Ensisijaisen PS4-konsolin aktivoiminen

Katso, miten voit aktivoida ensisijaisen PlayStation®4-konsolin, ja tutustu PlayStation-konsoleiden aktivointirajoituksiin.

Jos haluat jakaa PlayStation®5-konsolin pelejä ja tilausetuja, tutustu seuraavaan konsolin jakamisen ja offline-pelaamisen oppaaseen.

Ensisijaisen PS4-konsolin aktivoiminen

Kullakin pelaajalla voi olla yksi tilikohtainen PS4™-konsoli aktivoituna ensisijaiseksi PS4-konsoliksi. Jos kyseessä on ensimmäinen PS4-konsolisi, se aktivoidaan automaattisesti ensisijaiseksi PS4-konsoliksi.

1. Valitse Asetukset Käyttäjätietojen hallinta Aktivoi ensisijaisena PlayStation 4 -konsolina.
  2. Valitse Aktivoi tai Poista aktivointi.
  • Jos sinulla on toinen PS4-konsoli aktivoituna, poista sen aktivointi, jotta voit aktivoida uuden PS4-konsolin.
  • Jos haluat poistaa sellaisen konsolin aktivoinnin, jota et voi enää käyttää, voit poistaa kaikkien laitteiden aktivoinnin etätoiminnolla kuuden kuukauden välein.

PlayStation®3-konsoleissa ei ole ensisijaisia aktivointeja.

1. Valitse paikallinen käyttäjätilisi ja valitse PlayStation Network > Kirjaudu sisään > Käyttäjätietojen hallinta.
  2. Valitse Järjestelmän aktivointi ja korosta PS3.
  3. Valitse sisältötyyppi, jonka haluat aktivoida PlayStation 3 -konsolille.
  4. Valitse Aktivoi järjestelmä.
  5. Saat vahvistusviestin laitteesi aktivoimisesta. Sinulle myös ilmoitetaan, jos sisältötyyppiä koskeva aktivointirajasi on jo täynnä.

PlayStation® Vitassa/TV:ssä ei ole ensisijaisia aktivointeja.

1. Valitse PS Vita -järjestelmän aloitusnäytöllä Asetukset > PlayStation Network > Järjestelmän aktivointi.
  2. Valitse minkä tyyppistä sisältöä haluat käyttää PS Vitassa – Pelit tai Videot.
  3. Valitse Aktivoi > OK.
  4. Saat vahvistusviestin laitteesi aktivoimisesta. Sinulle myös ilmoitetaan, jos sisältötyyppiä koskeva aktivointirajasi on jo täynnä.

Mikä on ensisijainen PS4-konsoli?

Ensisijaisen PS4-konsolin aktivoiminen yhdistää konsolin tiliisi ja mahdollistaa seuraavat ominaisuudet:

Konsolillasi pelaavat: Ensisijaisella PS4-konsolilla pelaavat:
  • PlayStation™Storesta ostetut sovellukset.
  • Lataa ennakkoon tilattu sisältö automaattisesti.
  • Joitakin PlayStation®Plus-tilauksen etuja.
  • Lataa ostettua sisältöä etänä PlayStation®App-sovelluksella.
  • PlayStation Storesta ostetut teemat.
  • Etäkäyttö muilla laitteilla.
  • Kun käytät perheen hallinnoijan tiliä PS4-konsolilla, voit määrittää lapsilukkoasetukset ja päättää millaiseen sisältöön lapsilla on pääsy.

• Lisätietoja ensisijaisen PS4-konsolin aktivoimisesta on verkkokäyttöoppaassa.

PlayStation-aktivointirajoitukset

Tililläsi voi olla seuraavat aktivoidut konsolit:

Konsolin tyyppi Aktivoinnin rajoitukset
PS5-konsoli 1*
PS4-konsoli 1
PS3-konsoli 2
PlayStation® Vita 3

Konsolin jakaminen ja offline-pelaaminen

• PS5®-konsoli ja PS4-konsoli voivat olla aktivoituina yhtä aikaa, eikä toisen konsolin aktivointia tarvitse poistaa.
  • Jos käytät tiliäsi useilla PS5- tai PS4-konsoleilla, voit aktivoida näistä vain yhden kumpaakin.

Ongelmia?

1. Jos olet aktivoinut toisen PS4-konsolin ensisijaiseksi PS4-konsoliksi, voit vaihtaa aktivointia poistamalla kyseisen konsolin aktivoinnin.
  1. Tarkista PSN:n tilasivu. Jos huomaat hälytysilmoituksia, odota kunnes palvelu toimii taas ja yritä uudelleen.
  1. Tarkista, että konsoliisi on asennettu viimeisin käyttöjärjestelmäversio.
  1. Kytke reititin pois päältä ja odota ainakin 5 minuuttia. Käynnistä sitten reititin uudelleen ja yritä uudelleen.
  1. Jos yhteysongelmia esiintyy, lue alta konsolin yhteysratkaisuista.
  1. Käynnistä konsoli uudelleen.
  1. Tarkasta, että tilin ensisijainen käyttäjä on ostanut sisällön.
  1. Jos peli tai etu sisältyy PlayStation®Plus-jäsenyyteen, varmista, että tilaus on voimassa. Jos kyseessä on PlayStation Plus -peli, tarkasta PlayStation Plus -oppaasta, että se on edelleen saatavilla.
  1. Jos joku toinen omistaa pelin ja jakaa konsolin kanssasi, varmista, että hän on aktivoinut konsolin ensisijaisena PS4-konsolina.
  1. Jos pelin vieressä näkyy lukkokuvake, katso vianmääritysohjeet seuraavasta oppaasta.