PlayStation®5:n käyttöjärjestelmän päivitys

Päivitä PlayStation®5-konsolin käyttöjärjestelmä

Hanki uusimmat päivitykset

Päivitä PS5-konsolin käyttöjärjestelmä

PlayStation®5-konsoleiden käyttöjärjestelmän päivitys julkaistiin 8.7.2021.

Parhaan PlayStation-kokemuksen takaamiseksi PS5™-konsolin käyttöjärjestelmä kannattaa päivittää aina uusimpaan versioon.

Päivitä PS5-konsoliin uusin käyttöjärjestelmän versio. Voit tarkistaa päivityksen ominaisuudet tästä. Voit myös tutustua PS5-konsolin online-käyttöoppaaseen Asetukset-valikon kautta.

Versio: 21.01-03.21.00

• Tämä käyttöjärjestelmän päivitys parantaa järjestelmän suorituskykyä.

Versio: 21.01-03.20.00

• Tämä käyttöjärjestelmän päivitys parantaa järjestelmän suorituskykyä.
  • Langattoman DualSense-ohjaimen laiteohjelmistoa on päivitetty vakauden parantamiseksi.
  • Tiettyjen näyttöjen toimintaa näytönlukuohjelman kanssa on parannettu.
  • Ongelma, jossa PS4:llä piilotetut pelit eivät olleet piilotettuina PS5:llä, on korjattu.
  • Pelien kopiointi laajennetusta USB-tallennustilasta konsolin tallennustilaan pelikirjastossa on vakaampaa.

Versio: 21.01-03.10.00

• Tämä käyttöjärjestelmän päivitys parantaa järjestelmän suorituskykyä.

Versio: 21.01-03.00.00

• Nyt voit säilöä PS5-pelejä laajennetussa USB-tallennustilassa.

• PS5-pelien siirtäminen konsolin tallennustilasta laajennettuun USB-tallennustilaan: siirry aloitusnäyttöön tai pelikirjastoon, avaa siirrettävän PS5-pelin valinnat ja valitse Siirrä laajennettuun USB-tallennustilaan.

• Laajennettuun USB-tallennustilaan tallennettujen PS5-pelien pelaaminen: siirry pelikirjastoon ja kopioi peli konsolin tallennustilaan. Pelien kopioiminen on nopeampaa kuin niiden lataaminen uudelleen. Se on myös nopeampaa kuin pelien asentaminen levyltä, jos USB-tallennustilan pelissä on lisäosia tai jos se on päivitetty.

• Nyt voit käyttää pelin jakamista PS4-pelaajien kanssa. Pelin jakamistoiminnon avulla voit kutsua PS4:llä pelaavia kavereitasi katsomaan peliä ja jopa luovuttaa ohjat heille.

• Esteettömyystoimintoihin on lisätty suurennos. Toiminnolla voit suurentaa näytön sisältöä. Ota toiminto käyttöön valitsemalla Asetukset > Esteettömyys > Näyttö > Suurennos .

• Ohjauskeskuksen Ääni-kohtaan on lisätty Poista pelin chat-ääni käytöstä -asetus. Jos otat asetuksen käyttöön, äänesi ei kuulu muille pelaajille etkä kuule muiden pelaajien ääntä. Asetus ei vaikuta ryhmän chat-ääneen.

• Game Basessa on päivitetty seuraavia toimintoja:

• Viimeisimmät ryhmät ja online-tilassa olevat ystävät ovat paremmin esillä. R1- ja L1-näppäimillä voi liikkua nopeasti välilehtien välillä.

• Kunkin ryhmän ilmoitukset voi ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä.

• Pelaajien äänenvoimakkuutta voi säätää ryhmien äänichatissa sekä joidenkin pelien chateissa. Ohjauskeskuksen äänichat-kortista voi valita pelaajan, jonka äänenvoimakkuutta säädetään.

• Seuraavia profiilien ominaisuuksia on päivitetty:

• Parhaiden pelihetkien jakaminen on helpompaa kuin koskaan aiemmin. Valitse Jaettu-välilehdeltä Mediagalleria ja valitse suosikkisi, jotka haluat jakaa.

