PS5-käyttöjärjestelmän päivitys

PS5-konsolin käyttöjärjestelmän päivittäminen

Parhaan PlayStation-kokemuksen saat varmistamalla, että PlayStation®5-konsolin käyttöjärjestelmä on aina päivitetty uusimpaan versioon.

PS5-konsolin käyttöjärjestelmän viimeisin päivitys

PS5™-konsoleiden käyttöjärjestelmän päivitys julkaistiin 12.10.2022.

Päivitä PS5-konsoliin uusin käyttöjärjestelmän versio. Voit tarkistaa päivityksen ominaisuudet tästä. Voit tutustua PS5-konsolin online-käyttöoppaaseen Asetukset-valikon kautta.

Versio: 22.02-06.02.00

• Tämä käyttöjärjestelmän päivitys parantaa järjestelmän suorituskykyä.

Versio: 22.02-06.00.01

• Tämä käyttöjärjestelmän päivitys parantaa järjestelmän suorituskykyä.

Versio: 22.02-06.00.00

• Voit nyt luoda Pelikirjastossa omia peliluetteloita ja järjestää pelit mielesi mukaan.
    Voit luoda peliluettelon Pelikirjastossa valitsemalla [Oma kokoelma] -välilehden.
    Valitse peliluetteloon lisättävät pelit ja nimeä se.
  • Pelivinkkien toimintoja on päivitetty:
    Pelivinkit ilmoittavat nyt saatavilla olevista vinkeistä niin PS5:llä kuin mobiililaitteen PlayStation App -sovelluksessakin.
    Voit määrittää, näytetäänkö Pelivinkkien ilmoituksia. Valitse PS5:llä [Asetukset] > [Ilmoitukset] > [Pelivinkit]. Valitse PlayStation App -sovelluksessa [Asetukset] > [Push-ilmoitukset] > [Pelivinkit].
  • 1440p:n HDMI-videoulostulo on nyt tuettu.
    Testaa tukeeko HDMI-laitteesi 1440p-ulostuloa siirtymällä kohtaan [Asetukset] > [Näyttö ja video] > [Videoulostulo] > [Testaa 1440p-ulostuloa].
  • Game Basen toimintoja on päivitetty:
    Voit nyt pyytää ryhmän jäseniä aloittamaan näytön jakamisen ja katsoa heidän pelaamistaan.
    Siirry äänichatin korttiin, valitse ryhmän jäsen, jolle haluat lähettää pyynnön, ja valitse sitten [Pyydä näytön jakamista].
  • Kun liityt ryhmään ja ryhmän jäsen pelaa peliä, johon voit liittyä, saat siitä ilmoituksen. Voit liittyä peliin suoraan ilmoituksesta.
  • Kun vastaanotat viestin, voit nyt tarkastella lähettäjän profiilia valitsemalla viestin ja painamalla valinnat-näppäintä.
  • [Ystäväpyyntöjen] toimintoja on päivitetty.
    Kun hyväksyt ystäväpyynnön [Vastaanotettu]-listalta, voit nyt tarkastella uuden ystäväsi profiilia kohdassa [Hyväksytyt pyynnöt].
  • Voit nyt lähettää Game Base -kortissa tarroja ja ääniviestejä ryhmillesi.
  • Pelikeskuksiin on lisätty toimintoja:
