Problemen oplossen met games die zijn gedownload via de PlayStation Store

Ontdek hoe je problemen kunt oplossen met content die is gekocht in de PlayStation™Store op PlayStation®5-consoles en PlayStation®4-consoles.

Heb je games vergrendeld op je PS5-console?

Als je naast een game een hangslotpictogram ziet, kan dit betekenen dat er een probleem is met de licentie van de game.

Voer onderstaande stappen uit om te controleren of je over de licentie voor de content beschikt.

1. Zorg ervoor dat je bent aangemeld met het juiste account dat is gebruikt om de game te kopen. Controleer je transactiegeschiedenis om er zeker van te zijn dat de aankoop is geslaagd.
  1. Als de game onderdeel is van je PlayStation®Plus-abonnement, moet je ervoor zorgen dat het abonnement actief is.
    Als je op zoek bent naar een PlayStation Plus-game, controleer dan of deze nog beschikbaar is in de PlayStation Plus-gids.
  1. Als de game eigendom is van iemand anders die de console deelt, zorg er dan voor dat deze persoon Console delen en offline spelen heeft ingeschakeld.

Als je de contentlicentie hebt geverifieerd, volg je onderstaande stappen.

1. Controleer de PlayStation Network-statuspagina. Als je een waarschuwing ziet, wacht je tot de service actief is en probeer je het opnieuw.
  1. Controleer of op je console de meest recente systeemsoftware is geïnstalleerd. Ga naar Instellingen > Systeem > Systeemsoftware > Systeemsoftware-update en -instellingen.
  1. Activeer Console delen en offline spelen op je PS5-console.
  1. Herstel licentie voor je account.
  1. Zet je console in de Veilige modus en selecteer Cache leegmaken en database opnieuw opbouwen om een nieuwe database van alle content te maken.

Controleer het licentiebeheer

1. Zorg ervoor dat je bent aangemeld met het juiste account dat is gebruikt om de game te kopen. Als je de game onlangs hebt gekocht of content hebt ingewisseld met een voucher, controleer dan je transactiegeschiedenis.
  1. Als de game deel uitmaakt van een PlayStation®Plus-voordeel, zorg er dan voor dat het abonnement actief is.
    Als de game in de PlayStation Plus-gamecatalogus stond, kijk je of de game er nog in staat.
  1. Als de game werd gedeeld door een andere gebruiker op je PS4™-console, controleer je of de gebruiker de console als je primaire PS4-console heeft geactiveerd.

Controleren op licentieproblemen

1. Controleer de PlayStation Network-statuspagina. Als je een waarschuwing ziet, wacht je tot de service actief is en probeer je het opnieuw.
  1. Controleer of op je console de meest recente systeemsoftware is geïnstalleerd. Ga naar Instellingen > Systeemsoftware-update.
  1. Download de game via je account en activeer de console als je primaire PS4-console.
  1. Herstel licentie voor je account.
  1. Zet je console in de Veilige modus en selecteer de optie Database reconstrueren om een nieuwe database van alle content te maken.

Wil de gamedownload niet starten op je PS5-console?

