PlayStation®4:n käyttöjärjestelmän päivitys

Hanki uusimmat päivitykset

PS4-käyttöjärjestelmän päivitys 8.03

PlayStation 4 -järjestelmien käyttöjärjestelmäpäivitys julkaistiin 9.12.2020. Päivitys päivittää käyttöjärjestelmän versioon 8.03.

Päivitä PS4:n käyttöjärjestelmä aina uusimpaan versioon. Kun päivität käyttöjärjestelmän, saat käyttöösi uusia ja kehitettyjä ominaisuuksia ja parannat järjestelmän tietoturvaa.

Versio 8.03

PS4 VSH 8.03 on valinnainen päivitys, joka tekee seuraavia muutoksia:

• Disable Game Chat Audio (Poista pelin chat-ääni käytöstä) -vaihtoehto on lisätty pikavalikon Ääni/laitteet-kohtaan. Jos asetus otetaan käyttöön, pelin chat-ääni poistetaan käytöstä. Äänesi ei kuulu muille pelaajille etkä kuule muiden pelaajien ääntä. Asetus ei vaikuta ryhmän chat-ääneen.

Versio 8.01

Tämä käyttöjärjestelmän päivitys parantaa järjestelmän suorituskykyä.

Versio 8.00

Käyttöjärjestelmäpäivityksen keskeiset ominaisuudet

Ryhmä- ja Viestit-toimintoihin on tehty seuraavat muutokset.

• Kun luot ryhmän, voit valita, luotko uuden piirin vai valitsetko olemassa olevan piirin. Kun luot uuden piirin, se tallennetaan myös ryhmän päättymisen jälkeen. Voit luoda uuden ryhmän samoilla jäsenilä valitsemalla aiemmin luodun piirin.
  • Piirejä voidaan käyttää nyt Ryhmä- ja Viestit-toiminnoissa. Voit lähettää viestejä ryhmää varten luodulle piirille tai luoda ryhmän sen piirin kanssa, jonka kesken olet vaihtanut viestejä.
  • Jos piirissä on kolme jäsentä tai enemmän, piirin omistaja voi nyt poistaa jäseniä piiristä. Piirin omistaja on sen luonut pelaaja.
  • Piirit, joiden jäseniä ovat vain sinä ja yksi toinen pelaaja, eivät voi enää vaihtaa piirin nimeä tai kuvaa. Vain toisen pelaajan nimi ja kuva näkyvät.
  • Viestit on lisätty näytölle ryhmien aikana. Kun valitset Viestit, näet piirin jäsenten kesken vaihdetut viestit.
  • Ryhmien julkiset/yksityiset asetukset on poistettu. Vain piirin jäsenet voivat liittyä ryhmään.
  • Voit muuttaa ryhmän asetuksia asetusvalikosta, joka näkyy näytössä, kun valitset Ryhmän. Voit myös hallita ryhmän yhteysasetuksia kun valitset kohdan Ryhmän äänichatin yhteys, joka on lisätty ryhmäasetuksiin.
  • Ryhmän jäsenet voivat nyt nähdä, milloin mikrofonisi on mykistetty.
  • Nyt voit liittyä ryhmiin vaikka niissä olisi jäseniä, jotka olet estänyt. Jos liityt ryhmään, jossa on estetty jäsen, tai jos estetty jäsen liittyy ryhmääsi, saat asiasta ilmoituksen. Ryhmän käytön aikana ette kuule toisianne ettekä näe pelaamianne pelejä tai pelin jakamisen tilaa. Estetty jäsen ei myöskään saa ilmoitusta siitä, että olet estänyt hänet.
  • Pelaa yhdessä -istuntoja ei voi enää aloittaa ryhmän aikana. Verkkomoninpeleissä peli-istunto on aloitettava pelin sisällä.

Trophy-tasot ovat uusia.

• Trophy-tason määrittää ansaitsemiesi trophyjen lukumäärä. Käyttöjärjestelmän päivityksen jälkeen voit nähdä trophy-tasosi, joka perustuu siihen asti ansaitsemiisi trophyihin. Näet uuden trophy-tason kirjautuessasi sisään PlayStation App -sovellukseen, PlayStation Vita -järjestelmään tai My PlayStationiin verkossa.
  • Tämä ei vaikuta jo ansaitsemiisi trophyihin tai trophyjen tietoihin, kuten avaamisvaatimuksiin.

