Bakåtkompatibilitet: PS4-spel som kan spelas på PS5-konsoler

Bakåtkompatibilitet: PS4-spel som kan spelas på PS5-konsoler

PlayStation®5-konsolen är bakåtkompatibel med majoriteten av alla PlayStation®4-spel. Det betyder att en fantastisk samling med flera tusen PS4™-spel går att spela på PS5™-konsolen.

PS4-spel som kan spelas på PS5-konsoler

Den absoluta majoriteten av alla fler än 4 000 spel till PS4 kan spelas på PS5-konsoler.

• Utvalda PS4-spel kan förbättras med PS5-konsolens spelboost som kan få PS4-spel att köras med en högre och jämnare uppdateringsfrekvens.

• Även om många PS4-spel kan spelas på PS5-konsoler kan det hända att vissa funktioner som fanns på PS4-konsolen inte finns på PS5-konsoler. Dessutom kan vissa PS4-spel uppvisa fel och oväntad funktion när de spelas på PS5-konsoler.

• Innan du köper tillägg till PS4-spel som ska spelas på PS5-konsoler bör du försöka starta och spela PS4-spelet på PS5-konsolen för att se om du är nöjd med spelupplevelsen.

• Bland de tusentals PS4-spel du kan spela på PS5 finns PlayStation VR-spel. Om du vill spela PS VR-spel på en PS5-konsol måste du ha ett PS VR-headset, en PlayStation®Camera till PS4* och en PlayStation®Camera-adapter (du behöver inte köpa något). Mer information finns på playstation.com/camera-adaptor. För bästa PS VR-upplevelse på PS5 rekommenderar vi att du använder en trådlös DUALSHOCK®4-handkontroll. Vissa spel kan kräva den rörelsekänsliga handkontrollen PlayStation®Move eller vara kompatibla med PlayStation®VR-sikteshandkontroll. Den nya HD-kameran för PS5 kan inte användas med PS VR. PS VR-headsetet, PS Camera, den trådlösa DUALSHOCK 4-handkontrollen, handkontrollen PS Move och PS VR-sikteshandkontrollen säljs alla separat från PS5.
    *Modellerna CUH-ZEY1 och CUH-ZEY2

• Du bör alltid uppdatera PS5-konsolen till den senaste versionen av systemprogramvaran.

PS4-exklusiva spel

Även om du kan spela de flesta PS4-spelen på PS5-konsoler hittar du en lista här nedanför med PS4-spel som bara kan spelas på PS4. På PlayStation™Store markeras PS4-spel som inte kan spelas på en PS5-konsol med texten ”Kan spelas på: Endast PS4”.

Afro Samurai 2 Revenge of Kuma Volume One

Just Deal With It!

Robinson: The Journey

We Sing

Hitman Go: Definitive Edition

Shadwen

Den här listan kan ändras och innehåller inte demoversioner, media och andra typer av innehåll än spel.

Spela skivbaserade PS4-spel på en PS5-konsol med skivenhet

1. Sätt i PS4-spelskivan. Du kan behöva hämta en uppdatering.

2. Välj spelhubben i Hem för spel.

3. Du måste sätta i skivan varje gång du vill spela spelet.

PS4-spelskivor kan inte användas på PlayStation®5 Digital Edition.

Överföra digitala spel från en PS4-konsol till en PS5-konsol

• Du kan överföra digitala spel och speldata från en PS4-konsol till en PS5-konsol via Wi-Fi.
  • Du kan få tillgång till PS4-spel och -speldata på en PS5-konsol direkt via en kompatibel USB-lagringsenhet som du eventuellt redan använder till din PS4-konsol.

Installera ett digitalt PS4-spel på en PS5-konsol

1. Välj Spelbibliotek i Hem för spel.
  2. Välj det spel du vill spela.

3. Om du inte har hämtat spelet redan väljer du Ladda ned.

4. Spelet installeras automatiskt. Beroende på spelet kan du ha möjlighet att kopiera och spela en del av spelet direkt.

Uppgradera utvalda PS4-spel till PS5-versionen

Det kan hända att du kan uppgradera ett PS4-spel till den digitala PS5-versionen av spelet. Gå in på sidan nedan om du vill ha mer information.

