Felsöka problem med Access-handkontrollen

Läs om hur du återställer din Access™-handkontroll och andra felsökningssteg.

Så här återställer du Access-handkontrollen med återställningsknappen

Om du har problem med handkontrollen kan du prova att använda återställningsknappen. Den här återställningsmetoden påverkar inte parkoppling, profiler eller andra inställningar för handkontrollen.

1. Stäng av PlayStation®5-konsolen.
    Gå till kontrollcentret och välj Ström > Stäng av PS5-systemet
    Du kan också trycka in och hålla ned strömknappen tills konsolen piper.
  2. Vänd på handkontrollen och leta upp återställningsknappen.
  3. Använd en liten nål eller liknande (medföljer ej) för att trycka in återställningsknappen i minst en sekund.
  4. Anslut handkontrollen till PS5®-konsolen med den medföljande USB-kabeln och tryck sedan på PS-knappen.

Så här återställer du Access-handkontrollen till fabriksinställningarna

Du kan återställa handkontrollen till fabriksinställningarna från din PS5-konsol. Med den här återställningsmetoden tas alla profiler bort som tilldelats uttag på handkontrollen.

1. Från hemskärmen går du till Inställningar > Tillbehör
  2. Välj Access-handkontroll > Återställ
  3. Välj Ja för att återställa handkontrollen.
    Om du har parkopplat två Access-handkontroller till konsolen väljer du den handkontroll du vill återställa och trycker på Återställ.
    Handkontrollen återställs.
  4. Välj OK för att stänga menyn.
  • Även efter att du har återställt handkontrollen finns dina sparade profiler kvar på PS5-konsolen.

Har du fortfarande problem?

Se till att du har uppdaterat systemprogramvaran för PS5®-konsolen och programvaran för Access-handkontrollen till den senaste versionen.

Om du har försökt återställa handkontrollen och fortfarande har problem väljer du ett problem bland alternativen nedan.