PS5-konsoleiden käyttöjärjestelmän päivityksen ominaisuudet

Etsi uusimmat päivitykset PlayStation®5-konsolin käyttöjärjestelmään.

Versio: 24.03-09.20.00

• Pelivinkkejä laajennettiin lisäämällä Yhteisön pelivinkit -ominaisuus.
    • Tuettujen pelien Pelivinkeissä on Yhteisön pelivinkit  -merkittyjä vihjeitä, mikä tarkoittaa, että vinkki on luotu muiden pelaajien pelivideoista.
    • Voit osallistua Yhteisön pelivinkkeihin sallimalla, että pelivideosi tallennetaan automaattisesti ja että ne lisätään vinkkeihin tarkistuksen jälkeen.
      Osallistu siirtymällä kohtaan Asetukset > Näyttötallennukset ja lähetykset > Näyttötallennukset > Automaattiset näyttötallenteet > Yhteisön pelivinkit ja valitse Osallistu. Voit peruuttaa osallistumisesi milloin tahansa.
  • Jos etäkäytön aikana näkyy jatkuvasti viesti "Etäkäyttö yhdistetty", voit nyt piilottaa sen pelinäytöltä. Valitse Asetukset > Järjestelmä > Etäkäyttö ja ota käyttöön Piilota etäkäyttöyhteyden tila.
  • Paransimme käyttöjärjestelmän toimintaa ja vakautta.
  • Paransimme viestejä ja joidenkin näyttöjen käytettävyyttä.

Versio: 24.02-09.00.00

• Olemme päivittäneet langattomien DualSense- ja DualSense Edge -ohjainten laiteohjelmistoja parantaaksemme niiden ääniominaisuuksia.
    • Ohjainten kaiuttimista voi nyt kuunnella ääntä suuremmalla voimakkuudella, mikä selkeyttää pelien ja äänichatin ääntä.
    • Näiden ohjainten mikrofonitulon laatua on parannettu uuden tekoälyä ja koneoppimista hyödyntävän mallin avulla. Näppäinten painalluksesta ja pelin äänestä syntyvää taustahälyä häivytetään, jolloin äänichat toimii paremmin.
  • Voit nyt muokata PS5:n virtamerkkivalon kirkkautta.
    • Valitse Asetukset > Järjestelmä > Äänimerkki ja valo. Valitse sitten Kirkkaus
  • Olemme lisänneet uusia ominaisuuksia kohtiin Ryhmät ja Näytön jakaminen.
    • Jaettua näyttöä katsovat voivat osoittimilla ja emojireaktioilla reagoida jakajan pelaamiseen.
      • Katsojat voivat käyttää osoitinta tai ilmoittaa tietyn kohdan jaetulta pelinäytöltä pingaamalla.
      • Katsojat voivat myös lähettää emojireaktioita.
      • Tämä ominaisuus on saatavilla, kun jakaja laittaa Näytön jakaminen -asetuksissa päälle valinnan Katsojien vuorovaikutukset .
  • Unicode 15.1:n mukaisten emojien tuki on lisätty. Voit nyt käyttää niitä viesteissä.
  • Olemme päivittäneet langattoman DualSense-ohjaimen, langattoman DualSense Edge -ohjaimen, PlayStation VR2 -lasien ja PlayStation VR2 Sense -ohjainten laiteohjelmistot vakauden parantamiseksi.
  • Olemme parantaneet käyttöjärjestelmän toimintaa ja vakautta.
  • Olemme parantaneet viestejä ja joidenkin näyttöjen käytettävyyttä.

Versio: 24.01-08.60.00

• Olemme lisänneet uusia ominaisuuksia Ryhmiin
    • Näet nyt  Ryhmät-välilehdellä kaikki ryhmät, joihin olet aiemmin liittynyt. Voit käynnistää ryhmän helposti uudelleen valitsemalla sen Viimeksi käytetyt -luettelosta.
  • Olemme päivittäneet langattomien PULSE Elite -kuulokkeiden ja langattomien PULSE Explore -nappikuulokkeiden laiteohjelmiston.
    • Voit nyt käyttää äänen taajuuskorjainominaisuutta.
    • Voit nyt käyttää sivuääniominaisuutta, jonka ansiosta kuulet oman äänesi helpommin äänichatissa.
  • Kun langattomat PULSE Elite wireless -kuulokkeet tai langattomat PULSE Explore -nappikuulokkeet ovat lähelläsi, saat nyt ilmoituksen niiden nopeaa yhdistämistä varten. Voit vaihtaa yhteyttä helposti tietokoneesta PS5-konsoliin tämän ilmoituksen kautta.
  • Paransimme käyttöjärjestelmän toimintaa ja vakautta.
  • Olemme parantaneet viestejä ja joidenkin näyttöjen käytettävyyttä.

Versio: 23.02-08.40.00

• Olemme tehneet korjauksia käyttöjärjestelmän turvallisuuden parantamiseksi.
  • Paransimme käyttöjärjestelmän toimintaa ja vakautta.
  • Olemme parantaneet viestejä ja joidenkin näyttöjen käytettävyyttä.

