PlayStationin etäkäyttö mobiililaitteilla

Etäkäytön avulla voit hallita PlayStation®-konsolia mistä tahansa, kun käytössäsi on nopea internet-yhteys.

Etäkäytön aloittaminen mobiililaitteilla

PS Remote Play -sovelluksella voit ohjata PlayStation®5- tai PlayStation®4-konsolia mobiililaitteella, joka on liitetty nopeaan Wi-Fi®-verkkoon. Varmista, että laitteet ovat vaatimusten mukaisia ja ota sitten etäkäyttö käyttöön seuraavien ohjeiden mukaisesti.

Etäkäyttö edellyttää seuraavia:

• Android™-älypuhelin tai -tabletti, iPhone tai iPad
    Tarkemmat tiedot järjestelmävaatimuksista löytyvät Google Play™ -palvelusta tai App Storesta.
  • PS5™- tai PS4™-konsoli
    Päivitä käyttöjärjestelmä aina uusimpaan versioon.
  • Tili PlayStation™Network-verkon käyttämistä varten
    Käytä samaa tiliä, jota käytät myös konsolilla. Jos sinulla ei vielä ole tiliä, sellainen on ensin luotava.
  • Nopea internet-yhteys
    Suosittelemme nopeaa yhteyttä, jonka lähetys- ja latausnopeudet ovat vähintään 5 Mbps. Parhaan suorituskyvyn saavuttamiseksi suosittelemme nopeaa yhteyttä, jonka lähetys- ja latausnopeudet ovat vähintään 15 Mbps.
  • Voit yhdistää langattoman DualSense™- tai DUALSHOCK®4-ohjaimen tuettuun mobiililaitteeseen etäkäyttöä varten. Katso lisätietoja alla olevista oppaista.
  • Äänichat edellyttää mikrofonia, kuten mobiililaitteen sisäänrakennettua mikrofonia.

Asenna laitteeseen etäkäyttösovellus

Lataa ja asenna PS Remote Play -sovellus mobiililaitteeseen Google Play™ -palvelusta tai App Storesta. Samalla sovelluksella voi muodostaa yhteyden PS5- ja PS4-konsoleihin. Tämä tarvitsee tehdä vain sovelluksen ensimmäisellä käyttökerralla.

PS5-konsolin etäkäytön määrittäminen

Tämä tarvitsee tehdä vain etäkäytön ensimmäisellä käyttökerralla:

1. Valitse aloitusnäytöstä Asetukset Järjestelmä Etäkäyttö ja Ota etäkäyttö käyttöön
  2. Voit aloittaa etäkäytön myös silloin, kun PS5-konsoli on lepotilassa. Valitse Asetukset > Järjestelmä > Virransäästö > Lepotilassa käytettävissä olevat ominaisuudet. Valitse sitten Pysy yhteydessä Internetiin ja Salli PS5-järjestelmän kytkeminen päälle verkosta.

Tämä tarvitsee tehdä vain etäkäytön ensimmäisellä käyttökerralla:

1. Valitse toimintonäytöstä Asetukset > Etäkäyttöyhteyden asetukset ja Ota etäkäyttö käyttöön
  2. Valitse toimintonäytöstä Asetukset > Käyttäjätietojen hallinta > Aktivoi ensisijaisena PS4-järjestelmänäsi ja Aktivoi. Tämän asetuksen voi ottaa käyttöön vain yhdellä PS4-konsolilla tiliä kohden.
  3. Voit aloittaa etäkäytön silloin, kun PS4-konsoli on lepotilassa. Valitse Asetukset > Virransäästöasetukset > Aseta lepotilassa käytettävissä olevat ominaisuudet. Valitse Pysy yhteydessä Internetiin ja Salli PS4-järjestelmän käynnistäminen verkosta.

Etäkäytön aloittaminen mobiililaitteesta

Seuraavat vaiheet tehdään aina, kun mobiililaitteesta muodostetaan yhteys PS5- tai PS4-konsoliin.

1. Käynnistä konsoli tai aseta se lepotilaan.
  2. Käynnistä PS Remote Play mobiililaitteella ja valitse Kirjaudu sisään PSN-verkkoon
    Kirjaudu sisään samalla tilillä, jota käytät konsolilla.
  3. Valitse PS5 tai PS4.
    Sovellus hakee konsolia, johon olet kirjautunut tililläsi, ja muodostaa siihen yhteyden automaattisesti. Kun yhteys on muodostettu, konsolin näyttö näkyy mobiililaitteellasi ja voit aloittaa etäkäytön. Jos sovellus löytää useita konsoleita, valitse haluamasi konsoli.

Kun käytät sovellusta seuraavan kerran, voit valita konsolin, johon olet viimeksi muodostanut yhteyden.

Etäkäytön ohjaus mobiililaitteilla

Jos napautat etäkäytön aikana mobiililaitteen näyttöä, ohjaimen näppäimet tulevat näkyviin. Jos käytät Android™-älypuhelinta tai -tablettia, näppäimet ja kuvakkeet voivat vaihdella.

Jos valitset valinnat, ohjauspaneeli tulee näkyviin.

• Asetukset
    Voit muuttaa asetuksia, kuten näytön suuntaa ja ohjaimen näppäimiä. Etäkäytöstä myös poistutaan ohjauspaneelin kautta.
  • Luontinäppäin
    Toimii samoin kuin ohjaimen luontinäppäin
  • PS-näppäin
    Näyttää PS5-konsolin ohjauskeskuksen.
  • Mikrofonin tila
    Valitse Mikrofoni käytössä tai Mikrofoni ei käytössä
  • Valinnat-näppäin
    Toimii samoin kuin ohjaimen valinnat -näppäin.
  • Sulje
    Sulkee ohjauspaneelin.

Jos valitset valinnat, ohjauspaneeli tulee näkyviin.

Ohjauspaneelissa voi valita seuraavia toimintoja:

• Asetukset
    Voit muuttaa asetuksia, kuten näytön suuntaa ja ohjaimen näppäimiä. Etäkäytöstä myös poistutaan ohjauspaneelin kautta.
  • SHARE-näppäin
    Toimii samoin kuin ohjaimen SHARE-näppäin.
  • PS-näppäin
    Näyttää PS4-konsolin aloitusnäytön.
  • Mikrofonin tila
    Valitse Mikrofoni käytössä tai Mikrofoni ei käytössä
  • OPTIONS-näppäin
    Toimii samoin kuin ohjaimen OPTIONS-näppäin.
  • Sulje
    Sulkee ohjauspaneelin.

Etäkäytöstä poistuminen

1. Napauta näyttöä etäkäytön aikana.
    Ohjaimen näppäimet tulevat näkyviin.
  2. Valitse näytön oikeasta alakulmasta valinnat.
    Etäkäytön ohjauspaneeli tulee näkyviin.
  3. Valitse Asetukset ja Katkaise yhteys.
    Näyttöön tulee viesti etäkäyttöistunnon katkaisemisesta.
  4. Voit poistua etäkäytöstä silloin, kun konsoli on lepotilassa, kun valitset vaihtoehdon Aseta yhteydessä oleva konsoli lepotilaan.
  5. Valitse OK.
    Etäkäytöstä poistutaan ja näyttö palaa takaisin alkuperäiseen tilaan, jossa se oli ennen kuin mobiililaitteella muodostettiin yhteys konsoliin.