käyttää keräämiämme tietoja (edellä kuvatulla tavalla) rikkomusten havainnointiin sekä PlayStation Networkin palveluehtojen, ohjelmistojen käyttöehtojen, järjestelmäohjelmistojen käyttöoikeussopimusten, mahdollisten muiden käyttäjän hyväksymien palveluehtojen ja muiden mahdollisten PlayStation Networkin käyttöön sovellettavien sääntöjen tai menettelyohjeiden toteuttamiseen.

Markkinointi ja mainonta

Saatamme kohdentaa ja mukauttaa markkinointiviestintäämme, ostosuosituksiamme ja mainoksiamme, joita näytämme sivustoissamme ja kolmansien osapuolten sivustoissa ja palveluissa käyttäjältä keräämiemme tietojen perusteella. Käyttäjä saattaa havaita mukautuksia PlayStation Storessa (konsolissa, sivustossa tai peleissä), markkinointiviestinnässä tai käyttäessään sivustojamme tai kolmansien osapuolten sivustoja (kuten somesivustoja), joissa näkyy ostosuosituksia tai mainoksia meiltä.  Käyttäjällä on mahdollisuus hallinnoida sitä, miten käytämme häneltä keräämiämme tietoja markkinoinnin mukauttamiseen. Lisätietoja on tämän tietosuojakäytännön osassa, jossa käsitellään käyttäjän valintoja.

Oikeudelliset tiedot ja vaatimustenmukaisuus

Saatamme käyttää keräämiämme tietoja tarkastus-, vaatimustenmukaisuus- ja lakitarkoituksiin (esimerkiksi Sonyn, sen kumppanien ja asiakkaiden oikeuksien ja omaisuuden suojaamiseen).

Tietoturva

Saatamme käyttää keräämiämme tietoja käyttäjän ja muiden suojaamiseen, jotta voimme:

  • tunnistaa petolliset toimet ja tapahtumat
  • estää väärinkäytöksiä sekä tutkia ja/tai nostaa syytteitä mahdollisista palveluihimme kohdistuvista uhkista tai palvelujemme väärinkäytöksistä
  • suojata käyttäjän tilin luvattomalta käytöltä (esimerkiksi estämällä käytön, jos joku yrittää kirjautua sisään uudesta paikasta).

Tietojen jakaminen ja siirtäminen

Tässä osassa kerrotaan, miten saatamme jakaa keräämiämme tietoja niiden kolmansien osapuolten kanssa, jotka tarjoavat palveluja meille tai toimittavat pelejä ja sovelluksia PlayStation Networkiin, jota käytät. Emme myy henkilötietoja nyt emmekä tulevaisuudessa. Saatamme jakaa käyttäjän tietoja seuraavien vastaanottajien kanssa ja seuraaviin tarkoituksiin.

Palveluntarjoajat

Jaamme tietoja SIE:n palveluntarjoajien kanssa. Palveluntarjoajat ovat henkilöitä tai yrityksiä, jotka tarjoavat palveluja, ja palveluihin saattaa liittyä henkilötietojen käsittelemistä tässä tietosuojakäytännössä kuvattuihin tarkoituksiin. Palveluntarjoajien on noudatettava luottamuksellisuus- ja tietoturvavaatimuksia.

Kumppanit

Saatamme jakaa tietoja seuraavien kumppanien kanssa:

  • rahoituslaitokset, joiden kanssa saatamme jakaa esimerkiksi maksutietoja käyttäjän ostoksia, maksun saamista sekä luotto- ja petostarkistuksia varten
  • pelien julkaisijat, joiden kanssa saatamme jakaa esimerkiksi sisällön, jonka käyttäjä on ostanut PlayStation Storesta, jotta julkaisijat voivat toimittaa kyseisen sisällön käyttäjälle hänen pelatessaan, ja jotta voimme varmistaa, että käyttäjän oikeus käyttää kyseistä sisältöä näkyy eri peliympäristöissä
  • muut palvelujen, sovellusten tai sivustojen toimittajat, joiden kanssa saatamme jakaa tietoja käyttöä tai muita tarkoituksia varten käyttäjän luvalla (esimerkiksi, kun käyttäjä liittää tilinsä tiliinsä kyseisten toimittajien palveluissa)
  • tarvittaessa suojaus- ja petoksenestokumppanit, kuten Sony Group, joiden kanssa saatamme jakaa tietoja, jotta voimme tukea palvelujemme suojausta tai petosten estämistä taikka suojata henkilötietoja
  • mainonta- ja kampanjakumppanit, joiden kanssa tarjoamme yhdessä palveluja tai ominaisuuksia, kuten arvontoja, kilpailuja, kampanjoita tai mainontaa
  • yritysten luovutuskumppanit, liittyen asianmukaiseen yritykseen, sen osaan tai tiettyihin osakkeisiin ja/tai varoihin liittyviin neuvotteluihin ja myyntiin, tai yhtiöiden fuusioon, yhdistämiseen, uudelleenorganisointiin tai muuhun yrityksen muutokseen esimerkiksi yhteydessä oston kohteena olevan yrityksen huolelliseen ja kattavaan analyysiin.

