PS4-käyttöjärjestelmän päivitys

PS4-konsolin käyttöjärjestelmän päivittäminen

Parhaan PlayStation-kokemuksen saat varmistamalla, että PlayStation®4-konsolin käyttöjärjestelmä on aina päivitetty uusimpaan versioon.

PS4-konsolin käyttöjärjestelmän viimeisin päivitys

PS4™-konsoleiden käyttöjärjestelmän päivitys julkaistiin 1.12.2021.

Versio 9.03

Tämä käyttöjärjestelmän päivitys parantaa järjestelmän suorituskykyä.

Versio 9.00

Käyttöjärjestelmäpäivityksen keskeiset ominaisuudet:

• Voit nyt tarkastella PS5-pelien trophyja PS4-konsoleilla.
    • Voit nyt tarkastella PS5-trophyja Trophyt-valikon trophy-luettelossa.
    • Voit myös tarkastella PS5-trophyja profiilisivun [Pelit]-välilehden trophy-luettelossa.
  • Viesteissä on päivitetty seuraavia ominaisuuksia:
    • Piirin omistaja voi nyt poistaa piirin. Voit poistaa piirin valitsemalla asetusvalikosta [Poista piiri]. Jos poistat piirin, se poistetaan kaikilta jäseniltä.
    • Kun estät henkilön, voit samalla myös poistua piiristä, jossa vain te kaksi olette jäseninä. Et poistu piireistä, joissa on myös muita pelaajia.

Muita päivitettyjä ominaisuuksia:

• Android- tai iOS-/iPadOS-laitteet: PS Remote Play -sovelluksella voi nyt käyttää PS4-konsolia mobiilidatayhteyden kautta.
  • Lapsilukkoihin on tehty seuraavia parannuksia:
    • Kun lapsi pyytää lupaa pelin viestintäominaisuuksien käyttöön, vanhempi tai huoltaja vastaanottaa asiasta ilmoituksen PS4-konsolissa ja PlayStation App -sovelluksessa.
    • Lapsi saa myös ilmoituksen siitä, hyväksyykö tai hylkääkö vanhempi tai huoltaja pyynnön tai siitä, päättyykö pelin viestintäominaisuuksien käytön lupa.
  • Nyt voit valita, haluatko vastaanottaa tietoja uusista tuotteista ja erikoistarjouksista PS4-ilmoitusten vai sähköpostin kautta. Mene kohtaan [Asetukset] > [Käyttäjätietojen hallinta] > [Tilitiedot] > [Yhteydenottoasetukset].

PS4-konsolin käyttöjärjestelmän päivitys

Jos PS4-konsolin käyttöjärjestelmäpäivitys ei etene, käynnistä päivitys uudelleen. Jos ongelma ei ratkea, lataa päivitystiedosto USB-asemalle ja noudata seuraavia ohjeita.

1. Luo PC- tai Mac-tietokoneella FAT32-muotoon alustettuun USB-asemaan kansio nimeltä PS4. Luo tämän kansion sisään uusi kansio nimeltä UPDATE.

2. Lataa päivitystiedosto (painike alla) ja tallenna se UPDATE-kansioon. Tallenna tiedosto nimellä PS4UPDATE.PUP.

3. Liitä tiedoston sisältävä USB-asema PS4-konsoliin.

4. Käynnistä PS4-konsoli vikasietotilassa: paina virtapainiketta ja vapauta se toisen piippauksen jälkeen.

5. Valitse vikasietotilan vaihtoehto 3: Päivitä käyttöjärjestelmä.

6. Valitse Päivitä USB-tallennuslaitteesta > OK.

Jos PS4-konsoli ei tunnista tiedostoa, tarkista, että kansio- ja tiedostonimet ovat oikein. Kirjoita kansio- ja tiedostonimet isoilla kirjaimilla.

Lataa tiedosto napsauttamalla sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla Tallenna nimellä.

PS4-konsolin käyttöjärjestelmän uudelleenasennus

PS4-konsolin käyttöjärjestelmän uudelleenasennus poistaa kaikki PS4-konsolin tallennustilassa olevat tiedot. Tätä prosessia kutsutaan usein myös tehdasasetusten palautukseksi.

1. Luo PC- tai Mac-tietokoneella FAT32-muotoon alustettuun USB-asemaan kansio nimeltä PS4. Luo tämän kansion sisään uusi kansio nimeltä UPDATE.

2. Lataa uudelleenasennustiedosto (painike alla) ja tallenna se UPDATE-kansioon. Tallenna tiedosto nimellä PS4UPDATE.PUP.