• Selaamisen helpottamiseksi Jaettu-välilehden videot ja lähetykset on jaettu erilleen.

• Voit hallita kaikkia seuraamiasi pelejä valitsemalla Asetukset > Pelit/sovellukset ja tallennetut tiedot. > Manage Followed Games (Seurattujen pelien hallinta). Voit lopettaa pelien seuraamisen ilman, että joudut siirtymään yksittäisten pelien uutisiin tai pelikeskuksiin.

• HDMI-laitteen siirtoyhteyttä tukevat näytöt: yhden kosketuksen pelaamisen ja virran katkaisun yhteyden voi ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä erikseen. Määritä asetukset kohdassa Asetukset > Järjestelmä > HDMI

• Kun yhden kosketuksen pelaaminen on käytössä, PS5-konsolin käynnistäminen käynnistää myös liitetyn näytön.

• Kun virran katkaisun yhdistäminen on käytössä, yhdistetyn näytön sammuttaminen siirtää PS5-konsolin lepotilaan.

• Nyt voit määrittää maan tai asuinalueen lapsilukkoasetuksissa PS5 -konsolin käyttäjille ja vierailijoille, jotka eivät ole liittyneet tai kirjautuneet sisään PlayStation Network -verkkoon.

• Valitsemasi maa tai asuinalue määrittää PS5-pelien ja -sovellusten ikärajoitusjärjestelmän. Voit muuttaa käyttäjän maata tai asuinaluetta valitsemalla Asetukset > Perhe ja lapsilukot. Valitse käyttäjä ja valitse PS5 kohdassa Ikärajataso peleille ja sovelluksille.

• Voit määrittää maan tai asuinalueen etukäteen PS5-konsolin uusille käyttäjille ja vierailijoille. Valitse Asetukset > Perhe ja lapsilukot > PS5-konsolin rajoitukset > Parental Controls for New Users (Uusien käyttäjien lapsilukot) > PS5.

• Pelikirjaston pelejä voi nyt piilottaa. Jos piilotat pelin, se ei enää näy kokoelmavälilehdellä.

• Pelin piilottaminen: avaa pelin valinnat kokoelmavälilehdellä ja valitse Piilota.

• Voit käyttää piilotettuja pelejä seuraavasti: siirry oman kokoelman välilehteen, valitse Lajittele ja suodata -valikko ja ota Piilotetut kohteet käyttöön.

• Voit palauttaa piilotetun pelin näkyväksi ottamalla Piilotetut kohteet -suodattimen käyttöön, avaamalla palautettavan pelin valikon ja valitsemalla Unhide (tuo näkyviin).

• PS4-konsolilla piilotetut pelit piilotetaan myös PS5-konsolilla.

Muita päivitettyjä ominaisuuksia

• Tallennettujen tietojen hallintaan on lisätty seuraavia uusia ominaisuuksia:

• Kun aloitat PS5-pelin tai jatkat sitä, konsoli tarkistaa pilvitallennustilasta uusimmat tallennetut tiedot. Jos pilvitallennustilassa on uudempia tallennettuja tietoja, voit synkronoida kyseiset tiedot.

• Tallennettujen tietojen hallinta suoraan aloitusnäytöstä on nyt entistä helpompaa. Pelien valinnoissa näkyvät nyt kohdat Lähetä/lataa tallennettuja tietoja ja Check Sync Status of Saved Data (Tarkista tallennettujen tietojen synkronoinnin tila).

• Emoji-tukea on laajennettu.

• Päivitettyjä trophy-toimintoja:

• Nyt voit tarkastella kuvakaappauksia ja videoita, jotka on tallennettu trophyn ansaitsemishetkellä. Valitse ansaittu trophy, niin voit tarkastella siihen liittyvää mediasisältöä.

• Nyt voit valita, minkä tasoisista trophyista haluat tallentaa kuvakaappauksia ja videoita. Voit muuttaa asetuksia kohdassa Asetukset > Näyttötallennukset ja lähetykset > Trophyt.