Kaksivaiheinen varmistus on nyt käytettävissä todentajasovellusten kautta.

• Kun olet syöttänyt kirjautumistunnuksesi ja salasanasi PS4:llä, voit kirjautua sisään sallimalla sovelluskäytön.
  • Voit ladata todentajasovellukset App Storesta tai Google Play™ Kaupasta. Emme takaa kaikkien todentajasovellusten toimivuutta.

Lapsilukot-toimintoon on tehty seuraavat muutokset.

• Viestintä muiden pelaajien kanssa ja Muiden pelaajien luoman sisällön katselu on yhdistetty, ja ne tunnetaan nyt nimellä Viestintä ja käyttäjän luoma sisältö. Jos olet valinnut jommankumman asetuksen valinnaksi Ei sallittu , valinta siirtyy päivityksen jälkeen myös uuteen toimintoon.
  • Vaikka Viestintä ja käyttäjän luoma sisältö -asetuksena olisi Ei sallittu, tiettyjen pelien sisäisiä viestintäominaisuuksia voidaan käyttää, jos perheen hallinnoija tai vanhempi/huoltaja sen sallii. Kun lapsi lähettää pelin aikana pyynnön, perheen hallinnoija tai vanhempi/huoltaja saa siitä sähköpostin. Sähköpostin ohjeiden mukaan voit sallia tai rajoittaa pelin sisäisiä viestintäominaisuuksia.

Muita päivitettyjä ominaisuuksia

Mykistä kaikki mikrofonit -valinta on lisätty Ääni/laitteet-kohdan pikavalikkoon.

• Tämä asetus mykistää kaikki PS4:ään liitetyt mikrofonit.

Seuraavat muutokset koskevat Etäkäyttöä mobiililaitteilla ja tietokoneilla.

• Laitteen PS Remote Play on päivitettävä uusimpaan versioon.
  • PS4:llä tehdyt ohjaimen näppäinmääritykset ovat voimassa nyt myös Etäkäytössä.
  • Näyttöä on uudistettu.
  • Android™5- ja 6-käyttöjärjestelmiä ei enää tueta.
  • Windows 8.1 -käyttöjärjestelmää ei enää tueta.

Kohdassa Asetukset > Käyttäjätietojen hallinta > Tietosuoja-asetukset on tehty seuraavia muutoksia.

• Kohdassa Pelaaminen | Media, Trophyt ja Pelit on yhdistetty, ja ne ovat nyt Pelihistoria. Voit rajoittaa, ketkä näkevät pelaamasi pelit ja ansaitsemasi trophyt.
  • Kohtaan Pelaaminen | Media on lisätty Online-tila ja Pelaa parhaillaan . Voit rajoittaa, ketkä näkevät online-tilasi ja pelattavan pelin.
  • Kohdassa Viestit , valikossa Henkilökohtaiset tiedot | Viestit, rajoitettava sisältö on muuttunut. Voit rajoittaa, ketkä voivat kutsua sinut ryhmiin tai lisätä sinut piireihin. Esimerkiksi Vain ystävät -asetus näytti aiemmin vain ystävien lähettämät viestit. Nyt voit nähdä viestiejä ystävien lisäksi myös muilta pelaajilta, jos he ovat piirissäsi.
  • Kohdassa Henkilökohtaiset tiedot | Viestit oleva asetus Mobiilisaatavuus on poistettu.

Yhteisöt-toimintoon on tehty seuraavat muutokset.

• Kun luot uuden yhteisön, et voi enää rajoittaa liittymistä Vain pyynnöstä -asetuksella. Jos olemassa olevan yhteisön asetuksena on Kuka tahansa, et voi muuttaa sitä enää Vain pyynnöstä -tilaan.
  • Ryhmiä ei voi enää luoda Yhteisö-näytöstä. Sinun on luotava piiri Ryhmä-kohdassa.

Uusia tapahtumia ei voi enää luoda Tapahtumat-kohdassa.

