Bra säkerhetsrutiner på PlayStation™ Network

Lär dig bra säkerhetsrutiner på PlayStation Network.

Lämna aldrig ut dina kontouppgifter till någon annan och låt ingen logga in med dina uppgifter – du är ansvarig för allt andra gör på ditt konto. När du loggar in på någon annans konsol ska du komma ihåg att logga ut efteråt. På så sätt undviker du att dela dina kontouppgifter oavsiktligt.

1. Skapa ett starkt lösenord

Se till att det är unikt: Återanvänd inte ett befintligt lösenord när du konfigurerar ett konto på PlayStation Network. Ett unikt lösenord innebär att ett intrång på en annan tjänst inte äventyrar ditt konto.

Se till att det är starkt: Lösenordet får gärna bestå av meningar eller fraser. Kom ihåg att använda siffror, versaler, gemener och symboler (t.ex. $ och %).

Se till att det är svårt att gissa: Lösenordet bör inte innehålla information om dig själv, som födelsedag, grundskola osv.

2. Ställ in ”Kräv lösenord vid betalning i kassan”

Aktivera lösenordsskydd för PlayStation™Store-inköp för att förhindra att andra gör inköp utan din vetskap.

3. Ställ in ”Kräv säkerhetskod vid inloggning”

Förhindra att personer som inte har din säkerhetskod kan logga in på ditt konto på din konsol.

4. Lämna aldrig ut dina kontouppgifter

Om du delar dina kontouppgifter utsätter du kontot för säkerhetsrisker. Det är även ett brott mot våra tjänstevillkor, så lämna aldrig ut ditt lösenord eller dina inloggningsuppgifter. Om någon annan loggar in på ditt konto kan han eller hon ändra ditt lösenord och/eller inloggnings-ID och låsa dig ute från kontot.

5. Lägg till 2-stegsverifiering (2SV) på ditt konto

2-stegsverifiering (2SV) ger utökad säkerhet för ditt konto på PlayStation™Network genom att kräva en verifieringskod som skickas till din mobila enhet varje gång du loggar in med lösenord.

6. Logga inte in på delade enheter

Det är inte säkert att logga in på ditt konto på internetcaféer, bibliotek eller offentliga PlayStation-system. Logga bara in på enheter som hanteras av dig eller personer du litar på, annars kan dina uppgifter bli stulna utan att du märker något.

7. Undvik bedrägliga webbplatser

Internet kryllar av webbplatser som erbjuder kostnadsfri virtuell valuta i utbyte mot personuppgifter. Syftet med sådana webbplatser är att få tag på dina uppgifter och få tillgång till ditt konto, dina betalningsuppgifter och personuppgifter. Lämna aldrig ut kontoinformation till sådana webbplatser. Ändra ditt lösenord om du har besökt en sådan webbplats.

Hur ändrar jag säkerhetsinställningarna?

Med säkerhetsinställningarna kan du ändra ditt lösenord eller mobiltelefonnummer och aktivera eller avaktivera 2-stegsverifiering. Du kan även redigera eller lägga till en säkerhetsfråga, vilket gör att du kan logga in på ditt konto även om du har glömt lösenordet.