    Kesken olevat tapahtumat voidaan nyt kiinnittää pelikeskuksen yläosaan, jotta niihin palaaminen olisi mahdollisimman nopeaa ja helppoa.
    Jos tapahtumaan on saatavilla Pelivinkkejä, [Näytä vihjeet] -painike ilmestyy.
    [Äskettäiseen pelaamiseesi perustuvat videot] -osiossa näkyy merkintöjä sille, miksi juuri kyseisiä videoita suositellaan sinulle, kuten vaikkapa Nopea pelisuoritus.
  • Kun käytät verkkoselainta, voit nyt valita kahden suurennustilan välillä.
    Zoomaa-valinnan avulla voit suurentaa sivun elementtien kokoa ja säätää niiden asettelua, jotta ne mahtuvat sivulle ilman, että sivua pitää liikuttaa vasemmalle tai oikealle.
    Suurenna-valinta suurentaa sivun kokoa ilman asettelun säätämistä.
    Suurin zoomaus-/suurennusprosentti on nyt 500 %.
  • 3D-ääniasetukset on järjestetty uudelleen.
    Asetukset löytyvät nyt kohdasta [Asetukset] > [Ääni] valintojen [3D-ääni television kaiuttimissa] ja [3D-ääni kuulokkeissa] alta.
    Voit nyt kuunnella ja vertailla 3D- ja stereoääntä samassa valikossa.
  • Ääniohjaus tukee nyt sisällön etsimistä YouTubesta äänen avulla. Ääniohjaus (esiversio) on tällä hetkellä saatavilla vain englannin kielellä ja se toimii vain PSN-tileillä, jotka ovat Yhdysvalloissa tai Iso-Britanniassa.
    Voit sanoa missä tahansa, jopa pelin tiimellyksessä: Hey PlayStation, search for [avainsana englanniksi] to YouTube. YouTube-sovellus aukeaa ja hakutulokset näkyvät.
    Tekstin syöttäminen äänen avulla on muuttunut. Aiemmin oli niin, että jos näytönlukuohjelma oli käytössä, sinun oli odotettava ohjeiden ääneen lukemista, ennen kuin pystyit puhumaan äänikomentoja ohjaimeesi. Voit nyt ohittaa ohjeet painamalla risti-näppäintä.
  • Näytönlukuohjelmaan on lisätty seuraavat parannukset.
    Kun ohjaimella käytettävät näytön painikkeiden näppäinpikavalinnat näytetään, näytönlukuohjelma lukee ne nyt ääneen.
  • Remote Playn toimintoja on päivitetty.
    Näppäimistön käyttäminen PC- tai Mac-tietokoneella PS Remote Playssa on nyt helpompaa. Tekstinsyöttölaatikko on poistettu, joten voit kirjoittaa näppäimistöllä suoraan PS5- tai PS4-konsolillesi. Kirjottamisen lisäksi voit myös ohjata pelejä, jotka tukevat näppäimistöjä.
  • Mukautetut näppäinmääritykset ovat nyt käytössä pääsykoodin syöttöruudussa.
  • Langattoman DualSense-ohjaimen laiteohjelmistoa on päivitetty vakauden parantamiseksi.
  • Ongelma, joka aiheutti joissakin PS5-konsoleissa lepotilan aikaisia käyttöjärjestelmävirheitä, on nyt ratkaistu.

