Kontroller för speltid för PlayStation®5- och PlayStation®4-konsoler

Så ställer du in kontroller för speltid på PlayStation®5 och PlayStation®4

Ta reda på hur du hanterar kontroller för speltid för barnkonton med mobila enheter, PS5™- och PS4™-konsoler.

Kontroller för speltid

Familjeöverhuvuden kan ställa in begränsningar för när och hur länge varje barn kan spela på PS5- och PS4-konsoler. Kontrollerna för speltid kan användas tillsammans med inställningarna för systembegränsningar och familjehantering för att hantera ditt barns upplevelse på PlayStation.

Förutsättningar för att ställa in kontroller för speltid:

• Du behöver ett PlayStation™Network-konto.

• Varje barn behöver ha ett eget separat konto skapat med deras uppgifter (namn och födelsedatum).

• Ditt konto måste antingen fungera som familjeöverhuvud eller vårdnadshavare utsedd av familjeöverhuvudet. Det barn vars konto du hanterar måste vara en familjemedlem.

• Tidszonen måste anges för barnkontot innan du kan ställa in kontrollerna för speltid.

Hur fungerar speltid?

Det finns tre inställningar för att hantera speltiden:

• Begränsa speltid: ”Begränsa” eller ”Begränsa inte”.

• När speltiden tar slut: ”Meddela bara” eller ”Logga ut” barnkontot.

• Tillåtna speltider och klockslag: ”Tidslängd” och ”Tillåtna klockslag” för alla dagar eller vissa dagar i veckan.

När yngre spelare närmar sig slutet av speltiden visas aviseringar högst upp på skärmen som anger när det är dags att spara och avsluta. Familjeöverhuvuden kan även ställa in systemet till att automatiskt logga ut barnfamiljemedlemmar när speltiden är slut.

På PS5-konsoler kan familjeöverhuvudet välja Ändra speltid för idag för att ge ett barnkonto mer speltid inom tillåtna klockslag.

Observera att speltider för barnkonton som är offline bara tillämpas på den konsol där de ställts in. Speltiden för onlinekonton ger begränsningar för barnkontot på alla anslutna PS5- och PS4-konsoler.

Kontroller för att ställa in speltid

Webbläsare: ställa in speltid

1. Gå till Playstation.com/acct/family och logga in som familjeöverhuvud eller vårdnadshavare för det barnkonto du vill hantera.
  2. Klicka på barnkontot och på Redigera bredvid gränsen för speltid.
  3. Välj Spara så tillämpas ändringarna.
  1. Logga in som familjeöverhuvud eller vårdnadshavare för det barnkonto du vill hantera.
  2. Gå till Inställningar > Familjeinställningar och föräldrakontroller > Familjehantering och välj barnkontot
  3. Välj en Tidszon och välj sedan inställningar för speltid .
  4. När du har angett begränsningarna väljer du Spara för att tillämpa dem.
  1. Logga in som familjeöverhuvud eller vårdnadshavare för det barnkonto du vill hantera.
  2. Gå till Inställningar > Föräldrakontroller/familjehantering > Familjehantering, och välj barnkontot.
  3. Välj en Tidszon och välj sedan Inställningar för speltid
  4. När du har angett begränsningarna väljer du Spara , så tillämpas de.