Versio: 23.02-08.20.02

• Tämä käyttöjärjestelmän päivitys parantaa järjestelmän suorituskykyä.

Versio: 23.00-08.20.02

• Ohjauskeskuksen Musiikkia on entistä helpompi käyttää. Kahden sarakkeen ansiosta voit helposti selailla useita eri kategorioita, soittolistoja ja kappaleita.
  • Voit välttää ympäristön äänten tahattoman lähettämisen pelien lähettämisen aikana PlayStation VR2-laitteella.
    • Valitse Asetukset > Lisälaitteet > PlayStation VR2 ja käynnistä Estä läpikatselunäkymä TV:ssä estääksesi kameran läpikatselunäkymän näkymisen TV:ssä PS VR2 -laitteen käytön aikana.
  • Voit nyt tarkistaa uudet PS5-ominaisuudet käyttämällä ääniohjauksen komentoa ”What’s new?”.
    • Ääniohjaus (ennakkokäyttö) on tällä hetkellä saatavilla vain englannin kielellä, ja se toimii vain Yhdysvaltojen ja Yhdistyneen kuningaskunnan PlayStation Networkeissa.
  • Olemme parantaneet viestejä ja joidenkin näyttöjen käytettävyyttä.

Versio: 23.02-08.00.00

• Dolby Atmos® -toimintoa tuetaan nyt, ja voit nauttia 3D-äänestä Dolby Atmos -toimintoa tukevilla HDMI-laitteilla.
    • Nauti mukaansatempaavasta äänikokemuksesta tuetulla HDMI-laitteella, kun pelaat Tempest 3D -äänitekniikkaa tukevia PS5-pelejä.
    • Dolby Atmos -yhteyttä tukevat mediasovellukset pystyvät nyt tuottamaan tilaäänielämyksen tuetulla HDMI-laitteella.
    • Ota Dolby Atmos käyttöön valitsemalla Asetukset > Ääni > Äänen ulostulo > Ääniulostulon muoto (prioriteetti) ja Dolby Atmos.
  • Nyt voit lisätä PS5:n tallennustilaa M.2 SSD -asemalla, jonka kapasiteetti on enintään 8 Tt.
  • Näytönlukuohjelma tukee nyt turkkia, ruotsia ja (Portugalin) portugalia.
  • Access-ohjainta tuetaan nyt.
  • Apuohjainta voi nyt käyttää.
  • Nyt voit määrittää toisen ohjaimen apuohjaimeksi käyttäjälle, joka on kirjautunut sisään PS5:een. Näin voit ohjata PS5-konsolia sekä pääohjaimella että apuohjaimella kuin käyttäessäsi yhtä ohjainta.
  • Jos haluat käyttää apuohjainta, valitse Asetukset > Esteettömyys > Ohjaimet > Käytä toista ohjainta apuna ja ota käyttöön Käytä apuohjainta.
  • Apuohjainta voi käyttää, kun pääohjaimena käytetään langatonta DualSense- tai DualSense Edge -ohjainta taikka PS5-tuettua kolmannen osapuolen ohjainta.

Muita päivitettyjä ominaisuuksia

Game Base

• Ystävät-välilehdestä näet helposti, ketkä ystävistäsi osallistuvat toimintaan, johon voit liittyä.
  • Liittymiskuvake näkyy niiden ystävien kohdalla, joiden pelaamaan peliin voit liittyä.
  • Voit liittyä ystävän peliin suoraan painamalla Options-näppäintä ja valitsemalla Liity peliin tai valitsemalla hänen profiilikortissaan Liity.