• Ennen päivitystä luodut tapahtumat järjestetään edelleen. Pelinkehittäjien tapahtumia ja turnauksia järjestetään jatkossakin.

Näytöllä näkyvä sisältö ja ulkoasu ovat muuttuneet.

App Store, iPad, iPhone ja Mac ovat Apple Inc:n tavaramerkkejä, jotka on rekisteröity Yhdysvalloissa ja muissa maissa.

Google Play, Google Play -logo ja Android ovat Google LLC:n tavaramerkkejä.

Lataa PS4-päivitystiedosto

Jos PS4:n automaattinen päivitys ei voi onnistu, yritä ladata tiedosto uudelleen. Jos sekään ei auta, siirrä alla oleva tiedosto USB-tallennuslaitteeseen ja asenna se PS4-konsoliin.

Lataa PS4-käyttöjärjestelmän uudelleenasennustiedosto

PS4-käyttöjärjestelmän uudelleenasennus poistaa kaikki PS4-järjestelmän tallennustilan tiedot. Prosessia voidaan kutsua myös tehdasasetusten palauttamiseksi tai nollaamiseksi.

Käynnistä PS4-käyttöjärjestelmän lataus uudelleen PS4:llä

Jos PS4:n käyttöjärjestelmän automaattinen lataus ei etene, poista päivitys ja aloita uudelleen:

1. Valitse  Ilmoitukset PS4:n toimintoalueelta, korosta päivitystiedosto ja paina OPTIONS-näppäintä > Poista.
  2. Valitse sitten  Asetukset > Käyttöjärjestelmän päivitys
  3. Jos lataus epäonnistuu useita kertoja, päivitä PS4:n käyttöjärjestelmä USB-liitännän kautta.

Fix & Replace -vianmääritystyökalu

Jos sinulla on ongelmia PS4-käyttöjärjestelmän päivittämisessä, katso lisäohjeita Fix & Replace -työkalusta ja järjestä sen kautta tarvittaessa huolto laitteellesi.

Versio 7.55

Tämä käyttöjärjestelmän päivitys parantaa järjestelmän suorituskykyä.

Versio 7.51

Tämä käyttöjärjestelmän päivitys parantaa järjestelmän suorituskykyä.

Versio 7.50

Tämä käyttöjärjestelmän päivitys parantaa järjestelmän suorituskykyä.

Versio 7.02

Tämä käyttöjärjestelmän päivitys parantaa järjestelmän suorituskykyä.

Versio 7.01

Tämä käyttöjärjestelmän päivitys parantaa järjestelmän suorituskykyä.

Versio 7.00

Käyttöjärjestelmäpäivityksen keskeiset ominaisuudet

•  (Ryhmä) -toimintoon on tehty seuraavat muutokset.

Ryhmän enimmäiskokoa on kasvatettu kahdeksasta 16 käyttäjään.

Chattiin on lisätty transkriptio ja käytettävyyttä on parannettu. Kun olet ryhmässä, käytä (PS4 Second Screen) -sovellusta *1  älypuhelimella tai muulla mobiililaitteella, niin näet äänichatin tekstinä ja voit kirjoittaa chattiin viestin, joka luetaan ääneen muille jäsenille.

Ominaisuus toimii vain englanniksi ja on käytettävissä vain tietyillä alueilla myytävissä PS4-järjestelmissä.

Verkkoyhteyttä on parannettu.

Äänichatin äänenlaatua on parannettu.

• Etäkäyttö on nyt käytettävissä useammissa laitteissa.

Xperia TM -laitteiden lisäksi etäkäyttöä voi käyttää myös muissa älypuhelimissa ja tableteissa, joiden käyttöjärjestelmä on Android™ 5.0 tai uudempi*2. Lataa PS4:n etäkäyttösovellus (Remote Play) Google Play™ Kaupasta, niin voit käyttää toimintoa.

Lisäksi Android 10 -käyttöjärjestelmää käyttäviin mobiililaitteisiin voi nyt yhdistää langattoman DUALSHOCK 4 -ohjaimen Bluetooth®-yhteydellä etäkäyttöä varten*2*3.

