Playstationin etäkäyttö PC- ja Mac-tietokoneella

Etäkäytön avulla voit hallita PlayStation®-konsolia mistä tahansa, kun käytössäsi on nopea internet-yhteys.

Etäkäytön aloittaminen PC- ja Mac-tietokoneilla

PS Remote Play -sovelluksella voit hallita PlayStation®5- tai PlayStation®4-konsolia PC- tai Mac-tietokoneella, joka on liitetty nopeaan-verkkoon. Varmista, että PC- tai Mac-tietokoneesi on vaatimusten mukainen ja ota sitten etäkäyttö käyttöön seuraavien ohjeiden mukaisesti.

Tarvitset Windows- tai Mac-tietokoneen ja ohjattavan PS5™- tai PS4™-konsolin. Järjestelmävaatimukset:

Windows

• Käyttöjärjestelmä: Windows 10 (32- tai 64-bittinen)
  • Suoritin: 7. sukupolven Intel® Core™ tai uudempi
  • Tallennustila: 100 Mt tai enemmän
  • RAM: 2 Gt tai enemmän
  • Näytön resoluutio: 1024 × 768 tai korkeampi
  • Äänikortti: Pakollinen
  • USB-portti: Pakollinen

Mac

• Käyttöjärjestelmä: macOS High Sierra, macOS Mojave, macOS Catalina, macOS Big Sur
  • Tallennustila: 40 Mt tai enemmän
  • RAM: 2 Gt tai enemmän
  • USB-portti: Pakollinen

PS5™- tai PS4™-konsoli

• Uusin käyttöjärjestelmä
    Päivitä käyttöjärjestelmä aina uusimpaan versioon.
  • Tili PlayStation™Network-verkon käyttämistä varten
    Käytä samaa tiliä, jota käytät myös konsolilla. Jos sinulla ei vielä ole tiliä, sellainen on ensin luotava.
  • Nopea internet-yhteys
    Suosittelemme nopeaa yhteyttä, jonka lähetys- ja latausnopeudet ovat vähintään 5 Mbps. Parhaan suorituskyvyn saavuttamiseksi suosittelemme nopeaa yhteyttä, jonka lähetys- ja latausnopeudet ovat vähintään 15 Mbps.
  • Langaton ohjain PS5- tai PS4-konsolille
  • USB-kaapeli
    Liitä ohjain USB-kaapelilla.
  • Mikrofoni
    Äänichatin käyttäminen edellyttää mikrofonia, kuten Windows- tai Mac-tietokoneen sisäänrakennettua mikrofonia.

Asenna etäkäyttösovellus PC- tai Mac-tietokoneeseen

Samalla sovelluksella voi muodostaa yhteyden PS5- ja PS4-konsoleihin.

1. Lataa PS Remote Play.
  2. Suorita asennustiedosto ja noudata näytöllä näkyviä ohjeita.

PS5-konsolin etäkäytön määrittäminen

Tämä tarvitsee tehdä vain etäkäytön ensimmäisellä käyttökerralla:

1. Valitse aloitusnäytöstä Asetukset Järjestelmä Etäkäyttö ja Ota etäkäyttö käyttöön
  2. Voit aloittaa etäkäytön myös silloin, kun PS5-konsoli on lepotilassa. Valitse Asetukset > Järjestelmä > Virransäästö > Lepotilassa käytettävissä olevat ominaisuudet. Valitse sitten Pysy yhteydessä Internetiin ja Salli PS5-järjestelmän kytkeminen päälle verkosta.

Tämä tarvitsee tehdä vain etäkäytön ensimmäisellä käyttökerralla:

1. Valitse toimintonäytöstä Asetukset > Etäkäyttöyhteyden asetukset ja Ota etäkäyttö käyttöön
  2. Valitse toimintonäytöstä Asetukset > Käyttäjätietojen hallinta > Aktivoi ensisijaisena PS4-järjestelmänäsi ja Aktivoi. Tämän asetuksen voi ottaa käyttöön vain yhdellä PS4-konsolilla tiliä kohden.
  3. Voit aloittaa etäkäytön silloin, kun PS4-konsoli on lepotilassa. Valitse Asetukset > Virransäästöasetukset > Aseta lepotilassa käytettävissä olevat ominaisuudet. Valitse Pysy yhteydessä Internetiin ja Salli PS4-järjestelmän käynnistäminen verkosta.

Etäkäytön aloittaminen PC- tai Mac-tietokoneesta

Seuraavat vaiheet tehdään aina, kun PC- tai Mac-tietokoneesta muodostetaan yhteys PS5- tai PS4-konsoliin.

1. Käynnistä konsoli tai aseta se lepotilaan.
  2. Liitä ohjain USB-kaapelilla Mac- tai PC-tietokoneeseen.
  3. Käynnistä PS Remote Play -sovellus PC- tai Mac-tietokoneella ja valitse Kirjaudu sisään PSN-verkkoon.
    Kirjaudu sisään samalla tilillä, jota käytät konsolilla.
  4. Valitsemalla Asetukset voit määrittää etäkäytön videon laatuasetuksia, kuten resoluutiota ja kuvataajuutta.
  5. Valitse PS5 tai PS4.
    Sovellus hakee PS5- tai PS4-konsolia, johon olet kirjautunut tililläsi, ja muodostaa siihen yhteyden automaattisesti. Kun sovellus muodostaa yhteyden, konsolin näyttö näkyy PC- tai Mac-tietokoneellasi ja voit aloittaa etäkäytön. Jos sovellus löytää useita konsoleita, valitse haluamasi konsoli.

Kun käytät sovellusta seuraavan kerran, voit valita konsolin, johon olet viimeksi muodostanut yhteyden.

Jos konsoli ei saa yhteyttä tietokoneeseen automaattisesti, sinua pyydetään rekisteröimään konsoli manuaalisesti PC- tai Mac-tietokoneeseen.

Konsolin manuaalinen rekisteröinti PC- tai Mac-tietokoneella etäkäyttöä varten

• PS5-konsoli
    Valitse PS5-konsolin aloitusnäytöstä  Asetukset > Järjestelmä > Etäkäyttö > Yhdistä laite. Numero tulee näkyviin.
  • PS4-konsoli
    Valitse PS4-konsolin toimintonäytöstä  Asetukset > Etäkäyttöyhteyden asetukset > Lisää laite. Numero tulee näkyviin.

Käynnistä etäkäyttösovellus PC- tai Mac-tietokoneella. Lisää laite etäkäyttötoimintoon kirjoittamalla konsolin näytöllä näkyvä numero.