Kan inte starta en PlayStation®4- eller PlayStation®5-konsol i felsäkert läge

Kan inte starta en PlayStation®4- eller PlayStation®5-konsol i felsäkert läge

Lär dig lösa problem som uppstår när du försöker starta i felsäkert läge på en PS5™- eller PS4™-konsol, och få länkar till felsökningsverktyg och information om felsäkert läge.

Om du har problem med att sätta på PS4- eller PS5-konsolen eller inte kan starta systemet i felsäkert läge kan du prova felsökningsstegen nedan.

Hur startar jag en PS5- eller PS4-konsol i felsäkert läge?

1. Stäng av systemet genom att trycka på strömknappen på systemets framsida. Strömindikatorn blinkar i några ögonblick innan systemet stängs av.

2. När systemet är avstängt trycker du på strömknappen igen och håller den intryckt. Släpp inte knappen förrän du hör två pip: det första pipet hörs när du trycker in knappen och det andra hörs sju sekunder senare.

3. Anslut handkontrollen via en USB-kabel och tryck på handkontrollens PS-knapp.

Fungerar USB-, HDMI- och strömkablarna som de ska?

Det kan hända att en USB-, HDMI- eller strömkabel är defekt. Prova med andra USB-/HDMI-/strömkablar och anslut till andra HDMI-portar och vägguttag. Det kan också vara bra att testa kablarna med ett annat system, t.ex. en Blu-ray-spelare. Genom att testa varje kabel och port kan du enklare identifiera var problemet ligger.

Stäng av och sätt på PlayStation-konsolen

Om alla kablarna fungerar som de ska kan du försöka lösa problemet genom att stänga av och sätta på systemet igen:

1. Stäng av PlayStation-systemet helt genom att hålla ned strömknappen.

2. Vänta tills strömlampan slutar blinka. Dra sedan ut strömkabeln och låt systemet vara avstängt i 20 minuter.

3. Anslut systemet på nytt och försök starta det i felsäkert läge.

Felsökningsverktyget Fix & Replace

Om du fortfarande inte kan starta i felsäkert läge efter att ha provat de här stegen kan du gå till felsökningsverktyget Fix & Replace för att få mer hjälp och ordna med reparation.