*1 Lataa PS4 Second Screen -sovelluksen uusin versio Google Play™ Kaupasta tai App Storesta.

*2 Etäkäyttö ei ehkä ole yhteensopiva kaikkien laitteiden kanssa.

*3 Laitteesta riippuen tietyt ominaisuudet, kuten kosketusalue ja värinätoiminto, eivät ehkä ole käytettävissä.

Muita päivitettyjä ominaisuuksia

• Etäkäytössä iPhonella tai iPadilla on nyt käytettävissä seuraavat ominaisuudet: Pääset asetuksiin valitsemalla etäkäyttönäytöltä [Asetukset].

iPhone tai iPad: Ohjaimen voi näyttää milloin tahansa. iPhone: Näytön suunnan voi lukita.

• Langattoman DUALSHOCK 4 -ohjaimen voi nyt liittää etäkäyttöä varten Bluetooth-yhteydellä iPhoneen, iPadiin ja Mac-tietokoneeseen*.

Voit käyttää tätä ominaisuutta, kun laitteessasi on jokin seuraavista käyttöjärjestelmäversioista:
    iOS 13
    iPadOS 13
    macOS Catalina

* Jotkin ominaisuudet, kuten kosketusalue ja värinätoiminto, eivät ehkä ole käytettävissä iPhonella ja iPadilla.

"Xperia" on Sony Mobile Communications AB:n tavaramerkki tai rekisteröity tavaramerkki.

App Store, iPad, iPhone, Mac, iPadOS ja macOS ovat Apple Inc:n tavaramerkkejä, jotka on rekisteröity Yhdysvalloissa ja muissa maissa.

Bluetooth®-sanamerkki ja -logo ovat Bluetooth SIG, Inc:n omistamia rekisteröityjä tavaramerkkejä, ja Sony Interactive Entertainment Inc. käyttää niitä lisenssillä. Muut tavaramerkit ja tuotenimet ovat omistajiensa omaisuutta.

Google Play, Google Play -logo ja Android ovat Google LLC:n tavaramerkkejä. IOS on Ciscon tavaramerkki tai rekisteröity tavaramerkki Yhdysvalloissa ja muissa maissa. Sitä käytetään lisenssin mukaisesti.

Huomautuksia

• Käytä järjestelmän päivittämiseen vain Sony Interactive Entertainmentin virallista päivitystiedostoa, joka on saatavana verkossa. Älä lataa tai asenna päivityksiä millään muulla tavalla kuin järjestelmän tai tämän sivuston ohjeita noudattamalla. Jos päivitys tehdään käyttämällä muista lähteistä saatuja tietoja tai muilla keinoilla tai jos järjestelmää on jollakin tavalla muunneltu, järjestelmä ei ehkä toimi kunnolla eikä virallisten päivitystietojen asentaminen ehkä onnistu. Nämä toimet voivat mitätöidä järjestelmän takuun ja estää sinua saamasta takuuseen kuuluvia palveluita ja huoltopalveluita Sony Interactive Entertainmentilta.
  • Älä asenna käyttöjärjestelmää ennen sähkökatkosta tai pian sen jälkeen.
  • Älä sammuta järjestelmää asennuksen aikana. Asennuksen keskeyttäminen voi vaurioittaa järjestelmää.
  • Joidenkin sovellusten tai sisällön käyttäminen voi edellyttää käyttöjärjestelmän päivittämistä.

Käyttöjärjestelmä

Käyttämällä käyttöjärjestelmää hyväksyt kaikki tämän sopimuksen tämänhetkiset ehdot. Voit lukea tämän sopimuksen voimassa olevan tulostettavan version osoitteessa http://doc.dl.playstation.net/doc/ps4-eula/.

Sony Interactive Entertainment voi oman harkintansa mukaan milloin tahansa muokata tämän sopimuksen ehtoja samoin kuin mitä tahansa PS4-järjestelmän dokumentaation tai ohjeiden ehtoja tai osoitteessa http://doc.dl.playstation.net/doc/ps4-oss/index.html mainittuja ehtoja.

Voit tarkistaa sopimuksen uusimman version tältä verkkosivulta.