3. Liitä tiedoston sisältävä USB-asema PS4-konsoliin.

4. Käynnistä PS4-konsoli vikasietotilassa: paina virtapainiketta ja vapauta se toisen piippauksen jälkeen.

5. Valitse vikasietotilan vaihtoehto 7: Asenna järjestelmäohjelmisto uudelleen.

6. Valitse Päivitä USB-tallennuslaitteesta > OK.

Jos PS4-konsoli ei tunnista tiedostoa, tarkista, että kansio- ja tiedostonimet ovat oikein. Kirjoita kansio- ja tiedostonimet isoilla kirjaimilla.

Lataa tiedosto napsauttamalla sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla Tallenna nimellä.

Käynnistä käyttöjärjestelmän lataus uudelleen PS4-konsolilla

Jos PS4:n käyttöjärjestelmän automaattinen lataus ei etene, poista päivitys ja aloita uudelleen:

1. Valitse Ilmoitukset PS4-konsolin toimintoalueelta, korosta päivitystiedosto ja paina OPTIONS-näppäintä > Poista.
  2. Valitse sitten  Asetukset > Käyttöjärjestelmän päivitys

Jos lataus epäonnistuu useita kertoja, päivitä PS4:n käyttöjärjestelmä USB-asemalta.

Fix & Replace -vianmääritystyökalu

Jos sinulla on ongelmia PS4-konsolin käyttöjärjestelmän päivittämisessä, katso lisäohjeita Fix & Replace -vianmääritystyökalusta ja järjestä tarvittaessa laitteen korjaus sen kautta.

PS4:n 8.52-käyttöjärjestelmän ominaisuudet

• Tämä käyttöjärjestelmän päivitys parantaa järjestelmän suorituskykyä.

PS4:n 8.50-käyttöjärjestelmän ominaisuudet

• Voit nyt käyttää ryhmissä Pelin jakaminen -ominaisuutta PS5-konsolipelaajien kanssa.

• Voit nyt laittaa viestit päälle tai pois kunkin piirisi osalta. Avaa piirinäkymän valinnat ja valitse Turn Notifications Off (Ilmoitukset pois päältä).

Muita päivitettyjä ominaisuuksia

• Voit nyt pyytää istunnon johtajalta lupaa liittyä istuntoon painamalla Request to Join (Lähetä liittymispyyntö) -painiketta peli-istunnon tietonäytöltä. Istunnon johtaja voi lähettää sinulle liittymiskutsun peli-istuntoon.

• Kun pelaat piilottamaasi peliä, muut pelaajat eivät enää näe sinun pelaavan kyseistä peliä.

• Tiedostomuoto on päivitetty tallennustilan laajentamiseksi.

• Kun yhdistät laajennetun tallennustilan laitteen, sen tiedostomuoto päivitetään.

• Sen jälkeen laajennetun tallennustilan laite ei toimi PS4-konsoleilla, joissa on käyttöjärjestelmän vanha versio.

• Yhteisöt-ominaisuus ei ole enää käytettävissä.

Huomautuksia

• Käytä järjestelmän päivittämiseen vain Sony Interactive Entertainmentin virallista päivitystiedostoa, joka on saatavana verkossa. Älä lataa tai asenna päivityksiä millään muulla tavalla kuin järjestelmän tai tämän sivuston ohjeita noudattamalla. Jos päivitys tehdään käyttämällä muista lähteistä saatuja tietoja tai muilla keinoilla tai jos järjestelmää on jollakin tavalla muunneltu, järjestelmä ei ehkä toimi kunnolla eikä virallisten päivitystietojen asentaminen ehkä onnistu. Nämä toimet voivat mitätöidä järjestelmän takuun ja estää sinua saamasta takuuseen kuuluvia palveluita ja huoltopalveluita Sony Interactive Entertainmentilta.
  • Älä asenna käyttöjärjestelmää ennen sähkökatkosta tai pian sen jälkeen.
  • Älä sammuta järjestelmää asennuksen aikana. Asennuksen keskeyttäminen voi vaurioittaa järjestelmää.
  • Joidenkin sovellusten tai sisällön käyttäminen voi edellyttää käyttöjärjestelmän päivittämistä.

Käyttöjärjestelmä

Käyttämällä käyttöjärjestelmää hyväksyt kaikki tämän sopimuksen tämänhetkiset ehdot. Voit lukea tämän sopimuksen voimassa olevan tulostettavan version osoitteessa http://doc.dl.playstation.net/doc/ps4-eula/.

Sony Interactive Entertainment voi oman harkintansa mukaan milloin tahansa muokata tämän sopimuksen ehtoja samoin kuin mitä tahansa PS4-järjestelmän dokumentaation tai ohjeiden ehtoja tai osoitteessa http://doc.dl.playstation.net/doc/ps4-oss/index.html mainittuja ehtoja.

Voit tarkistaa sopimuksen uusimman version tältä verkkosivulta.