Kompatibla handkontroller på PS5-konsoler

• Den trådlösa DualSense™-handkontrollen, den trådlösa DUALSHOCK™4-handkontrollen och spelkontroller från tredje part som är officiellt licensierade av PlayStation kan användas på PS5-konsoler med PS4-spel som stöds.
  • Specialtillbehör, som officiellt licensierade racingrattar, arkadspakar och flygspakar, kan användas med PS5-spel och med PS4-spel som stöds.
  • Headseten Platinum och Gold Wireless, samt headset från tredje part som ansluts via USB-port eller ljuduttag, kan användas på PS5-konsoler (headset-appen är inte kompatibel med PS5-konsoler).
  • Både de rörelsekänsliga PS Move-handkontrollerna och PlayStation VR-sikteshandkontrollen kan användas med PS VR-spel som stöds på PS5-konsoler.
  • För att spela PS VR-spel på en PS5™-konsol krävs ett PS VR-headset, PlayStation®Camera till PS4™* och en PlayStation®Camera-adapter (Inget köp krävs. Gå till playstation.com/camera-adaptor för mer information). För bästa PS VR-upplevelse på PS5 rekommenderar vi att du använder en trådlös DUALSHOCK®4-handkontroll. Vissa spel kan kräva den rörelsekänsliga handkontrollen PlayStation®Move eller vara kompatibla med PlayStation®VR-sikteshandkontroll. Den nya HD-kameran till PS5 kan inte användas med PS VR. PS VR-headsetet, PS Camera, den trådlösa DUALSHOCK 4-handkontrollen, PS Move handkontrollerna och PS VR-sikteshandkontrollen säljs alla separat från PS5.
    *Modellerna CUH-ZEY1 och CUH-ZEY2
  • PS5-spel kan endast spelas med trådlösa DualSense-handkontroller.
  • Om du vill justera styrkan på handkontrollens vibrationer på PS5-konsoler går du in på Inställningar > Tillbehör > Handkontroller > Vibrationsstyrka

Obs! Alla handkontroller som är officiellt licensierade av PlayStation eller handkontroller från tredje part fungerar inte nödvändigtvis på PS5. Vi rekommenderar att du kontrollerar med tillverkaren om en produkt fungerar på PS5 och till specifika spel.

Begränsningar för bakåtkompatibilitet på PS5

• PS5-konsoler har inte stöd för PlayStation®3-skivor. Om du fick ditt digitala PS4-spel via PS3-spelet till PS4-uppgraderingsprogrammet för digitala spel (och därför behöver PS3-skivan för att spela det) kommer du inte att kunna spela det digitala PS4-spelet på din PS5-konsol.
  • Dela-menyn kan inte visas när du spelar PS4-spel på PS5-konsoler. Du kan ta skärmbilder och andra bilder genom att trycka på knappen Create på den trådlösa DualSense-handkontrollen och visa menyn Skapa. För vissa PS4-spel händer det att videon fortfarande spelas in med en upplösning på 3 840 x 2 160, även om du startar inspelningen med upplösningen 1 920 x 1 080. Dessutom kan du använda knappgenvägar till att starta/stoppa videoinspelning eller till att spara skärmbilder enligt anvisningarna nedan:

• Tryck en gång på knappen Create (DualSense-handkontrollen) eller SHARE (DUALSHOCK4-handkontrollen) så visas menyn Skapa.
    • Tryck och håll ned knappen Create (DualSense-handkontrollen) eller SHARE (DUALSHOCK4-handkontrollen) om du vill ta en skärmbild
    • Tryck två gånger på knappen Create (DualSense-handkontrollen) eller SHARE (DUALSHOCK4-handkontrollen) om du vill spara ett videoklipp av din senaste spelsession.
  • HD-kameran kan inte användas med PS VR på PS5. Du måste använda PS Camera (till PS4) och PS Camera-adaptern (inget köp krävs) om du vill använda PS VR på PS5.
  • HDR är automatiskt aktiverat på PS5-konsoler. Om du vill stänga av HDR går du in på Inställningar Skärm och video > Videoutdata > HDR och väljer Av.
  • PS4-funktionen för turneringar kan inte användas på PS5-konsoler. Om du vill delta i en turnering för PS4-spel måste du fortsätta att använda PS4-konsolen.
  • Live från PlayStation i spel stöds inte på PS5-konsoler.
  • PS5-konsoler har inte stöd för PS4-appen för en andra skärm eller för medföljande spelappar.