PS5-konsolin käyttöjärjestelmän päivitys

Jos PS5-konsolin käyttöjärjestelmän päivitys on jumissa, käynnistä päivitys uudelleen. Jos ongelma ei ratkea, lataa päivitystiedosto USB-asemalle ja noudata seuraavia ohjeita.

1. Luo PC- tai Mac-tietokoneella FAT32-muotoon alustettuun USB-asemaan kansio nimeltä PS5. Luo tämän kansion sisään uusi kansio nimeltä UPDATE.

2. Lataa päivitystiedosto (painike alla) ja tallenna se UPDATE-kansioon. Tallenna tiedosto nimellä PS5UPDATE.PUP.

3. Liitä tiedoston sisältävä USB-asema PS5-konsoliin.

4. Käynnistä PS5-konsoli vikasietotilassa: paina virtapainiketta ja vapauta se toisen piippauksen jälkeen.

5. Valitse vikasietotilan vaihtoehto 3: Päivitä käyttöjärjestelmä.

6. Valitse Päivitä USB-tallennuslaitteesta > OK.

Jos PS5-konsoli ei tunnista tiedostoa, tarkista, että kansio- ja tiedostonimet ovat oikein. Kirjoita kansio- ja tiedostonimet isoilla kirjaimilla.

PS5-konsolin käyttöjärjestelmän uudelleenasennus

PS5-konsolin käyttöjärjestelmän uudelleenasennus poistaa kaikki PS5-konsolissa olevat tiedot. Tätä prosessia kutsutaan usein myös tehdasasetusten palautukseksi.

1. Luo PC- tai Mac-tietokoneella FAT32-muotoon alustettuun USB-asemaan kansio nimeltä PS5. Luo tämän kansion sisään uusi kansio nimeltä UPDATE.

2. Lataa uudelleenasennustiedosto (painike alla) ja tallenna se UPDATE-kansioon. Tallenna tiedosto nimellä PS5UPDATE.PUP.

3. Liitä tiedoston sisältävä USB-asema PS5-järjestelmään.

4. Käynnistä PS5-konsoli vikasietotilassa: paina virtapainiketta ja vapauta se toisen piippauksen jälkeen.

5. Valitse vikasietotilan vaihtoehto 7: Asenna järjestelmäohjelmisto uudelleen.

6. Valitse Päivitä USB-tallennuslaitteesta > OK.

Jos PS5-konsoli ei tunnista tiedostoa, tarkista, että kansio- ja tiedostonimet ovat oikein. Kirjoita kansio- ja tiedostonimet isoilla kirjaimilla.

Käynnistä käyttöjärjestelmän lataus uudelleen PS5-konsolilla

1. Paina langattoman ohjaimen PS-näppäintä, siirry ohjauskeskukseen ja valitse Lataukset/Lähetykset.
  2. Korosta käyttöjärjestelmän päivitys ja valitse Näytä virhetiedot ja sitten Yritä uudelleen.

Jos lataus epäonnistuu useita kertoja, päivitä PS5-konsolin käyttöjärjestelmä USB-aseman kautta.

Ongelmia?

Jos sinulla on ongelmia PS5-käyttöjärjestelmän päivittämisessä, katso lisäohjeita alla olevasta ohjeesta.

Versio: 22.01-05.50.00

• Jos televisiosi tukee ALLM-tilaa eli automaattista pienen viiveen tilaa, voit säätää ALLM-asetuksia valitsemalla Asetukset > Näyttö ja video > Videoulostulo > ALLM.
  • Jos valitset Automaattinen, TV siirtyy automaattisesti pienen viiveen tilaan pelatessa.
  • Jos valitset Pois käytöstä, ALLM-tilaa ei oteta käyttöön muuten kuin VRR (Variable Refresh Rate) -ulostulossa.
  • Tämä käyttöjärjestelmän päivitys parantaa järjestelmän suorituskykyä.

Versio: 22.01-05.10.00

Tämä käyttöjärjestelmän päivitys parantaa järjestelmän suorituskykyä.

Versio: 22.01-05.02.00

Tämä käyttöjärjestelmän päivitys parantaa järjestelmän suorituskykyä.

Versio: 22.01-05.00.00

(Game Basessa) on päivitetty seuraavia toimintoja:

• Äänichatit ovat nyt nimeltään ryhmiä.

• Game Basen käyttöä on helpotettu jakamalla se kolmeen välilehteen: [Ystävät], [Ryhmät] ja [Viestit].

• Kun perustat ryhmän, voit valita avoimen tai suljetun ryhmän.
    Ystävät voivat liittyä avoimeen ryhmään ilman kutsua. Myös ryhmän jäsenten ystävät voivat liittyä ryhmään.
    Suljettuun ryhmään pääsevät vain pelaajat, jotka kutsutaan liittymään.

• Game Basen hallintavalikosta ja korteista voi tehdä seuraavia toimintoja:
    Tarkastele kaikkia ystäviäsi hallintavalikon [Ystävät]-välilehdessä.
    Aloita pelin jakaminen suoraan äänichatin kortilta. Pelin jakaminen ei vaadi enää näytön jakamisen aloittamista.
    Lisää pelaaja ryhmään tai luo uusi ryhmä suoraan viestikortilta. Voit myös lähettää videoleikkeitä, kuvia ja pikaviestejä sekä tarkastella ryhmän jaettua mediasisältöä tältä kortilta.

