Ansluta trådlösa PULSE Elite-headset till andra enheter

Ta reda på hur du ansluter ditt trådlösa PULSE Elite™-headset till en kompatibel PC, Mac® eller mobil enhet.

Ansluta trådlösa PULSE Elite-headset till en PC eller Mac

Anslut ditt trådlösa PULSE Elite-headset till en kompatibel PC (Windows) eller Mac (macOS) som har en USB-ljudutgång med den medföljande PlayStation Link™ USB-adaptern. Den medföljande USB-adaptern är parkopplad med headsetet vid leveransen.

1. Kontrollera att din PC eller Mac är på.
  2. Sätt in USB-adaptern i en av USB-Type-A-portarna på din PC/Mac.
  3. Sätt på headsetet genom att trycka på PlayStation Link™-knappen.
    Statusindikatorn på headsetet blinkar med blått sken när det söker efter en anslutning.
    När det är anslutet lyser indikatorn på headsetet med fast blått sken och indikatorn på adaptern med fast vitt sken.
  • Headsetet söker efter en anslutning i 30 sekunder. Om det inte hittar någon tillgänglig anslutning stängs det av. Tryck på PS Link-knappen på headsetet för att söka efter en anslutning igen.
  • Du kan reglera volymen på PS Link-ljudet från headsetet.
  • Du kan behöva välja ”PlayStation Link-adapter” som aktiv ljudenhet på din PC eller Mac.
  • Information om enhetens kompatibilitet och användning finns i instruktionerna som medföljer enheten. Alla enheter kan inte användas med headsetet.

Parkoppla och ansluta trådlösa PULSE Elite-headset till en ny PlayStation Link USB-adapter

Du kan använda en extra PlayStation Link USB-adapter (säljs separat) för att konfigurera en ny PS Link-anslutning till en USB-ljudenhet, utan att du behöver koppla ur din första USB-adapter. Du kan till exempel sätta en adapter i PlayStation®5-konsolen och en andra adapter i din PC eller Mac.

En ny, separat USB-adapter är inte parkopplad till headsetet från början. Du måste parkoppla dem först.

1. Se till att din PC, Mac eller PS5®-konsol är påslagen.
  2. Sätt in USB-adaptern i en USB Type-A-port på din PC/Mac eller konsol.
  3. Tryck och håll ned PS Link-knappen på ditt headset och släpp den när statusindikatorn på headsetet snabbt blinkar blått (efter ungefär 8 sekunder). Headsetet är i parkopplingsläget när indikatorn blinkar snabbt med blått sken.
  1. Tryck på PS Link-knappen på USB-adaptern.
    Statusindikatorn på adaptern blinkar vitt när du söker efter en PS Link-enhet.

När headsetet är parkopplat och anslutet lyser indikatorn på det med fast blått sken och indikatorn på adaptern med fast vitt sken.

• När headsetet är parkopplat till USB-adaptern görs även sökningar efter andra parkopplade Bluetooth-enheter som är redo att anslutas. Indikatorn på headsetet blinkar långsamt från tänt till släckt i några sekunder under sökningen. Nu kan du ansluta din mobila enhet till headsetet och lyssna på ljud från båda enheterna samtidigt. Svarstiden för PS Link-ljud påverkas inte om du är ansluten till Bluetooth-ljud samtidigt.
  • Headsetet är kvar i parkopplingsläge i upp till 30 sekunder. Om det inte hittar någon tillgänglig anslutning stängs det av. Håll in PS Link-knappen på headsetet i ungefär 8 sekunder om du vill aktivera parkopplingsläget igen.
  • USB-adaptern söker efter en PS Link-anslutning i upp till 30 sekunder. Om det inte finns någon tillgänglig enhet att ansluta till stängs adaptern av. Tryck på PS Link-knappen på adaptern för att söka efter en anslutning igen.
  • Du kan parkoppla headsetet med upp till åtta USB-adaptrar för PS Link men det går endast att ansluta det till och spela upp ljud från en adapter i taget. Du kan parkoppla en USB-adapter med upp till åtta PS Link-enheter.
  • Du kan reglera volymen på PS Link-ljudet från headsetet.
  • Du kan behöva välja ”PlayStation Link-adapter” som aktiv ljudenhet på din PC eller Mac.
  • Information om enhetens kompatibilitet och användning finns i instruktionerna som medföljer enheten. Det går inte att använda alla enheter med headsetet.

