Verberg games uit je Gamebibliotheek en voor andere spelers

Verberg games uit je PlayStation® Gamebibliotheek en voor andere spelers

Ontdek hoe je games kunt verbergen in je gamebibliotheek of voor andere spelers op PS5™-consoles en PS4™-consoles.

PS5-console: verberg games uit Gamebibliotheek

Spellen die je verbergt, worden op alle consoles verborgen in je Bibliotheek. Deze instelling heeft geen invloed op je profiel.

1. Als je een game in je Gamebibliotheek op een PS5-console wil verbergen, markeer je de game, druk je op de toets OPTIONS en selecteer je Verbergen.
    Deze optie is niet beschikbaar op het tabblad Geïnstalleerd.
  2. Om toegang te krijgen tot verborgen games ga je naar het tabblad Jouw collectie van je Gamebibliotheek. Selecteer het menu Sorteren en filterenen schakel Verborgen items in. Selecteer de game en druk op de Options-toets om de game Zichtbaar maken te maken. De game wordt nu weergegeven in de standaardweergave van je Gamebibliotheek.
  1. Ga naar je Bibliotheek > Gekocht en selecteer een game, druk op de Options-toets en selecteer [Contentitem niet weergeven in [Gekocht].
  2. Om toegang te krijgen tot verborgen games ga je naar Bibliotheek > Gekocht en druk je op de OPTIONS-toets. Selecteer vervolgens Verborgen contentitems controleren.

PS5-console: verberg games voor andere spelers

Als je een game toevoegt aan de lijst met verborgen games op een PS5-console, wordt je activiteit in die game niet aan andere spelers getoond.

1. Ga naar het beginscherm en selecteer Instellingen > Gebruikers en accounts > Privacy.

2. Selecteer Je privacyinstellingen weergeven en aanpassen > Je games verbergen voor andere spelers en selecteer vervolgens de games die je wilt verbergen.

Als een PS4-game verborgen is, wordt informatie over de game niet weergegeven in je activiteiten, profiel of trofeeënlijst. Andere spelers op PS4-consoles kunnen echter nog steeds zien welke games je speelt in Wordt nu gespeeld. Als je wilt voorkomen dat anderen zien wat je speelt, selecteer je Onlinestatus instellen > Als offline weergeven op je profielscherm.

1. Ga naar Instellingen > Accountbeheer > Privacy-instellingen en selecteer Verborgen games.
  2. Selecteer de games die je wil verbergen.