Muut käyttäjät

Kun käyttäjä luo tilin, tiettyjä tietoja käytetään hänen julkisen profiilinsa osana, joka näkyy kaikille tileille PlayStation Networkissa, Internetissä osoitteessa playstation.com sekä joissakin kolmansien osapuolten sivustoissa, sovelluksissa tai palveluissa. Esimerkkejä näistä tiedoista:

  • käyttäjän PlayStation Network -online-tunnus
  • Tietoja minusta -osio, avatar, kieli, maa sekä pelipisteet ja -tilastot
  • käyttäjän jakama sisältö.

Käyttäjä vastaa kaikesta sisällöstä, jota hän jakaa foorumi-, yhteisö-, chat- ja viestiominaisuuksissa. Kyseinen sisältö on muiden käyttäjien käytettävissä, ja he voivat jakaa sitä edelleen. Suosittelemme, että käyttäjät harkitsevat huolellisesti, mitä he jakavat ja keiden kanssa he jakavat tietojaan. Lisäksi saatamme indeksoida ja käyttää käyttäjän julkisesti jakamaa sisältöä ympäristömme ominaisuuksissa, kuten peliohjeissa, PlayStation-profiileissa tai tulevissa PlayStation Network -palveluissa.

Valtion viranomaiset

Saatamme jakaa käyttäjän tietoja poliisin ja muiden valtion viranomaisten kanssa, jos uskomme, että se on tarpeellista, jotta voimme noudattaa lakia, säännöstä tai oikeudenkäyntimenettelyä, tunnistaa, varmistaa ja taata henkilöiden, heidän omaisuutensa tai heidän oikeuksiensa turvallisuuden, selvittää petoksia ja suojausongelmia sekä ilmoittaa rikollisesta toiminnasta. Kun olemme jakaneet tietoja poliisin ja valtion viranomaisten kanssa, kyse on useimmiten ollut viranomaisten tutkimuksista, joihin liittyy varastettuja laitteita tai luvatonta maksutapojen käyttöä. Olemme jakaneet tietoja myös tarkastuksia sekä PlayStation Networkin ja sen käyttäjien suojaamista varten. Joissakin tapauksissa olemme jakaneet tietoja myös petosten estämiseksi ja vakavampiinkin rikostutkimuksiin.

Tietojen käsitteleminen ja käyttäjän valinnat

Lasten tiedot

7–17-vuotiaille lapsille tilin luo hänen vanhempansa tai huoltajansa ("vastuussa oleva aikuinen"). Jos luot tiliä lapsellesi, suosittelemme, että tutustutte tietoturvatietoihimme nuorille pelaajille, jotta tiedätte, miten käsittelemme henkilötietojanne, ja tunnette henkilötietojanne koskevat oikeutenne.

Jos olet 7–17-vuotias, pyydä vastuussa olevaa aikuista selittämään sinulle kaikki kohdat, joita et ymmärrä. Voit myös tutustua tietoturvatietoihimme nuorille pelaajille, jotta tiedät, miten käytämme tietojasi, ja tunnet tietojasi koskevat oikeutesi.

Keräämme, käytämme ja jaamme lapsilta tai lapsista keräämiämme tietoja tässä asiakirjassa kuvattujen käytäntöjen mukaisesti seuraavin poikkeuksin.

Tiedot, joita käyttäjät antavat meille

  • Luodessaan lapsen tiliä vastuussa olevan aikuisen tarvitsee antaa vain rajallinen määrä tietoja lapsestaan (sähköpostiosoite ja syntymäaika). Sukupuolta ei tarvitse ilmoittaa.
  • Lapsi voi lisätä osoitteensa ainoastaan, jos vastuussa oleva aikuinen on antanut luvan luoda tilin lapselle.
  • Lapsen tilin ostosrajoitus määräytyy siihen liittyvän vastuussa olevan aikuisen tilin mukaan.