1. Ga naar Downloads/Uploads in het controlecentrum en selecteer de download. Selecteer Pauzeren en Hervatten om opnieuw op te starten.
  2. Als je nog steeds problemen ervaart, selecteer je Annuleren en verwijderen om de game uit de downloadlijst te verwijderen. Zoek de game op in de gamebibliotheek en probeer het opnieuw.
  1. Controleer de PlayStation Network-statuspagina. Als je een waarschuwing ziet, wacht je tot de service actief is en probeer je het opnieuw.
  1. Controleer of op je console de meest recente systeemsoftware is geïnstalleerd. Ga naar Instellingen > Systeem > Systeemsoftware > Systeemsoftware-update en -instellingen.
  1. Controleer of je voldoende opslagruimte voor je game hebt. Om te zien hoeveel ruimte je nodig hebt voor de game, ga je naar Gamebibliotheek, selecteer je de game > … (meer) > Product weergeven. De minimaal vereiste beschikbare ruimte wordt rechts op het scherm weergegeven. Om de beschikbare opslagruimte op je PS5-console te controleren, ga je naar Instellingen > Opslag.
  1. Zet je console in de Veilige modus en selecteer Cache leegmaken en database opnieuw opbouwen om een nieuwe database van alle content te maken.
  1. Ga naar het functiescherm en selecteer Melding en selecteer daarna Downloads. Selecteer de download en selecteer Pauzeren en Hervatten om weer te starten.
  2. Selecteer Annuleren en verwijderen om de game uit de downloadlijst te verwijderen. Zoek de game in je Bibliotheek en probeer het opnieuw.
  3. Controleer de PlayStation Network-statuspagina. Als je een waarschuwing ziet, wacht je tot de service actief is en probeer je het opnieuw.
  1. Controleer of op je console de meest recente systeemsoftware is geïnstalleerd. Ga naar Instellingen > Systeemsoftware-update.
  1. Controleer of je voldoende opslagruimte voor je game hebt. Om de vereiste beschikbare ruimte voor de game te controleren, ga je naar de PlayStation Store op je console, selecteer je de game en blader je omlaag naar het gedeelte Details. De minimaal vereiste beschikbare ruimte wordt rechts op het scherm weergegeven. Om de beschikbare opslagruimte op je PS4-console te controleren, ga je naar Instellingen > Opslag.
  1. Zet je console in de Veilige modus en selecteer Database reconstrueren om een nieuwe database van alle content te maken.

Is het downloaden van een game vastgelopen op een PS5-console?

1. Controleer de PlayStation Network-statuspagina. Als je een waarschuwing ziet, wacht je tot de service actief is en probeer je het opnieuw.
  1. Test je internetverbinding door naar Instellingen > Netwerk > Verbindingsstatus te gaan en Internetverbinding testen te selecteren. Als je internetproblemen ondervindt, raadpleeg je onderstaande gids voor stappen om het probleem op te lossen.
  1. Zet je console in de Veilige modus en selecteer Cache leegmaken en database opnieuw opbouwen om een nieuwe database van alle content te maken.
  1. Controleer de PlayStation Network-statuspagina. Als je een waarschuwing ziet, wacht je tot de service actief is en probeer je het opnieuw.
  1. Test je internetverbinding door naar Instellingen > Netwerk te gaan en Internetverbinding testen te selecteren. Als je internetproblemen ondervindt, raadpleeg je onderstaande gids voor stappen om het probleem op te lossen.
  1. Zet je console in de Veilige modus en selecteer Database reconstrueren om een nieuwe database van alle content te maken.

Kun je gekochte content niet vinden op een PS5-console?

Games die je in de PlayStation Store hebt gekocht, worden in de gamebibliotheek weergegeven. Als ze niet in de gamebibliotheek worden weergegeven, probeer je het volgende:

1. Controleer de transactiegeschiedenis van je account om er zeker van te zijn dat de aankoop is geslaagd.
  1. Games die verborgen zijn in de gamebibliotheek, worden verborgen in de bibliotheken van alle consoles. Controleer of er games zijn verborgen.
  1. Schakel Console delen en offline spelen in op je PS5-console of activeer je PS4-console als je primaire PS4-console.
  1. Licenties voor je account herstellen.

Nog steeds problemen?

Als je nog steeds problemen hebt, neem je contact op met PlayStation-ondersteuning via de link onder aan deze pagina. Geef de volgende informatie op:

• Eventuele foutcodes of berichten.
  • Een gedetailleerde beschrijving van wat er gebeurt en van de stappen om het probleem te repliceren.
  • Een tijdstempel (datum en tijd) van een poging om toegang te krijgen tot de content.
  • Indien mogelijk een screenshot of video van het probleem.