• Kun valitset piilotetun trophyn, voit näyttää piilotetut tiedot painamalla neliönäppäintä.

• Voit siirtyä suoraan pelin trophyluetteloon trophy-kortista valitsemalla Go to Trophies (Siirry trophyihin)

• Kun olet määrittänyt trophyjen lajittelujärjestyksen, kaikkien pelien trophyt lajitellaan sen mukaan.

• Voit tarkastella trophytilastoja painamalla neliönäppäintä Trophyt-näytössä.

• Kun trophyt lajitellaan harvinaisuuden tai päivämäärän mukaan, trophy-korteissa näkyy harvinaisuus tai ansaitsemispäivämäärän tiedot.

• Jos asennat tämän päivityksen, esteettömyysasetusten Ota chatin transkriptio käyttöön poistetaan käytöstä. Jos haluat käyttää chatin transkriptiotoimintoa, ota asetus uudelleen käyttöön.

• Korttien multitaskausominaisuutta on päivitetty seuraavasti:

• Kun korostat kortin multitaskauskuvakkeen, näet tietoja käytettävissä olevista multitaskaustiloista: kuva kuvassa, kiinnitä sivulle tai molemmat.

• Näyttöön on lisätty multitaskaustilassa olevaa korttia koskeva näppäinohje.

• Ohjauskeskuksessa näkyy nyt ohjaimen jäljellä olevan varauksen taso myös latauksen aikana.

• Pelin tai tilauksen keskuksessa näkyy nyt saatavilla olevia kampanjoita, mukaan lukien PlayStation Plus-, PlayStation Now- ja EA Play -tilaajille saatavilla olevat kampanjat. Voit käyttää lisävalintoja valitsemalla ... (lisää vaihtoehtoja)

• Jos pelaat peliä, jonka tietosuoja-asetukseksi on valittu Piilota pelisi muilta pelaajilta, muut pelaajat eivät näe parhaillaan pelaamasi pelin tietoja online-tilan vierellä.

• Tietyt PC-näytöt, jotka tukevat 1080p/120 Hz -kuvaa, tukevat nyt 120 Hz:n pelitoistoa. Jos 120 Hz:n asetus ei toimi oikein, valitse Asetukset > Näyttö ja video > Videoulostulo ja poista 120 Hz:n videoulostulo käytöstä.

• Videoulostulon voi nyt vaihtaa ei-HDR-tilaan, kun käytössä on peli tai sovellus, joka ei tue HDR-tekniikkaa. Muuta asetusta valitsemalla Asetukset > Näyttö ja video > Videoulostulo > HDR.

• Käyttöjärjestelmän vakautta ja suorituskykyä on parannettu.

Lataa PS5-konsolin päivitystiedosto

Jos PS5-konsolin käyttöjärjestelmän päivitys on jumissa, käynnistä päivitys uudelleen. Jos sekään ei toimi, lataa päivitystiedosto USB-asemalle ja asenna tiedosto PS5-konsoliin ohjeiden mukaisesti.

Lataa päivitystiedosto napsauttamalla sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla Tallenna nimellä.

Lataa PS5-konsolin uudelleenasennustiedosto

PS5-konsolin käyttöjärjestelmän uudelleenasennus poistaa kaikki PS5-konsolin tallennustilassa olevat tiedot. Tätä prosessia kutsutaan usein myös tehdasasetusten palautukseksi.

Lataa uudelleenasennustiedosto napsauttamalla sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla Tallenna nimellä.

Käynnistä käyttöjärjestelmän lataus uudelleen PS5:llä

1. Paina langattoman ohjaimen PS-näppäintä, siirry ohjauskeskukseen ja valitse Lataukset/Lähetykset.
  2. Korosta käyttöjärjestelmän päivitys ja valitse Näytä virhetiedot ja sitten Yritä uudelleen.

Jos lataus epäonnistuu useita kertoja, päivitä PS5-konsolin käyttöjärjestelmä USB-aseman kautta.

Fix & Replace -vianmääritystyökalu

Jos sinulla on ongelmia PS5-käyttöjärjestelmän päivittämisessä, katso lisäohjeita Fix & Replace -työkalusta ja järjestä sen kautta tarvittaessa huolto laitteellesi.