Tiedot, joita käyttäjä voi jakaa halutessaan

  • Vastuussa oleva aikuinen voi hallinnoida lapsen tilin Vapaa viestintä -asetuksella lapsen mahdollisuutta käyttää teksti-, ääni- ja videochatia sekä muita viestiominaisuuksia (ja jakaa henkilötietoja niiden kautta) ollessaan suorassa yhteydessä muihin käyttäjiin pelien, sovellusten tai käyttöjärjestelmän ominaisuuksien kautta. Huomioi, että lapsen tili voi silti:
    • lähettää ja vastaanottaa pelin tai sovelluksen luomia ennalta määrättyjä tekstiviestejä
    • luoda ja nähdä muiden käyttäjien pelien hahmojen nimiä, ulkoasuja ja klaanien nimiä
    • käyttää Internet-selaimen viestipalveluja, jollei niitä ole erikseen poistettu käytöstä
    • käyttää järjestelmän viestejä PS3:ssa ja PS Vitassa.
  • Vastuussa oleva aikuinen voi hallinnoida lapsensa mahdollisuutta julkaista tai tarkastella käyttäjän tuottamaa sisältöä, kuten valokuvia, videoita, piirroksia ja sisältöä, joka on tuotu ulkoisista lähteistä (jotka voivat sisältää henkilötietoja) käyttäjän tuottaman sisällön hallinnassa. Tämä ei estä tallentamasta lapsen tilin käyttäjän pelaamaa verkkopeliä.
  • Vastuussa oleva aikuinen voi hyväksyä sen, että keräämme ja käytämme lapsen henkilötietoja, hyväksymättä tietojen luovuttamista kolmansille osapuolille, paitsi jos tietojen luovutus on pakollista tarjoamissamme palveluissa.

Kun vastuussa oleva aikuinen sallii lapsen tilin osallistua peleihin, chatiin tai käyttäjän tuottamaan sisältöön liittyviin ominaisuuksiin, hän sallii myös, että SIE saa jakaa tietoja niiden pelien, sovellusten tai palvelujen julkaisijoiden kanssa, jotka sisältävät kyseisiä ominaisuuksia, ja niiden tietojen keräämisen, joita lapsen tili on lisännyt kyseisiin ominaisuuksiin (esimerkiksi chat-tekstit).

Jos havaitset, että alle 18-vuotias lapsesi on luonut tilin, annamme lapsen tilin käyttö- ja hallintaoikeuden sinulle heti, kun olemme varmistaneet, että olet lapsen vastuussa oleva aikuinen.

Kansainväliset siirrot

Palvelumme toimivat Yhdysvalloissa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa, Japanissa ja muissa maissa / muilla alueilla eri puolilla maailmaa. Huomioi, että keräämämme tiedot, mukaan lukien henkilötiedot, siirretään, käsitellään ja tallennetaan näissä maissa / näillä alueilla. Siksi kyseisten maiden/alueiden oikeuslaitoksilla, lainvalvojilla ja muilla viranomaisilla saattaa joissakin olosuhteissa olla oikeus käyttää henkilötietojasi. Varmistamme asianmukaiset suojaukset siirtäessämme käyttäjän tietoja muihin maihin tekemällä sopimuksia vastaanottajien kanssa, Euroopan komission mallisopimuslausekkeiden mukaisesti tai muutoin, jotta voimme varmistaa, että siirtoja tehdään ainoastaan, kun sovellettava laki sen sallii. Käyttämällä palvelujamme tai antamalle meille tietoja niiden kautta käyttäjä hyväksyy tietojensa siirtämisen, käsittelyn ja tallentamisen näissä maissa, joissa tietoturvalait eivät välttämättä ole yhtä kattavat kuin maassa, jossa hän asuu tai jonka kansalainen hän on.

Tietoturva ja säilytys

Pyrimme varmistamaan asianmukaiset tekniset ja organisatoriset, alan standardien mukaiset suojaustoimet, joilla suojaamme käyttäjän tiedot luvattomalta tai tahattomalta luovutukselta, käytöltä, väärinkäytöltä, menetykseltä tai muokkaukselta. Vaikka pyrimme suojaamaan käyttäjän tiedot, emme pysty takaamaan niiden suojausta. Täydellinen suojaus ei ole mahdollista.

