PS5-konsolin käyttöjärjestelmän päivittäminen

Saat parhaan PlayStation-kokemuksen varmistamalla, että PlayStation®5-konsolin käyttöjärjestelmä on aina päivitetty uusimpaan versioon.

PS5-konsolin käyttöjärjestelmän viimeisin päivitys

Katso päivityksen sisältämät ominaisuudet alta.

PS5-konsolin käyttöjärjestelmän päivitys

Seuraavien ohjeiden avulla voit määrittää automaattiset päivitykset tai päivittää käyttöjärjestelmän manuaalisesti.

1. Valitse Asetukset > Järjestelmä.
  2. Valitse Käyttöjärjestelmä > Käyttöjärjestelmän päivitys ja asetukset.
    Päivitys saatavilla -teksti näkyy, jos uudempi versio on saatavilla.
  3. Päivitä valitsemalla Päivitä käyttöjärjestelmä.

Jos lataus epäonnistuu useita kertoja, noudata alla kohdassa Päivitä PS5-käyttöjärjestelmä PC- tai Mac-tietokoneella olevia ohjeita.

Jos käyttöjärjestelmän päivitys juuttuu, käynnistä se uudelleen seuraavasti.

1. Paina langattoman ohjaimen PS-näppäintä, siirry ohjauskeskukseen ja valitse Lataukset/lähetykset.
  2. Korosta käyttöjärjestelmän päivitys ja valitse Näytä virhetiedot ja sitten Yritä uudelleen.

Jos lataus epäonnistuu useita kertoja, noudata alla kohdassa Päivitä PS5-käyttöjärjestelmä PC- tai Mac-tietokoneella olevia ohjeita.

Jos käyttöjärjestelmän latauksen käynnistäminen uudelleen epäonnistuu, noudata seuraavia ohjeita.

1. Katkaise PS5-konsolin virta.
  2. Luo PC- tai Mac-tietokoneella FAT32- tai exFAT-muotoon alustettuun USB-asemaan kansio nimeltä PS5. Luo tämän kansion sisään uusi kansio nimeltä UPDATE.
  3. Lataa alla oleva PS5-konsolin päivitystiedosto ja tallenna se UPDATE-kansioon. Tallenna tiedosto nimellä PS5UPDATE.PUP.
    * Vapaata tilaa on oltava noin 1,1 Gt.
  4. Liitä tiedoston sisältävä USB-asema PS5-konsoliin.
  5. Käynnistä PS5-konsoli vikasietotilassa: paina virtapainiketta ja vapauta se toisen piippauksen jälkeen.
  6. Valitse Päivitä käyttöjärjestelmä.
  7. Valitse Päivitä USB-tallennuslaitteesta > OK.

Jos PS5-konsoli ei tunnista tiedostoa, tarkista, että kansio- ja tiedostonimet ovat oikein. Kirjoita kansio- ja tiedostonimet isoilla kirjaimilla.

PS5-konsolin käyttöjärjestelmän uudelleenasennus

PS5-konsolin käyttöjärjestelmän uudelleenasennus poistaa kaikki PS5-konsolissa olevat tiedot. Tätä prosessia kutsutaan usein myös tehdasasetusten palautukseksi.

1. Katkaise PS5-konsolin virta.
    Paina virtapainiketta, kunnes konsolista kuuluu piippaus.
  2. Luo PC- tai Mac-tietokoneella FAT32- tai exFAT-muotoon alustettuun USB-asemaan kansio nimeltä PS5. Luo tämän kansion sisään uusi kansio nimeltä UPDATE.
  3. Lataa uudelleenasennustiedosto (painike alla) ja tallenna se UPDATE-kansioon. Tallenna tiedosto nimellä PS5UPDATE.PUP.
    Vapaata tilaa on oltava noin 1,2 Gt.
  4. Liitä tiedoston sisältävä USB-asema PS5-konsoliin.
  5. Käynnistä PS5-konsoli vikasietotilassa: paina virtapainiketta ja vapauta se toisen piippauksen jälkeen.
  6. Valitse Nollaa PS5-järjestelmä (asenna käyttöjärjestelmä uudelleen).

Jos PS5-konsoli ei tunnista tiedostoa, tarkista, että kansio- ja tiedostonimet ovat oikein. Kirjoita kansio- ja tiedostonimet isoilla kirjaimilla.

Ongelmia?

Jos sinulla on ongelmia PS5-käyttöjärjestelmän päivittämisessä, katso lisäohjeita alla olevasta ohjeesta.

Huomautuksia

• Käytä järjestelmän päivittämiseen vain Sony Interactive Entertainmentin virallista päivitystiedostoa, joka on saatavana verkossa. Älä lataa tai asenna päivityksiä millään muulla tavalla kuin noudattamalla PS5-konsolin tai tämän sivuston ohjeita. Jos päivitys tehdään käyttämällä muista lähteistä saatuja tietoja tai muilla keinoilla tai jos konsolia on jollakin tavalla muunneltu, konsoli ei ehkä toimi kunnolla eikä virallisten päivitystietojen asentaminen ehkä onnistu. Nämä toimet voivat mitätöidä järjestelmän takuun ja estää sinua saamasta takuuseen kuuluvia palveluita ja huoltopalveluita Sony Interactive Entertainmentilta.
  • Älä asenna käyttöjärjestelmää, jos tiedät sähköjen katkeavan, tai pian sähkökatkoksen jälkeen.
  • Älä sammuta konsolia asennuksen aikana. Asennuksen keskeyttäminen voi vaurioittaa konsolia.
  • Joidenkin sovellusten tai sisältöjen käyttäminen voi edellyttää konsolin käyttöjärjestelmän päivittämistä.

Käyttöjärjestelmä

Käyttämällä käyttöjärjestelmää hyväksyt kaikki tämän sopimuksen tämänhetkiset ehdot. Voit lukea tämän sopimuksen voimassa olevan tulostettavan version osoitteessa http://doc.dl.playstation.net/doc/ps5-eula/.

Sony Interactive Entertainment voi oman harkintansa mukaan milloin tahansa muokata tämän sopimuksen ehtoja samoin kuin mitä tahansa PS5-konsolin dokumentaation tai ohjeiden ehtoja tai osoitteessa http://doc.dl.playstation.net/doc/ps5-oss/index.html mainittuja ehtoja.

Voit tarkistaa sopimuksen uusimman version tältä verkkosivulta.

PS5-konsolille julkaistaan ajoittain konsolin toimintaa parantavia käyttöjärjestelmä- ja suojauspäivityksiä.

Saat ilmoituksen uusista päivityksistä, jos konsolisi on yhteydessä internetiin tai jos asetat asemaan pelilevyn, joka edellyttää toimiakseen uudempaa käyttöjärjestelmää. Voit myös tarkistaa uusimmat päivitykset tältä sivulta.

SIE suosittelee asentamaan uusimmat päivitykset aina mahdollisimman nopeasti. Päivittämättä jättäminen saattaa altistaa konsolin turvallisuusriskeille ja/tai haitata konsolin toimintaa.