Rekommenderade säkerhetsrutiner för PSN

Så här tillämpar du rekommenderade säkerhetsrutiner på PSN

Ta reda på vilka åtgärder du kan vidta för att få bättre skydd på PlayStation™Network (PSN).

Lämna aldrig ut dina kontouppgifter till någon annan. När du loggar in på någon annans konsol måste du logga ut efteråt för att inte hen ska få tillgång till dina kontouppgifter.

Så här tillämpar du rekommenderade säkerhetsrutiner på PSN

• Lägg till en inloggningsnyckel till ditt konto.
    Inloggningsnycklar används i stället för lösenord. Det är ett snabbare, enklare och säkrare sätt att logga in på webbplatser och appar på dina enheter.
  • Konfigurera Kräv lösenord i kassan.

Aktivera lösenordsskydd för PlayStation™Store-inköp för att förhindra att någon annan gör inköp utan att du vet om det.

• Konfigurera Kräv säkerhetskod vid inloggning.

Förhindra att personer som inte har din säkerhetskod kan logga in på ditt konto på din konsol.

• Lämna aldrig ut dina kontouppgifter.

Om du delar dina kontouppgifter utsätter du kontot för säkerhetsrisker. Det är även ett brott mot våra tjänstevillkor så du får aldrig lämna ut dina inloggningsuppgifter. Om någon annan loggar in på ditt konto kan hen ändra dina inloggningsuppgifter så att du inte kan komma åt kontot.

Det finns många webbplatser som erbjuder kostnadsfri virtuell valuta i utbyte mot personlig information. Syftet med sådana webbplatser är att få tag på din information och få tillgång till ditt konto, dina betalningsuppgifter och personuppgifter. Dela aldrig kontoinformation med sådana webbplatser. Ändra din inloggningsmetod om du har använt den typen av webbplats.

• Logga inte in på delade enheter.

Det är inte säkert att logga in på ditt konto på internetcaféer, bibliotek eller offentliga PlayStation-konsoler. Logga bara in på enheter som hanteras av dig eller personer du litar på, annars kan dina uppgifter bli stulna utan att du märker något.

Fler artiklar om säkerhet på PlayStation

Här nedan besvaras några vanliga frågor om säkerheten på PlayStation.