Ryhmät

• Kun joku jakaa näyttönsä ryhmässä, näet nyt hänen jakamansa näytön esikatselussa. Se on Ryhmät-välilehdessä.
  • Nyt voit perustaa yksityisen ryhmän luomatta ryhmää.
  • Nyt voit kutsua yksityiseen ryhmään pelaajia, jotka eivät ole ryhmän jäseniä.
  • Nyt voit lähettää ryhmäkutsuja yksittäisten pelaajien lisäksi ryhmille.
  • Nyt voit reagoida viesteihin emojeilla.
  • Ryhmissä jaetun median käyttäminen on nyt helpompaa. Valitse viestikortin asetusvalikosta Jaettu mediasisältö.
  • Ohjauskeskuksen korttien käytettävyyttä on parannettu.
  • Tapahtumakortteja on parannettu. Kun käynnissä on useita tapahtumia, uusin näkyy ohjauskeskuksessa erillisenä korttina. Myös yhdistetty tapahtumakortti näkyy edelleen.
  • Pelivinkkikortteja on parannettu.
  • Meneillään olevien tapahtumien lisäksi näet nyt saatavilla olevat, aiemmin saatavilla olleet, tulevat ja suoritetut tapahtumat.
  • Kun kortti valitaan, sen tiedot näkyvät nyt kortin oikeassa reunassa, mikä helpottaa tavoitteiden ja niihin liittyvien vinkkien etsintää.
  • Konsolin navigointia on parannettu.
  • Kun kohdistin siirretään konsolin käytön aikana kohtaan, josta kohdistinta ei voi siirtää enää kauemmas, kuuluva äänitehoste on aiempaa voimakkaampi ja havaittavampi.
  • Nyt saat kosketuspalautteen ohjaimen värinänä, kun käytät PS5:tä. Valitse Asetukset > Esteettömyys > Ohjaimet ja ota käyttöön asetus Kosketuspalaute konsolin toiminnoissa.
  • Pelikeskuksessa näet nyt, miten moneen turnaukseen olet osallistunut ja mikä on paras saavuttamasi sija.
  • Pelaajaprofiilinäytössä näkyvät nyt eniten pelatut pelit.
  • Pelikirjastossa voit nyt etsiä pelejä vain omasta pelikirjastostasi.
  • Tutustu hyödyllisiin vinkkeihin, joiden avulla saat kaiken irti PS5-konsolista, ja katso lisätiedot uusista ominaisuuksista uudesta vinkkiosiosta.
  • Voit katsoa kaikki vinkit valitsemalla Asetukset > Käyttöopas, terveys ja turvallisuus sekä muita tietoja > Opas ja vinkkejä ja Tutustu vinkkeihin.
  • Perinteisen kiinan tekstinsyöttötapoihin on lisätty yksinkertaistettu cangjie.
  • Jos haluat käyttää yksinkertaistettua cangjie-syöttötapaa näyttönäppäimistöllä, valitse Asetukset > Järjestelmä > Kieli > Syöttökieli > Kiina (perinteinen) ja ota käyttöön 速成.
  • Jos haluat käyttää sitä ulkoisella näppäimistöllä, valitse Asetukset > Lisälaitteet > Muut lisälaitteet ja valitse sitten Tyyppi-kohdassa Kiina (perinteinen) ja 輸入法-kohdassa 速成.
  • Nyt voit mykistää PS5:n käynnistyksen ja sammutuksen sekä lepotilaan siirtämisen äänimerkit tai muuttaa niiden äänenvoimakkuutta. Valitse Asetukset > Järjestelmä > Äänimerkki.
  • Voit säätää äänimerkin äänenvoimakkuutta valitsemalla Äänenvoimakkuus.
  • Voit mykistää äänimerkin ottamalla käyttöön Mykistä äänimerkki -valinnan.
  • Kohdassa Asetukset > Näyttö ja video > Videoulostulo näkyvä videoulostulon tietonäyttö on uusittu selkeämmäksi.
  • Näet nykyisen resoluution, väriformaatin ja HDCP-version valitsemalla Nykyinen videoulostulosignaali.
  • Voit tarkistaa HDMI-laitteen kunkin käytettävissä olevan taajuuden HDR (high dynamic range)- ja VRR (variable refresh rate) -tuen tilan valitsemalla Liitetyn HDMI-laitteen tiedot.
  • Ääniohjausta on parannettu.
  • Ääniohjauksen ohjesisältöä on parannettu.
  • Nyt voit siirtyä ohjesisältösivulta toiselle ääniohjauksella.
  • Ohjesisältö piilotetaan jonkin ajan kuluttua.
  • Jos käytät ääniohjauksen komentoa "What's new?" missä tahansa näytössä, voit nyt tarkistaa uudet PS5-ääniohjauksen komennot ja uusimmat PS Plus -tiedot.
  • Ääniohjaus (ennakkokäyttö) on tällä hetkellä saatavilla vain englannin kielellä, ja se toimii vain Yhdysvaltojen tai Ison-Britannian PlayStation Networkeissa.
  • PS5:n QR-koodikirjautumisnäyttö on uusittu. QR-koodit ovat nyt paljon aiempaa suurempia.
  • Olemme päivittäneet langattoman DualSense-ohjaimen, langattoman DualSense Edge -ohjaimen, PlayStation VR2:n ja PlayStation VR2 Sense -ohjainten laiteohjelmistot.
  • Olemme parantaneet viestejä ja joidenkin näyttöjen käytettävyyttä.

Versio: 23.01-07.61.00
Tämä käyttöjärjestelmän päivitys parantaa järjestelmän suorituskykyä.

Versio: 23.01-07.60.00
Tämä käyttöjärjestelmän päivitys parantaa järjestelmän suorituskykyä.

Versio: 23.01-07.40.00
Paransimme käyttöjärjestelmän toimintaa ja vakautta.
Olemme parantaneet viestejä ja joidenkin näyttöjen käytettävyyttä.

Versio: 23.01-07.20.00
Paransimme käyttöjärjestelmän toimintaa ja vakautta.
Olemme parantaneet viestejä ja joidenkin näyttöjen käytettävyyttä.
Langattoman DualSense Edge -ohjaimen laiteohjelmistoa on päivitetty vakauden parantamiseksi.

Versio: 23.01-07.01.01
Pelikirjaston ongelma, jossa sisältö näkyi tietyissä tilanteissa väärin, on ratkaistu.

Versio: 23.01-07.01.00
Discord-äänichatin katkeamiseen liittyvä ongelma on korjattu.