Växla ljudanslutning mellan dina PlayStation Link USB-adaptrar

Om du använder ditt trådlösa PULSE Elite-headset med PS5-konsolen och vill byta till ljudet från din PC/Mac (eller tvärtom) följer du de här stegen för att växla PlayStation Link-anslutning.

Headsetet måste vara parkopplat med de adaptrar som sitter i din PS5®-konsol och din PC/Mac.

1. Kontrollera att din PC/Mac är på och att en USB-adapter för PS Link är ansluten till USB Type-A-porten.
  2. Tryck på PS Link-knappen på headsetet för att slå på det.
    Headsetet ansluts automatiskt till den senast anslutna enheten.
  3. Håll in PS Link-knappen på headsetet och släpp den när statusindikatorn på det blinkar snabbt med blått sken (efter cirka två sekunder).
    Indikatorn blinkar långsamt från ljust till mörkt medan headsetet söker efter en tidigare parkopplad anslutning.
  4. Tryck på PS Link-knappen på den USB-adapter som sitter i din PC/Mac.
    Statusindikatorn på adaptern blinkar vitt när du söker efter en PS Link-enhet. När headsetet är anslutet lyser indikatorn på det med fast blått sken och indikatorn på adaptern med fast vitt sken.

Se bilden nedan som exempel. Adaptern som sitter i konsolen är adapter A. Adaptern som är ansluten till datorn är adapter B.

1. Kontrollera att PS5-konsolen är på och att en USB-adapter för PS Link sitter i en av USB-A-portarna.
  2. Tryck på PS Link-knappen på headsetet för att slå på det.
    Headsetet ansluts automatiskt till den senast anslutna enheten.
  3. Håll in PS Link-knappen på headsetet och släpp den när statusindikatorn på det blinkar snabbt med blått sken (efter cirka två sekunder).
    Indikatorn blinkar långsamt från ljust till mörkt medan headsetet söker efter en tidigare parkopplad anslutning.
  1. Följ instruktionerna på skärmen när meddelandet PS Link-enhet i närheten visas på den skärm som är ansluten till konsolen.
  • Om din PS5-konsol ellerPC/Mac är avstängd när du försöker växla anslutning kan headsetet inte ansluta till den. Headsetet ansluts till den enhet du senast var ansluten till igen.
  • Du kan ansluta och lyssna på högst en PS Link-anslutning i taget när headsetet är parkopplat med två eller fler USB-adaptrar för PS Link.
  • Du kan styra volymen på headsetet, konsolen eller din PC/Mac.
  • Meddelandet PS Link-enhet i närheten visas endast om din parkopplade adapter sitter i PS5-konsolen. Om meddelandet inte visas på skärmen trycker du på PS Link-knappen på USB-adaptern.
  • Du kan också växla ljudanslutning mellan din PS5-konsol och PlayStation Portal™-fjärrspelare.

Använda PlayStation Link-knappen på ditt trådlösa PULSE Elite-headset

Använd PS Link-knappen på det trådlösa PULSE Elite-headsetet för att använda olika funktioner som du kan aktivera genom korta och långa tryck.

• Slå på headsetet för att söka efter och ansluta till din senast anslutna enhet (PS Link- eller Bluetooth-enhet).
  • Avbryt en sökning efter en befintlig anslutning eller ny parkoppling. Headsetet ansluts till den senast anslutna enheten igen.
  • Visar kontrollerna under Ljud i Kontrollcenter.

• Avaktivera den nuvarande anslutningen och aktivera anslutningen till en tidigare parkopplad PS Link- eller Bluetooth-enhet.

• Parkoppla till en ny PS Link- eller Bluetooth-enhet.

• Ta bort alla parkopplingsanslutningar från headsetet. Var försiktig med att göra det här eftersom alla PS Link- och Bluetooth-parkopplingar och ljudinställningar tas bort.

