Jag kan inte starta konsolen i Felsäkert läge

Så här felsöker du problem i Felsäkert läge

Lär dig hur du löser problem med att få åtkomst till Felsäkert läge på en PlayStation®5- eller PlayStation®4-konsol.

Starta din konsol i Felsäkert läge

1. Stäng av konsolen genom att hålla strömknappen intryckt i tre sekunder. Strömindikatorn blinkar i några ögonblick innan systemet stängs av.
  2. När konsolen är avstängd trycker du på strömknappen igen och håller den intryckt. Släpp inte knappen förrän du hör två pip: det första pipet hörs när du trycker in knappen och det andra hörs sju sekunder senare.
  3. Anslut handkontrollen via en USB-kabel och tryck på handkontrollens PS-knapp.

Felsäkert läge startar inte

Om det inte går att starta Felsäkert läge kan det vara problem med USB-, HDMI- eller strömkabeln:

1. Om tv:n eller skärmen inte visar skärmen Felsäkert läge är det möjligt att HDMI-kabeln inte är ordentligt ansluten.
  1. Prova med en annan USB-kabel, HDMI-kabel och strömkabel.
    Försök att starta Felsäkert läge varje gång du byter kabel.

Om det fortfarande inte går att starta Felsäkert läge kan du prova att starta om konsolen:

1. Stäng av konsolen helt genom att hålla ned strömknappen.
  2. Vänta tills strömlampan slutar blinka. Dra sedan ut strömkabeln och låt konsolen vara avstängd i 20 minuter.
  3. Anslut systemet på nytt och försök starta det i Felsäkert läge.

Systemprogramvaran kan inte uppdateras automatiskt

Om konsolen har varit offline under en längre tid, eller om internetanslutningen bryts under en uppdatering av systemprogramvaran, kan du behöva uppdatera manuellt.

Läs följande guider för mer information.

Manuell uppdatering av systemprogramvaran misslyckades

Om den manuella uppdateringen inte fungerar kan du behöva installera om systemprogramvaran genom att välja alternativ 7 i Felsäkert läge (Installera om systemprogramvaran).

Läs guiderna nedan om du vill ha mer information. Försök om möjligt att säkerhetskopiera dina data innan du installerar om systemprogramvaran.

Har du fortfarande problem?

Om du inte kan komma åt Felsäkert läge kan du använda felsökningsverktyget PlayStation-reparationer för att få ytterligare instruktioner och beställa reparationer.