Suosittelemme käyttämään käytettävissä olevia parannettuja tilin hallintaominaisuuksia, kuten kaksivaiheista varmistusta. Siirry osoitteeseen www.playstation.com ja/tai käytä PlayStationin ohjetta ja tukea, jos tarvitset ohjeita laitteiden tai tilien käytön rajoittamiseen.

Pidä laitteiden ja tilien salasanat suojassa äläkä kerro niitä kenellekään. Poista käytöstä automaattinen kirjautuminen tilille ja ota käyttöön asetus, joka edellyttää salasanan antamista ennen ostosten tekemistä, erityisesti jos jaat PlayStation-laitteesi muiden kanssa. Ota heti yhteys PlayStation-tukeen, jos havaitset tilien luvatonta käyttöä tai muita tietomurtoja.

Saatamme säilyttää käyttäjän tiedot niin kauan kuin se on tarpeellista, jotta voimme toteuttaa tässä käytännössä määritetyt tarkoitukset. Lisäksi saatamme säilyttää käyttäjän tiedot pidempään, jos se on sallittua tai pakollista esimerkiksi oikeudellisten velvoitteidemme noudattamiseksi, kiistojen ratkaisemiseksi ja sopimusten toteuttamiseksi. Sovellettavan lain vaatiessa poistamme käyttäjän tiedot, kun niitä ei enää tarvita tai kun niiden poistoa pyydetään. Vaikka poistaisimme käyttäjän tiedot aktiivisista tietokannoista, ne saattavat säilyä varmuuskopioissa tai arkistoissa sekä muissa tietojärjestelmissä.

Käyttäjän valinnat ja oikeudet

Käyttäjän valinnat

Käyttäjällä voi olla tiettyjä mahdollisuuksia määrittää, miten hänen tietojaan kerätään, käytetään, tallennetaan ja jaetaan.  Ne ovat käytettävissä käyttäjän tilillä tai laiteasetuksissa.  Varmista, että tietosi ovat ajan tasalla. Käyttäjällä on esimerkiksi seuraavat valinnanvapaudet:

  • Mukautettu sisältö ja markkinointi: Käyttäjä voi määrittää, saammeko käyttää hänestä keräämiämme tietoja mainonnan ja ostosuositusten mukauttamiseen. Huomioi, että käyttäjälle näytettävää sisältöä mukautetaan aina jonkin verran (esimerkiksi, jotta hän ei näe uudelleen sisältöä, jonka hän on jo ostanut PlayStation Storesta). Lisäksi joissakin vanhemmissa laitteissa (esimerkiksi PS3/Vita), sovelluksissa ja peleissä saattaa edelleen näkyä jonkin verran mukautettua kaupallista sisältöä.
  • Mukautetut viestit: Käyttäjä voi määrittää, saammeko käyttää kerättyjä tietoja sähköpostiviestien ja ilmoitusten mukauttamiseen.
  • Rajoitettu tietojen/palvelutietojen ja täysi/laaja tietojen kerääminen: Käyttäjä voi määrittää, saammeko kerätä ainoastaan rajoitetun määrän tietoja, jotka tarvitaan palvelujen tarjoamiseen, vai kaikki tiedot, jotta käyttäjä saa täyden kokemuksen.
  • Sähköpostiviestit: mahdollinen lupa markkinointiviestien lähettämiseen.
  • Yhteisöpalvelujen henkilötietojen jakaminen: mahdollinen lupa jakaa muita tietoja, kuten käyttäjän oikean nimen, PlayStation Network -kaverit tai toimintaa.
  • Jaettu sisältö: mahdollinen lupa jakaa sisältöä, kuten pelivideoita, muiden käyttäjien kanssa.
  • Evästeiden kerääminen: Käyttäjä voi hallinnoida evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivustojemme käyttämisen kannalta. Tämä rajoittaa myös sitä, milloin voimme tunnistaa käyttäjän käynnit sivustoissamme sekä kohdentaa ja mukauttaa kyseisissä sivustoissa näkyvää mainontaa ja ostosuosituksia.

Käyttäjän oikeudet

Jäljempänä kuvattujen oikeuksien lisäksi käyttäjä voi myös käyttää, muuttaa tai poistaa tietoja tilinsä asetussivulla.