• Kun joku ryhmän jäsen jakaa näyttöä, näet lähetyskuvakkeen. Voit tarkistaa tämän [Ryhmät]-välilehdessä.

• Pelaajahakutoiminto ja ystäväpyynnöt ovat nyt [Ystävät]-välilehdessä.

• Ystäväpyyntöjen hylkääminen on nyt helpompaa, sillä ystäväpyyntöluetteloon on lisätty [Kieltäydy]-painike.

(Esteettömyys)-valikossa on päivitetty seuraavia toimintoja:

• Näytönlukuohjelman toimintoja on päivitetty:
    Näytönlukuohjelmassa on nyt seuraavien kuuden uuden kielen tuki: venäjä, arabia, hollanti, portugali (Brasilia), puola ja korea.
    Näytönlukuohjelma voi nyt lukea ilmoituksia ääneen.

• Voit nyt ottaa käyttöön kuulokkeiden monoäänen ja toistaa samaa ääntä kuulokkeiden vasemmasta ja oikeasta kuulokkeesta.
    Kun kuulokkeet on liitetty, valitse [Asetukset] > [Ääni] > [Äänen ulostulo] ja ota sitten käyttöön [Mono Audio for Headphones] (Monoääni kuulokkeille). Voit myös siirtyä kohtaan [Asetukset] > [Esteettömyys] > [Näyttö ja ääni] ja ottaa käyttöön asetuksen [Mono Audio for Headphones] (Monoääni kuulokkeille).

• Voit nyt näyttää valintamerkin käyttöön otettujen asetusten kohdalla, niin näet helposti mitkä ovat käytössä.
    Valitse [Asetukset] > [Esteettömyys] > [Näyttö ja ääni] ja ota käyttöön [Näytä valintamerkki käytössä olevien asetusten kohdalla].

(Trophyt)-valikossa on päivitetty seuraavia toimintoja:

• Trophy-korttien visuaalinen ulkoasu ja trophy-luettelo on päivitetty.

• Voit nyt nähdä pelatessasi trophyjen seurannassa ehdotuksia trophyista, joita voisit ansaita.

Luo-valikon ominaisuuksia on päivitetty:

• Nyt voit aloittaa näytön jakamisen ja striimata peliä avoimelle ryhmälle.

Uusi ominaisuus: Ääniohjaus (esiversio).

• Ääniohjaus (esiversio) ymmärtää puhekomentoja, joiden avulla voit löytää ja avata pelejä, sovelluksia ja asetuksia sekä hallita mediatoistoa.

• Aloita valitsemalla [Asetukset] > [Ääniohjaus] ja valitse [Enable Voice Command (Preview)] (Ota Ääniohjaus käyttöön). Sano ”Hey, PlayStation!” ja esitä PS5:lle jokin komento.

• Tämän ominaisuuden avulla voit etsiä ja avata pelejä, sovelluksia ja asetuksia, hallita mediatoistoa ja tehdä paljon muuta, koskematta yhteenkään näppäimeen.

• Ääniohjaus (esiversio) on tällä hetkellä saatavilla vain englannin kielellä ja se toimii vain PSN-tileillä, jotka ovat Yhdysvalloissa tai Iso-Britanniassa.

Ukrainan kielen tuki lisätty.

Muita päivitettyjä ominaisuuksia

• Pelikirjastoa on parannettu:

• [Your Collection] (Oma kokoelma) -välilehdellä voi nyt suodattaa pelejä genren mukaan, jotta löydät helpommin pelattavaa.

• PlayStation Plus on kiinnitetty pelien aloitusnäytön vasempaan reunaan.

• Nyt voit lunastaa kuukauden pelit nopeammin.

• PS Plus -pelikokoelmiin pääsee helpommin aloitusnäytöstä.

• Internet-selaimeen on lisätty uudelleen lataamista ja zoomausta selittävä näppäinohje.

• Jos haluat tehdä ilmoituksen asiasta, joka on sanottu ryhmässä, voit nyt tunnistaa puhujan visuaalisten merkkien avulla. Näin PlayStation-turvallisuustiimi voi ryhtyä helpommin toimenpiteisiin ilmoituksen perusteella.