Versio 20.02–02.50.00

• Tämä käyttöjärjestelmän päivitys parantaa järjestelmän suorituskykyä.
  • Joissakin tapauksissa pelin PS5-versioon päivittämisen ja sen asentamisen jälkeen pelin PS4-versio asennettiin levyltä. Kun asetat PS4-pelilevyn konsoliin, PS4-versiosta ei enää asenneta odottamattomasti.
  • Voit nyt valita ja muokata videoleikkeitä käyttämällä Share Factory Studiota mediagalleriasta.

Versio 20.02-02.30.00

• Tämä käyttöjärjestelmän päivitys parantaa järjestelmän suorituskykyä.
  • Ratkaisu ongelmaan, jossa tiedonsiirto ja lataukset peruutettiin, jos sisältöä yritettiin ladata, kun tietojen siirto PS4:stä oli käynnissä.
  • Ratkaisu joidenkin PS4-pelien tekstinsyöttöongelmiin.
  • Tiettyjen Wi-Fi-reitittimien yhteyden vakautta on parannettu.

Versio 20.02-02.26.00

• Tämä käyttöjärjestelmän päivitys parantaa järjestelmän suorituskykyä.
  • Ratkaisu ongelmaan, jossa pelien levyversioiden asennuksia saatettiin poistaa.
  • Ratkaisu ongelmaan, joka esti langattoman PS5-ohjaimen lataamisen lepotilassa PS5:n etuosan USB Type-A -portin kautta, käyttämällä joidenkin PS5-konsoleiden kanssa toimitettua USB-kaapelia.

Versio 20.02-02.25.00

• Tämä käyttöjärjestelmän päivitys parantaa järjestelmän suorituskykyä.
  • Ratkaisu ongelmaan, jonka vuoksi käyttäjät eivät voineet ladata pelejä, koska vain latausjono- ja lisätietovaihtoehdot olivat näkyvissä. Jos kohtaat ongelman, päivitä käyttöjärjestelmä uusimpaan versioon ja rakenna tietokanta uudelleen käynnistämällä PS5 vikasietotilassa.

Huomautuksia

• Käytä järjestelmän päivittämiseen vain Sony Interactive Entertainmentin virallista päivitystiedostoa, joka on saatavana verkossa. Älä lataa tai asenna päivityksiä millään muulla tavalla kuin PS5-konsolin tai tämän sivuston ohjeita noudattamalla. Jos päivitys tehdään käyttämällä muista lähteistä saatuja tietoja tai muilla keinoilla tai jos konsolia on jollakin tavalla muunneltu, konsoli ei ehkä toimi kunnolla eikä virallisten päivitystietojen asentaminen ehkä onnistu. Nämä toimet voivat mitätöidä järjestelmän takuun ja estää sinua saamasta takuuseen kuuluvia palveluita ja huoltopalveluita Sony Interactive Entertainmentilta.
  •  Älä asenna käyttöjärjestelmää, jos tiedät sähköjen katkeavan, tai pian sähkökatkoksen jälkeen.
  • Älä sammuta konsolia asennuksen aikana. Asennuksen keskeyttäminen voi vaurioittaa konsolia.
  •  Joidenkin sovellusten tai sisällön käyttäminen voi edellyttää konsolin käyttöjärjestelmän päivittämistä.

Käyttöjärjestelmä

Käyttämällä käyttöjärjestelmää hyväksyt kaikki tämän sopimuksen tämänhetkiset ehdot. Voit lukea tämän sopimuksen voimassa olevan tulostettavan version osoitteessa http://doc.dl.playstation.net/doc/ps5-eula/.

Sony Interactive Entertainment voi oman harkintansa mukaan milloin tahansa muokata tämän sopimuksen ehtoja samoin kuin mitä tahansa PS5-konsolin dokumentaation tai ohjeiden ehtoja tai osoitteessa http://doc.dl.playstation.net/doc/ps5-oss/index.html mainittuja ehtoja.

Voit tarkistaa sopimuksen uusimman version tältä verkkosivulta.