• Återställ headsetet (inga parkopplingar eller inställningar tas bort).

PlayStation Link USB-adaptern (CFI-ZWA2) har också en PS Link-knapp med olika funktioner.

• Sök efter en PS Link-anslutning.
  • Återställ adaptern (alla PS Link-parkopplingar tas bort).

Parkoppla och ansluta trådlösa PULSE Elite-headset till mobilenheter med Bluetooth

Anslut det trådlösa PULSE Elite-headsetet till kompatibla mobilenheter med stöd för Bluetooth-anslutning.

Du måste först parkoppla headsetet med mobilenheten för att konfigurera en Bluetooth-anslutning.

1. Kontrollera att Bluetooth är påslaget i Bluetooth-inställningarna på mobilenheten.
  2. Tryck på PS Link-knappen på headsetet för att slå på det.
    Headsetet ansluts automatiskt till den senast anslutna enheten.
  3. Tryck och håll ned PS Link-knappen på ditt headset och släpp den när statusindikatorn på headsetet snabbt blinkar blått (efter ungefär 8 sekunder).
    Headsetet är i parkopplingsläge när indikatorn blinkar blått snabbt.
  1. Gå till Bluetooth-inställningarna på mobilenheten och välj ”PULSE Elite” i listan över Bluetooth-enheter.
    När det är parkopplat och anslutet lyser indikatorn på headsetet med fast blått sken.
  • När headsetet är parkopplat till mobilenheten görs även sökningar efter andra parkopplade PS Link-enheter som är redo att anslutas. Indikatorn blinkar långsamt från tänt till släckt i några sekunder under sökningen. Nu kan du ansluta din PS5-konsol eller PC/Mac till headsetet och lyssna på ljud från båda enheterna samtidigt. Svarstiden för PS Link-ljud påverkas inte om du är ansluten till Bluetooth-ljud samtidigt.
  • Headsetet är kvar i parkopplingsläget i upp till 30 sekunder. Om det inte hittar någon tillgänglig anslutning stängs det av. Håll in PS Link-knappen på headsetet i cirka åtta sekunder för att aktivera parkopplingsläget igen.
  • Du kan parkoppla headsetet med upp till tio Bluetooth-enheter men det kan endast vara anslutet till och spela upp ljud från en Bluetooth-enhet i taget.
  • Volymknappen kontrollerar endast PS Link-ljudet från din konsol eller PC/Mac. När du ansluter headsetet till en Bluetooth-enhet måste du styra volymen från den. När du lyssnar på två ljudkällor samtidigt från både PS Link- och Bluetooth-enheter reglerar volymknappen bara PS Link-ljudet.
  • Information om enhetens kompatibilitet och användning finns i instruktionerna som medföljer enheten. Det går inte att använda alla enheter med headsetet.

Ansluta trådlösa PULSE Elite-headset till PS Portal

Du kan parkoppla och ansluta headsetet till PlayStation Portal™-fjärrspelaren och växla ljudanslutning mellan den och din PS5-konsol via PlayStation Link-anslutningar.

Ansluta trådlösa PULSE Elite-headset till andra enheter med en ljudkabel

Du kan ansluta ditt trådlösa PULSE Elite-headset till 3,5 mm-ljuduttaget på kompatibla enheter med en ljudkabel med tre eller fyra ledare (medföljer ej).

Ljudkabel med fyra ledare
Ljudkabel med tre ledare

Du måste använda en ljudkabel med fyra ledare om du vill använda headsetets mikrofon. Du kan använda en ljudkabel med tre ledare om du enbart vill lyssna på ljud.

1. Tryck på PS Link-knappen på headsetet för att slå på det.
  2. Anslut ljudkabeln till ljudingången på headsetet och 3,5 mm-ljuduttaget på den kompatibla enheten.
  • När headsetet är trådbundet fungerar det inte med trådlösa anslutningar till PS Link- eller Bluetooth-enheter.
  • Du måste reglera volymen för den trådbundna anslutningen från enheten.
  • Information om enhetens kompatibilitet och användning finns i instruktionerna som medföljer enheten. Alla enheter kan inte användas med headsetet.