• Konsolin lasten tilit ovat nyt turvallisempia:

• Kun tarkastellaan ostettua tai asennettua peliä, jonka pelaamista on rajoitettu, pelin taustakuva on piilotettu.

• Toimintakortteja (jotka näkyvät esimerkiksi ohjauskeskuksessa tai pelikeskuksessa) ei näytetä ikärajoitettujen pelien kohdalla.

• Nyt voit pitää valitsemasi pelit ja sovellukset aloitusnäytössä.

• Kun peli tai sovellus on korostettuna, avaa valikko painamalla Options-näppäintä ja valitse [Keep in Home] (Pidä aloitusnäytössä). Valitut pelit ja sovellukset pysyvät aloitusnäytössä.

• Kuhunkin aloitusnäyttöön voi valita enintään viisi peliä tai sovellusta.

• Aloitusnäytössä voi nyt pitää näkyvissä kolme lisäpeliä tai -sovellusta.

• Käyttöoppaasta on tehty helppolukuisempi. Jos haluat palata vanhaan ulkoasuun, voit muuttaa sen takaisin.

• Emoji-tukea on laajennettu.

• Puolankielistä näppäimistöasettelua on muutettu.

• Langattoman DualSense-ohjaimen laiteohjelmistoa on päivitetty vakauden parantamiseksi.

Huomautuksia

• Käytä järjestelmän päivittämiseen vain Sony Interactive Entertainmentin virallista päivitystiedostoa, joka on saatavana verkossa. Älä lataa tai asenna päivityksiä millään muulla tavalla kuin PS5-konsolin tai tämän sivuston ohjeita noudattamalla. Jos päivitys tehdään käyttämällä muista lähteistä saatuja tietoja tai muilla keinoilla tai jos konsolia on jollakin tavalla muunneltu, konsoli ei ehkä toimi kunnolla eikä virallisten päivitystietojen asentaminen ehkä onnistu. Nämä toimet voivat mitätöidä järjestelmän takuun ja estää sinua saamasta takuuseen kuuluvia palveluita ja huoltopalveluita Sony Interactive Entertainmentilta.
  •  Älä asenna käyttöjärjestelmää, jos tiedät sähköjen katkeavan, tai pian sähkökatkoksen jälkeen.
  • Älä sammuta konsolia asennuksen aikana. Asennuksen keskeyttäminen voi vaurioittaa konsolia.
  •  Joidenkin sovellusten tai sisällön käyttäminen voi edellyttää konsolin käyttöjärjestelmän päivittämistä.

Käyttöjärjestelmä

Käyttämällä käyttöjärjestelmää hyväksyt kaikki tämän sopimuksen tämänhetkiset ehdot. Voit lukea tämän sopimuksen voimassa olevan tulostettavan version osoitteessa http://doc.dl.playstation.net/doc/ps5-eula/.

Sony Interactive Entertainment voi oman harkintansa mukaan milloin tahansa muokata tämän sopimuksen ehtoja samoin kuin mitä tahansa PS5-konsolin dokumentaation tai ohjeiden ehtoja tai osoitteessa http://doc.dl.playstation.net/doc/ps5-oss/index.html mainittuja ehtoja.

Voit tarkistaa sopimuksen uusimman version tältä verkkosivulta.

PS5-konsolille julkaistaan ajoittain konsolin toimintaa parantavia käyttöjärjestelmä- ja suojauspäivityksiä.

Saat ilmoituksen uusista päivityksistä, jos konsolisi on yhteydessä internetiin tai jos asetat asemaan pelilevyn, joka edellyttää toimiakseen uudempaa käyttöjärjestelmää. Voit myös tarkistaa uusimmat päivitykset tältä sivulta.

SIE suosittelee asentamaan uusimmat päivitykset aina mahdollisimman nopeasti. Päivittämättä jättäminen saattaa altistaa konsolin turvallisuusriskeille ja/tai haitata konsolin toimintaa.