Logga in på och ut från PSN

Läs om hur du loggar in på och ut från PlayStation™Network på PlayStation®5- och PlayStation®4-konsoler.

PlayStation Network (PSN) är en onlinetjänst som ger dig tillgång till fler funktioner på din konsol. Om du vill logga in på PSN måste du ha ett konto och en internet-anslutning.

Logga in på PlayStation Network

• Inloggningsskärmen visas när du försöker få åtkomst till onlinefunktioner eller -tjänster på din PS5-konsol.

• Du kan även få tillgång till inloggningsskärmen genom att gå till hemskärmen och välja Inställningar > Användare och konton > Konto > Logga in.

1. Gå till Inställningar > Kontohantering > Logga in
  2. Ange ditt inloggnings-ID (din e-postadress) och ditt lösenord och välj sedan Bekräfta

Om PlayStation 4-konsolen inte är aktiverad som din primära PS4-konsol visas en fråga om du vill aktivera den. Välj Ja eller Aktivera inte.

Logga in med 2-stegsverifiering

Om du vill logga in på PlayStation-konsolen när 2-stegsverifiering (2SV) är aktiverat måste du ange ett lösenord och en verifieringskod som skickas till din mobiltelefon via en autentiseringsapp eller i ett sms-meddelande. För att aktivera den här säkerhetsfunktionen följer du instruktionerna i guiden för 2-stegsverifiering nedan.

Logga ut från PlayStation Network

• Gå till Inställningar > Användare och konton > Övrigt > Logga ut.
  • Gå till Inställningar > Kontohantering > Logga ut.

Logga ut från PlayStation Network på alla enheter

Om du inte har fysisk åtkomst till din PlayStation-konsol kan du använda Kontohantering online till att logga ut från alla dina enheter.

1. Logga in på Kontohantering.

2. Välj Säkerhet i det vänstra sidofältet.

3. Välj Logga ut från alla enheter längst ned på sidan.