  • Käyttö- ja siirto-oikeus: käyttäjällä on oikeus pyytää tiedot henkilötiedoistaan, joita olemme keränneet, käyttäneet ja jakaneet, ja niiden kopion.
  •  Poisto-oikeus: Käyttäjällä on oikeus pyytää, että poistamme hänestä keräämämme tai säilyttämämme henkilötiedot tietyissä, laissa määritetyissä olosuhteissa.  Jos haluat pyytää tiettyjen henkilötietojesi poistoa blogista, foorumilta tai keskustelupalstalta, ota yhteys meihin edellä olevan Ota meihin yhteyttä -kohdan mukaisesti. Huomioi, että vaikka olet pyytänyt tietojesi poistamista, sinusta keräämämme tiedot saatetaan silti säilyttää oikeudellisiin ja kirjanpidollisiin tarkoituksiin sekä toiminnan jatkuvuutta (varmuuskopioita), petosten havaitsemista ja yhteisöä koskevia tarkoituksia varten. Voit sulkea PlayStation Network -tilisi ottamalla yhteyden PlayStationin ohjeeseen ja tukeen. Vanhemmista peleistä ja sovelluksista kerätyt tiedot eivät välttämättä sisälly tilin sulkemiseen. Huomioi, että vaikka olet pyytänyt tilisi sulkemista, sinusta keräämämme tiedot saatetaan silti säilyttää oikeudellisiin ja kirjanpidollisiin tarkoituksiin sekä toiminnan jatkuvuutta (varmuuskopioita), petosten havaitsemista ja yhteisöä koskevia tarkoituksia varten. Jos sinulla on muiden Sony Group -yritysten tilejä, sinun tarvitsee pyytää tilien sulkemista erikseen jokaiselta yritykseltä. Lisätietoja on osoitteissa https://www.sony.co.uk/mysony ja https://account.sonymobile.com/#/signup/learnmore.
  • Korjausoikeus: Käyttäjällä on oikeus korjata tietojaan, rajoittaa niiden käsittelyä ja vastustaa henkilötietojensa käyttämistä tietyissä, laissa määritetyissä olosuhteissa.
  • Vastustusoikeus: Käyttäjällä on oikeus vastustaa henkilötietojensa käsittelyä tietyissä olosuhteissa. Käyttäjällä on oikeus vastustaa henkilötietojensa käyttöä esimerkiksi suoramarkkinointiin.
  • Rajoitusoikeus: Käyttäjällä on oikeus rajoittaa henkilötietojensa käsittelyä tietyissä olosuhteissa.

Joissakin tapauksissa käyttäjän tekemät valinnat tietojen antamisen, muuttamisen tai poistamisen suhteen saattavat vaikuttaa kykyymme tarjota palvelujamme tai käyttäjän kokemukseen. Saatamme kieltäytyä käsittelemästä pyyntöjä, joita sovellettava laki ei muutoin vaadi. Käyttäjällä on oikeus yhdenvertaiseen kohteluun, kun hän on käyttänyt näitä oikeuksiaan.

Jos haluat pyytää tietojasi käyttöösi tai tietojesi poistamista, voit käyttää näitä oikeuksiasi ottamalla meihin yhteyttä tämän tietosuojakäytännön Tietoja meistä -osan tietojen avulla. Kun olet lähettänyt pyynnön, varmistamme henkilöllisyytesi pyytämällä tietoja tilistäsi, laitteistasi, maksutavoistasi tai aiemmista tapahtumistasi. Pidätämme oikeuden hylätä pyyntösi, ellemme pysty varmistamaan henkilöllisyyttäsi.

Jos haluat PDF-version tietosuojakäytännöstä, ota yhteyttä meihin tämän tietosuojakäytännön Ota meihin yhteyttä -kohdan tietojen avulla.

Valitukset

Jos olet huolissasi siitä, miten käsittelemme henkilötietojasi, ota ensin yhteys meihin, jotta voimme yrittää vastata ongelmaasi, käyttämällä tämän tietosuojakäytännön Ota meihin yhteyttä -kohdan tietoja.

Jos et ole tyytyväinen vastaukseemme ja olet sitä mieltä, ettemme täytä oikeudellisia velvoitteitamme, voit ilmoittaa siitä paikalliselle tietosuojavalvojalle tai Yhdistyneessä kuningaskunnassa ICO:lle (Information Commissioner's Office). Lisätietoja huolenaiheen ilmoittamisesta ICO:lle on osoitteessa https://ico.org.uk/.

Tietosuojakäytännön muutokset

Voimme muuttaa tätä tietosuojakäytäntöä milloin tahansa, ja muutokset päivitetään tähän käytäntöön. Jatkamalla palvelujen käyttöä muutosten tultua voimaan kuittaat ja hyväksyt, että henkilötietoja käsitellään muutetun tietosuojakäytännön mukaisesti.